Izrael odbija dvodržavno rješenje

Benjamin Netanyahu
21 komentar

Jednostrano priznanje palestinske države bila bi “neviđena nagrada terorizmu”, rekao je premijer

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu kategorički je odbacio “jednostrano priznanje” palestinske države, tvrdeći da bi to bila “masovna i nagrada bez presedana terorizmu” koja bi spriječila bilo kakve izglede za dugotrajni mir u budućnosti.

Govoreći na konferenciji predsjednika glavnih američkih židovskih organizacija u Jeruzalemu u nedjelju, Netanyahu je rat u Gazi nazvao “borbom civilizacije protiv barbarstva” i ponovio svoj cilj “potpune pobjede”.

“Ovo je bitka koja je važna za budućnost Izraela i naš opstanak, ali je također ključna za budućnost civilizacije”, rekao je premijer, dodajući da eliminacija Hamasa, oslobađanje talaca i sprječavanje da Gaza ikada “predstavlja prijetnju” Izraelu ostaju glavni ciljevi.

Netanyahu je osudio “blaćenje Izraela”, tvrdeći da Izraelske obrambene snage (IDF) “idu toliko koliko niti jedna druga vojska nije učinila da spriječi civilne žrtve”, nazivajući slučaj genocida koji je pokrenula Južna Afrika Međunarodni sud pravde “farsa”.

Slažući se da civilno stanovništvo Gaze treba držati podalje od opasnosti, Netanyahu je ponovno potvrdio svoju odlučnost da potpuno eliminira Hamas, obećavajući da će “dovršiti posao” kao što je “Amerika završila svoj posao”, misleći na borbu s Islamskom državom (IS). , bivši ISIS).

Dodao je, međutim, da postoji “jedna stvar” na koju “Izrael ne može pristati” – dvodržavno rješenje, na što međunarodna zajednica poziva otkako je izbio rat.

“Izrael u potpunosti odbacuje međunarodni diktat u vezi trajnog naseljavanja s Palestincima”, rekao je Netanyahu, citirajući rezoluciju koju je u nedjelju iznio pred vladu. “Izrael će se nastaviti protiviti jednostranom priznanju palestinske države”, dodajući da bi to poslužilo kao nagrada “terorizmu i spriječilo sve buduće mirovne sporazume”.

Od početka rata Hamasa i Izraela, koji je izbio nakon upada palestinskih militanata u Izrael 7. listopada, gotovo 29.000 Palestinaca u Gazi je ubijeno, prema Ministarstvu zdravstva enklave. Preko 85% stanovnika Gaze raseljeno je iz svojih domova, a oko 1,4 milijuna trenutno se nalazi utočište u gradu Rafahu, meti planirane kopnene ofenzive za koju Izrael inzistira da je neophodna.

Benjamin NetanyahugazaIZRAELPalestina
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
2 mjeseci prije

Od 193 članica UN, njih 139, tj. 72% priznaju Palestinu kao državu.

Istina, nitko joj ne zna granice.

Nećete vjerovati, ali većina od ovih koji je nisu priznali su članice NATO-a koja broji 30 država.
Izuzev slavenskih članica, Mađarske, Turske i Albanije koje su je priznale.

Jedine slavenske članice NATO saveza koje nisu priznale Palestinu kao državu su Hrvatska i Slovenija.

tihobl
2 mjeseci prije

Njahu dzaba se cimas, ne mozs jos dugo odgadajati neizbjezno.

Eno rusi su mirno gledali kako im britanci potapaju stare brodove crnomorske flote, a onda su rijesili da uzvrate. Huti su dobili plovece dronove kojima napadaju britanske brodove. Zapad je slavio svaki svoj pogodak, a sad je nastupio muk.

Njahu je slavio dok je ravnao Gazu (pogledajte slike prije i poslije) kako bi britanci dobili koncesije na plinska polja. Okolo je toliko raketa da Israel mogu poravnati kao Gazu. Potpisuj dok nisu poceli da uzvracaju. Ne kaci se sa sibicarima – pustice te da dobijes 2-3 puta a onda krece tapiranje dok ti ne isprazne dzepove.

Marko
2 mjeseci prije

pogle ti tu njegovu facu…. sve ti je jasno tko je i kakav je

dulebg
2 mjeseci prije

Izrael ustvari ne poštuje rezoluciju SBUN, te bi stoga UN trebalo da mu uvedu sankcije, a po potrebi i da ga okupiraju. Samo nešto ne verujem ?!?…

Darko
2 mjeseci prije

Izrael i izraelsku židovsku lopovsku bandu treba zbrisati s lica zemlje i završiti sa židovskim pitanjem jednom za uvijek .

držnedaj
2 mjeseci prije

Vidi ubicu djece kako rukom pokazuje 3 šestice… sve jasno

Max
2 mjeseci prije

Neće još dugo.

trajko
2 mjeseci prije

Zašto zločinac i njegovi pajdaši iskaču svakodnevno iz MSM pašteta.

Upravo tako
2 mjeseci prije

Dolazi vam kraj majku vam hebrejsku. Sto misliš ti poravnao si gazu i kraj. Sad se resava, koj si Ku.ac ti da se pitaš za drzavu Palestinu, ima ona granice iz 1967

Zoro
2 mjeseci prije

čuj ,odbija dvodržavno riješenje, onda bi na kraju moglo biti jednodržavno, samo Palestina, stvarno je ovo postalo ludo, sotona zauzeja dobar broj ljudi i naroda

Red Dog
2 mjeseci prije

Izraelski vojnici se snimaju sami kako miniraju i raznose palestinske kuce.
Dakle ne u borbama, ne od bombi, vec miniranje praznih kuca. Koja moze biti namera? Da se Gaza ucini nepodnosljivom za zivot. Etnicko ciscenje.
Vec rano je kruzila teorija o tome kako je mocni Mossad mogao promasiti masovne pripreme za napad. Militantni mossadovci su hteli ovo, da bi ocistili etnicki. Stavili su i ludog Bibija pred svrsen cin. Posle ide Zapadna Obala.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI