Izrael bombardovao ciljeve u okolini Damaska

avion F-15

Izraelske odbrambene snage saopštile su da su pogodile nekoliko meta izvan Damaska. Sirijska televizija je izvijestila da su snage protivvazduhoplovne odbrane zemlje presrele “neprijateljske ciljeve” nad glavnim gradom prije nego što su uspjeli sprovesti svoju misiju.

Bilo je više izveštaja o eksplozijama na nebu iznad Damaska tokom noći.

IDF je tvrdio da je pogodio iranske operativne snage Quds i šiitske milicije koji su navodno planirale “napad velikih razmjera sa više bespilotnih letelica”.

Napad je bio fokusiran na udarne ciljeve izvan sela Akraba, jugoistočno od Damaska.

Portparol izraelske vojske Jonathan Conricus je rekao da bi među milicijama moglo biti žrtava.

Izrael često pokreće vazdušne napade na Siriju, ali retko komentariše šta su tačno ciljevi. Sirijski sistemi za protivvazdušnu odbranu često odbijaju napade.

“Naše snage deluju u svakom sektoru protiv iranske agresije,” napisao je izraelski premijer Benjamin Netanjahu na svom twitter nalogu nakon napada. “Ako neko ustane da te ubije, prvo ga ubij”, dodao je.

IDFPVO
Pretplatiti se
Obavijesti o
50 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Lucija
4 godine prije

Jednog dana…vrlo brzo…netko će izgubiti živce u Siriji. I napasti ih svim raspoloživim. I uključit će se Hamas i Hesbolah. A Iran? Za 4- 6 sati eto ga – 3. Rat. Izraela – nema. I onda izgradnja onog 3. Hrama?
Zbog ovoga i moraju biti ruske posade na sustavima.

Tadmur Palmirovic
4 godine prije

Čekamo Košer-Sendvičare da nam obrazlože zašto Rusija neće da zaštiti Siriju i gdje je famozni S-300,400,500,800 koji ne može pogoditi jato galebova u Latakiji a kamoli da štiti nebo iznad Damaska. Čekamo i dalje….

Ante
4 godine prije

Mislim da je vrijeme da Izraelci opet malo dobiju po nosu kao 2006 godine kada ih je porazio Hezbolah. Tek toliko da nosine ostanu u Izraelskim granicama.

Toni
4 godine prije

“Izraelske ODBRAMBENE snage?!! Tcc… bombardovale ciljeve u tuđoj zemlji. Kakva hipokrizija (licemjerje), to je hebanje u zdrav mozak.

Borac2
4 godine prije

Boli idlib…. Jako boli.

Slovenac
4 godine prije

Sigurno su jim javili mete kao uvijek

fićo
4 godine prije

Kako prvo ne pomisliti na rusku impotentnost ili foliranje?Neka te svoje razvikane igračke stave sebi u …Čuo sam davno priču od rođaka kako je išao u lov sa 2 metka.Iz lova se i vratio ne ispucavši ni jedan,a na moje pitanje zašto,zar nije bilo prilike,odgovorio je-jeste,ali šta ću kad ispucam ta 2 metka.

alfa33
4 godine prije

Hm,zanimljivi komentari na ovu temu,vidim da neki imaju mokre snove o nestanku Izraela, a pitanje je sljedeće,jel mislite da bi izraelci mirno čekali da ih netko pregazi,ili bi nam svima bilo posljednje što bi vidjeli jedna svijetleća gljiva….

Mile
4 godine prije

Ne moguće!!! S-300 i napredniji S-400 se tamo nalaze!!!

ad astra
4 godine prije

Uvijek se postavlja pitanje zašto ne netko nekoga napao? U ovom slučaju, Izrael je napao pozicije koje kontroliraju Iranci ili bolje rečeno Hezbolah. Oni su planirali napasti ciljeve u Izraelu pomoću bespilotnih letjelica iranske proizvodnje. To je bio preventivni udar. Dobro je kad se sve završava preventivnim udarom, a što će biti ako Izrael počne provoditi preemptive akcije. Hezbolah je jedan destabilizirajući faktor u regiji kojeg financira Iran. Zato nije čudno što Ameri nameću sankcije Iranu.

Hercegovac
4 godine prije

Ovo je baš frustrirajuće ali neosporno je da je situacija u Siriji sve bolja. Mali pomaci i velike žrtve ali to je vjerovatno zato da se ne izazove situacija u kojoj bi se uništile sve šanse za oslobođenjem cijele Sirije. Vidjeli smo kako svijet izmišlja razloge da radi protiv Sirije a šta bi tek bilo da napadnu Izrael. Koja bi to “strahota” bila od civilnih žrtava, upotrebe bojnih otrova i sl.

Potrajaće, ali vremenom će se stvoriti uslovi i neće Izrael SAD ili Turska nekažnjeno moći da rade šta hoće

Narančasti krelac
4 godine prije

Možda je bilo žrtava. Možda su neki umrli od smeta.

Tbilisi
4 godine prije

Dogodi se tako da pobijedi onaj tko nije u pravu, ali je jači. Što se čudite? I ovaj put će pobijediti jači.

Max
4 godine prije

Izrael opet čini isto ali ovi napadi neće zaustaviti uništenje terorista i štetočina. kad oni budu uništeni uslijedit će adekvatan odgovor.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI