Izraelci pobili i spržili civile pa optužili Hamas

Benjamin Netanyahu
38 komentara

Preliminarna policijska istraga zaključuje da je izraelski ratni zrakoplov očito bombardirao Izraelce u blizini Re’ima u Pojasu Gaze dok je pokušavao gađati borce Hamasa.

Izraelske novine Haaretz objavile su detalje iz istrage izraelske policije o tome šta se dogodilo na koncertu koji se održavao u blizini Pojasa Gaze, kada su pripadnici pokreta otpora predvođeni brigadama Al-Qassam, vojnim krilom Hamasa, pokrenuli operaciju Poplava Al-Aqsa 7. listopada.

Više od 40 dana nakon što su izraelski i zapadni dužnosnici ponavljali da su pripadnici Brigade Izz al-Din al-Qassama počinili masakr na zabavi, izraelska policija je došla do informacija potpuno suprotnih ovoj priči.

Preliminarna policijska istraga zaključuje da je izraelski ratni zrakoplov očito bombardirao Izraelce u blizini Re’ima u Pojasu Gaze dok je pokušavao gađati borce Hamasa.

Izraelski list Haaretz objavio je da preliminarne istrage izraelske policije pokazuju da naoružani napadači koji su učestvovali u napadu 7. listopada nisu unaprijed znali za održavanje koncerta u blizini naselja Reim.

Prema preliminarnim istragama, i vojni helikopter poletio je iz baze Ramat David i bombardirao borce Hamasa iz zraka, ranivši nekoliko posjetitelja na tom mjestu. Ubijena su 364 učesnika koncerta.

Dopisnica Al Jazeere Guevara Al-Badiri objavila je da je na koncertu bilo 4.000 ljudi, uključujući i strance.

Dodala je, citirajući upućene izvore, da brigade Al-Qassam nisu ni bile svjesne ceremonije, ali su njihovi padobranci, dok su prelazili naselja oko Pojasa Gaze, postali svjesni da Izraelci izlaze na ulice, pa su o tome obavijestili svoje pripadnike, a kada su stigli na mjesto, bombardirali su ih ratni zrakoplovi koji su dobili informacije o operacijama zarobljavanja.

Dopisnica je objasnila da izraelski ratni zrakoplovi nisu bili svjesni realnosti na terenu, jer je Hamas preuzeo kontrolu nad izraelskom divizijom i poremetio sve načine komunikacije.

Spržena tijela

Dopisnica je upozorila je da prisutnost ugljenisanih tijela potvrđuje zaključke policijske istrage, jer brigade Al-Qassama nemaju zapaljivo oružje, pa su izraelski zrakoplovi ti koji su ubili ljude na zabavi.

Rekla je da su brojni piloti priznali da su možda bombardirali Izraelce jer nisu znali gdje i koga bombardiraju.

Dopisnica je izjavila da je ova istraga otkrila zabunu i vojne pogreške koje će dodatno zakomplicirati stvari, utjecati na budućnost izraelskog premijera Benjamina Netanyahua i mogu potaknuti nove demonstracije protiv njega.

Čini se da je Netanyahu svjestan istrage, jer je na konferenciji za medije u subotu navečer pozvao na veću podršku javnosti i međunarodnu podršku, posebno iz Sjedinjenih Američkih Država.

Ova konferencija podudarila se s masovnim prosvjedima u Tel Avivu koji su zahtijevali sklapanje sporazuma o razmjeni zarobljenika između Izraela i Hamasa.

Izvor: Haaretz i Aljazeera

HamasHazaIZRAELubojstva
Pretplatiti se
Obavijesti o
38 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
eks
5 mjeseci prije

Recept koji primenjuje izraelska vojska pisan je u kuhinjama CIA i Mosada .

Max
5 mjeseci prije

Sad je i dokazano.

Max
5 mjeseci prije

To je tajni Izraelski protokol kad su izmiješani pucaju i na svoje.

Sv.Alemka
5 mjeseci prije

pa naravno da je hamas pucao u panici na sve što se miče ili na svaki auto koji se nije zaustavio ali do dana današnjeg ne postoji snimka sa više od 10 mrtvih na gomili…bajkice…

borjana
5 mjeseci prije

“Čini se da je Netanyahu svjestan istrage, jer je na konferenciji za medije u subotu navečer pozvao na veću podršku javnosti…” Prvi Monstrum izraelskog Zločinačkog Režima traži potporu i same javnosti za ostvarenje njegovog unaprijed smišljenog zločinačkog plana sprovedbe genocida nad bespomoćnim stanovništvom Gaze jer u zbilji ne postoji nikakva druga realna mogućnost da bi se taj Zločinački Cionistički Režim ikada mogao dokopati i uspostaviti njihovu vlast nad područjem same Gaze. Jedina mogućnost za ostvarenje tog cilja, bila je i ostaje: G E N O C I D !!! Kako je uopće moguće da cijelokupna poltikantska svjetska ološka elita (ink. putin i cijeli muslimanski svijet) samo u uravnotoženim izjavama mole izraelski Zločinački Cionistički Režim, da ako je ikako moguće obustave genocid i zločin nad djecom, i ništa više od tih u:s:ranih zamolbi?!? Kako je uopće moguće, da se za razliku od ogromnog dijela svjetske javnosti čak i jednim većim dijelom… Čitaj više »

Darko
5 mjeseci prije

Tu židovsku fašističku stoku treba uništiti u korijenu. To zlo ne zavređuje više nikada bilo kakovo sažaljenje svijeta zbog onoga što se događalo u prošlosti. Bilo je s pravom što sada pokazuje njihovu pravu narav…

TheBan
5 mjeseci prije

“Izvor: Haaretz i Aljazeera”

iuIu
5 mjeseci prije

Di su nestali sendvičari MladenSt, Hiber i Debela Svinja?

Roccos
5 mjeseci prije

Da,otpočetka je bilo jasno,da su ona ugljenizirana tijela mogla stradati samo od ubitačnog helikopterskog streljiva.Dobro što to ipak priznaju,ali hoće li to nešto promijeniti?Neka tužbica za ratne zločine nedodirljivima,pa makar bila čista formalnost?

Schwarze Hunderte
5 mjeseci prije

Joj Hićo “*’#’* ti mater kud pos’o ne završi vrag te u “*pe *ebo ladna dovijeka 😠 !!!

nonwo
5 mjeseci prije

Craig Mokhiber, visoki dužnosnik Ujedinjenih naroda za ljudska prava koji je podnio ostavku tijekom vikenda zbog reakcije organizacije na rat u Gazi, pozvao je UN da Izraelu odrede iste standarde kao što to čine pri procjeni kršenja ljudskih prava u drugim zemljama u svijetu. Mokhiber, koji je bio direktor njujorškog ureda Visokog povjerenika UN-a za ljudska prava, napisao je u svojoj ostavci od 28. listopada da su izraelske vojne akcije u Gazi “primjer genocida iz udžbenika” i optužio UN da ponovno “ne djeluje” , pozivajući se na prethodne genocide u Bosni, Ruandi i Myanmaru. Mokhiber, međunarodni odvjetnik za ljudska prava, bio je u UN-u od 1992. godine, a prethodno je radio kao savjetnik za ljudska prava u Afganistanu i na okupiranim palestinskim teritorijima. Q&A: Former UN official Craig Mokhiber on Gaza and genocide youtube Ex-UN official: Palestine-Israel two-state solution ‘a joke’ at UN | Talk to Al Jazeera youtube “Genocide”:… Čitaj više »

Hogar
5 mjeseci prije

Cionisticki sotonski okot i sve njihove sluge po eu i usa. Gnjoj gnjoja. Zlo

404
5 mjeseci prije

Netanyahu objavljuje invaziju i ponovno govori jezikom Tore: “Moraš se sjetiti što ti je Amalek učinio,” kaže naša Biblija.” 1. Samuelova 15:3 govori o izraelskom neprijatelju Amaleku i njegovom narodu, koji su odlučili biti uništeni : “Sada idi i porazi Amaleka, i uništi sve što imaju, i nemoj ih poštedjeti, nego ubij i muškarca i ženu, bebu i dojenče, vola i ovcu, devu i magarca. Tora je gora od Hitlerove Mein Kapf.

Moje Ime AD 1995
5 mjeseci prije

Svijeze izvješće u Izraelu: (Kanal N12)
Osmatrači IDF-a koji su upozorili da su zabrinuti zbog situacije duž granice Gaze u mjesecima prije napada 7. listopada, dobili su nalog da prestanu smetati svojim zapovjednicima, čak su bili pod prijetnjom sa vojnim sudom, izvijestio je N12 u subotu. Prema izvješću, osmatrači su upozorili da su primijetili neobične treninge i druge aktivnosti uz granicu, s povećanim prisustvom ljudi uz ogradu u mjesecima prije napada. Osmatrači su osjećali da ih nitko ne sluša, pa je jedan od njih odlučio izravno se obratiti višem zapovjedniku u području i dobio odgovor: “Ne želim više čuti o ovim glupostima. Ako nas ponovno gnjavite s ovim stvarima, bit ćete suđeni pred vojnim sudom.”

Bruno
5 mjeseci prije

Njihov bog Jahve je zločinac od malih nogu. Pobi prvorođenu djecu u Egiptu za onog veselog Ramzesa, sprži sodomu i gomoru, sprži Palestince i brani ove ubojice. On nije normalan. Bogim je za ludaru. I nije svemoćan. Ne može da kontrolira ovu stoku.

Lucija, prva
5 mjeseci prije

Stigla Sotona.

“GLAVNI tajnik NATO-a Jens Stoltenberg doputovao je večeras u Sarajevo, prvu postaju regionalne mini turneje po državama zapadnog Balkana.

Praćen jakim mjerama osiguranja, Stoltenberg se po dolasku u Sarajevo na radnoj večeri sastao s članovima Predsjedništva BiH. ”

Perite ceste za ovim. Ne šalim se.
Bilo bi dobro da se …malo više moli u džamijama i crkvama. Svim.

Zorule
5 mjeseci prije

na kranu će ispasti da od onih 1500 pogunulih pripisanih Hamasu, 2/3 a možda i više je stradalo od samog IDF-a

Ante
5 mjeseci prije

Izrael je dvije godine znao da se Hamas naoružava, ali nisu ništa poduzeli da to spriječe. Na to su ih upozoravale tajne slube drugih država, samo mala djeca mogu povjerovati da Izrael nije znao što se priprema. Da im je bilo u interesu spriječiti ubijanje Izraelaca djelovali bi prije. Sada Izrael igra na kartu da je on žrtva koja se mora braniti, tako opravdavaju masovna bombardiranja civila. Izrael kontrolira pristup u gazu na svakom koraku, kako su onda propustili oružje koje je Hamas dobio? Jednina mogućnost da je Izrael namjerno propustio oružje za hamas. To je napravljeno samo zato da Izrael otme Palestincima Gazu sada za to imaju ” opravdanje”

kcjhabsdljkcg83247tr08
5 mjeseci prije

još malo na temu: “Hareetz interviewed several survivors who said the Israeli Forces shot and killed several hostages. And The Gray Zone’s Max Blumenthal did a good job covering this.” ..pojavilo se na bitchute “Israeli Pilot Admits They Killed the Hostages to Prevent Being Taken”

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI