fbpx

INTERVJU – Marko Francišković: “Hrvatska je provincija EU birokratskog monstruma”

Marko Francišković

Marko Francišković hrvatski je publicist, esejist, ekonomist, te antiglobalistički i euroskeptički politički aktivist. Široj javnosti postao je poznat nakon svađe s bivšim ministrom unutarnjih poslova Rankom Ostojićem.

Je li Hrvatska suverena država?

Marko Francišković: Najkraće – Hrvatska nije ni suverena, nije ni država. Hrvatska je provincija EU birokratskog monstruma, kolonija okupirana od strane globalističkog bankarsko-korporativnog stroja za mljevenje naroda. Ako ćemo ići i korak dalje, Hrvatska je još jedna u nizu vatikansko-cionistički upravljanog teritorija jer ta kombinacija kontrole čovječanstva je danas apsolutno dominantna u svijetu. Ovdje, na prostoru Hrvatske, te dvije silnice su izrazito ukorijenjene, što se niti ne skriva nego se još time maše i hvali kao nečime pozitivnim, što opet pokazuje koliko je općeprisutno potonuće svijesti i morala.

Koja je važnost kune kao ostatka ostataka hrvatske suverenosti?

Marko Francišković: Trenutno, u situaciji u kakvoj jesmo, to je primarno simboličko značenje jer u ovom monetarnom modelu kuna je samo ekstenzija eura i dolara te je, sa stajališta globalista i njihovih slugana, posve prirodno da se ukloni taj simbol ideje suverenosti. Nepotreban je i nepraktičan. Pogotovo zato jer se ide i prema poništenju i eura i dolara te prelaska na virtualnu svjetsku valutu, a kako će se ta svjetska valuta formalno zvati, nije ni bitno. Kao simbol državnosti i ideje koja je u suprotnosti sa globalizmom i stvaranjem jedne svjetske države, kunu bi svakako vrijedilo očuvati. Ali i tu će se po pitanju kuna vidjeti sav jad i bijeda takozvanih ”desničara”, medijski i institucijski razvikanih ”državotvoraca”, koji će nastaviti svoju politiku izdaje kao što su i do sad radili. Kad bi bilo pameti, mogla bi se ta stvar oko kune iskoristiti za okupljanje istinske opozicije i prave alternative ovom izdajničkom režimu te da se do kraja razgolite ti lažni ”državotvorci”, a kako će biti, vidjet ćemo. Gledano iz perspektive iskustva kako je bilo oko pitanja izdaje Hrvatske ulaskom pod EU okupaciju, ne piše se dobro. Opet će se javiti te medijski biti promovirani razni režimski ”branitelji domovinskog rata”, ”hrvatski generali” i slični izrodi koji će služiti ovoj politici porobljavanja naroda i degeneracije čovjeka. No, ponavljam, proces ukidanja kune prilika je da ih se razobliči u tome što su i čiji su pa da se onda, ako Bog da, bez tog utega dalje nešto dobroga i napravi u smjeru obnove državnosti.

Koje je vaše mišljenje o NATO savezu i treba li Hrvatska izaći iz njega?

Marko Francišković: To je zločinačka organizacija u službi cionističkih interesa. Svatko sa imalo pameti i morala to mora znati. Ako ne zna, onda je ili mentalno hendikepiran, ili je kvaran kao čovjek, otuđen od pravde i poštenja, od osnova moralnog življenja. Nema tu kompromisa i naravno da čovjek koji je moralan, koji nije psihopata, nema što tražiti u društvu sa zločincima. Nema sjedanja za razbojnički stol i jedenja sa te njihove trpeze. Što bi se npr. trebalo učlaniti u neku bandu koja terorizira određeni kvart, pljačka i ubija ljude, oduzima im imovinu? Ili bi se od tih i takvih trebalo odmaknuti, odnosno, i više od toga – takvima se suprotstaviti i stati u zaštitu onih koji su terorizirani. O stanju degradacije društva pokazuje već i to da se ovo o čemu govorim o NATO-u uopće ne spominje, da se to ne raspravlja nigdje u medijima i institucijama, školama, fakultetima, pogotovo ne po crkvama, ma svugdje se ova stvar potpuno ignorira te kao norma postavlja da je odlično biti u NATO organizaciji. Kolaps svih tih raznih intelektualaca, potpuno intelektualno i moralno potonuće, a i teološko, jer volio bih vidjeti bilo koga tko bi uspio uskladiti NATO sa bilo kojom monoteističkom vjerom. Nemoguće jer se radi o otvorenom ubijanju i pljačkanju slabih i nemoćnih. Ali bitno da se izvode isprazne ceremonije raznih vjerskih blagdana. Ispraznima ih čini upravo ovaj odnos prema stvarnosti i zlu koje se prihvaća pod nešto normalno. Ništa ne vrijede riječi i ceremonije ako to ne prate prikladna djela, ništa!

Kako zaštiti hrvatsko narodno blago poput voda, šuma, i poljoprivrednih zemljišta?

M. Francišković: U svijetu ovakvim kakav je, jedina opcija je imati svoju suverenu državu sa svojom politikom koja bi to blago čuvala i razvijala. A to je, uistinu, jedino pravo blago, sve ostalo je iluzija. Voda, zemlja, zrak, očuvana priroda, biljke, životinje, da živimo čisto i uredno, zdravo, u skladu sa prirodom, ponizno i zahvalno prema svim tim blagodatima koje nam se daju. Ako ih znamo cijeniti i očuvati, imali bismo puno više nego što nam treba. Ovako, prihvaćajući ovu laž ”progresa”, ostati će se bez ičega. I tek kad do toga dođe, kad se ostane bez tog blaga koje se uzima zdravo za gotovo, tek onda će se shvatiti što je izgubljeno. Ali, tada je kasno, sad treba to osvijestiti i djelovati, sad, ne sutra, ne za sat vremena, sad.

Kako preokrenuti trendove po pitanju demografske katastrofe i masovnog egzodusa mladih?

Marko Francišković: Opet smo na istom tragu kao i u prethodnom pitanju. Bez suverene države sa svojom politikom ništa se ne može napraviti. Pa neće EU i neki birokrat iz Brisela to preokrenuti, a taj sad odlučuje. To je sumanuto očekivati i zato su bezumnici svi koji nešto pričaju o demografskoj obnovi, a istovremeno su u sluganskoj EU politici. To ne ide jedno sa drugim. Kad se ima svoju državu, jedino onda se mogu provoditi one mjere koje bi preokrenule ove trendove i to tako da se u Hrvatsku počnu masovno doseljavati ovi koji su otišli u zadnjem periodu, a i sva ostala dijaspora razasuta po svijetu kroz minula stoljeća.

Na koji način bi se trebali riješiti partijskih činovnika i uhljeba te koliki oni teret predstavljaju?

Marko Francišković: Idealno bi bilo na miran način, ali to nije realno za očekivati, kao što nije realno očekivati da će neki razbojnik, zbog grižnje savjesti, vratiti ono što je ukrao. Dakle, ono što ostaje je da se razbojnika dovede u red na način koji on jedino razumije – nadjačavanjem. Tako je i ovdje, silom mača se jedino može presjeći ovaj gordijski čvor. No, to je mnogima teško čuti jer je opasno i traži požrtvovnost. Kultura koja je ubačena u mentalni kod je kultura gotovanstva i pasivnosti. Maksimum ”rizika” je što netko meni nešto lajka na fejsu i već to im izgleda dovoljno i da mogu mirno nastaviti dalje sjediti i ne izložiti se opasnosti. To je prisutno u većini naroda uz rijetke iznimke. Malo je pojedinaca koji su se pokazali dovoljno svjesnima i hrabrima da se izlože za ono što vide vrijednim borbe. Taj broj mora doći barem na nekih 5% da bismo mogli ozbiljno pričati, a ne samo ovako teoretizirati. Sad nema ni blizu tog minimuma, nema osjećaja jedinstvenosti i solidarnosti, sebičnost je apsolutni vladar u društvenoj svijesti.

Kako bi trebalo kazniti veleizdajnike i tko bi po vama sve pod njih spadao?

Marko Francišković: Kao što sam i prije rekao, tako je i dalje – jedina ispravna kazna je smrtna kazna. To je nužno, ne zbog tih veleizdajnika, nego zbog pedagoškog efekta na svijest naroda i da se vidi da je okrenut novi list te da nema više po starome. Da to svima bude jasno i da im uđe duboko do kosti kako završavaju oni koji su izdali narod i domovinu. Pod pojam veleizdajnika spadaju obnašatelji najviših vladajućih dužnosti, ti razni predsjednici, premijeri, ministri itd. Dakle, uz one koje sam naveo u svome cenzuriranom nastupu na HRT-u, u međuvremenu lista se proširila i imamo nove kandidate za vješala. Bio bih sretan da nije tako jer to bi značilo da veleizdaja više nije u tijeku. Nažalost, stvarnost je takva kakva je, stanje teške bolesti, pa je onda i lijek težak i gorak. Ako se želi biti izliječen. Ako ne, ako nema te želje i prikladne volje, onda će bolest nastaviti metastazirati i ne treba se onda čuditi kad se to dogodi.

Smatrate li da je današnja mladež eutanazirana i da se više od njih ne može očekivati da budu pokretači promjena?

Marko Francišković: Ovo je pitanje složenije nego što izgleda na prvu. Najkraći odgovor bi bio da je mladež bila i ostala izložena ”napadu cijelog spektra”. To znači: duhovno, kulturno, medijski, ekonomski, institucijski. Sve je to stavljeno u funkciju te eutanazije pa je i rezultat tu. Naravno, najodgovorniji su roditelji te mladeži koji nisi bili na traženoj razini odgovornog roditeljstva. Pogotovo se to odnosi na muškarce, očeve, koji su potpuno podbacili i poslali papci i papučari, kako ženama u kući, tako i ovom uzurpatorskom i zločinačkom režimu. Da nije tako, odgovoran i svjestan muškarac, otac obitelji, bio bi informiran npr. o tome čime hrani svoju djecu, čime truju njegovu djecu kroz cjepiva, ali i kulturu i medije, te bi onda aktivno djelovao da svoju djecu zaštiti svim mogućnostima kojima se može poslužiti. U krajnosti i primjenom sile jer to je nešto posve legitimno. Ali ne, kad ja ovako nešto kažem, onda nastaje nekakvo zgražavanje i ja sam onda problem što tako mislim. Ovdje prevladava papučarski kult pokornosti ”autoritetima vlasti”. Ako je vlast nemoralna, zločinačka, lopovska, uzurpatorska, a ova to sve jeste, onda nema nikakvog autoriteta. Jedino što ima je silu koju samovoljno provodi. A pisano je da tko se mača lača, od mača i pogiba. Tako i ova nasilnička vlast, koja se prihvatila sile kao sredstva, silom će biti i uklonjena, ako Bog da. Zato je prihvaćanje autoriteta ovog režima dudekovsko razmišljanje, to je bezumna naivnost i bijeg od odgovornosti. I od takvih roditelja, od takvih očeva, sad imamo jednako takvu djecu – mlade kojima je lakše otići nego ostati i boriti se za ono što im pripada i na što imaju pravo. I cijeli niz drugih elemenata je tu u igri. Već i niska demografska stopa, mali broj novorođenih, otupljuje oštricu mlade populacije jer starčad, umirovljenici i oni koju su blizu mirovine, gledaju sebično sebe i zna se da društvo koje je staračko nije revolucionarno. I još na sve to, kad se uračuna masovni egzodus mladih, imamo ovo pasivno i pokorno staračko društvo, kojim se lako vlada terorom i zastrašivanjem. Naravno, dobar dio društva je direktno inkorporiran u interese parazitiranja i korumpiranja pa i to još dodatno cementira ovo stanje propasti i nacionalnog nestanka.

Kako komentirate ideologiju zabave i trivijalnosti koja je pokosila današnji svijet?

Marko Francišković: To je sastavni dio svega ovoga što sam prije govorio. Recimo, nogomet i pivo. Van svake pameti uopće da odrasli ljudi, odrasli muškarci, svoje vrijeme i energiju troše na gledanje i idoliziranje nogometaša, klubova, svih tih gluposti. Nije slučajno da to pivo, koje se plasira uz nogomet, uz alkohol koji otupljuje kognitivne sposobnosti, u sebi sadrži i ženske hormone. To je osmišljeno kontroliranje mase, feminiziranje muškaraca da budu pasivni i submisivni vladajućem aparatu. Kad su muškarci tako degenerirani, onda se lako sa nezaštićenim i od tih istih muškaraca iznevjerenim ženama manipulira od strane sustava pa one isto tako zagrizu na ponuđenu im udicu, ne uviđajući da rade na vlastitu štetu.  Uglavnom, na ovaj način kroz nogometnu idolatriju, muškarci i ono malo testosterona što im je ostalo ispucaju gledajuće te utakmice, pa više nemaju borbenog i zaštitničkog duha ni u smislu zaštite najbližih ni u smislu revolucionarnog poriva da urede stanje u državi i društvu. I da ne zaboravim i te kladionice koje su dio tog modela kontrole i u kojima masa njih provodi dane iščekujući kruha bez motike buljeći u ekrane sa rezultatima utakmica. Ako želite vidjeti što je to degradirani čovjek na razinu životinje, samo treba prošetati do kladionica, tamo je sve na jednom mjestu – nogomet, piva i kocka.

Ima li nade za Hrvatsku i njene žitelje?

Marko Francišković: Naravno, uvijek ima nade i uvijek postoji izlaz. Ali, nema jednostavnog i laganog rješenja. Jedino se teškom, mukotrpnom i nesmiljenom borbom može promijeniti ovo stanje. Da bi se moglo biti spremnim za jednu takvu borbu, i to sa jednim ovakvim neprijateljem kao što je ova globalistička zvijer, mora se imati duhovno uporište. Bez metafizičke povezanosti sa onostranošću, sa vječnošću, čemu uopće išta ići raditi? Koji je onda smisao svega ako sve završava u ovom materijalnom i vidljivom svijetu? Bezbožništvo je gubitak svake nade u bolje. I obratno. No, tu treba biti oprezan! Podmetnute su lažne opcije upravo s ciljem da se spriječi ono dobro. Najbolji primjer u Hrvatskoj je na početku spomenuti Kaptol, koji je glavni duhovni tamničar hrvatskog naroda, prvenstveno kroz idolatriju koju naučava. Kad se prihvati idolatrija kipova i slikarija, a što je najstrože zabranjeno u samoj Bibliji na koju se taj isti Kaptol poziva, onda se prihvaća i idolatrija ”autoriteta vlasti” pa se ostane porobljenim i duhovno i tjelesno. Nada počinje obaranjem idola u našoj svijesti i oslobađanjem od tog oblika porobljenosti. Nakon toga, nema toga što nije moguće, nema toga što nije ostvarivo. Naravno, sve uz Božju pomoć, jednog Boga uz kojeg nema ni jednog drugo ni u kojem obliku. Jednostavna receptura. Vidjet ćemo hoće li se prihvatiti. Na svakome je da sam odluči i izabere jer nema prisile u vjeri, to je apsolutno slobodni izbor koji je čovjeku dan i nitko mu to ne može uzeti. Kako se izabere, kako se odluči, tako će i biti.

Kada objavljujete novu knjigu i koja će biti tematika?

Marko Francišković: Nadam se što prije, možda već negdje na jesen, ako Bog da. Trebalo mi je vremena da obiđem lokacije koje su bile potrebne jer je knjiga u jednoj specifičnoj putopisnoj formi. To je putopis duhovnog puta, jer ima dosta putopisa o svim vidljivim lokacijama, a Jeruzalem tu ima posebno mjesto. Putopisa duhovnog puta baš i nema puno u ponudi pa se ovime nudi nešto manje uobičajeno. Znači, putopis duhovnog puta, a opet vezan za konkretne lokacije i znakove na tim lokacijama. Također ima i puno materijala za proučiti i istražiti. No, kao i sa svime, ništa dobro ne dolazi lako i brzo nego sa radom, mukom i trudom. Tematika je na neki način sve ovo što je i ovdje spominjano, ali sve to malo drugačije, malo dublje i šire i to u vremenskom i prostornom smislu jednako. Dakle, tematika je i geopolitična kao i eshatološka – sve je to u vezi sa ljubavlju, nadom, borbom, iskušenjima, vremenom, geopolitikom, eshatologijom, vjerom i znakovima koji su uvijek tu, samo ih se ne vidi uvijek, ako ikada. Sve je sa svime povezano pa se to i u ovoj putopisnoj knjizi tako sve skupa uvezuje u jedan put prema jednom cilju. No, najbolje će knjiga govoriti sama za sebe kad bude dovršena i tiskana ako Bog da.


Želite li znati više o Marku Franciškoviću, pogledajte Podcast inkubator:

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
98 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
aleksa
Gost
aleksa
2 godine prije

bravo, rijetki kad ljudi uspiju zahvatiti cijeli dijapazon problema kao Marko Franciskovic.

Sinisa
Gost
Sinisa
2 godine prije

Meni je zanimljiv podatak da vecina Hrvata ipak nije bila za ulazak u NATO.

gringo
Gost
gringo
2 godine prije
Reply to  Sinisa

zar nije bio referendum?

Sinisa
Gost
Sinisa
2 godine prije
Reply to  gringo

Nije,kao ni u CG.

Tupko Glupko
Gost
Tupko Glupko
2 godine prije
Reply to  gringo

Naravno da nije.
Izglasao Sabor kada je Sanader bio na vlasti, ušli smo u NATO 1. travnja 2009. zajedno sa Albanijom.
Na žalost, nije bio vic, tj. prvi aprililili.

Sinisa
Gost
Sinisa
2 godine prije
Reply to  gringo

Nije??

jorge
Gost
jorge
2 godine prije
Reply to  Sinisa

sINIŠA REFEFERNDUM ZA ulazak u nato nije organiziran u hrvatskoj jer ne bi prošao i zato je to učinjeno preko parlamenta kao i u crnoj gori a razumijem da se jako čudiš ali stvarno je bila takova situacija

Sinisa
Gost
Sinisa
2 godine prije
Reply to  jorge

A ne jorge,ne cudim se ja nicemu vec na protiv to mi je jako potvrdno mom pozitivnom stavu o Hrvatima….generalno moramo svi olabaviti i dopustiti nekakve druge mogucnosti.

Tupko Glupko
Gost
Tupko Glupko
2 godine prije
Reply to  Sinisa

Sukladno hrvatskom zakonu (koje je donio Sabor, kao i sve ostale), bilo koji referendum na Hr razini vrijedi samo ako izađe 50% plus jedan glasač, ali je za potrebe referenduma gdje Hr glasači glasaju hoće li u EU napravljen izuzetak – Sabor je izglasao da je za njega potpuno nebitno koliko glasača izađe da bude pravnovažeći.
Izlaznost birača je na kraju bila 43,51%, za ulazak je bilo 66,27%, što u konačnici znači da je za ulazak u EU glasalo svega 28,83% ukupnog broja birača u Hrvatskoj.

Sinisa
Gost
Sinisa
2 godine prije
Reply to  jorge

A da,vidim gdje je zabuna….to “Nije?” je jer sam pomislio da sam pogrijesio i stiglo je posle TGovog odgovora.

žrec
Gost
žrec
2 godine prije
Reply to  Sinisa

Nije to jedina zabluda koju ti imaš o nama, ako smijem primjetiti.

Siniša
Member
Siniša
2 godine prije
Reply to  žrec

” mom pozitivnom stavu o Hrvatima….” da nije ovo zabluda?
Ipak moram docrtati…..dvojba je bila u referendumu između NATO i EU,znam da je za NATO ali eto davno je bilo,nema nikakve zablude u mene.

Rabotnik
Gost
Rabotnik
2 godine prije
Reply to  žrec

Ovo nije zabluda: Žrec komentira uglavnom na temama koje se tiču Hrvatske te uvodi red kontrirajuci “neprijateljima” nacije. Vi, mi, oni, one, ona, ono.

IVE OLDTIMER
Gost
IVE OLDTIMER
2 godine prije
Reply to  jorge

Kada smo kod REFERENDUMA, prisijetimo se Irskih referenduma za ualazak u EU, prvi referendum odbijen ulazak, drugi isto, treci isto i namjeravali su ponavljati sve dok narodu ne dosadi i izglasa DA. Toliko o EU demokraciji ili DIKATATURI KRUPNOG KAPITALA, na sto se svodi cijela takozvana Zapadna demokracija.

IVE OLDTIMER
Gost
IVE OLDTIMER
2 godine prije
Reply to  jorge

Evo situacija sa Britanskim referendumom za BREXIT, lazne informacije i prevare glasaca i ljudi su glasali ZA sada nakon par mijeseci kada su ljudi shvatili da su prevareni i traze ponavljanje referenduma konzervativci (citaj bogatasi) odbijaju pristati na novi referendum jer bi sigurno propao BREXIT, a cijeli projekt BREXITA je kreiran u SAD da razbije i oslabi Evropu. Amerikenjci su dali toliko obecanja a na kraju ce opet prevariti Britance kao sto su ih prevarili sa pomoci za vrijeme Drugog svijetskog rata, na kraju su im svu “pomnoc” naplatili po visim cijenam i sa kamtatama da su otplacivali taj dug do prije par godina.

gringo
Gost
gringo
2 godine prije

ima dobrih stvari ali zemlje regije nisu sposobne da same sobom upravljaju,da ostanu nekorumpirane,imaju losu vlast sklonu manipulaciji itd.
zato se i trazi ulaz u eu. kako bi neko drugi nadzirao korumpiranu vlast.

Tupko Glupko
Gost
Tupko Glupko
2 godine prije
Reply to  gringo

Što ti misliš da novce iz EU fondova daju krajnjim korisnicima u RH direktno iz Brisela?
Nije tako – daju naše institucije, a zakonitost davanja istih provjerava EU institucija (znana kao OLAF) tek kada im netko prijavi nepravilnosti.
Nitko se ne interesira, pita da ih pronađe, prijavi ako ih nađe (poznata nezainteresiranost građana i strah od vlastite sjene), tako da i sa tim novcima iz EU fondova plasiranih u RH ima koruptivnih radnji koliko hoćeš.

nonwo
Gost
nonwo
2 godine prije
Reply to  Tupko Glupko

https://www.youtube.com/watch?v=1xzn8AG-dNM
Tko će vratiti ukradenih $15.2 milijardi poreznim obveznicima…

da ne bi rekli da svi sve nisu znali…

nonwo
Gost
nonwo
2 godine prije
Reply to  gringo

eu treba korumpirane vlasti da može sprovoditi svoju politiku kojoj za cilj nije boljitak zemlje u čiju se je politiku uplela.Da im je cilj zaustaviti korupciju npr. u HR napravili bi to odavno,materijala su falabogu imali….Osim toga imaju koruptivnih skandala koliko hoćeš u vlastitom dvorištu.Eu ne želi zemlje koje su sposobne da same sobom vladaju i čine sve da takve onemoguće,pogotovo ako su u tome uspješni.

Oko
Gost
Oko
2 godine prije
Reply to  gringo

Jbg, kad mala zemlja nije sposobna sama da se razvije onda se udruzi u ravnopravni savez sa sebi slicnim drzavama ( istorijski,kulturno,jezicki,privredno…). Tuzno je da su SFRJ razbili isti ti koji sada vode politiku “mi smo prva liga EU, ist.Evropa druga liga a Balkan treca liga”.
P.S. Kada su 80-tih “progresivni” novinari ( kucamo na vrata Sorosevih asova) opisivali stanje u drzavi naslov je bio “Hrvatska je provincija YU birokratije” i sve dalje kao u ovom clanku samo EU zameni sa SFRJ

Zvrk
Gost
Zvrk
2 godine prije

Njega je svojedobno radi takozvanog govora mržnje Ostoja smjestio u umobolnicu. Međutim njegov aktivizam ni to nije spriječilo. Danas ga se etiketira kao nekakvog luđaka, manijaka i sl…iako je to zapravo samo način manipulacije da se ne čuje njegov glas.

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
2 godine prije

Marko Francišković je osebujna pojava na hrvatskoj publicističkoj i političkoj sceni. Svojevremeno se kandidirao za predsjednika Republike, napisao knjigu o hrvatskoj strategiji na 900 stranica, natjecao se na parlamentarnim izvorima, bio jedan od najglasnijih aktivista pod parolom NE u EU. Što je zato dobio od ovog naroda i ove države? Vlast, prvenstveno Ostojić kao ministar unutarnjih poslova, ga je strpala u ludnicu, tj na prislini psihijatrijski tretman. Oduzeta su mu ljudska i građanska prava i tamo su ga držali skoro godinu dana. Pravim čudom se uspio otamo iščupati.
Sjećam se da je nakon izlaska iz tog kukavičjeg gnijezda rekao kako je tamo shvatio da je njegov najveći propust to što nije više pisao. Veseli me da je taj zaključak proveo u djelo i da je napisao novu knjigu.
Vrsni spisatelj, jedan od onih koji temeljito poznaje stvarno široki spektar područja. Pravo, ekonomiju, političku ekonomiju, monetarni sustav.
Politički nije uspio zbog onog što bi drugdje bila vrlina, a u politici mana, zbog iskrenosti.
Iako je njegova politička pozicija neosporno domoljubna, suverenistička i državotvorna, zbog iskrenosti i neznanja (ili ne želje za korištenjem propagandnih alata) o funkcioniranju ljudske psihologije, nije pronašao pravi način da sve ono što zastupa svaki slušatelj/gledatelj doživi kao svoje.

Tupko Glupko
Gost
Tupko Glupko
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

Da se opet kandidira za predsjednika RH, dobio bi možda 1%.
Da ga netko medijski plasira i uloži puno novaca, možda i 5 %.
Surova zbilja ljudske psihe.
Oni ne vole nikakve promjene.
Kolektivni Stockholmski sindrom.
Pogotovo u ovim krajevima.

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
2 godine prije
Reply to  Tupko Glupko

Naravno. Toga je svjestan i sam Francišković. upravo u intervjuu i govori zašto je tomu tako.Kako je uništena nacionalna svijest, kako se potiče iseljavanje i kako sebičnost (i kukavičluk) starije generacije određuje vlast. Poprilično je to pesimistička slika našeg sadašnjeg trenutka.
Ono zbog čega ipak nije sve crno – ne postoji samo statička slika, postoji i ona dinamička. Može se promijeniti nabolje. I hoće. Dok postoji ljudi koji su sposobni sanjati bolji svijet, dotad će uvijek biti šansi za snove i sanjače.

Nesvrstani
Gost
Nesvrstani
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

@Alerik
Mene je potpuno izgubio sa dijelom kada je poceo o smrtnoj kazni i kako on vec ima spremljen popis veleizdajnika koje treba smaknuti. Ma da, a tko je taj tko ce odlucivati o tome treba li nekoga smaknuti ili ne? I tko je taj tko odredjuje kriterije po kojima se nekoga moze smaknuti?
Takve metode nisu korak naprijed vec pet koraka unatrag.

Dok se ovakvi nude kao alternativa, ovi na vlasti se ne trebaju nicega bojati.

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
2 godine prije
Reply to  Nesvrstani

@Nesvrstani
U SAD-u u nekim državama postoji smrtna kazna, u Kini, nedavno je Erdogan uveo smrtnu kaznu. Nisam pristalica smrtne kazne i također se poput tebe ne slažem s tom Franciškovićevom idejom.
Ne možeš biti kršćanin i odobravati smrtnu kaznu. Dok god postoji izričita zapovijed Ne ubij. Nitko na to nema pravo, niti može imati.
Međutim, uistinu smrtnu kaznu nikad ni jedan režim nije ukinuo. Ljudi stradavaju u prometnim nesrećama, od srčanih i moždanih udara, zalutalih metaka…

Nesvrstani
Gost
Nesvrstani
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

@Alerik
To sto pojedine drzave SAD-a, Kina i Turska (nedavno uvdedeno) imaju smrtnu kaznu ne da mi nije dobar argument za njeno uvodjenje, vec je jako dobar argument da tu nesto ne stima.
I ne mislim da odobravanje / neodobravanje ubijanja ima ikakve veze sa krscanstvom ili bilo kakvom drugom religijom. Kada ti netko da pistolj u ruke da npr. ubijes psa, ako si imalo normalan nece ti biti svejedno, a kamoli ubiti ljudsko bice.
Naravno, puno je to lakse obaviti preko tastature, pogotovo kada ce sve obaviti netko drugi.

A za ovo gdje pises da ljudi umiru u prometnim nesrecama stvarno ne znam sto bih ti rekao. Evo umiru ljudi i kada im se ne otvori padobran pri skoku iz aviona i kakve to ima veze sa smrtnom kaznom?

Zelis reci svi cemo jednom umrijeti pa kakve onda ima veze umremo li prirodnom smrcu, nesretnim slucajem, ili nam Marko Franciskovic presudi uz odobravanje rulje pred vjesalima?

Nesvrstani
Gost
Nesvrstani
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

@Alerik
Ahhh… kasnije sam shvatio sto zelis reci sa ovim mozdanim udarima zalutalim mecima i sl 🙂
Svejedno, to ne mijenja ono sto sam vec napisao prethodno.

nonwo
Gost
nonwo
1 godina prije
Reply to  Nesvrstani

“Ako želiš ubiti čovjeka, ne moraš pucati. Oduzmi mu posao i blokiraj račun.”
Nesvrstani@ti koje spominje Francišković su “ubili” tisuće ljudi…
Oboljeli su,izvršili samoubojstva,uništene su im obitelji…
Radi nedjela “veleizdajnika”mnoga su djeca osuđena na život izvan svoje domovine,bez blizine svojih najmilijih..Njihovi roditelji na usamljenu starost….ne možemo,ili ne ćemo moći do svoje vode,zemlje(radi sveopće otimačine/rasprodaje…),….do bogatstava prirode koja nam je “bogom dana” jer smo se ovdje rodili…Sve su to napravili s predoumišljajem ,isključivo radi pohlepe/stjecanja osobne koristi .
Koja bi bila primjerena kazna?

Zeta
Gost
Zeta
1 godina prije
Reply to  Son of Alerik

Meni je smrtna kazna bila strahovita i nezamisliva dok nisam shvatila da svijetom vladaju psihopate( na vise nivoa) i da su je upravo oni ukinuli da bi zastitili sebe a obicne ljude unistavaju ratovima pljackom i otimacinom.

Miro
Gost
Miro
2 godine prije
Reply to  Nesvrstani

U Bibliji postoji smrtna kazna, to je krajnja kazna za sve koji su ustali protiv svog Tvorca. Što mislite gdje će završiti svi oni prokleti nakon strašnog suda?

Mali pas
Gost
Mali pas
2 godine prije
Reply to  Miro

To mislis kao da ce te nebo zgromiti ako protiv Boga mislis ili smrt duse kao kazna za nevjernike? Kako god okrenes u krscanstvu covjek NEMA pravo oduzeti zivot drugom covjeku ili sebi. Ali normalnoj osobi ipak treba biti jasno da ubojstvo nije bas normalno. Predpostavljam da svako ubojstvo na dusi obicne osobe ostavlja ne izbrisiv trag i to ne bas pozitivan.

Miro
Gost
Miro
2 godine prije
Reply to  Mali pas

Mali pas, onaj tko se poziva na Sveto Pismo bar bi trebao razumjeti što u njemu piše. Ljudi sami sebe osuđuju ili na vječni život ili na smrt kao konac života. Razmisli malo zašto ni Vatikan ni ijedna druga kršćanska crkva nije deklarativno protiv smrtne kazne. Nije Bog taj koji će nekog zgromiti zbog ovog ili onog, ili poslati nekog u pakao, ljudi imaju slobodnu volju i sami biraju svoj put te znaju gdje im je mjesto. Kako bilo smrtna kazna i ubojstvo nisu isti pojam.

repka i pivo
Gost
repka i pivo
2 godine prije
Reply to  Mali pas

@mali pas. Nema pravo oduzeti zivot drugom covjeku ali da nezivoj homanidnoj materij demonskog porjekla. Nemoze se oduzet zivot necemu sto zivota nema. Radi se o ciscenju zivotnog prostora od zla

repka i pivo
Gost
repka i pivo
2 godine prije
Reply to  Nesvrstani

O tome su radi. Pravi put je put nazad, put prirodi. put izgubljenom raju a ne put tehnickom neprirodnom napredovanju u kojem nas big brader kontrolira. Kupi neku sprvic pa je spoji tamo di ti je milna

Bitte füllen Sie dieses Feld aus
Gost
Bitte füllen Sie dieses Feld aus
2 godine prije
Reply to  Nesvrstani

Sud odredjuje kriterije.

Siniša
Member
Siniša
2 godine prije

hm…sud je oruđe.
Elem…ima života i van Hrišćanstva.

nonwo
Gost
nonwo
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

To su ljudi ispred svog vremena.Ovce ih smatraju “luđacima”,a vrijeme će pokazati da su bili genijalci.
Da nije bio potpuno u pravu i samim tim opasan po korisne idiote u vlasti Ostojić ga ne bi “strpao” u ludnicu.
Let iznad kukavičjeg gnijezda -najveće face su u “ludari”, a luđaci “ih liječe”.

nonwo
Gost
nonwo
1 godina prije
Reply to  Son of Alerik

(Važan)Cilj opravdava sredstvo.Trebao je reći da će sve veleizdajnike pozvati na “oproštajni” party sa šampanjcem i kavijarom,…a naknadno ih u šampanjcu utopiti(metafora)…..Zvučalo bi profinjeno za auditorij(manje šokantno),a s istim rezultatom.Stvari najbolje prolaze upakirane u celofan,…to smo već apsolvirali…
Pravi ljudi nemaju želudac za manipulaciju..,prevaru,zakulisne igre…i zato su psihopate uvijek u prednosti…
Cilj “rata” nije poginuti za svoje ideale, već natjerati drugog gada da pogine za svoje. ( Patton s malom izmjenom)

Slagerpjevac
Gost
Slagerpjevac
2 godine prije

Zanimljivo. Kaptol, kocka, nogomet, pivo.. a medija u stranim rukama kao glavnog oblikovatelja svijesti se nije ni dotakao. Smrtna kazna je zlo. Tko zna, da ju je netko uveo, možda bi umjesto umobolnice završio na vješalima.. Promjene se trebaju dogoditi postepeno, a ne preko noći odrubljivanjem glava. Ostalo je manje više ok. I da, žao mi je lika.. trebalo bi Ostojića strpati u umobolnicu na godinu dana.

repka i pivo
Gost
repka i pivo
2 godine prije
Reply to  Slagerpjevac

Smrtna kazna je milost za veleizdajnike. Jer bolje je bit mrtav nego ziv bez duše

Slagerpjevac
Gost
Slagerpjevac
2 godine prije
Reply to  repka i pivo

Možda. Samo implementacija je podložna manipulaciji. 13. bataljon desno. Tko će slati na vješala? Ti?

repka i pivo
Gost
repka i pivo
2 godine prije
Reply to  Slagerpjevac

@slagerpjevcu. sestre milosrdnice

Slagerpjevac
Gost
Slagerpjevac
2 godine prije
Reply to  repka i pivo

Glupost. To su uglavnom krasne žene pune ljubavi. Malo se raspitaj okolo prije nego blebneš. 😉

Majk Majers
Gost
Majk Majers
2 godine prije
Reply to  Slagerpjevac

Da. Te smrtne kazne netko treba odradit, osobno, vlastitim rukama. A taj onda po nicemu nije bolji od onih koje cak zasluzeno, ubija. J… ga, takvi je zivot. Nemos ubit nekoga i onda bit posten. Ne ide to tako. Osim ovoga sa ubojstvima, sve ostalo je itekako slazem. Marko je ocito mentalno jako,jako snazna osoba. I inteligentna sa osjecajem za “Zeitgeist” a takvi u politici nisu dobrodosli, upravo iz razloga sta su sposobni sve okrenut naopako, naravno na racun samih elitista
P.S. za izdajice ima i bolja kazna od smrtne: oduzet bas svu imovinu i dozivotno ih poslat u Sibir (tj na goli otok). Al dozivotno, bez komfora ikakvog. I takodjer, u nekoliko buducih narastaja (recimo sest-sedam) zabranit rad u ikakvom javnom sektoru, niti kao kooperant ili dobavljac za iste. Od samog ubojstva nema velike koristi. Od utamnicenja i oduzimanja imovine ima itekakve koristi a i poruka je puno jaca od vjesala

repka i pivo
Gost
repka i pivo
2 godine prije
Reply to  Majk Majers

Cudovista u nekom momentu mogu biti pustena iz sibira prdstaviti svoj progon ko zrtvu koju su podnjeli zbog svoje covjecnosti a ne zbog svog cudovištva. Smrtna kazna je put u svjetlu butucnost. Bezdusnci se najvise smrti boje jer znaju da dusu nemaju

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
2 godine prije
Reply to  Majk Majers

Lagodno je i lako osjećati se moralno superioran, misliti ‘ja sam plemenit, empatičan i ne činim ništa loše’, ali to je daleko od istine. U ovoj državi, u ovom sustavu nema nevinih. Svojim radom (plaćanjem poreza) financiraš sve što tvoja država čini. Ne postoji ni jedan segment života u kojem je itko od nas izuzet iz sustava. S onim što kupujemo, što jedemo, što pijemo financiramo korporacije, uvoznike i pridonosimo uništavanju domaćeg poduzetništva.Svojim napretkom sudjelujemo u nazadovanju drugih.
Sam si iznio tipično nacističke ideje, recimo s tim o zabrani budućim naraštajima da nešto rade zbog grijeha otaca (ili je to iz prošle ideologije u kojoj je djeci partizana bilo dopušteno, a djeci ustaša zabranjeno). Još korak i eto tebe u eugenici do grla

Majk Majers
Gost
Majk Majers
2 godine prije
Reply to  Son of Alerik

Alerice
Korak san do eugenike? Ajde dobro, nek ti bude…..

Slagerpjevac
Gost
Slagerpjevac
2 godine prije
Reply to  Majk Majers

Tako je Majk. Potpisujem od A do Ž. Osim što bi izbacio ovo o naraštajima :). I biti kreativniji u kažnjavanju. Stvoriti neki mali zatvorenički svijet vođen pohlepom kao u “King rat” od Clavella i onda im sve uzeti. I dati im da rade. Tucaju kamen, tokare noge od stola, lijevaju radijatore ili nešto korisno.

Tupko Glupko
Gost
Tupko Glupko
2 godine prije
Reply to  Majk Majers

To se vrlo lako rješava.
Dokaži odakle ti bogatstvo sa svojim legalnim prihodima – što ne možeš dokazati porijeklo ili što si stekao malverzacijama (razlika od barem 50%), uplati u državni proračun iz kojeg će se uplaćivati, recimo, obroci djeci u vrtiću čiji roditelji to ne mogu platiti.
Ako ne želiš vratiti, jedan dan zatvora vrijedi – recimo – 150 kuna.
I leži tamo dok ne vratiš tu razliku.
Sabor bi mogao izglasati takve zakone.
SDP-HDZ nije u 28 godina vladavine, što znači da nikada niti neće.
A vi opet nemojte izaći izbore čime im u konačnici dajete svoj glas.

repka i pivo
Gost
repka i pivo
2 godine prije
Reply to  Tupko Glupko

Prva stvar koju su u svim rebublikama bivse jugoslavije nove vlasti ucinile je ukidanje zakona o porijeklu imovine. To sve govori otom s kakvim namjerama su na vlast dosli

EU dismr
Gost
EU dismr
2 godine prije
Reply to  Tupko Glupko

@T&G, Sabor ne može izglasati takve zakone. Ne može ništa izglasati, što nije “preporučeno odozgo”. U ovakvom sastavu je nemoćan izglasati bilo što samostalno. Ovo što si napisao je predobro, ali ne ide, brate, dok smo u EU šu..u.

Tupko Glupko
Gost
Tupko Glupko
2 godine prije
Reply to  EU dismr

Nismo bili u EU do 1. srpnja 2013. godine, i opet nije SDP-HDZ ništa napravio po tome pitanju u 23 godine naše samostalnosti.
Zajedno su ciljano radili na gospodarskom, financijskom, moralnom i duhovnom uništenju Hrvatske, i svoj posao su odradili fenomenalno, čiji je šlag na torti ovaj masovni egzodus mladih zadnjih nekoliko godina.
Mislim da to nema veze sa EU, već sa mentalitetom političara.
Gledaju samo privatni interes, bespogovorno slušaju Velikog Vođu koji je trenutno na vlasti (bilo ih je dosta) uopće ne čitajući zakone koji donose, a to što strada narod..
Ma ko *ebe narod, idioti uporno glasaju za nas, ostrižimo ovce do kraja!

Sada smo zaostala izumiruća pokrajina EU sa manje od 1% njezinog stanovništva, te vanjska granica EU i NATO-a.

EU dismr
Gost
EU dismr
2 godine prije
Reply to  Tupko Glupko

@T&G, točno sve kažeš, ali je problem što su naši vrli političari i prije formalnog ulaska bili poslušnici u svemu. Formalnim ulaskom smo se odrekli (doslovce) svoje neovisnosti, kakve takve…To je put u jednom smjeru, vidimo kakvom.

Vladimir Krajnovic
Gost
Vladimir Krajnovic
2 godine prije
Reply to  Tupko Glupko

Nikako da zazivi to ispitivanje porijekla imovine. Pale bi mnoge maske i konacno barem malo usporilo raslojavanje drustva na bogate i siromasne

Tupko Glupko
Gost
Tupko Glupko
2 godine prije

Za veće financijske malverzacije kaznena zastara je šest godina, za manje je prekršajna zastara četiri godine.
Poslije toga vrijedi ona legendarna Rojsova: “Tko je jamio, jamio”.
Izglasao hrvatski Sabor. Kao i Bajića/Cvitana/budućeg Peru Perića da budu na čelu DORH-a.

Vi ste u većini izabrali takve političare u Sabor.
Ili svojim neizlaskom na izbore opet glasali za iste.
Je li sada jasnije, stoko sitnog zuba? 🙂

EU dismr
Gost
EU dismr
2 godine prije
Reply to  Tupko Glupko

…mmeee, meee. gric, gric, Jasnoo 🙂

Nema pomoći
Gost
Nema pomoći
2 godine prije
Reply to  Tupko Glupko

Dok je ovakvih rupama koji misle da izbori nisu namješteni.

Fikret Last
Gost
Fikret Last
2 godine prije

Smrtna kazna? Psihopat, nažalost, jer djeluje inteligentno.

DŠ...
Gost
DŠ...
2 godine prije
Reply to  Fikret Last

Smrtna je kazna nepoterbna. Treba ljude poslati, ako ih se već mora kažnjavati, na prisilni rad. To je najbolji lijek protiv izdajnika!

Jole
Gost
Jole
2 godine prije

Onda sam i ja psihopat,Za ljude koji su spremni žrtvovati čitav narod radi osobnog probitka,smrtna kazna je najmanja kazna koju zaslužuju.

Alan Ford
Gost
Alan Ford
2 godine prije
Reply to  Jole

Nadam se da nisi. Mozda samo nisi dovoljno razmislio o smrtnoj kazni i njenim posljedicama.
Npr. Ako netko sebi uzima za pravo da odlucuje o tudjem zivotu ili smrti, kakva je u osnovi razlika izmedju njega i klasicnog ubice iz interesa? Drugo pitanje: Ako uzmemo da postoji smtrna kazna i u nekom periodu bude osudjeno recimo 100 ljudi na smrtnu kaznu, da li ces ti biti siguran da su svi zaista bili krivi? Zar ne bi bilo bolje takvoga osuditi na dozivotnu, da mu se ne skracuju muke, a u slucaju pogresne osude se greska ipak moze barem djelimicno popraviti?
Ima jos, ali mislim da je i ovo dovoljno.

repka i pivo
Gost
repka i pivo
2 godine prije
Reply to  Alan Ford

Ima rijesenja za to. Stavilo bi ih se u kavez s lavovima. Kralj zivotinja nece pravednika

Alan Ford
Gost
Alan Ford
2 godine prije
Reply to  repka i pivo

Kakva bi u tom slucaju bila razlika izmedju zvijeri i nas?

Ive
Gost
Ive
2 godine prije

EU u ovakvom obliku treba razmontirati na sastavne faktore te onda od tih djelova sastaviti neki novi EU sa ljudskim oblikom. A Hrvatske nacionalne izdajnike na Goli ili Sv. Grgura bez prava na povratak medju gradjane.

Kajzer Soze
Member
Kajzer Soze
2 godine prije

U Hrvatskoj izgleda jedino Pernar od političara ima damu da keže istinu :

Otvoreno pismo veleposlanstvu SAD-a u Zagrebu povodom napada na Siriju.
Htio sam ovo pismo započeti sa uvaženi gospodine Kohorst, ali ću zbog politike vaše države napisati samo Kohorst.
Ne cijenim ni vas, ni onoga koji vas je imenovao – Donalda Trumpa. Znao sam od početka da je on prijevara i da neće zastupati interese građana koji su ga izabrali nego vlade u sjeni. Vlade za koju većina građana SAD-a ne zna, a koju zapravo čine strukture koje upravljaju Federalnim rezervama, vašom ili bolje rečeno njihovom središnjom bankom i koje će natjerati bilo kojeg američkog predsjednika da uđe u rat sa samo jednim ciljem –
Očuvanjem američke dominacije na Bliskom istoku jer samo ona jamči prodavanje nafte za dolare, a samim time i vrijednost vaše valute.
Zahvaljujući umjetno danoj vrijednosti dolaru vi iskorištavate resurse cijelog svijeta, dugom ga porobljavate, imate vojne baze u više od 30 država i neprekidno vodite ratove protiv niza suverenih zemalja čija duga lista je iz godine u godinu sve veća.
Vi tvrdite da širite demokraciju i slobodu, ali svi znaju da je to laž i farsa. Vidjeli smo to u Vijetnamu, vidjeli smo u Libiji, a vidimo sada i u Siriji. Vi ne ratujete zbog ideala za koje se deklarativno zalažete, nego zbog vaših golih interesa.
Upravo iz tog razloga vas nije briga sa Palestince koji nesporno doživljavaju svakodnevni teror od vašeg saveznika Izraela, a pritom lijete krokodilske suze za Kosovarima, Sirijcima, Libijcima, Iračanima, Afganistancima ili bilo kojim drugim narodom čiju zemlju želite zaposjesti, njome upravljati i u nju instalirati svoje vojne baze s ciljem daljnjeg širenja zone vašeg utjecaja.
Trumpov prethodnik Kennedy je progovorio o utjecaju tih skrivenih struktura moći koje upravljaju vašom zemljom i rekao je da su njihovi predstavnici okupljeni u tajna društva. Pokušao je oduzeti moć nad stvaranjem dolara FED-u i vratiti ga u ruke državne riznice.
6 mjeseci nakon što se suprotstavio praktičarima zavjere usmjerene protiv američkog i svih ostalih naroda svijeta – bio je ubijen, a vaša vlada je za njegovo ubojstvo lažno okrivila komuniste, kao što i danas za sve optužujete Ruse, često bez ikakvih dokaza.
Ono što je najbizarnije je što vaš predsjednik Trump naziva sirijskog predsjednika Assada životinjom, a sam nije bolji od njega.
Blaženo licemjerje, vaše kemijske kompanije koje proizvode herbicide i vaš vojni kompleks koji u streljivo ubacuje osiromašeni uran, potrovali su, malformirali i ubili milijun puta više ljudi nego što je Assad, pod pretpostavkom da je uistinu proveo sve dosadašnje napade kemijskim oružjem za koje ga optužujete.
Mogu vam reći još jednu stvar, kao dijete sam gledao u Ameriku kao zemlju slobode, danas znam da je to zemlja robova koji iz dana u dan imaju sve manja prava, a kojom upravljaju također robovi i sluge skrivenih interesa i neformalnih struktura moći.
Mene više ne možete zavaravati, kao niti brojne druge ljude. Narodi svijeta se bude i otvaraju oči, a u parolu “civiliziranog zapada” da demokracija dolazi uz zvuk padanja američkih i britanskih bombi, više ne vjeruju niti građani vaših zemalja.
Ne vjeruju vam niti građani Hrvatske. To je moja poruka za vas Roberta Kohorsta.
– Ivan Pernar

Miro
Gost
Miro
2 godine prije
Reply to  Kajzer Soze

Živa istina, rekao je sve ono što i ja kao običan građanin mislim, samo bih ja izbacio i Kohorst i naslovio pismo s američki majmune, s isprikom majmunima.

eu kolonija
Gost
eu kolonija
2 godine prije

bilo je u povjesti i drugih boljih metoda. izdajnici su bili kažnjavani tako što bi noć pojela i njih i njihove obitelji. ove metode su poznate još od vremena moćne rimske imperije. nemogu njihova djeca živjeti a naša biti robovi.

što se tiče borbe protiv sustava tu podupirem gandijevske metode. blokada prometnica, državnih institucija i tvrtki, neplacanje pdv, poreza, trosarina itd.

upamtite, tih placenih terorista sa zapada u bilo kojoj državi nema više od 1.000. ostali su zombiji i njihovi sljedbenici radi zaposlenja u institucijama države i plaće (sendvića)

Xbe
Gost
Xbe
2 godine prije

Ovaj čovjek je jednostavno genijalan.

Jole
Gost
Jole
2 godine prije

Dobra pjesma koja odgovara intervjuu. Ko ne voli pjevaca neka ne slusa.

https://www.youtube.com/watch?v=cIkv6PmmsEA

jupiter
Gost
jupiter
2 godine prije
Reply to  Jole

ovo bi u nasoj jugi bio hit….sad verovatno nece biti hit takvih raznera cak ni u maticnoj zemlji…

Jole
Gost
Jole
2 godine prije
Reply to  jupiter

Hrvati, Srbi, Slovenci, Bošnjaci i ostali se moraju riješiti udbašije koja ne voli novonastale nacionalne zemlje i čija su djeca danas na vlasti.

nonwo
Gost
nonwo
2 godine prije
Reply to  Jole

Prodali su nase snove Judini sinovi
suho zlato bacili u blato
budjenje je bilo tako lijepo, mozda prekasno
i nevinom krvlju placeno

Ej, umorna zemljo izmucena
ima li jos tko umrijeti za te

Prodali su nase snove Judini sinovi
suho zlato bacili u blato
pred vratima tudjim opet za pravdu molimo
tezak sada kriz mi nosimo

Ej, umorna zemljo izmucena
ima li jos tko umrijeti za te

Kralju Dmitre Zvonimire
kroz planine odjekuju krici
u tamnici tvoji su vojnici

Izdajice, ne imali mira
ubili ste kralja Zvonimira
izdali ste nase velikane
i sinove sto su majke dale

Jucer gledam sliku naroda
baca cvijece po herojima
a vec sutra pobjednike sude
prodase ih za Judine skude

nek čitaju..

Miro
Gost
Miro
2 godine prije

Marko, u pravu si u svemu što si rekao, ali da bi bilo što politički postigao moraš malo spustiti loptu na zemlju i ući s nekim u savez, pa i ako ne mislite potpuno isto. Nađi nekog tko ti je svjetonazorski najbliži, uđi u Sabor i bori se za svoja uvjerenja.

repka i pivo
Gost
repka i pivo
2 godine prije
Reply to  Miro

Joj vi optimisti koji procitate ovakav intervju i onda gazete covjeku da udje u sabor i bori se za svoja uvjeren ja!?? Procitajte opet intervju. Ne moze se u sabor uc na posten nacin. Zivi zid i slicni su samo di prevare . Ljude se obmanjuje da na izborima koje organiziraju lopovi postoji posteno brojanje glasova. Ne postoji. Pernar je tamo da kaze narodu ono sto narod zeli cut. Tako da narod slucajno ne izadje na ulici i ne uzme vlast u svoje ruke. Uvjerava ga se se ce se stvari promjenit na iducim izborima i oni imaju svog kandidata

Miro
Gost
Miro
2 godine prije
Reply to  repka i pivo

U bazenu punom morskih pasa moraš biti morski pas, jer obične male ribice bivaju pojedene. I što sad ti hoćeš reći? Da se ne treba boriti nego odustati? Ili si za revoluciju? Ali revolucije jedu svoju djecu i opet dođemo na početak. Znam da je teško ali to je jedini ispravan način, siledžija poštuje samo jačeg od sebe.

repka i pivo
Gost
repka i pivo
2 godine prije
Reply to  Miro

Opet ti kazen da procitas text vise puta i shvatit ceš

Miro
Gost
Miro
2 godine prije
Reply to  repka i pivo

repka i pivo, inače imaš dobre stavove, ali si očito ti taj koji ne shvaća.

Ellessar
Gost
Ellessar
2 godine prije

Postovani kolege citatelji i komantatori ovoga portala. Ponovio bi kako nisam ni ekonomist, ni strateg, a ni posebno pametan. Al citavu situaciju gledam na jedan lokalpatriotski (priznajem nimalo kozmopolitski i primitivan) nacin. Naime, od dana kada smo poceli rasprodavati “obiteljsko srebro” ni sami nismo bili svjesni da postajemo samo jedna od kolonija danasnjeg doba. Firme su se privatizirale po principu fening za marku. Ratna i poslijeratna pljacka su bile tzv. “prvotno stjecanje kapitala” pri cemu jest nastalo 200 (a danas i malo vise) bogatih familija koje danas određuju sudbinu ovog naroda. Ti su se ljudili povodili za materijalnim i novcem kao vjerni sluge kapitalisticnog poimanja drustva. Za njih, a narocito one koji su pljackom i prevarom (quasi zaslugama) postali vrijedniji i bitniji od ostatka drustva imam vrlo jednostavno rjesenje. Dubinskom analizom porijekla imovine bi zahvatio 10 (brojkom) odnosno deset (slovima) pojedinaca koji su na konto sunarodnjaka stekli, za nase pojmove, enormnu imovinu. I njih bi jednostavno riješio na najjednostavniji i najradikalniji nacin. Na Trgu bana Jelačića. Oni bi posluzili kao primjer 11-om, 12-om i svima ostalima koji su na (ljudski) nezakonit nacin stekli svoju imovinu. Svi ti iza broja 10, pouceni sudbinom prijasnje desetorke bi sami propjevali i sami donijeli sve sto su ukrali samo kako bi zadrzali svoje “vrlo vrijedne živote”. Time bi povratili dio ukradenog.
Nadalje, sve sto nije ukradeno i jos nije u cijelosti prodano bi ponudio strancima. Valuta kojom bi placali bi bila – zlato. Da se ne bi krivo razumjeli i vjerojatno banaliziram i previse, ali pod sve smatram APSOLUTNO SVE. Prodali bi sve resurse, vode, šume, zemlju, ljude, male i velike. Sve muskarce i zene, djecu i starce. Neka budemo svi robovi nekoga tko nam to placa zlatom. Zlato bi stavio na jednu hrpu koju bi cuvao netko neiskvaren, nepokvaren i nacionalno svjestan (ok, malo utopisticki). U onome trenutku kada bi prodali zadnji kvadrat zemlje, zadnju kap vode i zadnje dijete debelim kapitalistima (recimo izgledom slicni onoj trojici prasaca u Alanu Fordu) tada bi netko od nas svim strancima i vlasnicima…samo da naglasim SVIMA KOJI NAS POSJEDUJU….dao tocno 1 sat….60 minuta….3600 sekundi….da pređu granicu bez icega. I nacionalizirao SVE. Time bi vratili sve sto je nase. Zatvorili granice i odhebali sve potencijalne robovlasnike. Znam, da, navukli bi bijes nekakve zapadne zajednice koja bi se jako ljutila sto ne postujemo međunarodne zakone. But, who cares? Pa sta ne vidimo svakoga dana da je to “modus operandi”. Ostaje pitanje eventualne odmazde!?. Od koga?!?! Na nasem terenu!!! Tko bi nas napao? Italija? Nizozemska? Andora? Francuska? I da ne nabrajam. Imali bi zlata da na svakom crnom trzistu kupimo koje god oruzje pozelimo. Mogli bi iznajmiti za te pare nekoga tko ce nas zastititi. Ukratko i pojednostavljeno, sa zlatom zarađenim na nasim zivotima bi ponovo kupili natrag svoje zivote. I nitko nam, realno, ne bi mogao nista.

Jedini problem koji vidim je kome bi predali naše povjerenje, naše sudbine i zivote nase djece. Ne znam od kud mi to, al bojim se da bi se pojavili neki novi veleizdajnici i uz sve sto imamo bi uzeli jos i 30 srebrnjaka i otisli hladit muda u New York, London ili Kajmansko otocje.

Šteta što kao vozač viljuškara u Badelu nemam malo vise mogucnosti da uredim ovu Lijepu našu. Pardon, Lijepu njihovu ako pogledam gdje smo sada.

Ugodan ostatak dana svima. I idem uzet terapiju (samo da preduhitrim komentare) hehe

repka i pivo
Gost
repka i pivo
2 godine prije
Reply to  Ellessar

Svaka cast majstore. Odlicna ideja

Kenan
Gost
Kenan
2 godine prije
Reply to  Ellessar

Dobra ideja,ali nažalost Venezuela koja je ekonomski jaša i leži na ogromnim količinama nafte nije uspjevala odolit sankcijama,a gdje će RH koja jedini profit u državi ima od turizma i nešto iz prehrambenog i tehnološkog sektora.Ideja mi se sviđa jako,nemojte krivo shvatiti,ali u praksi jako teško izvediva,bez ogromnih posljedica za ionako klimavo gospodarstvo,jer ne vjerujem da bi imali toliko zlatnih rezervi da bi potrajale kroz cijeli proces nacionalizacije i dizanja nove industrije na proizvodnji ,a ne uvozu.Dio sa rješavanjem pojedinaca kako bi se oduzimala sva nedokaziva bogatsva je jako dobar i na tome bi već puno dobili,ali bi se i brzo stvorila peta kolona od onih koji gube svoje sjedište u našem malom preduzeću zvanom RH.Možda kada bi ,opet kao Venzuela,imali neke sirovine koje bi mogli ponuditi na stranom tržištu pomoću domaće kriptovalute bi mogli nešto i napraviti,ali pitanje je koliko bi dugo trebalo da i RH počne ubijati kemijskim oružjem svoje građane.Samo pusti snovi,i sanjarenje pa mi smo na Euzici,i ona je prva koja bi nas počela teorirzirati,ali misljenja sam i to već neko vrijeme da ako počne raspad EU-a, da će početi na ovim ”našim” prostorima.

Siniša
Member
Siniša
2 godine prije
Reply to  Ellessar

au…brateee…

Dundić
Gost
Dundić
2 godine prije

nadam se da se Francišković oslobodio utjecaja crkve, s kojima je prije prisno surađivao. Ne kritiziram, samo pohvaljujem napredak, ako se tih lanaca oslobodio.

nime
Gost
nime
2 godine prije
Reply to  Dundić

sigurno se treba uhvatit sv. liberala. i kraljice im hilarije.

jupiter
Gost
jupiter
2 godine prije

dooobroooo!!!

Nagard
Gost
Nagard
2 godine prije

Na jednoj strani svjesni pojedinci na drugoj bankarsko mafijasko teološka hobotnica na kraju pobjednici su oni mozemo mi pisati do sudnjeg dana novac je pobjednik nego cuvajte svohžju djecu obitelji a rat je izgubljen nazalost svako dobro svima

Petra
Gost
Petra
2 godine prije

istina.. da bi bio antifa moraš izmislit fašiste

Kenan
Gost
Kenan
2 godine prije

Nažalost,moram se složiti s gdin-om.Hrvatsko društvo,politička,vjerska i gospodarska svita su postali jedna dekadentna samouništavajuća inertna masa bez plana s metkom u čelu zbog stranih interesa.Navest ću jedan primjer iz novina od prije možda godine dana.Ugostitelj se pojavio u članku pa piše hvalospjeve o RH, kritizira PDV,ali bez obzira kaže kako je puno bolje nego u bivšem sistemu jer je kaže završio na Golom otoku jer je isticao da je Hrvat.(tako tvrdi) Slijedeći dan članak u drugim novinama o istom gdin-u kako je njegova firma dužna državi oko 100000 EUR-a,i da je u stečaju.,ali da već posluje na druge dvije nove.I dodaje,u bivšem sistemu je isto bio dužan državi,ali mu ona nije oprostila taj dug već ga bacila na hlađenje na 2 godine da shvati da tako ne ide.E sada.Kako ja vidim stvari,jedna mi je sitnica oko smrtne kazne baš zapela za oko.Stvar je u tome da se načelno slažem s njom.Zašto?Pa kada vidimo u dnevnim novinama svu pokvarenost,prevrtljivost i sve negativne konotacije,koje često prolaze bez posljedica za dotične,moramo se zapitati kako to promijeniti.Pa smrtnom kaznom je jedini način.Zatvor?To imamo i sada,koja je razilka između 10 i 20 godina zatvora kada je pokupio milione i osigurao obiteljsko stablo za par generacija.Stoga mislm da je smrtna kazna najefektivnije sredstvo kondicioniranja ovakvog dekadentnog društva u koje smo se pretvorili,i naše male bivše republike koje su ipak u cijelini bile u mnogočemu ispravnije homogenije i ono što mnogi danas prešućuju sretnije društvo.

Bill Clinton
Gost
Bill Clinton
2 godine prije

Meni ampak najzanimljivije ono o današnjim muškarcima (promeniš 5. slovo, jedno U in dobiješ pravu riječ!)

Konstantin
Gost
Konstantin
2 godine prije

Ehhh moji pobratimi iz Hrvatske. Ako je Vama (Hrvatskoj), Bugarima, Rumunima ovako lose (koji ste clanovi EU+OTAN mafije) … mozete li zamisliti kako je ostalim iz ex YU koji nisu iz X razloga jos uvek clanovi te mafije?!?? Kad me nekad uvati pesimizam prvo sto mi “pade na um” … ima li igde u ovom unakazenom svetu sigurno mesto za moju familiju? Nakon 1 milisekunde od dolaska samog odgovora … uvati me depresija! :o) .Ovaj portal i svi Vi (ma koliko se god razlikovali i kritikovali medjusobno za sve teme) ste mi dokaz da JOS UVEK POSTOJE LJUDI na ovoj zemaljskoj kugli … jedino sto nam fali je samopocit i hrabrost da se otvoreno (javno) govori i deluje u dobrobit i svoje familije + svojih sugradjana + svoje drzave … i samim tim sveta (ma kolika cena bila zbog toga). Pozzz i svako Vam dobro!

EU dismr
Gost
EU dismr
2 godine prije
Reply to  Konstantin

@Konstantine, brate po mišljenju, postoji nešto što svakome od nas , niko ne može uzeti – SLOBODA MISLI. Mediji se trude, naše “vođe” se trude, al’ ne ide. Zato, mislimo svojom glavom (i ne trebamo se uvijek složiti i misliti “isto” – e to je vlastito mišljenje, najveći kapital svakog od nas, ovakvi kakvi jesmo – nelogično “Logični” 🙂

Petra
Gost
Petra
2 godine prije

da ljevičari imaju velik ego i jako su isključivi

Stormtrooper
Gost
Stormtrooper
2 godine prije

Marko Francišković je čovjek koji razmišlja razborito. Jedina primjedba koju bih mu uputio jest da promisli glede postupanja s veleizdajnicima. To što predlaže nije dobro rješenje. Veleizdajnici čine veliku štetu cijelom narodu, pa je red da štetu i plate. Zato je jedina prava kazna doživotni prisilni rad bez mogućnosti pomilovanja.

Moze se uočiti još jedna vrlo važna stvar. Nigdje u tekstu Marko se nije busao u prsa hrvatska, a ipak je očito da voli ljude i zemlju po kojoj hoda. Tražeći svijećom suvereniste po saboru, protračili ste vrijeme. Pravi suverenist vam je tu pred nosom, to je Marko.

oddball
Gost
oddball
2 godine prije

ok, ovo za NATO se apsolutno slažem, vrlo je sporno što smo uopće pristupili bez referenduma, a osobito je sporno u svjetlu onoga što NATO predstavlja,…. uglavnom, poslušao sam čovjeka i moram reći, zaobići u širokom luku, čovjek koji u pivu nalazi ženske hormone, koji bi uveo smrtnu kaznu, na kraju sve podcrta sa onom ,.uz božju pomoć… kao da nekog ISIL-ovca slušam pa na kraju alahu akbar,… uglavnom ne hvala, protiv NATO globalizma se može i mora ali ne sa ovakvim tipovima,…

honeytrap
Gost
IVE OLDTIMER
Gost
IVE OLDTIMER
2 godine prije

Nazalost najveca provinicija i provincijski mentalitet vlada u glavama politicara prije svega premijera i predsjednice.

DADO
Gost
DADO
1 godina prije

Za sve ovo uspostavit, takve politike, državotvornost i spas države potrebno je izač na ulice i zabranit HDZ-SDP REFERENDUMOM u njihovom djelovanju na barem 2 mandata dok se ne napravi LUSTRACIJA tih kadrova! Ovi će nas odvest u ralje cionističkih bankaroida-MASONSKIH MONSTRUMA! Sprema se Kolindino preuzimanje HDZ-a a to znači zadnji čavao u lijes države preko poreza na nekretnine jer to je zapravo PRAVO na posjedovanje vlastite imovine, plačaš pavo da nešto posjeduješ. Nakon toga odlaze u strane privatizacije šume, vode i otoci a sve pod šarenom lažom ulaganja u turizam i zaštitu okoliša! Nakon toga se možemo samoprozvat nacionalnom-razvlaštenom manjinom u vlastitoj državi!

Rotor
Member
Rotor
1 godina prije

Slažem se sa svim izrečenim. Što se tiče smrtne kazne nju bih ozakonio na određeno vrijeme, dakle samo za vrijeme obračuna sa antidržavnim i antinarodnim elementima.

“Koje je vaše mišljenje o NATO savezu i treba li Hrvatska izaći iz njega?”

Dobro je pročitat priču o Pet majmuna u kojoj se radi o eksperimentu uspostave kontrole uma nad majmunima i priklanjanju volji većine, a što se indirektno donosi i na ljude. Države i religije rade od ljudi isto što i naučnici od majmuna. Kroz politiku, medije, sustav obrazovanja, vjerske ustanove uče nas da budemo pokorni i mislimo njihovim a ne svojim glavama. Zato mislim da nije nikakavo čudo da narod pristaje na NATO jer narod ne razmišlja svojom nego glavom tamo neke ‘sive eminencije’. U ovom na pola globaliziranom svijetu je vrlo teško radit samo na lokalnom ‘buđenju’ naroda. Ali, ima još uvijek šanse i samo treba zasukat rukave.

“Kako komentirate ideologiju zabave i trivijalnosti koja je pokosila današnji svijet?”

Putem masovne pop kulture, a koju Čine tetovaŽa, pirsing, vojna odjeĆa, sapunice, turbofolk, rijaliti programi i slične pojave, daju nam kruha i igara kako bi preko njih ovladali našim emocijama, jer su oduvijek ljudi ljudima vladali putem emocija. Dakle, programeri ljudskih duša programiraju naše misli, osjećanja, moral, ukus i preko toga nas privode svojim zamisaljenim i zacrtanim ciljevima i idejama kao kakve biorobote. Svjet želi ‘kruha i igara’ i oni mu to nude u izobilju. “Mundus vult decipi, ergo decipiatur!” = Svijet(ina) želi da bude prevarena, neka bude prevarena.

“Smatrate li da je današnja mladež eutanazirana i da se više od njih ne može očekivati da budu pokretači promjena?”

Razlog svih naših ‘znanja’ ili neznanja jesu društveni programi i strani implantati, koje nam nameću kroz medije, vjerske ustanove, vrtiće, škole, fakulteti, vojska, firme itd. a koje mi prihvatamo kao svoj vlastiti um i svoju vlastitu svijest. Svima su unaprijed zacrtali neka pisana i nepisana PRAVILA PONAŠANJA koja moramo bespogovorno poštovat. Od stada iliti ‘stke sitnog zuba’ stvorili su ‘hardvere’ koji djeluju po njihovim PROGRAMIMA iliti pravilima ponašanja a rezultat je masovna eutanazija. Opet smo poslušni, pokorni i mislimo njihovim, a ne svojim glavama.

“Ima li nade za Hrvatsku i njene žitelje?”

Zapravo bi trebalo krenuti od Vatikan a ne od Kaptola. Ukoliko Vatikan ‘ozdravi’ logičan zaključak je da će ozdravit i Kaptol.
Sve se religije bore protiv idolopoklonstva, a sve redom ga obožavaju. Ima li većih idola od dolara, eura i zlata? Naravno da nema. Bogatstvo je najveće idolopoklonstvo. Kršćanstvo je, kao i sve druge religije, već odavno zastranilo jer se nije odreklo bogatstva, uticaja i moći, sa jedne strane, a koje sa druge strane soli pamet naivnim masama o ljubavi, jednakosti i ravnopravnosti. Kod Isusa nema socijalnih i društvenih razlika. Kod njega su svi su ljudi jednaki i ravnopravni, što nije slučaj sa RKC. Religije su glavni generatori licmjerja i lažnog morala a bez njihovog odstranjenja nema društvenog ozdravljenja. Sve u svemu mi smo teški bolesnik, kao i drugi sa Balkana, koji zahtijeva jedan veliki operativni zahvat u izvedbi resetiranih religija i država sa nekim novim, zdravim, moralnim, poštenim i preporođenim snagama.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik