Izrael ubio iranskog generala

Napad na Damask
53 komentara

Brigadni general IRGC-a Mohammad Reza Zahedi bio je među mrtvima u zračnom napadu na Damask

Brigadni general Mohammad Reza Zahedi iz iranske Islamske revolucionarne garde (IRGC) ubijen je u izraelskom zračnom napadu na Damask u Siriji.

U napadu u ponedjeljak uništena je zgrada u blizini iranskog veleposlanstva u Damasku, usmrtivši najmanje šest osoba, prema Sirijsko-arapskoj novinskoj agenciji (SANA). Iranski mediji identificirali su zgradu kao iranski konzulat i rezidenciju veleposlanika. Iranska novinska agencija Tasnim identificirala je Zahedija, višeg zapovjednika snaga Quds IRGC-a, među mrtvima. Navodno je ubijen i njegov zamjenik.

Prema dopisniku Reutersa iz Damaska, konzulat je “sravnjen s zemljom”, što je opisano kao “zapanjujuća očita eskalacija sukoba na Bliskom istoku koja bi sukobila Izrael s Iranom i njegovim saveznicima”.

Izrael nije komentirao napad. Zapadni Jeruzalem rijetko priznaje svoje zračne napade na Siriju, koje je Damask više puta osudio kao kršenje svog suvereniteta.

Napad na konzulat je “kršenje svih međunarodnih konvencija”, rekao je iranski ministar vanjskih poslova Hossein Amir-Abdollahian u pozivu svom sirijskom kolegi, prema iranskim medijima. Dodao je da će Teheran smatrati odgovornim Izrael. Iranski veleposlanik u Siriji rekao je da će odgovor biti “oštar”, prenosi Reuters.

Snage Quds vojna su obavještajna služba IRGC-a i ogranak za nekonvencionalne operacije. Zahedi je navodno bio zadužen za svoje operacije u Siriji i Libanonu. Njegov najpoznatiji zapovjednik, general Qassem Soleimani, ubijen je u siječnju 2020. američkim dronom, dok je bio u posjetu Bagdadu u Iraku.

Još jedan zapovjednik snaga Quds, general Razi Mousavi, ubijen je u Damasku prošlog prosinca, također u izraelskom zračnom napadu koji nije bio službeno priznat.

damaskiranIZRAELMohammad Reza Zahedi
Pretplatiti se
Obavijesti o
53 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Emiliano Zapata
27 dana prije

Jos jedan dokaz da zlikovci mogu ciniti zlo dokle god to zele!

Ady Hus
27 dana prije

razbojnici i ubojice uz pomoc cijelog zapadnog svijeta orgijaju i ubijaju djecicu . do kada prljavi svijete?

gigi pinna
27 dana prije

Znamo da se Rusi prave Englezi u Siriji kada je u pitanju Izrael (misle ako dođe Trump na vlast da će prestati rat u Ukrajini – a što nakon narančastog klauna? Nastavit će se po starom), ali zar niti Iran nema nikakvu protuzračnu obranu, ne da se ruše projektili nego da se ruše cio-naci zrakoplovi.
Hazari rad to sve što rade, jer mogu.

gigi pinna
27 dana prije

Ali barem znamo da su izraelski gubici u “ljudstvu” (to teško da su ljudi) poveliki, čim su sekularni Židovi bijesni na ove judeo-talibane koji su oslobođeni služenja vojske.

NOME
27 dana prije

….ovi svi potezi izraela pa i sam napad hamasa (koji je čedo mosada) kao provokacija da sukob digne na brutalni nivo, je potaknut iz usa a meta je iran….. ako imamo u vidu da je i napad na siriju tj obojena revolucija i rat nakon, bio neuspjeli pokušaj usa da navabi iran u otvoreni rat, onda je ovo pokušaj 2.0, i ako iran ovim svim šamarčinama odoli, onda su oličenje miroljubivosti, ili i njih netko zaustavlja tj tempira…..

Duki
27 dana prije

Ne vjerujem da je ovo Izrael napravio. Damask štiti nekoliko prstena S-400 ruskog vrhunskog PZO sistema. Njemu ni komarac ne može proći. Dakle su to Sirijci sami učinili ili S-400 nije toliko vrhunski kao što se prikazuje.

Schwarze Hunderte
27 dana prije

Hmmm … Veliki propust MOIS , veeeliki 👎 , očevidno su izbušeni poput Švicarska sira 👎

Mirko
27 dana prije

Iranci su tigar od papira, samo znaju lajat bez pokrica, dok ih Izraelci samaraju kao male majmune. Veliko razocaranje je Iran. U velikom sukobu Izrael ce ih razvalit, takticki su im nedorasli…

trolling queen
27 dana prije

Ovaj put zaista —- očekujem primjereni iranski odgovor!! Ako ga ne bude, onda je stvarno sve jedan jbni odvratni dogovor, i ništa drugo

Pero
27 dana prije

Rusi su največi idioti i naivci na čelu sa svojim predsjednikom pajacom,Mogli su Iranu kao vjernom savezniku dati stotinjak nuklearnih bojevih glava ionako ih imaju preko 6000 i ne služe ničemu osim kao sredstvo odvračanja,jer neče njih napast niko nuklearnim oružjem a neče ni oni nikog ko ga ima.Da Iran ima nuklerno oružje Židovi(izrael) nebi bili ni približno toliko bahati i nasilni kad bi znali ako nekog udare nuklearnim oružjem da če dobit isti odgovor.

tuf
27 dana prije

Netanyahu je u tolikoj mjeri podivljao da očigledno pošto-poto želi eskalirati sukob s Iranom. Metoda pomalo podsjeća na Macrona koji u Francuskoj ima toliko problema da jednostavno mora ići u smjeru provociranja vanjskog neprijatelja kako bi vratio nacionalnu koheziju. Izrael pritom ima problema s još više strana – interno s milijunima Haredi židova, domaćim prosvjednicima i posrnulom ekonomijom. Eksterno praktički sa svakime* tko nije SAD. Kako barem privremeno vratiti povjerenje u vlast? Homogeniziranjem uslijed Generalne Prijetnje, a tko je bolji kandidat nego Iran. U SAD-u postoji trajna ksenofobna masa koja će uvijek stati uz Izrael ako se sukobi s Iranom. Ovi to itekako znaju i nastoje Iran uvući pošto-poto. Direktno. Na razini da čak opravdaju i korištenje nuklearnog oružja. Jedino bi im se kalkulacija mogla razbiti o stijene realnosti jer osim što se SAD nalazi u predizbornoj godini imaju nikad manje vojnih resursa na raspolaganju za bilo kakav veći sukob.… Čitaj više »

Max
27 dana prije

Izravan napad na Iran i Siriju. Očekujem odmazdu.

dpf filter
27 dana prije

I nakog svega toga uze Iran mikrofon u ruke i kameru ispred sebe i izjavi kako ce pocinioci biti kaznjeni.

Stare fore nove budale. Uvijek je tako bilo.

FELIX
27 dana prije

DA NIJE TO NESTO SLICNO SA SRBSKIM GRANATIRANJEM PIJACE MAHALE GDE JE BILO UBIJENO PREKO 100 CIVILA KOJI SU CEKALI U RED ZA KRUH. PROTIV ZRACNA ODBRANA SIRISKOG GLAVNOG GRADA JE PRILICNO JAKA ALI JE SVE MOGUCE U DANASNJIM VREMENIMA.

Josip
27 dana prije

Sto ceka Iran i uopce Muslimani, zasto ne zgaze zidovsko smece od Izraela i ne izbrisu ih jednom za uvijek?

Josip
27 dana prije

Ple
Nkovicu pas ti jebo mrtvu mater i ti si stao na stranu zido fasista..

Dalmata
27 dana prije

Ljudi,ka,prvo,sve ove opaske i komentare,čitaju,bolesnici iz cionističkih bandi,istih,oviaki,koji činu,monstrumozna zla i pogrome.Njihova,mizerija je toliko,neljudska,da se cilo vrime,kriju iza,užasa
koji su njihovi preci doživili od nacista.Ovde,su”Rvaske,demokratske stranke,asimilirane u NATO i EU,
uništile i opljačkale,odličnu firmu,i sada je Židov gazda,ne,firmr,nego,u bivšoj firmi,ima “Hotel”.Nakon
samo,par sezona,muku mući da nađe radnike,zbog izrabljivanja i plate.A na krovu,ima toliko antena,koje sigurno nisu,za gledat porniće.Da ovo nije,anektirana i prodana kolonijalna provincija Eu i NATO,
antiteroristička jedinica i kontrašpijunaža bi napunile novi Goli otok.Prije 50 i kusur god.kad sam bija
dite,ljudi koji su prigrmili oba rata,uvik su govorili,di njihova sorta,dođe,veliko crno zlo je zajahalo na
vrat.Prije,nego je Hitler napa Poljsku(uz put,i onda su Poljaci,ka i danas,napravili ugovor sa nacistima i dobili dio Čehoslovačke,puno prije,ugovora Ribentrop-Molotov)poljski Židovi su se rugali Poljacima”va
ma ulice,nama kuće”.Znaći,prije 2.sv.rata,u tuđoj državi.Je li onda,možete,bar pokušat shvatit,kako je
danas,Palestincima.Samo,nemojte mislit,da je to,tamo,negdi daleko.Nije.

Zoran
27 dana prije

Muslimani su samo u Europi “hrabri” protiv miroljubivog i gostoprimljivog naroda. Primiš ih u kuću a oni je zapale.
A protiv Židova su manji od makovnog zrna. Jerbo su im oni gazde.

FELIX
27 dana prije

NE VERUJEM DAJE SADA ISRAELU U INTERESU DA NADGE JOS JEDNOG NEPRIJATELJA IMA VEC DOSTA PROBLEMA SA HAMASOM I HIZBALOM SA KOJIMA NE MOZE IZACI NA KRAJ, MOZDA JE NEKOM DRUGOM U INTERESU DA SE U KONFLIKT NA BLISKOM ISTOKU JOS VISE RASIRI SA
ULASKOM IRANA U RAT SA ISRAELOM STO SIGURNO NIJE ZELJA ISRAELA.

Zoro
27 dana prije

Vladimir Žirinovski je prije dosta godina rekao da je Izrael predviđen za uništenje u globslističkim planovima, sve drugo šta je govorio se ostvarilo kao da je bio prorok, tsko da mi se čini da je znao šta govori
ovo šta danas Izraelci rade je neobjašnjivo osim kao ludilo ili akcija jako zlih ljudi
cijelom svijetu čak i svojim saveznicima su dozlogrdili, bar normalnijim među njima, tako da mislim da se ide prema izmještanju Izraela sa Bliskog istoka, ako se nađe nužni smještaj u šta sumnjam s obzirom da u ukrajini ne ide po globslističkom planu, ili ponovo raseljavanje po svijetu kao šta je bilo posli pada kalifata u Španjolskoj prije 500 godina i dolaska inkvizicije

Lanculica
26 dana prije

Izrael ni po ćemu nije samostalna država, to je pitbul amera na Bliskom istoku. Velika panika je nastala stvaranjem novih transpotnih koridora. Na sjeveru sjeverni arktićki put pa kroz Rusiju i Iran na jug. Ameri ne mogu ometati te koridore a naroćito im je trn u oku koridor Arktik Rusija Iran. Iran je i do sada trpio i teže udarce i zna da se ne treba ponašati kao uvrijeđena frajla i istrpit će.

vanja
24 dana prije

Komu se dozvoli za granice ne zna.Takav je svet,ili se bori ili krepaj i ćuti.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI