Izrael izvršio udare u okolici Damaska

Izraelski borbeni avioni
23 komentara

Izraelske odbrambene snage (IDF) napale su zgradu koju koriste sirijske sigurnosne snage izvan Damaska, javio je Reuters u četvrtak navečer, pozivajući se na sigurnosni izvor povezan sa sirijskom vladom.

Sirijska državna novinska agencija SANA citirala je vlastiti sigurnosni izvor koji je rekao da je osam vojnika ubijeno. Izvijestio je o “materijalnoj šteti” na terenu, bez preciziranja cilja. Kako prenosi SANA, rakete su lansirane sa Golanske visoravni koju su okupirali Izrael.

Izraelske vlasti još nisu komentirale ovo pitanje. Zapadni Jerusalim rijetko je priznavao udare izvan svoje teritorije.

Prijavljeni napad dogodio se usred stalnih tenzija između Izraela i Irana, kao i izraelskog rata s Hamasom u Gazi, koji je na putu da uđe u sedmi mjesec sljedeće sedmice. Izrael je optužio Iran da naoružava i vodi Hamas i propalestinske milicije sa sjedištem u Siriji, Iraku i Libanu. Teheran, međutim, tvrdi da Hamas i povezane grupe djeluju neovisno. Izrael je 1. aprila bombardovao iransku diplomatsku bazu u Damasku, ubivši nekoliko vojnih oficira, uključujući dva generala iz Korpusa garde islamske revolucije.

Nešto više od nedelju dana kasnije, Iran je odgovorio baražom bespilotnih letelica i projektila lansiranih na Izrael. Prema IDF-u, većina projektila je presretnuta, te da u napadu nije bilo poginulih.

IDFIZRAELsirija
Pretplatiti se
Obavijesti o
23 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Josip
2 mjeseci prije

Izrael ce se smiriti samo kada ga arapsko muslimanski svijet pretvori u prah i pepeo. Steta sto to nije zavrseno prije 80 godina danas to zidovsko smece ne bi radilo kaos po cijelom svijetu..

Tupko Glupko
2 mjeseci prije

Golanska visoravan sa koje je napadnut Damask je okupiran od Izraela prije 43 godine i sam UN ga priznaje kao sirijski teritorij.
Jedina država u svijetu koji priznaje Golansku visoravan kao izraelsku je SAD, i to tek od 2019. godine.
Zidovske cionističke vlasti rade sve što mogu od okupacije Gaze da sukob preliju na čitav Bliski Istok i zapale iskru Trećeg svjetskog rata.
Svijet kao i obično samo to gleda, nema nikakvih sankcija niti pokušaja zaustavljanja ratnih pohoda pomahnitalog Izraela.

Dokurčilomi
2 mjeseci prije

Koja ironija “izraelske obrambene snage” izvršile napade u okolici Damaska u drugoj priznatoj i suverenoj državi. Kada bi bar postojalo nekakvo vijeće sigurnosti ili neki UN to bi se nazvala objava rata i napad na drugu državu. Bliži se 2026.

trolling queen
2 mjeseci prije

OPET? Opet po Siriji? Zašto velika hrabra vojska ne bombardira, npr Teheran? Uvijek, ali uvijek – samo na slabije. Fuj….

ronaldo
2 mjeseci prije

Dajte vise izbacite ovakve vijesti jer brukate Ruse koji se tamo pitaju i kojima se najavljuju napadi od strane Izraela.

Гавран
2 mjeseci prije

Izrael hitno povlači PA sistem Patriot iz upotrebe.
Bez obzira na ratno stanje, tenzije sa Iranom, i pomoć u raketama Patriot koja je upravo došla iz SAD.
Optužene su za visok procenat “prijateljske vatre” po sopstvenim letećim sredstvima, i osobinom da kada promaše padaju nekontrolisano po sopstvenom gradu.
.
Drugim rečima patriot je svojom ratnom veštinom, verovatno pomogao irancima u napadu na izrael.

Max
2 mjeseci prije

Jedan od bezbrojinih činova agresije. Koji će se nastaviti dok na njih ne bude odgovoreno.

lulu
2 mjeseci prije

Breaking News. ISIS koje financiraju USA su ubili 14 sirijskih vojnika.

Dražen
2 mjeseci prije

ŽIDOVSKA SRAMOTA I NEMOĆ STIĆI ĆE IH RUKA PRAVDE NITKO UTEKA NIJE….

Upravo tako
2 mjeseci prije

Hebreji su teroristi

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI