Iran će ‘učiniti sve što je potrebno’ da pomogne Hamasu

Esmail Qaani
21 komentar

Vođa snaga Quds obećao je nakon izvješća da Teheran želi izbjeći izravnu umiješanost u sukob u Gazi

Šef iranskih elitnih snaga Quds obećao je učiniti “što god je potrebno” kako bi podržao Hamas u ratu s Izraelom, tvrdeći da palestinska militantna skupina ide prema “impresivnoj pobjedi” u Gazi.

U pismu upućenom zapovjedniku oružanog krila Hamasa, brigade Ezzedine al-Qassam, vođa snaga Quds Esmail Qaani izjavio je da Teheran i njegovi saveznici “neće dopustiti ovom brutalnom neprijatelju i onima koji stoje iza njega da pokore Gazu i njezin herojski narod .”

“Učinit ćemo sve što je potrebno u ovoj povijesnoj bitci”, rekao je Qaani, dodajući da je Hamas “svima dokazao da je otpor u Gazi sposoban za inicijativu i inovaciju, zadržavajući svoju organizaciju i terenske sposobnosti.”

Pismo koje je u četvrtak objavila državna novinska agencija Islamske Republike (IRNA), dolazi dan nakon što je Reuters izvijestio da je iranski vrhovni vođa, ajatolah Ali Khamenei, obavijestio Hamas da se njegova zemlja neće izravno uključiti u rat u Gazi. Khamenei je navodno ponovio dugogodišnju “političku i moralnu podršku” Irana Hamasu, ali je isključio vojnu intervenciju.

Međutim, ranije u četvrtak, visoki dužnosnik Hamasa Osama Hamdan odbacio je Reutersovu priču, rekavši IRNA-i: “Umjesto da pruži informacije, ova je novinska agencija objavila bezvrijedne laži.” Dodao je da takva izvješća imaju za cilj naštetiti imidžu Hamasa i njegovih saveznika u “osovini otpora” – mreži milicijskih skupina koje podupire Iran u Iraku, Siriji, Libanonu i Gazi.

Iranski dužnosnici još nisu komentirali izvješće Reutersa.

Qaani je nastavio čestitati palestinskoj oružanoj frakciji na “impresivnoj pobjedi i kvalitativnom postignuću koje je bez presedana u povijesti sukoba”, uvjeravajući da su “Vaša braća u osovini otpora ujedinjena s vama”.

Snage Quds su ogranak za vanjske operacije Teheranskog korpusa islamske revolucionarne garde (IRGC), odgovoran za vojne i obavještajne misije izvan iranskih granica. Qaani je preuzeo snage 2020. nakon što je njegov prethodnik, Qasem Soleimani, ubijen u napadu američke bespilotne letjelice u blizini Bagdada.

Esmail QaaniHamasiranIZRAELQuds
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
5 mjeseci prije

Dakle pomoći će ali neizravno. ali izrael neće stati njegova krajnja meta je Iran.

Ivan Bgd
5 mjeseci prije

Koje budale, pomoci ce hamasu koji radi za mosad…

Zoran
5 mjeseci prije

Sve njih kontolišu cionisti.
Je.eni moroni

Гавран
5 mjeseci prije

Glava Irana (ne znam mu titulu) u razgovoru sa vođstvom Hamasa je rekao da Iran nisu obavestili da će napasti Izrael i da im Iran neće pomagati. (Ruski izvori)

Bato
5 mjeseci prije

nego jel ko vise ista vjeruje ovom reutersu !=?

Sardelino
5 mjeseci prije

Hamas ne može spriječiti genocid i etničko čišćenje Palestinaca iz Palestine. To ne može zaustaviti niti jedna ili savez muslimanskih zemalja u okruženju Palestine, bez trećeg svjetskog rata.
Genocid mogu spriječiti jedino zapadne zemlje bez obzira na moralni rasap u kojem se nalaze. Ta tolerancija zločina od strane zapada, koji cionisti čine nad Palestincima, odavno je prevazišla granicu gadljivosti.
Okretanje glave u namjeri da se ne vidi istina, vlastima na zapadu neminovno će se na dugim stazama obiti o glavu.

držnedaj
5 mjeseci prije

Iran samo čeka i zna da je sljedeća meta.

Nenad
5 mjeseci prije

… meni je nepojmljivo da neko u 21. stoljeću DOBA INTERNETA može samo i pomisliti pa zadržati misao da će okupacija zauzeti Fazu?!?! Prestrašeno kakvih moždanih invalida ima?!?!?

tango
5 mjeseci prije

Pobrinuti ce te se kao i vehabije saudi da budu palestinci pobijeni na gori nacin nego sto je radio hitler.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI