Istorijska crkva St. John u blizini Bijele kuće zapaljena u protestima koji bjesne u Washingtonu

Crkva zapaljena usljed protesta
35 komentara

Mnogo požara rasplamsalo se u blizini Bijele kuće kada je dan mirnih protesta protiv policijske brutalnosti eskalirao iz napetih odnosa sa policijom u nerede i vandalizam.

Episkopska crkva St John na trgu Lafayette, istorijska znamenitost koja se nalazi na samo 300 metara od Bijele kuće, zapaljena je usred haosa. Na snimcima se vide plamenovi koji unutra bjesne. Zidovi crkve su išarani grafitima.

Policija je bila primorana da upotrijebi suzavac kako bi rastjerala mnoštvo prosvjednika i raščistila put kako bi vatrogasni kamioni stigli do crkve da ugase plamen. Ostaje nejasno koliko je crkva oštećena. Crkva je među najpoznatijim karakteristikama Washingtona, a posjetio ju je svaki predsjednik SAD od kada je sagrađena prije dva vijeka.

Kancelarija Američke federacije rada i Kongres industrijskih organizacija u sjeverozapadnoj 16. ulici bili su takođe na meti vandala. Prozori su razbijeni, a u predvorju se mogla vidjeti vatra. Prosvjednici su palili male požare širom američke prestonice, a oblaci dima djelimično su prekrili Washington Monument.

Čin vandalizma u Washingtonu desio se usred masovnih protesta zbog smrti Afroamerikanca u policijskom pritvoru. George Floyd je ubijen nakon što ga je bijeli oficir prikovao za zemlju stavljajući mu koljeno na vrat pred kamerom.

Brutalno hapšenje i smrt izazvali su bijes u cijeloj državi. Dok su neki protesti mirni, pljačke i nemiri izbili su u mnogim američkim gradovima tokom nedelje.

Bijela kućaCrkva St. JohnGeorge FloydprotestiWashington
Pretplatiti se
Obavijesti o
35 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Draguljće
3 godine prije

Ova vijest i nije tako loša, možda se največe ZLO uruši samo od sebe iznutra.
Međutim moram primjetiti isti modu operandi kao i u Francuskoj, maskirani pale razbijaju tuku se s policijom ali oni nisu dio onih koji prosvjeduju, izgleda da soroševa antifa radi i u americi.
Ne zovu ih nizašta gospodari kaosa jer samo u kaosu imaju dobiti. Jednom ćifto uvijek ćifto.

Draguljće
3 godine prije

Kako mi je pošteni admin obrisao post pišem opet:
Ovo nije nužno loše možda se najveće zlo na planeti uništi samo iznutra.
Brinu me oni maskirani koji nisu dio prosvjednika koji pale, razbijaju, pucaju to je soroševa antifa, isti su isto radili i u Parizu.

Istrazuj
3 godine prije

“… Zidovi crkve su išarani grafitima…” Tipicni znaci – Sorosevih ANTIFA (ili bolje reci CIA podorganizacije za “obojene revolucije”)! Ova ANTIFA banda, indoktriniranih i/ili korumpiranih balavaca – koje kanalise CIA po potrebi – uvijek ima istu taktiku! Evo juce je kolega Bosanac postavio jedan video sa ulice, gdje dvije bijele balavice (iz te govnjive ANTIFA) saraju po lokalnom Starbagu – poruke “Black Life matter” i slicno, kao da su one crnkinje! Crnkinja – ZGADJENA ovim gnjidama iz ANTIFA – ih snima i prakticno tjera od mjesta zlocina. https://twitter.com/JackPosobiec/status/1266974618218377216 Ove dvije bijelacke balavice – kao i najveci dio te ANTIFA bande – dolazi iz objesnih srednje situaranih familija. dakle najcesce bijelci, ali pod kontrolom CIA, postaju izuzetno agresivni “revolucionari”! Poneki crnac ili latino je vise izuzetak nego pravilo u Sorosevoj ANTIFA. Cilj im je UVIJEK – unistiti svaki iskonski protest, a sve po komandi eugenicara i CIA (koju su eugenicari i… Čitaj više »

Borik
3 godine prije

Crni rasisti zapaljuju bjelačk crkve?

JeLiOvoVic?
3 godine prije

Nakon 4 godine twittovanja, raspaljivanja najprizemnijih strasti, izluđivanja masa “neprijateljima” i urotama, insistiranju na podjeli na “narod” i “neprijatelje naroda”, skandiranja “Locked her up” i “Kill them”, ektremnog raslojavanja društva na perverzno bogate i oni koji preživljavaju, porasta zločina iz mržnje i napada na manjine itd itd, na kraju će objašnjenje ovih nereda opet biti svako drugo osim onog koje je očigledno. Kao u carevom novom ruhu, “oni koji misle svojom glavom” (čitaj: ne skidaju se sa 4-chana, reddita, QAnon youtube kanala…) će iza svega vidjeti sasvim drugu sliku, prožetu “alternativnim činjenicama”. A djeca i obični smrtnici će vidjeti samo da je car go.

Alen
3 godine prije

Proljeće je stiglo u Usa !

putnik83
3 godine prije

Otvorite račun na društvenoj mreži GAB.com.Tamo možete pratiti svo anarhističko ludilo u SAD-u.Nema cenzure, kao na Twitteru.
Jučer je u napadu “prosvjednika” na Bijelu kuću ozlijeđeno 50 agenata tajne službe,a predsjednik Trump s obitelji bio je nakratko evakuiran u bunker.
Iza nereda stoji ekstremno lijeva anarhističa ANTIF-a,plaćena od fondacije Sorosa.
Do sad je ubijeno 16 ljudi,a više od 4000 uhićeno. Postoje snimke anarhističkih agitator kako potiču nerede i plaćaju rulju da pljačka,pali i napada.Stotine automobila gori širom SAD-a.Pljačka se sve što se nađe na putu.
Zakon je u SAD-u takav da vatreno oružje smiješ koristiti samo ako si životno ugrožen.(kao i kod nas)
Izuzetak je savezna država Texsa,gdje može koristit oružje u zaštiti svoje imovine.Onog tko uđe na tvoj posjed s namjerom da krade,pljačka,pali ili te ugrožava možeš upucat.
Zato u Texasu nema pljačke i paljevine.Go Texas!

ljilja paunović
3 godine prije

vašington je bio pokrovitelj paljenja srpskih crkava na kosovu

nekoime
3 godine prije

Pale crkve. Kako to poznato zvuči.

Max
3 godine prije

To su učinili ljudi kojima ništa nije sveto. A bojim se da u njihovu vandalizmu ima i simbolike.

TerraMarrique
3 godine prije

Lepo je videti svetskog piromana kako gori u svom paklu. Karma je tihi ubica

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI