”Iran se nada da će SAD prekinuti eskalacije i spreman je za bilo koji scenarij”, izjavili su predstavnici iranskog Ministarstva vanjskih poslova

Iran
11 komentara

Teheran se nada da će Washington smiriti napetosti u svjetlu predstojeće promjene administracije u Bijeloj kući, ali spreman je za “bilo koji scenarij”, rekao je u ponedjeljak glasnogovornik iranskog ministarstva vanjskih poslova Saeed Khatibzadeh.

“Spremni smo za bilo koji scenarij, procjenjujemo sve scenarije, za svaki imamo odgovarajući odgovor. Nadam se da će ovih posljednjih dana, prije nego što još uvijek aktualni američki predsjednik Donalda Trump napusti Bijelu kuću, prestati i napetosti”, rekao je Khatibzadeh tijekom brifinga.

Na pitanje o medijskim izvještajima o izraelskoj podmornici koja je stigla u Perzijski zaljev, gdje su smješteni američki ratni brodovi radi sudjelovanja u pomorskim vježbama s regionalnim i koalicijskim partnerima, Khatibzadeh je optužio Washington da je to jedan od načina povećavanja napetosti.

“Ne želimo napetosti, ali odgovornost za bilo kakve posljedice rizičnih radnji koje dovode do eskalacije napetosti snose SAD. Sigurno znate da se Iran neće šaliti niskim kada su u pitanju naši nacionalni interesi i sigurnost,” rekao je glasnogovornik.

Kuvajtski list Al-Qabas, pozivajući se na izvore iz Irana, izvijestio je da Teheran pojačava svoje sposobnosti protuzračne obrane u blizini nuklearnih objekata kao mjeru opreza protiv mogućih američkih vojnih udara, koji bi se navodno mogli dogoditi prije kraja Trumpovog mandata.

Tijekom brifinga u ponedjeljak, Khatibzadeh je također porekao umiješanost Irana u napade usmjerene na američku diplomatsku misiju u iračkom glavnom gradu Bagdadu, koji su se dogodili ranije u prosincu, nazvavši ubojstvo najvišeg iranskog generala Qasema Soleimanija, koje se dogodilo početkom godine ”strateškom pogreškom SAD-a”, nakon čega je okrivio Europu zbog neuspjeha u provedbi iranskog nuklearnog sporazuma nakon povlačenja Washingtona.

iranSADteheran
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ztal
3 godine prije

U strahu su velike oči.

One horse pony
3 godine prije

Izrael opet tuko po siriji,.putina u lance odma.i suditi mu za izdaju.kkk

Mikojan
3 godine prije

Iran zna za NNNI i to je dobro, sve opcije isplanirane i nema faktora iznanađenja, to je 50% posla manje a možda i više.

brusli
3 godine prije

Iran nije tu, prevashodno, da bi bio pandan Izrahellu i USA. On je tu, prevashodno, sa jednom sasvim drugom svrhom. Ali, obzirom da bi redakcija i čitateljstvo dobili osip; neću dalje niti opširnije elaborirati 🙂

3 godine prije zadnji put uredio brusli
Ožujsko light
3 godine prije

E redakcijo portala, pa šta je s vama??? Ja prosto ne mogu da vjerujem da ljubazni Dony von Trump još pred kraj mandata diže napetosti protiv Irana i izaziva rat. Pa zar sad i vi proširujete false flag? Imajte u vidu da če se sa takvim izmišljotinama vaši vjerni čitatelji trumpoljubci razboljeti od glavobolje i nedaj bože kakve bolesti. Pri tome kod bolesti ne mislim na covid, jer jedini borac protiv deep state-a se pobrinuo da je ono otrovno Pfizerovo sranje (ili božično čudo proti covida kako ga on naziva) več spremno u frižiderima i čeka samo promjenu zakona za obavezno cijepljenje. Evo Italija če biti prva država EU sa tim zakonom, a zna se da če balkanske države brzo slijediti šta zapad naredi. A za one trumpoljubce koji če sad pitati šta dobijamo sa Bidenom evo da odmah odgovorim…dobičemo jedan veliki f.u.c.k. o.f.f. isto ko što smo dobili i… Čitaj više »

Komunjara
3 godine prije

Ne smije Iran ništa osim laprdat. Ne znam zašto se Izraelci ustručavaju, mogli bi cijelu svoju flotu dovest pred iranske luke i blokirati ih godinu dana. Ovi bi cijelu tu godinu samo prijetili i upozoravali. Može li se zamisliti iranski ratni brod pred izraelskom obalom? Koliko bi minuta to trajalo?

Max
3 godine prije

To sam i očekivaoJer Iransko vodstvo ne želi rat ali ako mu bude nametnut ima odgovor na sve scenarije snažnu vojsku domoljubni narod razvijenu tehnologiju dobro obrazovane časnike i stratege povoljan geografski položaj što Iran čini tvrdim orahom za svakog potencijalnog agresora pa bila to i supersila kakve su SAD i zaštićeni Izrael

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI