Izložena tajna mreža krijumčarenja koja usmjerava migrante u Britaniju

Ilegalni prijevoz migranata
10 komentara

Ranije ovog tjedna britanski zakonodavci podržali su novi zakon o migraciji, koji predviđa da je dolazak u Britaniju bez odobrenja kazneno djelo. Ovaj potez uslijedio je kad je u ponedjeljak zabilježen najveći dnevni broj migranata koji su preplovili kanal, kako bi ušli u Britaniju.

Daily Mail je objavio rezultate jednomjesečne istrage koja je razotkrila “nemilosrdno učinkovitu međunarodnu kriminalnu mrežu,” koja je sudjelovala u trgovini migrantima, koji su brodovima bili prevoženi preko La Manchea.

Velika Britanija sada svim silama pokušava spriječiti tražiteljima azila prijelaz granice u Francuskoj i nelegalno probijanje do Britanije. Ranije ovog tjedna broj migranata koji su u Veliku Britaniju stigli brodom 2021. godine dosegao je gotovo 8.500, više nego sveukupno prošle godine.

Istraga Daily Maila posebno je otkrila “razmjere i profesionalnost” mreže krijumčarenja, opisujući i kako bande vode izbjeglice putem GPS signala do određenih lokacija na plažama, gdje su gumeni čamci na napuhavanje već skriveni u dinama, kako bi prevozili migrante u Britaniju.

Novine su citirale neimenovani obavještajni izvor, koji je rekao da bi bilo naivno pomisliti da tražitelji azila kupuju “neobičan brod iz francuskih hipermarketa i lansiraju ga sami s plaža”.

“Stvarnost je drugačija. Borimo se protiv međunarodnog organiziranog kriminala u ogromnim razmjerima. Šefovi na vrhu su višejezični, vrlo inteligentni, sofisticirani ljudi. Njima nije puno stalo do migranata, oni žele samo novac. Mi očajnički želimo poremetiti ovaj model trgovine ljudima. No on se glatko provlači kroz mobilne telefone i internet uz super-učinkovitost gomile koja pobjeđuje”, rekao je izvor.

Drugi neimenovani unutrašnji čovjek osvrnuo se na “neograničeni” broj migranata, koji su iz Europe krenuli prema Velikoj Britaniji. Mnogi od njih “iskreno žele bolji život”, dok su drugi “stranci koji skrivaju svoj pravi identitet i mogu predstavljati opasnost za britansku sigurnost”, tvrdi on.

Još jedan izvor koji je govorio pod uvjetom da ostane anoniman rekao je za Daily Mail da se “pipci mreže trgovine ljudima protežu od Irana i Iraka, Turske pa do Europe i Velike Britanije”.

Inzistirali su na tome da su bande koje vode operacije u Kanalu “uglavnom irački i iranski Kurdi”, dok neke “imaju dvojna državljanstva i redovito prelijeću od Erbila i Sardashta do svojih lijepih kuća u Nizozemskoj, Francuskoj, Njemačkoj i Britaniji”.

“Drugi niže [dolje] u njihovoj mreži su Kurdi koji su se nastanili u Europi ili su uvučeni u bande kao ”pomagači”, koji dobivaju novac u gotovini, dok čekaju u Francuskoj, često bez centa, nadajući se da će prijeći Kanal”, dodao je izvor.

Daily Mail se osvrnuo na kafić u Dunkirku u Francuskoj, gdje “bande krijumčara koje imaju veze s Iranom, Irakom i Turskom užurbano obavljaju putovanja preko Kanala”.

Novine su kafić Dunkirk opisale kao “međunarodno središte s vezama s kriminalcima koji svake noći, s vojnom preciznošću, orkestriraju migrantske plovidbe do Dovera uz našu južnu obalu”.

Što se tiče “učinkovite i metodične” akcije trgovine ljudima, ovdje je ključni faktor povjerljivost, izvještava Daily Mail, pozivajući se na neimenovanog njemačkog imigracijskog časnika koji kaže da se “tajnost provodi nemilosrdno”.

Što se tiče putovanja samih brodova, ono “često započinje u Istanbulu”, rekao je stručnjak za logistiku vijesti, dodajući da “trgovci ljudima koriste spremišta međugradskih autobusa, kako bi ih doveli iz Turske [gdje su granice notorno propustljive] na tajna područja u Njemačkoj prije nego što su odvedena u Francusku”.

Izvori iz britanske policije u međuvremenu su za Daily Mail rekli da trenutni postotak prijelaza preko Kanala iznosi 6000 funti (8230 američkih dolara) po osobi, a trgovcima ljudima u posljednjih šest mjeseci navodno je plaćeno oko 55 funti (75 američkih dolara).

“Kokain, ilegalno oružje, sve namijenjeno ulicama naših gradova, financijska su dječja igra protiv trgovine migrantima u ovu zemlju”, tvrde izvori.

Istraga Daily Maila dolazi nakon što je britanska ministrica unutarnjih poslova Priti Patel pohvalila nacrt zakona o državljanstvu i granicama. Potonji će se baviti “slomljenim sustavom azila” u zemlji i “razbiti poslovni model” ljudi koji sudjeluju u omogućavanju ilegalnih prijelaza u Britaniju.

Nacrt zakona, koji je u utorak prošao drugo čitanje u Domu lordova, omogućit će službenicima Graničnih snaga vraćanje migrantskih čamaca koji pokušavaju prijeći kanal iz Francuske i primjenu “razumne sile, ako je potrebno”.

MigrantiMrežaVelika Britanija
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zagor
2 godine prije

“Izvori iz britanske policije u međuvremenu su za Daily Mail rekli da trenutni postotak prijelaza preko Kanala iznosi 6000 funti (8230 američkih dolara) po osobi, a trgovcima ljudima u posljednjih šest mjeseci navodno je plaćeno oko 55 funti (75 američkih dolara).”
????????
Molim vas ili ispravite ili dajte smisla ovome.

4e 65 6b 64 6f 2e
2 godine prije

Nisu krivi samo šverceri, nego i Francuzi, koji ne rade svoj posao čuvanja granice i sprečavanja kriminala – švercovanje ljudi, kao i Britanci, koji sa dozvolom Francuza ulaze u njihove vode, kako bi mogli ispratiti migrante do granice, gdje ih ukrcaju na svoje brodove i taksiraju na obale Engleske.

Max
2 godine prije

Sve je dio plana..

Čudan lik
2 godine prije

Ovi iz Daily Mail-a očito misle da je svima pamćenje kao u ameba??? “Nepoznati izvor”, “anonimni izvor” – Ovo je siguran znak da su ove izjave potekle iz tajnih službi koje se, naravno “sasvim slučajno” poklapaju sa najavama političara da žele spriječiti daljnju nezakonitu migraciju u Britaniju. Tko je ta banda krijumčara: Ta banda krijumčara su NGO-i koje je osnovao, platio i štitio Soroš. Iznad Georga Soroša se nalaze stvarni mozgovi krijumčarenja migranata a to su R&R banda, Soroš je tek izvršitelj zapovjedi. NGO-i su zaduženi za fizički dovoz “migranata” svim mogućim sredstvima pritom kršeći hrpe zakona i propisa. Kako bi se NEzakonito dovođenje nepoznatih osoba moglo neometano odvijati Soroš je podmitio novinare da rade reportaže sa potpuno lažnim prikazom stvarnosti a u svrhu smirivanja građana. R&R ekipa se pobrinula da političari zabrane policiji i drugim službama da rade svoj posao kako bi se dovoženje migranata moglo neometano odvijati. Tko… Čitaj više »

nessy
2 godine prije

Konacno, logican potez, pokusaj prelaska granice, van sluzbenog prijelaza, je kazneno djelo. Sto tu nije jasno? Nekada je za takve tipove postojala vojska, i ‘mrtva straza’, tko pokusa prijeci granicu van prijelaza, mogao je ocekivati metak. Bezbroj hebivjetara, bi zeljeli potpore, i pomoc, samo zato jer su zivi i uspjeli su se prosvercati tamo. Pa, tko je tu lud? Ako nisi usao legalno, nego ILEGALNO, sto ocekujes, osim deportacije? Pa, ako svi oni koji zive lose, odluce promjeniti mjesto boravista, i otici tamo gdje se bolje zivi, koliko ce to trajati? Srecom, ili nesrecom, nase Balkanske zemlje im nisu zanimljive. Koja ljudska prava? Pojavim se u, recimo, Danskoj, nitko me nije zvao, usao sam ilegalno, i sto mogu ocekivati? Empatiju? Takvi zasluzuju nogu, i kartu u domicilnu zemlju, koju im treba naplatiti, ako je moguce. To su paraziti, koji bi zivjeli na tudji racun, jer bi im je socijala osigurala… Čitaj više »

Scorpiorex
2 godine prije

Niko ne smije da napise da su superorganizovani polasci iz turske I’d erdoganove tajne sluzbe.ko nema nocaca da plati put,nosi drogu,oruzje,dokumente itd. Pitala me jedna nigerijanka gdje wc( 19metarq,ispred nosa) ja pitam kako nadje njemacku na tissue km a ne mozes wc pred nosim? Sto da trazim,platila pokupili me,doveli sad jos 6 godina odrafjujem prostitution pa ce mi I mladjs sestra doci

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI