Izrael je spreman napasti Iran, kaže ministar obrane, usred tinjanja napetosti s trajnim neprijateljem

Napad
53 komentara

Izraelski ministar obrane rekao je da su oružane snage zemlje spremne napasti Iran ako to postane potrebno, jer napetosti dodatno rastu nakon što su u napadu na izraelski tanker, koji je povezan s Iranom, poginule dvije osobe.

U četvrtak je Ynetnews upitao izraelskog ministra obrane Bennyja Gantza je li Izrael spreman napasti Iran. Gantz je jednostavno odgovorio jednom riječju: “Da”.

Ministar je rekao kako Tel Aviv smatra važnim mobilizirati međunarodnu zajednicu, kako bi se suprotstavio utjecaju Irana i rastućoj asertivnosti. “Iran ne možemo označiti samo kao izraelski problem i osloboditi ostatak svijeta od ovog pitanja.”

Na pitanje, Gantz je potvrdio da govori o savezničkim državama koje podržavaju vojnu akciju protiv Irana. “Svijet se mora nositi s Iranom, regija se mora nositi s Iranom, a Izrael također mora odraditi svoj dio posla u ovoj situaciji”, ustvrdio je.

U srijedu je Gantz, s ministrom vanjskih poslova Yairom Lapidom, utvrdio za koga vjeruje da je predvodnik prošlotjednog smrtonosnog napada bespilotnom letjelicom, u kojem su poginula dva mornara na izraelskom tankeru za naftu u Omanskom zaljevu.

“Amir Ali Hajizadeh, zapovjednik zračnih snaga IRGC-a, stoji iza desetaka terorističkih napada u regiji, kojima je koristio bespilotne letjelice i projektile”, rekao je Gantz tijekom brifinga u Ministarstvu vanjskih poslova.

Ministar obrane također je tvrdio da je Iran udaljen samo 10 tjedana od dovoljne količine fisijskog materijala za proizvodnju nuklearne bombe, poznate i kao “vrijeme proboja”.

Tel Aviv nastoji sazvati Vijeće sigurnosti UN-a zbog napada na tanker koji je povezan s Iranom, u kojem su poginuli Britanac i Rumunj. Britanija i SAD također su izjavili da vjeruju kako iza napada stoji Iran.

Iran je porekao bilo kakvu odgovornost i obećao da će dati “snažan” odgovor na sve mjere poduzete protiv njih, nakon što je Velika Britanija rekla da neće dopustiti da smrt britanskog mornara ostane nekažnjena.

Benny GantzIZRAEL
Pretplatiti se
Obavijesti o
53 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Dokurčilomi
2 godine prije

Samo neka pripazi da se ne ubode na taj mali, sitni “trnčić”.

Mlata
2 godine prije

Čitam jutros, Srbija donira Iranu 50 000 Sputnik V vakcine

AJeTo
2 godine prije

Neki su rođeni spremni.

Flint
2 godine prije

David Vs Golijat. Za opet 😂

VasilisaPremudra
2 godine prije

Mda.

Da je Gantz za promjenu izjavio nešto ganc novo…e, to bi bila vijest.
Ovako i dalje – ganc glatko prijeti.
Po starom. Same old story.

Sven
2 godine prije

Ni zohan ih nije uspio smiriti. Sta onda moze ?

AbuDabi
2 godine prije

Malo bi ratovali? Kad idioti nemaju bitnije stvari na “pameti”, naravno, govno uvijek, baš uvijek, SMRDI.

ledeno doba
2 godine prije

dok ovi lažnjaci na vlasti u Izraelu prijete Iranu… istovremeno sprovode vakcinocid dr Bhakdi je prije 2 tjedna izjavio da je žalostan kada vidi, kako ( izraelski) režim terorizira židovski narod, kojega on izuzeno cijeni. odmah su ga napali za antisemitizam.. ali evo vijest sa portala RT U Izraelu, također dio stanovništva vjeruje u “teorije zavjere” prema nedavnoj anketi: – 60 % stanovnika misli da u Izraelu nema istinitih informacija o koroni , kojima se može vjerovati – 36 % misli da su mjera i reakcije javnosti na koronu, pretjerane – 20% ispitanih misli da je kovid zavjera njihove vlade, a 18% misli da je to zavjera farmaceutske industrije . oko 39% misli da se pandemija ne može zaustaviti cjepivom – 15% ispitanih reklo je da su promjenili svoje mišljenje o cjepivu, 14% od toga u negativnom smisu- dakle sada su protiv cjepiva, a samo 1% od toga u pozitivnom smislu,… Čitaj više »

Mlata
2 godine prije

Interesuje me da’ je Iran složan…ako su podeljeni kao sirijci onda im se crno piše. Mlata ne zna, pita nekog ko zna. Mlata zna kada zapad napada…samo kad je ishod siguran po njih

FATIH
2 godine prije

SPREMATE SE HAZARI OD 1947.
PA KRENITE HULJE JEDNE.

Bosanac
2 godine prije

Izrael:
Posjeduje vojne avione U.S. proizvodnje,
Ima 2 miliona stanovnika porijeklom iz Rusije
Iznajmio luku Haifa Kinezima
Hoće već godinama da zarati s Iranom
Počeo pelcovat stanovništvo već 3 dozom.

gigi pinna
2 godine prije

Hahaha – drž’te me da ga ne ubijem. Iran će, ako već i nije, uskoro doći do nuklearnog oružja. Vi da ste mislili napasti Iran, već bi ga napali. Možda vam Ameri daju zeleno svijetlo, ali tek kada se povuku iz Iraka, da ne budu meta napada Khataib Hezbollaha. Ali ako misle da će biti u Siriji sigurni, grdno se varaju.
Zio-naziji – tražite kruha preko pogače. Ameri vam financiraju okupaciju, provodite rasne zakone, i opet čačkate mečku…

ledeno doba
2 godine prije

Mohammed Mosadegh pobjedio je početkom 50-ih na izborima u Iranu. On nije bio nikakav “religiozni fundamentalist”, već sekularni političar, koji je bio za odvajanje religije i države, za prava žena, itd.. sve baš po ukusu Zapada. Međutim, imao je jednu manu: on nije htio dozvoliti kabalinim lihvarima, da dođu sa svojim naftnim kompanijama i bankama u Iran, već je, htio da prihodi od iranske nafte idu samo iranskom narodu. kakav drskost! ne može to tako! Kabala u režiji CIA-e, 1953. organizira puč i makne Mosadegha i postavi svog čovjeka šaha Rezu Pahlavija,, Koji je naravno odmah dopustio kabalinim kompanijama i bankama ulaz u Iran, kao što je to od postanaka u kabalinoj umjetnoj državi Saudijskoj Arabiji.. dalja priča je poznata… Šaha ruše 1979.. u tzv. islamskoj revoluciji, protjeruju se kabaline firme iz Irana i od tada traju blokade i prijetnje Iranu do danas.. neki kažu da se dotada vjerni psić,… Čitaj više »

Mrčikola
2 godine prije

“Država” Izrael je stvorena samo sa jednom svrhom, tj. da ju se u jednom trenutku žrtvuje za ostvarenje majstorskog “svetog”(malo kuhrac svetog) cilja…završnog čina zatvaranja zamke oko svekolikog čovječanstva.
Lako moguće da je to vrijeme došlo i izostane li intervencija s metafizičke razine koja će nas većinu “probuditi” …odyebali smo svi skupa ali se nema potrebe sekirati jer što god da se dogodi, dogodit će se jer se, vjerojatno, već dogodilo.

Suze Roni
2 godine prije

Nadam se da ste svi shvatili! Iranci su teroristi, a ne mi zidovske krvopije i zato moramo organizirati medjunarodnu zajednicu.

Max
2 godine prije

Zna se da je Izrael kadar napasti od oosnutka ništa drugo i ne radi Ali prawo pitanje jest hoće li Izrael izdržati Iranski protuudar? naime kao što general vrlo dobro zna Iran je vojno jak ima balistički arsenal i saveznike oko Izraela Libanonski Hezbollah Palestinki Hamas I Islamski Džihad sigurno ne bi mirovali To je nešto što ni jaki Izrael ne bi mogao izdržati

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI