Iako je ova mjera već objavljena, Nizozemska traži „zonu zabrane leta“ nad Idlibom

Ruski vojni zrakoplov SU

Nećete vjerovati, ali sporazum o prekidu vatre u sirijskom Idlibu, kojeg su Rusija i Turska sklopile 5. ožujka u Moskvi, mora biti ojačan stvaranjem „zone zabrane leta” iznad sjeverozapada Sirijske Arapske Republike kako bi se zaustavilo daljnje bombardiranje civila. Ovaj „aneks ugovoru“ je danas, 6. ožujka, zatražio nizozemski ministar vanjskih poslova Stef Blok, prenosi Reuters.

Kako pratimo sukob u Siriji, možda nam je promaklo da je Nizozemska akter u tom ratu i da se Nizozemce išta pita o tome što će se ili se neće raditi u Idlibu? Ako netko ima takva saznanja, a mi ne znamo za njih, bili bi vam zahvalni da nas u komentarima uputite u važnost Kraljevine Nizozemske kao globalnog aktera i zemlje koja može nešto traži od Rusije, Damaska, čak i Ankare.

“Bilo bi pametno dodati zonu zabrane leta”, rekao je novinarima ministar Stef Blok, dolazeći na sastanak ministara vanjskih poslova EU u glavni grad Hrvatske.

Prema njegovim riječima, europske su zemlje “izrazito spremne učiniti korak naprijed i uvjeriti sve članice Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda da uspostave zonu zabrane leta”.

“To neće ometati borbu protiv sirijske Al-Qaide, već će zaustaviti bombardiranje bolnica”, rekao je nizozemski ministar, misleći vjerojatno na one bolnice kojima upravljaju Bijele kacige, za koje je u istočnom Aleppu, Gouti, Rastanskom džepu i Dara’ai dokazano da su bile zapovjedni centri i skladišta oružja terorističkih skupina  i da tamo nisu pružane nikakve medicinske usluge civila, već su se zbrinjavali ranjenici Hayat Tahrir Al-Shama i drugih terorističkih organizacija.

Prijedloge za uspostavu „zone zabrane leta“ nad Idlibom ranije su izrazili turski dužnosnici.

„Svjetske sile moraju u Siriju uvesti “zonu zabrane leta” kako bi zaštitile stotine tisuća ljudi raseljenih uslijed neprijateljstava“, rekao je 28. veljače čelnik Odjela za odnose s javnošću turske predsjedničke uprave Fahrettin Altun.

Turske vlasti su prije nekoliko dana govorile su o „zoni kroz koju neće muha proletjeti“, navodno radi zaštite „civila“ u Idlibu, nakon smrti 36 njihovih vojnika na sjeverozapadu Sirije u zračnom udaru „sirijske vojske“ 27. veljače.

Tada je službena Ankara jasno dala do znanja da više neće sprečavati ulazak sirijskih izbjeglica u Europu. Prijedlog je odbila Rusija, a zona zabrane leta je uvedena, ali od strane legitimnih vlasti Sirijske Arapske Republike. Od kad je uvedena, nad Idlibom je oboreno deset dokazanih turskih dronova, 3 napadačka drona Bayraktar TB2 i sedam dronova ANKA.

idlibNizozemskasirija
Pretplatiti se
Obavijesti o
38 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Alex
4 godine prije

Da li u Idlibu gledaju turske sapunice?

Siniša
4 godine prije

Proxy_ji….

Jole Prvi
4 godine prije

Neka traži zabranu leta izraelske avijacije nad Libanonom i Sirijom !!

Siniša
4 godine prije

Malo veći offf…
Curke sretan vam 8. Mart, da ste nam šta treba da budete….ženstvene,lijepe,mudre, vesele.
https://youtu.be/SlU96j2fRqo

Adriana
4 godine prije

Moguće je da sama atmosfera u gradu Zagrebu dovodi do ispaljivanja budalaština ničim izazvanih. Ista velesila mogla je uvesti zonu zabrane leta nad Srebrenicom i time zaštititi i područje i građane povjerene na brigu i svoje postrojbe, koje se možda u tom slućaju ne bi ponijele tako sramno, pa nije. Zona zabrane leta nad Idlibom postoji, proglašena je od legitimne vlade i šteti ponajviše terorističkim organizacijama koje kao takve označava i UN, kao i pokušajima okupacije iz inostranstva. Dotična velesila , ako žarko želi, neka dopelja uz suglasnost Turske svoje avione u Indžirlik i započne s radom, jer od NATO takvo što neće biti odobreno, ne zato što ne bi htjeli. A tek ta obitelj Assad. Nadmašili su Habsburge, čini se da svaki i najmanji zaselak ima školu i bolnicu.Toliko bombi za sve to poravnati, nemaju supersile zajedno.

Stjepan Vujec
4 godine prije

Stef Blok! Taj krkan očito treba psiho terapije !!??XX

Petar
4 godine prije

Kako to svi osim Rusije nesto traze u tudjoj zemlji proklete hulje??!!

Konobar
4 godine prije

A nije mu smetalo bombardovanje srpskih civila 1999. kada je dnevno obavljano i po hiljadu letova iznad srpskih gradova . . .?
Ne bih imao nista protiv da i tu njegovu dekadentnu zemlju izbomraduju da vide jednom kako to izgleda.

pravda
4 godine prije

Holandija traž!?! Uh, to je već ozbiljna situacija?
Rusija nema puno izbora sem da prizemlji avione a sa njom i Izrael i Turska. O Siriji je suvišno pričati, mislim, ko je Sirija pa da sme leteti nad svojom teritorijom a Holandija rekla ne?!

Stjepan Vujec
4 godine prije

JADNIK !!!

ime
4 godine prije

Nizozemci nisu nikakav faktor, ali Nizozemke jesu one ne zabranjuju ništa što se tiče njihove kože.

Kgfjč
4 godine prije

Više đihadista u nizozemskoj nego u siriji 😁

basso
4 godine prije

Jadnik iz jedne male zemljice se nesto pravi vazan,on moze samo uvesti zabranu leta iznad amsterdama.

Kajzer Soze
4 godine prije

I Ja bih da kesnem Moniku Beluči al me Ona nešto ne jebe ni pod tačkom razno !

Ico
4 godine prije

Nizozemski ministar vanjskih poslova Stef Blok je očito “prolupao”, treba mu izmjeriti tjelesnu temperaturu. Nizozemska je sila, ne dugog, nego trećeg reda, te shodno tome nema šta brabonjati o statusu neba iznad Idliba

politicki nekorektan
4 godine prije

..sve je to zbog ludih gljiva….

Boris
4 godine prije

Da se rat dogodi u Nizozemskoj tipa rata u eks YU ili sada u Siriji, Haški sud sigurno bi bio nešto drugo u svojoj ulozi. Prevedeno baš brige nekog za tuđu bol ali kad se to dogodi tom nekom onda razumje takvu bol.

Amater
4 godine prije

Velesila Nizozemska nije u toku ….zona zabrane leta je uspostavljena za agresore na suvereni teritori Sirije …

Nil 1
4 godine prije

Takozvani burtizam

Lurker
4 godine prije

Sjecam se zone zabrane leta iznad Libije, isto zbog humanitarnih razloga.. Ako Rusi ovo popuse zbilja su debili.

Alex
4 godine prije

Tko rano rani…

FATIH
4 godine prije

CUJ HOLANDIJA TRAZI……
A NE TRAZI OPROST OD ZRTAVA SREBRENICE.
SMRADOVI!!!

Max
4 godine prije

Što imaju Nizozemci kome soliti pamet?

puki
4 godine prije

Ako izuzmemo anglosaksonsku sestricu Veliku Britaniju i krunsku koloniju ciokabale, Njemačku, Nizozemska, odnosno Homolandija je najvažnija država za ciokabalu u Europi. To je država sjedište grupe Bilderberg. U glavnom odboru grupe Bilderberg, od početka je uključena cijela nizozemska kraljevska obitelja, na čelu sa starom kraljicom, vješticom Beatrix. Koja sjedi u glavnom odboru Bilderbergovaca, zajedno sa Kissingerom, Rockefellerima i drugim mafijašima. Njen otac, princ Bernhard (inače po rođenju Nijemac), 30-ih godina je bio žestoki pristalica Hitlera i nacista i član NSDAP-a. Onda je taj Bernhard 1954. predsjedavao osnivačkom konferencijom grupe Bilderberg u Nizozemskoj, a Rockefelleri i ciokabala su u pozadini vukli konce. Inače i pokojni muž od Beatrix, princ Klaus također je bio Nijemac po rođenju. Predstavnici kraljevske obitelji svake godine sudjeluju na godišnjim skupovima Bilderbdergovaca. Ranije je sudjelovala stara vještica, Beatrix, a sada sudjeluje njen sin, kralj Willem Alexander. Inače, oboje, ona i sin, su na listi članova iluminatskog Vijeća… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI