fbpx

Izrael spriječio “teroristički” pokušaj postavljanja eksploziva na sirijsko-izraelskoj granici

Izraelski odbrambeni sistem

Izraelske odbrambene snage konstatovale su da “smatraju sirijski režim odgovornim za bilo kakve akcije preduzete na njenoj teritoriji”, dodajući da “neće dozvoliti” bilo kakvo kršenje suvereniteta države Izrael.

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su da su spriječile pokušaj “četvero terorista” da postave eksploziv na granicu između Izraela i Sirije, primijetivši da su trupe uspješno napale “teroriste” bez ikakvih žrtava na strani IDF-a.

“Nedavno su snage IDF-a spriječile pokušaj postavljanja eksploziva na sirijsku granicu. Specijalne snage koje su bile u zasjedi u južnoj Golanskoj visoravni, u blizini vojne baze, identifikovale su grupu od nekoliko terorista koji su postavljali eksploziv u blizini granične ograde.

Istovremeno su pucali na grupu koja je brojala četvoro terorista. Nema žrtava među našim snagama “, navodi se u izjavi IDF-a.

IDF je rekao da su “snage Sjeverne komande u velikoj pripravnosti za bilo koji scenario”, ističući da smatraju “sirijski režim” odgovornim za bilo kakve akcije preduzete na njenoj teritoriji.

U izjavi se nastavlja da IDF “neće dozvoliti bilo kakvo kršenje suvereniteta države Izrael”.

Ubrzo nakon izjave o osujećenom pokušaju podmetanja eksploziva u blizini sirijske granice, IDF je, potvrđujući ranije medijske izvještaje, rekao da su izveli vazdušne napade na Hamas, ciljajući „betonsko proizvodno mjesto koje se koristi za iskopavanje podzemne infrastrukture“ i „podzemnu infrastrukturu terorističke organizacije Hamas “.

Tvit kaže: “Nedavno su borbeni mlaznjaci i avioni IDF-a napali ciljeve terorističke organizacije Hamas u pojasu Gaze. Tokom napada ciljano je betonsko proizvodno mjesto za iskopavanje podzemne infrastrukture, i uz to je napadnuta podzemna infrastruktura terorističke organizacije Hamas. Napad je izveden kao odgovor na raketnu vatru iz pojasa Gaze na izraelsku teritoriju večeras”.

Ranije u nedjelju, IDF je saopštio da je presreo raketu ispaljenu iz Gaze prema izraelskoj teritoriji.

Krajem jula, na granici Izraela s Libanom došlo je do eskalacije tenzija, dok je Hezbollah izvijestio da je jedan od njegovih boraca ubijen u, kako se tvrdi, izraelskom vazdušnom napadu, obećavši osvetu. IDF je 27. jula tvrdio da je spriječio pokušaj “terorista” da se infiltriraju u zemlju, ukazujući na libanske trupe Hezbollaha – nešto što je grupa odbacila kao “apsolutno netačno”.

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
11 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Max
Member
Max
1 mjesec prije

Sve se odvija po istom scenariju.

nekoime
Gost
nekoime
1 mjesec prije

Izrael ne krši suverenitet Sirije?

Pero
Gost
Pero
1 mjesec prije

Bravo Izrael, samo udarajte bandite i to sto zesce.

Istina
Gost
Istina
1 mjesec prije

Izrael bandit-Pero isto!

Mario
Gost
Mario
1 mjesec prije

izraelskizlocinci zlostavljaju susjedne drzave

Pero
Gost
Pero
1 mjesec prije

mario sine pa turska tuce isto susjede a ovdje ih pola navija za turke.
Kako to?
Nisu ista poravila?
Licemjeru

Mario
Gost
Mario
1 mjesec prije

Ovcoid turska je u krivu Ali ni blizu kao izrael

Pero
Gost
Pero
1 mjesec prije

Kada moze Turska ubijat Kurde moze i Izrael ove Palestince.
Mislite li mozda drugacije?

piždro
Gost
piždro
1 mjesec prije

Pero potraži oca .. možda se moše zove

mmne
Gost
mmne
1 mjesec prije

perosero!!!

Dokurčilomi
Gost
Dokurčilomi
1 mjesec prije

Još malo. 2026. Pa ćemo vidjeti proračune i proroke.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
11
0
()
x