Izrael uvodi smrtnu kaznu za terorizam – ISIL nema razloga za brigu

Vješanje
18 komentara

Izraelska vlada želi uvesti smrtnu kaznu za teroriste. Odgovarajući zakona su 17. prosinca dogovorili čelnici šest stranaka koje su dio vladajuće koalicije, izvještava DW.

“Zakon bi trebao biti vrlo jednostavan i jasan. Terorist koji ubija nedužne ljude mora biti osuđen na smrt“, rekao je nakon sastanka s koalicijskim partnerima ministar obrane Avigdor Lieberman.

Da bi stupio na snagu, nacrt zakona treba proći četiri čitanja u izraelskom parlamentu. Trenutno se u Izraelu smrtna kazna može izreći u dva članka Kaznenog zakona, za zločin protiv čovječnosti i izdaju države.

Predstavnici izraelskih vladajućih stranaka nisu rekli koje su glavne terorističke skupine čiji bi pripadnici, čak i u slučaju ograničenog oružanog sukoba, kao zarobljenici mogli biti smaknuti kao teroristi. Za pretpostaviti je da su to Hezbollah, Hamas i druge palestinske militantne skupine.

ISIL i Al-Qaeda do sada nikada nisu proveli nijedan napad na ciljeve u Izraelu. Iako je agencija Al-Amaq napad u Jeruzalemu u lipnju ove godine, kada je ubijena izraelska policajka Hadas Malka, (23), pripisao “Islamskoj državi”, to nije bila istina i napad je proveo član radikalnog ljevičarskog Narodnog fronta za oslobođenje Palestine, koji nema veze s radikalnim islamističkim skupinama.

U svojoj dugoj povijesti Al-Qaeda i njezini ogranci, posebno sirijska skupina Al-Nusra Front, nikada nisu napali Izrael, a postoje brojni dokazi o suradnji izraelske vojske, obavještajnih službi i medicinskog osoblja s ovom skupinom koja se na jugu Sirije bori protiv vladinih snaga.

ISIL službeni priopćio zašto ne napada Izrael

Palestina

Teroristi “Islamske države” su objavili članak objašnjavajući zašto ne napadaju židovsku državu, tvrdeći kako palestinsko pitanje ne bi trebalo imati  povlašteni tretman.

Prošle godine je glasilo terorista umirućeg “kalifata” Al-Naba objavio članak u kojem kaže kako je za skupinu “prvo i najvažnije pitanje nametanje šerijata, a ne Jeruzalem”, čime teroristička skupina pojašnjava zašto nema napada na Izrael.

“Islamska država” nikada nije provela organizirani napad na Izrael, iako su izraelske snage sigurnosti uhitile neke neovisne skupine koje su bile inspirirane idejom “kalifata”, piše The Times of Izrael, koji je potvrdio kako ima nekoliko desetaka izraelskih Arapa koji su u redovima Islamske države, kao što je bio terorist Nashat Milhem, koji je ubio tri Izraelca u Tel Avivu 1. siječnja 2016.

“Islamska država” je u svom članku, koji je ujedno bio priopćenje terorističke skupine, tvrdila “kako palestinsko pitanje nema prednost nad drugim borbama džihada”.

“Ako danas pogledamo stvarnost ovoga svijeta, vidjet ćemo da njime vlada politeizam i njegovi zakoni, osim onih regija gdje je Allah omogućio da Islamska država uspostavi religiju. Stoga je džihad u Palestini jednak džihadu bilo gdje drugdje“, navodi se u članku.

Članak je također oštro kritizirao arapske “pretjerivače”, koji desetljećima stvaraju uvjerenje da je “Palestina glavno pitanje za muslimane”. U tom kontekstu su spomenuti bivši arapski čelnici, egipatski lider Gamal Abdel Nasser i irački Sadam Hussein, koji su trgovali palestinskim pitanjem i prodavali zablude svojim sljedbenicima, priopćio je ISIL.

Prilično čudan dio teksta je kritika Saudijske Arabije. Naime, kako pojašnjava ISIL, “mjesto gdje džihad ima prednost su arapske države u kojima vladaju tiranije”.

“Prvo i najvažnije među njima je Saudijska Arabija, gdje se nalaze dva sveta islamska grada, Meka i Medina, koji moraju biti spašeno od saudijske kraljevske obitelji. Tirani koji vladaju zemljama islama su veći nevjernici od Židova, a rat protiv njih ima prednost od rata protiv prvobitnih nevjernika”, navodi se u članku kojeg je objavila “Islamska država”.

Savez Izraela i Saudijske Arabije

No, baš kao i Izrael, ni Saudijska Arabija nije bila meta ove terorističke skupine.

“Za Islamsku državu je džihad u Palestini jednak džihadu bilo gdje drugdje”

ISIL je u Siriji i Iraku doveo borce iz cijelog svijeta, ali su napadali uvijek muslimanske gradove i sela, bilo šiitske ili sunitske, kao i kršćane, Kurde, Jezide i druge.

“Borbu protiv Židova treba ostaviti muslimanima u Izraelu i Palestini, a muslimani Sirije bi se trebali boriti protiv Bashara Al-Assada, dok bi se egipatski muslimani trebali boriti protiv Abdela Fattaha Al-Sissija”, pojašnjava ISIL.

“Jednom kada se arapski režimi, koji navodno brane Izrael, uruše, tada snage džihada mogu stići na granicu židovske države i izravno se suočiti s njom” zaključak je pojašnjenja zašto, sada već desetkovani i gotovo poraženi ISIL, nije napadao i obećao da neće ni napadati Izrael.

Za kraj, kako ne bi ispalo da je priopćenje pisao Mossad, navodi se kako muslimani širom svijeta imaju dužnost poslati pomoć, novac ili ljude, Palestincima koji se bore protiv Izraela.

“Ako ne mogu otići na Bliski istok ili nemaju novca, mogu napasti Židove i njihove saveznike gdje god ih pronađu, ubivši ih, uništavajući imovinu ili štetiti njihovim interesima na bilo koji način mogu”, stoji u priopćenju, što bi se više moglo protumačiti kao poruka sljedbenicima u svijetu, posebice u Europi da provode terorističke napade kao “usamljeni vukovi”, a ne kao poziv da se zaista pomogne palestinskom narodu.

Dakle, čak i ako vladajuća koalicija u izraelskom Knessetu usvoji zakon o uvođenju smrtne kazne za teroriste, to ostatke i bjegunce “Islamske države” neće pretjerano uzrujati.

Al-Nusra FrontHezbollahISILIslamska državaKalifatMossadUN
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
davor
6 godine prije

Al Amaq=Debka Files=SITE group=Mossad
Sva priopćenja Isila kontroliraju zapadne tajne službe u potpunosti. Isil kao takav ne postoji, samo nadrogirani plaćenici koji se koriste u svrhe promidžbe. Nažalost većina kugle zemaljske je “popušila” priču sa vrpcama iz pećine Osame bin Ladena /Tima Osmana pa su na tom valu godinama nakon pokrenuti brojni uspješni marketinški projekti..
Svakako ni gruzijsko-čečenski odredi nemaju razloga za brigu, samo palestinska sirotinja.

Zagor
6 godine prije

Kruže glasine da je Shimon Elliot već mjesec dana u američkom zatvoru na sjeveru sirije.

Ivo
6 godine prije

Izraelci nisu normalni, ako usvoje ovaj zakon morati će osuditi na smrt svoje kompletno političko vodstvo. Imuni će biti jedino visoki oficiri Mossada koji vode isil i ostale terorističke skupine izvan izrahella.

Hari1
6 godine prije

“Trenutno se u Izraelu smrtna kazna može izreći u dva članka Kaznenog zakona, za zločin protiv čovječnosti i izdaju države.” – “Ne ubij” glasi jedna od 10 Božjih zapovijedi koje su dužni poštivati svi Židovi. Oni koji na nivou države izglasavaju i uvode smrtnu kaznu, time u stvari sami čine zločin protiv čovječnosti i izdaju države. “Za Islamsku državu je džihad u Palestini jednak džihadu bilo gdje drugdje” – Sveti rat mogu predvoditi samo sveti ljudi i provoditi posvećeni vojnici u svrhu svetih ciljeva, na sveti način. Primjer takvog načina ratovanja mogu biti ratovi iz SZ, kada je Židove predvodio sam Bog, te tako osiguravao svete uvjete i bezgrešnost njihovog djelovanja. Za razliku od tih ratova, današnji ratovi skoro nemaju niti jednu karakteristiku svetosti, a dovoljan je nedostatak samo jedne karakteristike da bi postali griješni i time karmički opteretili njihove sudionike. Zato se islamistima može preporučiti isključivo osobni džihad, u… Čitaj više »

Georgij Žukov
6 godine prije

Napad u sufijskoj džamiji tijekom molitve, u petak, 24. studenoga na Sinaju, u kojem je poginulo više od 300 ljudi. Što je sufizam? Sufizam, arapski tasawuf (“inicijacija”), duhovni je pristup koji se smatra ezoteričnim unutar islama, a u kojem vjernici nastoje postići spajanje s Bogom. “Prije svega, riječ je o introspekciji. Nema mjesta egu, ne postoji nafs. Nastao na rubu islama i strukturiran kao tariq (vjerski način udruživanja) u 11. stoljeću, sufizam je djelo duhovnih učitelja (cheikh). Sufizam se postupno proširio diljem muslimanskog svijeta, od Srednje Azije, Magreba, kroz Indiju, Tursku i afrički kontinent. U različitim, dakle, zemljama i kulturama, sljedbenici te struje okupljali su se u vjerskim objektima (zaouia), gdje se prakticiralo recitiranje (zikr), stvarali se molitveni krugovi, pjevale pjesme (sama’a) i plesali plesovi (hadra) posvećeni ulasku u više duhovno stanje, na putu prema Bogu. Među tim obredima jest slavljenje Mevluda, kojim se obilježava rođenje proroka Muhameda, jednog od… Čitaj više »

Kažun
6 godine prije

Dakle,kako god okreneš,opet će nahebati samo Palestinci!?

dalmata
6 godine prije

Izrael je teroristicka drzava koja od postanka provodi drzavni terorizam i priti A-bombom.Racuni su jasni,protiv takvih dokazanih razbojnika jedina kazna je(po njihovu zakonu)smrtna.Svoje zlocine koji su davno nadmasili naciste,sami su nazvali pravim imenom i sami su odredili kaznu za to

Sarajevo
6 godine prije

U odbranu osnovnih ljudskih prava su ustali ljevicari, Antifa, LBGT i feministicke organizacije, kao
i svi ostali poznati “borci za razna prava”. Preplavili su ulice Europe…ops, pardon…sve ok – iak se tu radi o jedinoj demokratiji na Bliskom Istoku i o “prvom narodu” – dakle, sve je ok.

tuf
6 godine prije

Jasno je kome je ovo u praksi namijenjeno. Jadnom Palestincu koji baci kamen i Irancima koje ce ubijati gdje god stignu jer ce im ovo sluziti kao podloga za eksteritorijalno djelovanje.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI