Izrael će se ”kajati” zbog svojih akcija ako pređe ”crvene linije” u Siriji, upozorava visoki iranski zvaničnik

izraelska vojska
98 komentara

Nastavak izraelske „agresije“ u Siriji naići će na „najžešći“ odgovor, rekao je visoki iranski diplomata novinskoj agenciji Sputnjik. Damask je ranije optužio izraelske odbrambene snage za izvođenje vazdušnih napada na sirijsko tlo.

Ali Asghar Khaji, viši pomoćnik ministra spoljnih poslova Mohammada Javada Zarifa za posebne političke poslove, napao je Izrael zbog njegove “agresivne i neprijateljske” politike u Siriji, u intervjuu koji je u nedelju objavio Sputnjik.

“Dok se sirijska vlada bori protiv terorista, Izrael ih podržava”, rekao je.

Naše prisustvo u Siriji usmereno je na borbu protiv ISIS-a i drugih terorističkih grupa, ali ako Izrael želi da pređe “crvene linije”, suočiće se sa najoštrijim odgovorom, zbog čega će se pokajati zbog svojih postupaka.

Asghar je rekao da iranske snage deluju u Siriji na zahtev vlade zemlje i da od njih nije zatraženo da odu. S druge strane, oni koji ilegalno okupiraju delove Sirije moraju se povući, rekao je on.

Sirijski zvaničnici zahtevaju da američke i turske trupe, koje nikada nisu bile ovlašćene ili pozvane da deluju u toj zemlji, napuste pogranična područja koja zauzimaju.

Sirijski državni mediji izvestili su o izraelskom vazdušnom napadu u januaru i više vazdušnih napada ranije ovog meseca. IDF nije komentarisao nedavne izveštaje i retko potvrđuje napade u stranim državama.

Međutim, Tel Aviv je u prošlosti priznao da je više puta pogađao ciljeve povezane u Iranu i Siriji, tvrdeći da je to odmazda zbog terorističkih napada na Izrael. Sirija takve upade smatra kršenjem svog suvereniteta.

Sirijska novinska agencija SANA izvestila je prošlog mjeseca da je Damask napisao pismo u kojem se poziva Veće sigurnosti UN-a da osudi izraelske vazdušne napade na njegovu teritoriju.

Asghar KhajiIDFsirija
Pretplatiti se
Obavijesti o
98 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
noman
3 godine prije

Svijet je puno sigurnije mjesto bez narko islamističkog irana.

Tony
3 godine prije

Ne znam zasto portal dozvoljava ovo (Svijet je puno sigurnije mjesto bez narko islamističkog irana.) ovo zaista izgleda uvredljivo i podstice na govor mrznje te izaziva revolte na ovakve provokacije sto mozemo vidjeti skoro svakodnevno . Doticni nick (noman) treba iskljuciti ili ograniciti jer rijetko se moze vidjeti da je komentarisao a da nije vrijedjao. Lp

Komunjara
3 godine prije

Ovo je jedino iransko oružje. Prijetnja. Oni prijete Izraelu, Izrael ih šamara svaki dan. Pa kome dosadi

mario
3 godine prije

Podrška svima koji se odupiru izabranom od sotonista narodu

Zagor
3 godine prije

Hmmm da.
A Izrael se toliko prestrašio tog intervjua da su odmah sinoć ispalili 13 raketa na Siriju.
Žalosno ali istinito.

SULE
3 godine prije

Evo sad Izrael raketira po Siriji i koliko vidim IRANCI ne uzvraćaju i još danas imaju 5poginulih-a onaj mulac priča o crvenim linijama

Ришона Вилон
3 godine prije

Има много доказа да је експлозију у Бејруту изазвао ракетним нападом Израел, користећи mininuke навођене главе. Успут, било је потпаљивања вештачког ђубрива али то није толико јако. О томе највише је објављивао VeteransToday који сионисти не могу затворити.
Израелски режим ради све у корист прогнозе обавештеног хасида, шефа Бнеј Брит ложе Киссингера, а то је да ће Израела нестати са лица земље.

SULE
3 godine prije

Cijelo prije podne Izrael udara po položajima u Siriji a IRANCI čekaju crvenu liniju-poginulo 5proiranskih boraca ali cmizdrenje i prijetnje se nastavljaju

LEGA-OS
3 godine prije

Sve je ovo početak rata na B-Istoku i zasada je na prijetnjama i diplomatskim smicalicama sve dok rakete nepocmu padati po Tel Avivu ili Teheranu

Davor drugi
3 godine prije

Evo prešli su i upravo su od Izraela dobili rukavicom poštenu šamarčinu. Iran je na potezu da obrani čast.
Ili će se naistrag uhvatit posla i početi kažnjavati svaku izraelsku provokaciju, ili će se morati naučiti da ne laprdaju previše jer Izrael i to kažnjava.
Zaista sam radoznao, kakav će strašan odgovor uslijediti.

Weteran
3 godine prije

Izrael treba i mora da održava ravnotežu na Velikom Bliskom Istoku!
I ne dozvoliti da Teheran dođe u posed nuklearnog oružja!

Max
3 godine prije

Nimalo ne sumnjam u istinitost ovih riječi. Iran ćr uzvratiti kad mu se za to ukaže prilika i može i preko proxya uzvratiti Izraelu.

Meštar
3 godine prije

Nije mi jasno da je Izrael toliko superioran. Ovi Sirijci i Iranci se prijete već desetljećima i Izrael ih vojno uvijek rasturi. Izraelci su izgubili neke bitke , ali generalno dobijaju. Možda nisam upućen, jel imaju Sirijci ove ruske protuzračne sustave.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI