Iran balističkim projektilima napao teroriste u Siriji

Iran napao teroriste u Siriji 2
34 komentara

Ured za odnose s javnošću Iranske revolucionarne garde je jutros izvijestio da je IRGC provela raketni napad na sjedište skupine koja je 22. rujna provela teroristički napad u gradu Ahvazu u kojem je ubijeno 24 osobe, a ranjeno 69. Prema izvješćima gradskih medicinskih vlasti, kasnije je ranama podleglo još 5 osoba i broj žrtava se popeo na 29.

Jutros rano su raketne snage Iranske revolucionarne garde na sjedište skupine odgovorne za napad ispalile najmanje 6  balističkih projektila zemlja-zemlja. Prema izvješćima je gađano sjedište terorista u Siriji, u području istočnog Eufrata.

Kasnije je Sirijski opservatorij za ljudska prava iz Londona potvrdio da je raketirano područje u blizini sela Hajan.

FOTO – Područje Hajana i raketnih udara Iranske revolucionarne garde u Siriji

Mjesto napada na teroriste u Siriji od strane Irana

Iranska revolucionarna garda je priopćila kako je iranska sigurnost crvena linija za oružane snage i IRGC, te “kako u zaštiti mira i sigurnosti ljudi Islamske Republike nitko neće biti pošteđen njihove željezne šake i spremni su odgovoriti na napade svih neprijatelja”.

Tijekom strogo povjerljive operacije kodnog imena “Imam Hussein” lansirano je 6 balističkih projektila srednjeg dometa i smrtonosni udar su pretrpjeli ciljevi terorista na udaljenosti od 570 kilometara.

Nakon toga su jedinice prisutne u tom području bombardirale sjedište i mjesto okupljanja terorističkih plaćenika.

Na temelju dobivenih informacija i detaljnih izvješća, neki od čelnika i sudionika nedavnog terorističkog napada u Ahvazu su ubijeni ili ranjeni, a njihova skladišta oružja i zalihe streljiva su uništeni.

“Na ovaj način, bilješkama, obradom i praćenjem dokaza o zločinu u Ahvazu su vojnici iranske nacije uništili sjedište terorista u istočnoj Siriji, koji podržavaju služe ciljevima zla državnog terorizma  Bijela kuća i interesima cionističkog režima u regiji. Nakon prikupljanja informacija i obavještajne obrade  preciznim planiranjem su određene točke odabrane kao ciljevi raketnih udara.

Kao što smo u više navrata naveli, sigurnost iranskog naroda je crvena linija za oružane snage i Iransku revolucionarnu gardu i druge vojne snage, policiju i obavještajne službe u očuvanju sigurnosti i mira Irana i nitko neće uspjeti potkopati naš trud. Željeznom šakom ćemo nastaviti s odlučnim odgovorima na svaku zlonamjernu i ludu aktivnost neprijatelja”, stoji u priopćenju Iranske revolucionarne garde, koja je na svom kanalu Sepah News objavila snimke i fotografije lansiranja balističkih projektila na ciljeve na istoku Sirije.

Kao što smo rekli, udare balističkih projektila na ciljeve u istočnoj Siriji su, osim iranskih, potvrdili SOHR, BBC i neke druge agencije.

Za teroristički napad u Ahvazu je odgovornost preuzela teroristička skupina Al-Ahvaziya, koja djeluje uz podršku Saudijske Arabije, a kasnije je poluslužbena agencija takozvane “Islamske države” Al-Amaq napad pripisala teroristima samoproglašenog  “kalifata”.

Sepah News

Balistički projektiliNapad
Pretplatiti se
Obavijesti o
34 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
preseren3
5 godine prije

Nije baš u ponos Iranski vojski.
Dva projektila su pala odmah nakon uzleta….
Ako misle, da mogu zatrvoriti Hormuz sa tom skalamerijom…

Laki Topalović
5 godine prije

Kako se čini gađali su ioni Hajan, što je potvrđeno, ali su oko Hajana američke snage i Kurdi. Kad su gađali Kurde u Iraku nedavno, to su bili projektili Fateh, čija najbolje verzija ima domet 500 km. Nisu rekli koje su ovo bile.

Antiglobalist
5 godine prije

Fino, fino… Sad će Amerikanci reći da je Iran uradio nelegalnu agresiju na Siriju, pa ih oni moraju kazniti jer Iran ne poštuje suverenitet Sirije 😉

Nesto smrdi
5 godine prije

…570km…nevjerojatno dokle je dosla danasnja tehnologija

bbbb
5 godine prije

Ista poruka ciokaubojgusarima od Irana kao Rusija sa kalibrima, impresivno.

bbbb
5 godine prije

Neki dan su iranci naganjali onaj nosać nosonja kaubojskih u perzijskom zaljevu. Svjesno bi žrtvovali par čamaca da im potope nosać plotunima raketa iz blizine ako se ovi usude napasti čamce.

nije bitno tko
5 godine prije

Samo rokaj po američko-saudijskim psima.

DrugiJa
5 godine prije

Svaka čast na brzomi učinkovitom odgovoru, ne čekajući “dozvollu” nekoga
I da napačeni iranski narod vidi zašto su pod sankcijama i da imaju svoju snagu za uzvratiti teroristima

preseren3
5 godine prije

Nešto ste se uzbudili oko mog komentara, vidim?
“Before the IRGC announced the attack, videos were posted on social media purporting to show the moment of the launch. Some users said there were a total of eight missiles fired, and that two of them crashed shortly after being fired.”
“Prije nego što je IRGC najavio napad, videozapisi su objavljeni na društvenim medijima kako bi pokazali trenutak pokretanja. Neki su korisnici rekli kako je bilo ukupno osam projektila, a dva su se srušila ubrzo nakon što su pucali.”

Paaa, ako vam se ne sviđa, ne znači, da nije istina….

Zagor
5 godine prije

Nije mi jasno zašto ste se okomili na preserenoga.
Čovjek je rekao istinu. Jedan je pao sigurno jer postoji i video, osim ako nisu gađali njivu kraj nekog sela imena Sarab-e Yavari.
Interesantno je i kako Iranci to pokušavaju zataškati sa nekim animacijama o odbačenim motorima i rezervoarima. U svakom slučaju, rezultat je više nego zadovoljavajuć s obzirom da je sigurnih 6 od 8 raketa pogodilo cilj.

njonjo
5 godine prije

Ovaj iranski “odgovor” je za unutarpolitičku pozornicu. O efiksnosti se može raspravljati. Ipak boje i to nego ništa.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI