Izrael želi da stranci prijave da su se zaljubili u Palestince

Izrael i Palestina
9 komentara

Prema novim smjernicama za koje se očekuje da će stupiti na snagu u ponedjeljak, stranci će morati obavijestiti izraelsko ministarstvo odbrane ako njihova romantična veza sa stanovnikom Zapadne obale postane ozbiljna – uključujući planove za zajednički život, zaruke ili vjenčanje – kako bi primili ili produžiti dozvolu za ulazak. Ograničenja se ne odnose na one koji posjećuju izraelska naselja.

Novi set pravila prvobitno je izradila agencija Ministarstva odbrane za palestinske civilne poslove, COGAT, još u februaru, ali je njegova implementacija naišla na nekoliko odlaganja zbog pravnih izazova. Dugačak dokument od 97 stranica propisuje proceduru za ulazak i boravak stranih državljana na palestinskim teritorijama pod izraelskom kontrolom.

Strani državljani, čak i oni palestinskog porijekla koji žive u inostranstvu i službeno su vjenčani sa stanovnikom Zapadne obale, više neće moći dobiti vizu po dolasku u Izrael i morat će podnijeti zahtjev za dozvolu za ulazak najmanje 45 dana unaprijed, izvještava Times of Israel. Uvedeni su i dodatni uslovi za one koji se zaljube i po dolasku „formiraju par“ .

„Ako veza započne nakon što je stranac stigao u Područje, tada ovlašteni službenik COGAT-a mora biti obaviješten u pisanoj formi… u roku od 30 dana od početka veze“, navodi se u pravilima. Datum početka” veze definira se kao dan ceremonije vjere, vjenčanja ili početka suživota – “što se prije dogodi”.

Par također mora “formalizirati” svoj status kod Palestinske uprave, a ako to ne učine u roku od 90 dana, rezultirat će “trenutnim” protjerivanjem. Ali čak i ako se status veze formalizuje, izraelska dozvola ne može se produžiti za više od 27 mjeseci, nakon čega će stranac morati napustiti zemlju na najmanje 6 mjeseci.

Zvaničnici COGAT-a rekli su da ovaj “dvogodišnji pilot” program, koji se ne odnosi na one koji posjećuju izraelska naselja na Zapadnoj obali, ima za cilj da učini proces ulaska “efikasnijim i prilagođenijim dinamičnim uslovima vremena”prema AFP.

IZRAELPalestinaStatus
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
123
1 godina prije

Znači…. Ausvajs

1 godina prije

Formaliziranje statusa-pa uz naslov ide li pravljenje reda ?
prilog -forum od”pametnog admina”
::::::::::::::::::::::::
Čujem da su Rusi uhvatili Zelenskog na nepoznatom aerodromu. Pitam se je li zbog toga njegova supruga intervjuirana – on je nedostupan?
……..Zelenski je zarobljen od strane ruskih specijalaca na aerodromu u blizini Kijeva. Njegova ukrajinska vojna zaštita nije bila učinkovitija u njegovoj zaštiti od jurišnih snaga koje su pokušavale vratiti nuklearnu elektranu Zaporožje. Datum hvatanja može se zabilježiti na Zelenskyjevom noćnom video prijenosu, gdje se Dvojnik jasno koristi 2. rujna i danima nakon toga. Rusi su prošlog travnja izjavili da će mu se u Moskvi suditi za ratne zločine ako uhvate Zelenskog. Ali neposredniji učinak bio bi da Zelenski pristane u zamjenu za svoj život, dajući upute ukrajinskoj vojsci da se povuče i povuče sa svih teritorija koje trenutno kontrolira Rusija. Ova stvar je vrlo aktualna.

Harald
1 godina prije

Zar nije brkica bio u pravu???

Kondukter
1 godina prije

U prijevodu, moramo znati sve tvojr detalje iz tvog zivota od ranije i planove za buducnost. Dobices app koju ces cim ustanes, popuniti planiranim rasporedom, a u slucaju nepredvidjenjih okolnosti, tipa sreo nekog prijatelja, stao, popio kafu…ide izgon. Ovo kao kad te ljubomorna zena handri, dje ces, s kim ces, kolko, kad, i nosina. Ti brakovi prvi puknu, zavrse najcesce nasiljem. Tako da i ovo novo normalno ide ka nasilju

Dokurčilomi
1 godina prije

Ova umjetna genocidna država i dalje jaše.

Nekoime
1 godina prije

Nijemci su provodili holokaust, a ovo je valjda uzgoj?

Dtop_Cenzura
1 godina prije

Nisu krivi izraelčani krivi smo MI ŠTO SMO IM PUSTILI ne ronite krokodilske suze,nego bojkotujte ako ne možete ništa drugo,Ima toliko artikala koje možete zamjeniti sa USA proizvodima ali sebičnost nadjača karakter.Hoću colu,hamburger,google,facbook….Svi vi koji to niste uradili ne razlikujete se od njih, licemjeri kao i ostali

Max
1 godina prije

A seks na eks?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI