”Izrael nije država nego kamp terorista”, izjavio iranski vođa Hamenei

Ali Khamenei-Izrael
62 komentara

Iranski vrhovni čelnik Ali Hamenei nazvao je državu Izrael “terorističkim kampom” te je pozvao Palestince da se ujedine u borbi protiv Tel Aviva.

Izrael je “pretvorio okupiranu Palestinu u bazu za terorizam”, tweetao je Hamenei

„Izrael nije okrug; to je teroristički kamp koji služi protiv Palestinaca i drugih muslimanskih naroda”, napisao je, dodajući da je svačija odgovornost “boriti se protiv Izraela.”

Hamenei je dao svoje komentare na takozvani Dan Qudsa, dan u godinu kojeg je Iran odredio kao potporu palestinskom pokretu za neovisnost.

U naknadnim tweetovima, iranski čelnik pozvao je Palestince koji žive u istočnom Jeruzalemu, na Zapadnoj obali i u Gazi na “formiranje jedinstvene jedinice” da koriste sve alate koji su im na raspolaganju protiv Izraela, unatoč tome što je Tel Aviv potpisao sporazume o normalizaciji s nekoliko arapskih zemalja prošle godine.

Hamenei je rekao da Palestinci moraju zahtijevati referendum, tijekom kojeg će “izvorni stanovnici” svih nacionalnosti i religija glasovati o novom “političkom sustavu.”

Iran je prethodno u travnju optužio Izrael za incident koji se dogodio u iranskom glavnom nuklearnom nalazištu Natanzu. Dužnosnici u Teheranu često optužuju Tel Aviv za vršenje djela sabotaže i atentate na iranskom tlu.

Izrael kaže da Iran koristi Palestince i njihove opunomoćenike u Siriji za napad na izraelske građane. Izraelski premijer Benjamin Netanyahu tvrdio je da Iran stoji iza eksplozije koja se dogodila u veljači na teretnom brodu MV Helios Ray, koji je bio u vlasništvu Izraela. Do eksplozije je došlo kada je brod plovio Omanskim zaljevom.

ayatollah ali khameneiiranIZRAEL
Pretplatiti se
Obavijesti o
62 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
observer
2 godine prije

Tvrdi, i to tweetajući/cvrkutajući (tweet=cvrkut) preko zapadnog servisa, da je svačija odgovornost boriti se protiv Izraela. Što nagovara druge preko twittera da se bore i kolju. Da je istinski vođa uzeo bi sablju i svojim primjerom u prvim redovima pokazao kako se to treba boriti. Ovako preko twittera je to samo jeftina demagogija.

Istinski vođa nikada ne viče “naprijed!”
Istinski vođa uvijek viče “zamnom!”

2 godine prije zadnji put uredio observer
Novi kolac
2 godine prije

I vi samo godinama bezveze mlatite.

Max
2 godine prije

Izrael je i više od toga , On je Američki nosač aviona s granicom.

FATIH
2 godine prije

SELAM I POSTOVANJE HRABROM IRANSKOM NARODU!

mosha
2 godine prije

opet krivo pišete nije hamnei nego kameni on je naš horasanac a ne iranac

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI