Iran najavljuje da ima napadačke bespilotne letelice s dometom do 1.500 km

Iranski dron
48 komentara

Iranska vojska je u posjedu tri nove serije napadačkih bespilotnih letjelica s ​​dometom do 1.500 kilometara, rekao je ministar obrane zemlje, koji je to izjavio na televiziji u subotu 18. travnja.

Iranska vojska sada je opremljena s tri nova drona koja mogu nositi bombe na udaljenosti do 1.500 kilometara, objavio je u subotu 18. travnja na iranskoj televiziji ministar obrane zemlje Amir Hatami. Kazao je također da je tri nova drona proizveo Iran.

Prema njegovim riječima, ti dronovi, sposobni da na znatnoj udaljenosti nadziru kretanja neprijatelja, mogu se upotrijebiti za obavještajne misije, ali i za borbu, pri čemu se ciljevi mogu gađati bombama i raketama.

Dodao je kako su novi dronovi sposobni djelovati na maksimalnoj nadmorskoj visini do 13.700 metara i imaju domet djelovanja do 1.500 kilometara. Dronove je proizvela iranska vojna industrija, uz sudjelovanje iranskih znanstvenika, precizirao je ministar koji procjenjuje da će ti dronovi poboljšati razinu obrane zemlje.

droniran
Pretplatiti se
Obavijesti o
48 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Frenky
3 godine prije

Budimo iskreni ništa od ovog nebi bilo moguće da nije bilo onog otimanja američkog drona te pomoći Rusije i Kine oko tehnologije

made in russia
3 godine prije

… ma kupili su jih gdje: u rusiji i zlouporabili kovid-19 vi rus

glineni golub
3 godine prije

Za svjetski “mir”( a pogotovo na tim podrucjima)
je bitno da se velikog protivnika tehnoloski prati u korak! Onda te on ne voli, al te zato uvazava i RESPEKTUJE – inace si obrao zielen bostan u svome dvoristu…

basso
3 godine prije

Iranci sigurno imaju dobro naoruzanje,zato se amerikanci nisu usudili napasti.Amerikanci napadaju samo male i slabo naoruzane zemlje.

Ante
3 godine prije

Još kada naprave atomsku bombu i mir će biti postignut u tom djelu svijeta. Neće biti terorista koji se bore za demonkraciju .

Max
3 godine prije

Još jedan dokaz da je Iran samodostatan i da se nikad neće pokoriiti Baš me zanima gdje će biti iskušani i na kojem sretniku.

wkerweingviwenrigvneruwfvr
3 godine prije

Opaa perzijanci rasturaju, što ih više naprave sigurniji su.

Nije bitno tko
3 godine prije

Bravo Iranci. Smrt zapadnim fašistima…..

Alex
3 godine prije

Zemlja se najbolje brani na tuđem teritoriju…Izraelskom, npr.
Ovo je isključivo napadačko oružje, a za izviđanje se koriste manji dronovi. Makar Iran ima sada većih problema…cijena nafte u minusu, corona razara…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI