Izraelska policija razbila kameru novinara

IDF
5 komentara

Ankara osudila “ružni napad” na tursku snimateljsku ekipu koja radi u istočnom Jeruzalemu

Novinari jedne turske televizije optužili su izraelsku policiju za napad na člana njihovog tima, a snimka incidenta pokazuje kako policajac razbija novinarsku kameru cijevi svoje puške.

Radeći za tursku novinsku kuću TRT, snimateljska ekipa izvještavala je iz Starog grada istočnog Jeruzalema, gdje su se izraelske sigurnosne snage sukobile s Palestincima u petak u blizini džamije Al Aqsa.

“Izraelska policija fizički je ometala novinarski tim TRT-a, razbivši im kameru cijevi pištolja dok su radili na pokrivanju događaja u nestabilnoj regiji”, izvijestio je TRT, dodajući da je tim “izvještavao o izraelskim snagama koje blokiraju i koriste sila protiv Palestinaca koji su se uputili prema džamiji Al Aqsa” u to vrijeme.

U kratkom videu objavljenom na internetu, vidi se grupa izraelskih časnika kako stoje na ulici prije nego što je neka osoba izvan kadra razbila objektiv kamere.

Izraelski dužnosnici još nisu odgovorili na optužbe, iako je vojska zemlje ranije izjavila da “nikada nije, niti će ikada, namjerno napadati novinare”.

Glasnogovornik turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, Fahrettin Altun, kasnije je osudio Izrael za “ružan napad”, tvrdeći da njegove snage nastavljaju “masakrirati” civile i novinare, “i [sprječavati] članove tiska u obavljanju njihovih dužnosti.”

“Izrael, sa svim svojim naoružanim elementima, od svojih vojnika do policije, nastavlja kršiti međunarodno pravo i ignorirati bilo kakva pravila ili načela. Osuđujem napad izraelske policije na ekipu TRT News u Jeruzalemu, a obitelji TRT želim da što prije ozdravi”, rekao je u objavi na društvenim mrežama.

Prema Odboru za zaštitu novinara (CPJ), najnoviji sukob između Izraela i Hamasa bio je najsmrtonosniji sukob za novinare otkako je skupina počela prikupljati podatke 1992., s najmanje 42 novinara i medijskih djelatnika ubijenih od 7. listopada. velika većina tih smrti bili su Palestinci koji su radili u Gazi, dok su četiri izraelska novinara i jedan državljanin Libanona također izgubili živote, rekao je CPJ.

Izraelsko ministarstvo vanjskih poslova je sa svoje strane tvrdilo da je nekoliko palestinskih slobodnih fotoreportera koji su radili s velikim zapadnim novinskim organizacijama bilo “uklopljeno” u Hamas i da su bili sudionici u napadima grupe.

gazaIDFIZRAELnovinari
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Aha
5 mjeseci prije

Prema izveštaju, novi amandmani ograničavaju izveštavanje o sednicama ruske izborne komisije samo na akreditovane novinare zaposlene u registrovanim medijima.
Promene bi mogle da znače da će slobodnim novinarima i nezavisnim reporterima biti zabranjeno da prate sastanke.

Herc
5 mjeseci prije

Puklo caklo,ima u Turčina rezerve

nessy
5 mjeseci prije

Kako to, kako to? To ne moze biti istina. IDF su humana vojska, cuvaju civile k’o oko u glavi. Zasto bi oni sprecavali novinare? Onih 12.000 mrtvih civila su kolaterala, ubili su sigurno 2-3 Hamsovca medju njima, sto je prihvatljivo. Sve najgore sto su zidovi dozivjeli u getoima u WWII, sada su priustili ljudima kojima su oteli zemlju napravivsi ih izbjeglicama i beskucnicima. Nevjerojatno kako nacija koja je toliko patila kroz povijest spremno, bez zrna empatije, radi nevidjene zlocine nad ljudima kojima su uzeli sve, pa i dostojanstvo. Mladi koji stasaju u Gazi mogu u prsima nositi samo strasnu mrznju i ogorcenje, te duboku zelju za osvetom.

Schwarze Hunderte
5 mjeseci prije

A … U ratu slabo tko djeli kolača – samo batina 🤷 ! Rat = vražja veselica 🤷

Hogar
5 mjeseci prije

Hazarska gamad iz pakla i bog sotona i sta lijepo ocekivati?
Isus je osjetio onda ljubav degenerika…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI