Izrael će ‘platiti’ za zločine u Gazi, rekao je Erdoğan Abbasu

Erdogan
31 komentar

Izrael će platiti za zločine koje je počinio u Pojasu Gaze u proteklih šest mjeseci, rekao je predsjednik Recep Tayyip Erdoğan palestinskom čelniku Mahmoudu Abbasu u telefonskom razgovoru, rekao je u petak direktor komunikacija Fahrettin Altun.

Erdoğan je uvjerio Abbasa Türkiyea da će nastaviti čvrsto stajati protiv izraelskih “barbarskih napada” na Gazu, prema Altunu.

Ratom pogođeni pojas Gaze već je 17 godina pod ilegalnom izraelskom blokadom i mjesecima nemilosrdnog izraelskog napada, u kojem su ubijeni deseci tisuća ljudi, većina žena i djece.

“Predsjednik je istaknuo da se moraju upotrijebiti sva sredstva, uključujući rezoluciju Vijeća sigurnosti UN-a, za prekid vatre. Protiv Izraela se treba boriti s punom solidarnošću”, rekao je Altun za tursku državnu televiziju TRT Haber.

Odvojeno, direktor komunikacija osudio je izraelski zračni napad na ekipu TRT-a u Gazi, rekavši da međunarodna zajednica “ne smije ostati nijema pred takvim napadima “koji ohrabruju Izrael”.

“Zapadni svijet se mora suprotstaviti ovom barbarstvu, ovom terorizmu što je prije moguće. Izrael cilja novinare, slobodu tiska kako bi spriječio emitiranje svojih masakra”, rekao je.

Erdoğan je bio jedan od najžešćih kritičara Izraela od početka rata u Gazi i nepokolebljivi branitelj palestinske stvari, uključujući vođenje pregovora s palestinskim, izraelskim i dužnosnicima Hamasa.

Izrazio je punu potporu Hamasu i odbacio stajalište Zapada da ga klasificiraju kao terorističku organizaciju.
Erdoğan je također nazvao Izrael “terorističkom državom” i optužio ga za provođenje “genocida” u Gazi.

Najmanje 33.600 Palestinaca, većinom žena i djece, ubijeno je, a više od 76.000 ozlijeđeno zbog izraelskih napada usred masovnog razaranja i nestašice potrepština u Gazi.

Izrael je optužen za genocid pred Međunarodnim sudom pravde (ICJ), koji je u privremenoj presudi u siječnju naredio Tel Avivu da zaustavi genocidna djela i poduzme mjere kako bi zajamčio pružanje humanitarne pomoći civilima u Gazi.

gazaIZRAELTayyip Recap Erdoganturska
Pretplatiti se
Obavijesti o
31 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
15 dana prije

Iran je ispalio 200 dronova i raketa.
Zdruzene snage oborile su 185 bespilotnih letjelica, 36 krstarećih projektila i 110 balistickih projektila zemlja-zemlja.

Pa ovi su efikasniji od Zelenskog.

Gledao sam snimke – ispaljeno je vise raketa nego za kinesku novu godinu u Sangaju. Iran je ispalio nesto geranja (ispucavali su rusku verziju kojoj ne smea sto su ameri iskljucili GPS) i nesto starih balistickih raketa koje smetaju na skladistima, a cionisti i pomagaci su sprzili milijarde kao odgovor.

damir c
15 dana prije

Tako treba,netko mora pokušat obranit jadan palestinski narod od židovske crne ruke!

tihobl
15 dana prije

Jordanska PVO koja je branila Izrael uspjela je pogoditi ciljeve u Jordanu i tri civila su poginula.
Koliko je Bibi pobio izraelaca gvodenom kupolom nije objavljeno.

tihobl
15 dana prije

U Sidnjeu terorista je nozem pobio 5 ljudi u trznom centru, a onda ga je pijani rus zaustavio u obavljanjju njegove djelatnosti. Presreo ga je na pokretnim stepenicama i zaustavio davsi priliku posjwetiocima trznog centra da pobjegnu.

Ocekujem da australijska vlada pozove ruskog ambasadora i uputi mu ostar demars zbog grubog mjesanja Rusije u njihove unutrasnje poslove.

Himen
15 dana prije

Nadam se da hoće pa i Erdogan zbog istih stvari sa Kurdima

tihobl
15 dana prije

6. априла 2024, Зеленски је на украјинској телевизији рекао да им је сада потребно 25 батерија Патриот са по шест до осам лансера. Другим речима, тражио је 25 одсто свих Патриот система на Земљи.

A sad place gledajuci kako se izraelci razbacuju PVO raketama. Sracunao je da je vrijednost ispaljenih patriota oko milijardu dolara, a te rakete su njemu bile obecane. Sad od toga nema nista, SAD morace obnoviti izraelske zalihe.

Max
15 dana prije

Već je počeo.

Zvone
15 dana prije

Opet neke bezvezne pretnje a ništa od akcije.

tihobl
15 dana prije

Za Maxa:

Израел очекује од Русије да осуди масовни ракетни напад Ирана на земљу – изјавила је амбасадорка Израела у Русији Симон Халперин.

Марија Захарова:
„Подсетите ме, када је Израел осудио бар један удар кијевског режима на руске регионе? Не сећате се? Ни ја.”

tihobl
15 dana prije

Код Харкова се појавила колона аутомобила и минибусева са симболом Z. Становници су најпре помислили да је реч о нашој војсци, али се после испоставило да су то Украјинци пресвучени у наше униформе.

Vrlo mudra taktika rojtersa: kad ih rusi polupaju objavice eksluzivne snimke unistenja ruske jedinice.

tihobl
15 dana prije

Главнокомандујући Оружаних снага Украјине Сирски рекао је да Оружане снаге Русије желе да заузму Часов Јар до 9. маја.

Ista stvar.
Posto se rusima ne zuri proglasice pobjedu za mjesec dana. A mjesec dana kasnije pricace kako je Casov Jar nebitno selo.

Nenad
15 dana prije

Kažu u Dalmaciji a možda i drugdje: DOSTA MI JE MOJI LAŽI JOŠ DA I TVOJE MORAM SLUŠATI !!!! OVAJ JE PRVAK MEDJU SUNCOKRETIMA – VIRI IZ ŠUPKA HAZARSKIH SOTONJARA A ZA DOMAĆU UPORABU LAJE NA HAZARE – nije mi jasno samo kako su Turci tako glupi i KAD već pišem meni je nepojmljivo, fascinantno pa čak i zapanjujuće da ogromna većina muslimana regije ne vidi da ovi koji ubijaju Palestince i vode tzv ukraince su ISTA HAZARSKA SOTONISTIČKA GAMAD i još evo na dan (unutar 24h) kad je Iran napao tzv izrael ne mogu a da se ne prisjetim da desetljećima unazad Sunitski muslimani ovih prostora (neki bi rekli Vehabije) u VRIJEDJANJU zdravog razuma i čiste logike su optuživali Iran i Šije da oni SURADJUJU s okupatorima Palestine protiv Sumita mada je na dnevnoj bazi bilo a dan danas je milijun dokaza da to samo Suniti rade !!!!! AMEN

BanOvan
15 dana prije

“Izrael će platiti za zločine koje je počinio u Pojasu Gaze” … preko turskih banaka.

Nenad
15 dana prije

?!?!? Nevjerojatno — zašto je maknut moj komentar koji je morao biti napisan kako je napisan i nikako drugačije?!

Normalan
15 dana prije

I ko se javio pravi koi vrši teror nad svojim narodom pozatvarao učitelje profesore novinare časnike i ko god je protiv njega. Hoće biti novi sultan. A ovi što brane Iran neka malo po pričaju s normalnim Irancima koi su pobjegli na zapad. Za svaku kritiku vlasti vješanje ili strijeljanje teror nad svima koi misle svojom glavom. Jer svi oni hoće šerijatski zakon i nijedna vjera nije prava nego njihova. Pa već Europa osjeća posljedice toga. Pa pogledajte Švedsku mora vojska na ulice da uvodi red. U pola Francuskih gradova policija bez vojske nesmi ući u kvartove di su migranti i Arapi. To sad dolazi i u Njemačku Italiju Nizozemsku Belgiju Englesku i ostale zemlje. I nas to čeka pogotovo sad kad su dopustili uvoz radnika iz Egipta vidit će Hrvati šta je teror od silovanja klanja pljački i ostaloga i za 10 godina smo manjina. Daj Bože da se… Čitaj više »

Schwarze Hunderte
15 dana prije

Turčinu se nemre vjerovati 🤷

Steve
14 dana prije

“Ajde Erdo ne brabonjaj. Pa što ne izađeš iz pakta u kojem su oni?! Što sediš za istim stolom sa njima? Tu si zajedno sa njima i ne peri savest ovim populističkim preseravanjima…

bilo tko
13 dana prije

gdje si bio prije kad su započeli s napadom???

FELIX
12 dana prije

TURCI JOS NISU PLATILI PACAK NI PRIZNALI DA SU POCINILI ZLOCINE NAD ARMENCIMA, TAKO NEK PRVO POCISTE PRED SVOJIM PRAGOM. AKO SE POBIJU KRSCANI NEMA PROBLEMA. PLACE SE ZA MUSLIMANIMA BILI ZA TO KRIVI ILI NE.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI