Izrael u 2019. godini ubio 149 Palestinaca, među kojima je 12 žena i 33 djece

pojas gaze - palestinci - djecak i otac
25 komentara

Izraelske „obrambene“ snage (IDF), kako je službeno ime vojske cionističkog režima, tijekom 2019. su ubile su 149 Palestinaca, među kojima je bilo 33 djece, izvijestila je jučer organizacija „Nacionalni zbor obitelji palestinskih mučenika“ (NGPMH).

Kako javlja Quds Press, NGPMH je u priopćenju za javnost naveo da je raznolikost u dobi poginulih ista kao među Palestincima koji su ubijeni svake godine tijekom prethodnih pet godina.

Prosječna dob ubijen je bila 33 godine, a „Nacionalni zbor obitelji palestinskih mučenika“ navodi kako je 112 Palestinaca, ili 74 posto, prošle godine ubijeno u Pojasu Gaze, a njih 37, ili 33 posto, u okupiranoj Zapadnoj obali.

Od ukupnog broja žrtava, 69 je ubijeno u izraelskim zračnim udarima u Pojasu Gazi, među kojima je osmero članova jedne obitelji koja je „nestala“ zajedno u vatri i ruševinama obiteljskog doma, koji je navodno bio mjesto u kojem se nalazilo zapovjedništvo Hamasa.

Ali priča o „obrani“ Izraela ne staje ovdje. Naime, cionistički režim još uvijek drži tijela 15 ubijenih tijekom 2019. godine, što je broj tijela koje Izraelci drže u hladnjačama i ne žele ih isporučiti obiteljima povećalo na 306.

Među ubijenima u 2019. godini je bilo 33 djece i 12 žena, što dokazuje da izraelski režim u svojim napadima često ne bira mete na temelju obavještajnih podataka, već pribjegava nasilju odmazde.

U tom kontekstu je logično zašto Izrael i SAD negiraju nadležnost Međunarodnog kaznenog suda u Haagu, koji je krajem prolog mjeseca udovoljio zahtjevu glavne tužiteljice Fatou Bensoude i odobrio istragu ratnih zločina Izraela.

“Ispunjeni su svi pravni kriteriji određeni Rimskim statutom za otvaranje istrage”, odlučio je ICC.

“Zadovoljna sam kada bi se, ako se utvrdi da su počinjeni ratni zločini na Zapadnoj obali, uključujući Istočni Jeruzalem i Pojas Gaze, mogli pokrenuti potencijalni slučajevi”, rekla je glavna tužiteljica Međunarodnog kaznenog suda i dodala „kako nema razloga vjerovati da istraga neće služiti interesima pravde“.

The Union Journal

Međunarodni kazneni sud u Haagu odobrio istragu ratnih zločina Izraela

civilne žrtveratni zločin
Pretplatiti se
Obavijesti o
25 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
FATIH
4 godine prije

HAZARSKO-FASISTICKO-AMEROKENJSKO SMECE!!

Istina pa makar metak u čelo
4 godine prije

Pa vi kao da niste čuli za demokratsku izjavu “kolateralna” šteta tj. hebi ga dogodilo ali mi zadržavamo pravo braniti naše interese bilo gdje u svijetu.

dalmata
4 godine prije

Vuk minja dlaki,čud nikad.Židovi su sami sebe prokleli,jer,su gori od nacista,koji su ih ,gotovo istribili.Ako jedan narod,ka šta su oni,nakon stradanja,posebno za vrime 2.sv.rata,izvršava genoci(isto ka šta su i sami doživili),niko ih nikad neće oprat.Prokleti su za sva vrimena.Ne palu više brljotine o dobrim Židovima i zločiste cionistima(isto važi i za druge narode),jer ako su tako dobri,sami su,davno,morali uklonit te “zločeste”,radi sebe,svog obraza i svoje sudbine.Naravno,ostaje ono “AKO”

Milance iz Ceske
4 godine prije

Vidím po komentarima još nije rijeseno problém ubistva Sulejmaniho.Kad se pojave veliki geopoliticki igraci i znalci poput Burta i Sule, rijesenje je tu, nemá zime.

Pero
4 godine prije

Imate referentan izvor, NGPMH.
😂😂😂😂😂😂😂😂

siudfiubgazudfbazswdzucswdcswzdcsw
4 godine prije

Cilj je isprazniti ne samo Palestinu od autohtonog pučanstva več sve u krugu tisuću km da se napravi čist teritorij za novu paxbebu koja treba zvanično da vlada svijetom a ne ovako nezvanično što neke zbunjuje pa misle da su neki koji se izdaju za ne znam što neki čimbenik kojeg se što pita………………..

סיירת מטכ"ל Soldaat
4 godine prije

Notorna laž,,,, u stilu Goebbelsa!

nessy
4 godine prije

Tri ganeracije Palestinaca su odrasle u najvecem konc-logoru u povijesti. Pocev od pokolja u Sabri i Satili, pa nadalje, sve su zlocinci ucinili na ustrb tog naroda. Da sutra zavrse neprijateljstva, i situacija se normalizira, Palestinci ce jos generacijama pamtiti sto su im priustili USA i Izrael. Valjda ce biti pravde i za njih, jednom.

imalijosnade
4 godine prije

prava rasna nazi masinerija

Marie Alice
4 godine prije

SRETNA NOVA GODINA SVIMA PROCITAJTE OVE KORISNE INFORMACIJE ZA GODINU 2020. KAKO DOSTAVITI ZAJAM PO JEDNOSTAVNOM PORUKU.
Zovem se Marie Alice, samohrana sam majka 3 djece i takoder sam medicinska sestra u Zagrebu. Ovo je moja prica u 2019. godini, prevarili su me neki zajmodavci, svejer sam tražio kredit dok konacno nisam upoznao ovu lijepu ženu koja mi je pomogla da dobijem internetsku zajam. Ovo je opipljivo svjedocanstvo kako sam primio kredit od 60,000 eura uz kamatnu stopu od 2%. Receno mi je da je zajmodavac i žena kojoj vjerujem, pa sam odlucio kontaktirati s njom i ona mi je pružila priliku da podnesem zahtjev za kredit od njene tvrtke koji sam lako dobio, ali objašnjenje je da sam dobro zaradio kredit zdravlje i s manje stresa. Ako vas zanima zajam, možete joj se obratiti putem e-maila: ([email protected]) (WhatsApp: +16014560144)

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI