Izrael najavio rekordni ugovor sa Grčkom u iznosu od 1,6 milijardi dolara

Izrael rekordni ugovor sa Grckom
11 komentara

Izrael i Grčka potpisali su najveći odbrambeni sporazum u istoriji svojih bilateralnih odnosa, vrijedan približno 1,6 milijardi dolara, saopštilo je u nedjelju izraelsko ministarstvo odbrane.

Prema Ministarstvu odbrane, sporazum je potpisan u petak, a Izrael je zastupao šef Uprave za međunarodnu odbrambenu saradnju (SIBAT), penzionisani Brig. General Yair Kulas. Prema sporazumu, izraelsko Ministarstvo odbrane i Elbit Sistems predvodit će stvaranje međunarodnog centra za obuku u letenju koji će imati 10 aviona za obuku M-346, proizvedenih od italijanske vazduhoplovne kompanije Leonardo.

Izraelski ministar odbrane Benny Gantz pohvalio je sporazum, navodeći da će ojačati ekonomije obje zemlje i na taj način produbiti odbrambenu, ekonomsku i političku saradnju.

GrčkaIZRAEL
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
3 godine prije

Hoće li Grci možda dobiti i kakve rakete? iako je ovdje riječ o obuci pilota ali koji to trening vrijedi milijardu dolara?

gigi pinna
3 godine prije

Bizantinci i Hazari… Pljuc!

ijrnbenbnerineirngve
3 godine prije

Ove hebu varani još od zeusa.

ledeno doba
3 godine prije

https://unser-mitteleuropa.com/jacques-attali-kuendigt-jahrzehntelang-regelmaessige-impfungen-und-lockdowns-an/ Jacques Attali kaže: redovita cjepljenja i lokdaunovi trajati će desetljećima Jacques Attali je poznati globalistički muljator i jedan od savjetnika Macrona. Osnivač i prvi predsjednk Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD), predsjednik savjetničke firme Attali & Associés, predsjednik “Positive Planet”, bivši predsjedavajući nadzornog odbora Slate.fr, član strateškog vijeća Zaklade France China Foundation..itd. Pored toga član je skupine Bilderberg, WEF-a , Svjetskog židovskog kongresa. 31. ožujka na svom vlastitiom portalu , objavio je članak pod naslovom: “Pandemija a nakon toga?” Ovaj izvadak it tog članka je najvažniji: “Moramo biti pripremljeni na dolazak novih varijanti virusa, koje su protiv trenutnih cjepiva vjerojatno otporne i uvidjeti nužnost novih lokdauna, za to vrijeme moramo producirati milijarde doza novih cjepiva sa vrlo velikom brzinom i organizirati kampanje cjepljenja u cijelom svijetu. Mi ćemo se morati naviknuti na to, da to činimo iz godinu u godinu, desetljećima, to važi za koronu i bez sumnje za mnoge… Čitaj više »

Zvrk
3 godine prije

Uče ih kako pucati sa 200 km razdaljine hahahhahahah

Ришона Вилон
3 godine prije

Чули сте за Хануку, еврејски празник!? Они тада славе то што су покорили греке, поубијали их. Ханука – еврейский праздник огней, посвященный победе восстания Маккавеев (167–160 … Йехуда сокрушает греков. Разлог: Греки ушли у јудејски храм и као тако својим присуством загадили храм. Дни Хануки – на все поколения. Во времена Второго Храма, «когда греки вошли в Святилище, они осквернили все масло, что было там. 
Значи Греки се не зову узалуд Ελλάδα и Ελλάς а не Грчка. И плаво бела боја је заштитна боја жидова а не грка. Хуцпа!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI