Izrael napao Rusiju u UN-u

Izraelski napad na Gazu
28 komentara

Zapadni Jeruzalem rekao je da neće prihvatiti nikakvu kritiku iz Moskve

Izrael je optužio Rusiju da zemlji uskraćuje njezino pravo na “samoobranu” nakon što je moskovski veleposlanik pri UN-u Vasilij Nebenzja kritizirao Izraelske obrambene snage (IDF) zbog njihove tekuće vojne kampanje u Gazi.

Zapadni Jeruzalem bio je “ogorčen” izjavama ruskog diplomata, izvijestio je u četvrtak izraelski medij Ynet, dodajući da su odnosi između dviju nacija u padu zbog nastavka IDF operacije u Gazi.

U srijedu je Nebenzia rekao na izvanrednoj sjednici Opće skupštine UN-a da Izrael ne može navesti samoobranu kao razlog za svoju invaziju na Gazu, budući da uopće nije imao nadležnost za djelovanje u enklavi i ponašao se kao “ okupacijska vlast” tamo.

Izraelski veleposlanik pri međunarodnom tijelu, Gilad Erdan, uzvratio je rekavši da je “smiješno čuti… kako ruski predstavnik Izraelu propovijeda moral o pitanjima ljudskih prava i međunarodnog prava”. Također je rekao da je Moskva “posljednje mjesto koje nam može propovijedati”, ističući izbacivanje Rusije iz Vijeća za ljudska prava UN-a.

Moskva je suspendirana iz tijela UN-a u travnju 2022., manje od dva mjeseca nakon početka njezine operacije u Ukrajini. Rezoluciju o odluci podržala su 93 člana Opće skupštine UN-a, 24 su bila protiv, a 58 suzdržanih.

Izraelski diplomat optužio je Rusiju da pokušava skrenuti pozornost svijeta s vlastite tekuće vojne kampanje u Ukrajini skrećući pozornost na akcije IDF-a u Gazi i nazvao je takve pokušaje “nesretnima”.

U svom govoru u srijedu, Nebenzia je izričito spomenuo da Rusija nije “Izraelu uskratila pravo na borbu protiv terorizma”. Zatim je pozvao IDF da se “bori protiv terorista”, a ne protiv civila, dodajući da bi židovski narod trebao znati bolje od bilo koga drugog da ubijanje nevinih ne pomaže obnovi pravde.

Izrael je pokrenuo svoju najnoviju operaciju u Gazi nakon iznenadnog napada palestinske militantne skupine Hamas sa sjedištem u Gazi, koji je odnio živote više od 1400 Izraelaca, uglavnom civila. Izraelska vojna kampanja u Gazi, koja je uključivala masivna bombardiranja i neke kopnene operacije, do sada je ubila oko 9.000 Palestinaca, uključujući više od 3.700 djece, prema zdravstvenim dužnosnicima enklave.

Rusija je osudila napad Hamasa, ali je također kritizirala izraelsko neselektivno ubijanje civila i pozvala na trenutni prekid vatre.

gazaHamasIZRAELRatrusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
28 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Dux
5 mjeseci prije

Šta židovi rade u Palestini, bez obzira na uzrok,.. ako su pravila za sve jednaka…, trebao bi biti isključen sa planeta, a ne iz kojekakvih organizacija UN-a ili sličnih organizacijskih sranja.

Schwarze Hunderte
5 mjeseci prije

Eto 😁 🤷 ! 😉

Mali zloco
5 mjeseci prije

A Ruje se bas potresle od toga.

Kancer
5 mjeseci prije

Logika rusa je korektna, židovi su okupirali Palestinu i ne radi se tu o samoobrani već o etničkom čišćenju odn konjačnom protjerivanju svih palestinaca iz njihove zemlje.

Schwarze Hunderte
5 mjeseci prije

PRIMJEDBA !!! Molim da vrate Lucija_Prva komentatorku ! Bez nje ova forum nije isti !

Max
5 mjeseci prije

Neviđena drskost.

Doikurčilomi
5 mjeseci prije

Ukrajina je nešto kao Kubanska kriza samo ovaj puta Rusi se nisu povukli.

gigi pinna
5 mjeseci prije

A godinama su isključeni S-400 i ostali sustavi u Siriji kako bi Izrael mogao neometano divljati. I to im je hvala Vladimiru “Ustezljivom” Putinu..

abc
5 mjeseci prije

Izrael na sve načine želi sve države sveta uvuči u svoj zločinački krvavi pir kao saučesnike u zločinu..

Ico
5 mjeseci prije

Putin pustio Izraelce ” niz vodu “!

Ico
5 mjeseci prije

Ako se Ukrajinci neće ponašati u interesu Slavena, Putin treba Ukrajinu očistiti od Ukrajinaca!

DUŠAN ,
5 mjeseci prije

Eto,IZRAELSKI VOJNI DRESIRANI PSI RJEŠAVAJU HAMASOVCE U TUNELIMA ISPOD GAZE!!
IMATE SNIMKE KAKO VRIŠTE KADA IH GRIZU PSI KOJE IZRAELCI PUSTILI U TUNELE !!!
JEZIVO !!!
A ONI SE HTJELI ZAJEBAVATI S IZRAELCIMA ???
SJETITE SE ŠTO SAM NAPISAO PRVOG DANA HAMASOVOG NAPADA NA IZRAEL !!!🎃🎃🎃😁💪💪👹👹

goran
5 mjeseci prije

jedva čekam da vidim kako izrael pada kao što je rečeno i u bibliji

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI