Izrael poriče slanje kopnenih snaga u napad na teritorij Gaze, iako se izraelsko-palestinski sukob i dalje nastavlja

IDF vojnici u podrucju Gaze
27 komentara

Izraelska vojska dala je službena izjašnjenja kako nije pokrenula kopnenu invaziju na Gazu, nakon što je nehotice ostavila dojam kao da jest. IDF je bombardirao Gazu nakon Hamasovog lansiranja projektila na izraelske gradove.

Izraelske obrambene snage (IDF) pojasnile su za AFP da njihove postrojbe nisu prešle u pojas Gaze, dok su za pogrešan dojam okrivile pogrešku u “unutarnjoj komunikaciji.” Izraelska je vojska u početku sukoba izjavila medijima da su izraelski vojnici bili u palestinskoj enklavi, ali dva sata kasnije IDF je poslao novo službeno očitovanje u kojem je pisalo kako u Gazi nema izraelskih vojnika.

Izraelski mediji također su izvijestili da je IDF zanijekao pokretanje kopnene invazije na Gazu, nakon što je prvotno stvorio dojam da je to učinio. “U pojasu Gaze trenutno nema naših postrojbi”, citiran je glasnogovornik IDF-a.

IDF je priopćio da su i zračne i kopnene snage korištene za gađanje više ciljeva u Gazi, koji su povezani s palestinskim militantnim skupinama Hamas i islamističkim džihadistima, koje su raketirale izraelske gradove. Oko “160 zrakoplova, tenkova, topničke i pješačke postrojbe okupljene su uzduž granice s Gazom kako bi sudjelovale u operaciji protiv Hamasa”, izjavio je IDF.

Od ponedjeljka je iz Gaze na južni i središnji Izrael ispaljeno oko 2.000 raketa, izjavio je IDF. Većinu ispaljenih raketa raketni sustav protuzračne obrane Izraela, ”Čelična kupola” presreo je i uništio u zraku, no neki su projektili pali na stambena područja, usmrtivši pritom devetero ljudi i prisilivši mnoge da potraže zaklon u skloništima.

U petak je IDF rekao da su tri rakete ispaljene iz Libanona i da su one pale u Sredozemno more. Protu-izraelska militantna skupina Hezbollah i druge male palestinske skupine imaju sjedište u Libanonu.

Izrael je odgovorio na napad iz Gaze svojim zračnim napadom na enklavu, u kojem je uzrokovana velika materijalna šteta. Iako Izrael kaže da gađa samo ciljeve Hamasa i njihovu infrastrukturu, zdravstveni djelatnici iz Gazana izvijestili su da je zračnim napadima IDF-a ubijeno najmanje 119 Palestinaca, uključujući 27-ero djece.

Novom izraelsko-palestinskom sukobu prethodio je novi val arapsko-izraelskih uličnih nasilja i nereda koji su se dogodili u nekoliko gradova s ​​miješanim arapsko-izraelskim stanovništvom. U utorak navečer u gradu Lod, udaljenom 15 km od Tel Aviva, proglašeno je izvanredno stanje, nakon što su zapaljene tri sinagoge i brojne trgovine.

Prema izraelskim medijima, u četvrtak navečer u Lodu je zapaljena još jedna sinagoga, a 19-godišnji izraelski vojnik zadobio je frakturu lubanje i oštećenje mozga nakon što je napadnut u Jaffi.

Nasilju su prethodile napetosti u istočnom Jeruzalemu, koje su kulminirale sukobima Palestinaca i izraelske policije u kompleksu džamije Al-Aqsa u starom dijelu grada Jeruzalema.

gazaIDF
Pretplatiti se
Obavijesti o
27 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mosha
2 godine prije

sumljam da će žrtvovat vojsku nemaju ni šljemova ni oklopa neka prođe maktaba i pomirit će se do prvog praznika

Alen
2 godine prije

S potencijalom da umjesto uobičajenog bliskoistočnog mahalarenja preraste u nešto sasvim neočekivano…
I palestina i izrael pozivaju moskvu kao medijatora..

2 godine prije zadnji put uredio Alen
Mosha
2 godine prije

Hazari kao i ameri idu samo na sigurno ali im se svakog konflikta suzava prostor jos malo pitanje i zraka ce biti upitno i avioni ce postati beskorisni i sta onda

Mosha
2 godine prije

bitno je da su ušutkali al jazzeru i drugu propagandu i to uredno ih natjeravrši u bjeg pa poravnavši zgradu…bravo

SULE
2 godine prije

Šta je Hamas napravio u ovih 6 dana-NISTA sve rakete Izrael uništio i sve po padale po Gazi i sad kako sam pisao prije tjedan dana tradit će primirje jer se broj žrtava penje na 200 i tako svaki puta u njihovim akcijama -Navijačke skupine divljaju po ulicama Gaze i takmičenje se tko će dalje bacit kamen i urlikat tako se ratovi nemogu dobiti-a Erdogan lajavac nema muda poslat oružje ili uletio kako zna u Siriji i Libiji’jer bi ga Izrael poslao kod djevica isti dan

македонец🇲🇰
2 godine prije

sve to podavi u moru i mirna obala

Max
2 godine prije

To je bila ciljana varka Izraela ne bi li prevarili Hamas. Djelomično su uspjeli. Rakete iz Libanona nisu pale slučajno, Bilo je to upozorenje Hezbbollaha i drugih grupa iz Libbanona da će se uklijučiti u rat ako izrael nastavi napad. Izrael ne može izdržati istodonbne napade iz pojasa Gaze i Libanona… Hezbollah ima moćan balistički arsenal od oko 200 000 projektila te potporu Sirije i Irana: Te je u prošlosti porazio Izrael.

2 godine prije

Ma totalna prevara..
SVE – je obicna prevara ovih kamatarskih zlocinaca..

Igrokaz kao i sve ovo oko nas…
Evo covjke Izraelca – razumnog – direktno iz Izralea:
https://2020electioncenter.com/watch?id=609e682a815f512a3c9b9e4a

Boba Lazarević
2 godine prije

Nisu ušli s vojskom u pojas Gaze jer im je za sada to još uvijek preskupo u terminima ljudstva i publiciteta.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI