Izrael spriječio “teroristički” pokušaj postavljanja eksploziva na sirijsko-izraelskoj granici

Izraelski odbrambeni sistem
11 komentara

Izraelske odbrambene snage konstatovale su da “smatraju sirijski režim odgovornim za bilo kakve akcije preduzete na njenoj teritoriji”, dodajući da “neće dozvoliti” bilo kakvo kršenje suvereniteta države Izrael.

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su da su spriječile pokušaj “četvero terorista” da postave eksploziv na granicu između Izraela i Sirije, primijetivši da su trupe uspješno napale “teroriste” bez ikakvih žrtava na strani IDF-a.

“Nedavno su snage IDF-a spriječile pokušaj postavljanja eksploziva na sirijsku granicu. Specijalne snage koje su bile u zasjedi u južnoj Golanskoj visoravni, u blizini vojne baze, identifikovale su grupu od nekoliko terorista koji su postavljali eksploziv u blizini granične ograde.

Istovremeno su pucali na grupu koja je brojala četvoro terorista. Nema žrtava među našim snagama “, navodi se u izjavi IDF-a.

IDF je rekao da su “snage Sjeverne komande u velikoj pripravnosti za bilo koji scenario”, ističući da smatraju “sirijski režim” odgovornim za bilo kakve akcije preduzete na njenoj teritoriji.

U izjavi se nastavlja da IDF “neće dozvoliti bilo kakvo kršenje suvereniteta države Izrael”.

Ubrzo nakon izjave o osujećenom pokušaju podmetanja eksploziva u blizini sirijske granice, IDF je, potvrđujući ranije medijske izvještaje, rekao da su izveli vazdušne napade na Hamas, ciljajući „betonsko proizvodno mjesto koje se koristi za iskopavanje podzemne infrastrukture“ i „podzemnu infrastrukturu terorističke organizacije Hamas “.

Tvit kaže: “Nedavno su borbeni mlaznjaci i avioni IDF-a napali ciljeve terorističke organizacije Hamas u pojasu Gaze. Tokom napada ciljano je betonsko proizvodno mjesto za iskopavanje podzemne infrastrukture, i uz to je napadnuta podzemna infrastruktura terorističke organizacije Hamas. Napad je izveden kao odgovor na raketnu vatru iz pojasa Gaze na izraelsku teritoriju večeras”.

Ranije u nedjelju, IDF je saopštio da je presreo raketu ispaljenu iz Gaze prema izraelskoj teritoriji.

Krajem jula, na granici Izraela s Libanom došlo je do eskalacije tenzija, dok je Hezbollah izvijestio da je jedan od njegovih boraca ubijen u, kako se tvrdi, izraelskom vazdušnom napadu, obećavši osvetu. IDF je 27. jula tvrdio da je spriječio pokušaj “terorista” da se infiltriraju u zemlju, ukazujući na libanske trupe Hezbollaha – nešto što je grupa odbacila kao “apsolutno netačno”.

IZRAELsirijaTeroristički napad
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
3 godine prije

Sve se odvija po istom scenariju.

nekoime
3 godine prije

Izrael ne krši suverenitet Sirije?

Pero
3 godine prije

Bravo Izrael, samo udarajte bandite i to sto zesce.

Dokurčilomi
3 godine prije

Još malo. 2026. Pa ćemo vidjeti proračune i proroke.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI