Izraelski genocid nad Gazom

Unistena Gaza
22 komentara

Izraelski genocid u Gazi šokirao je savjest cijelog svijeta, s beskonačnim protokom videa i slika palestinske djece koju su izrezale na komade američke bombe koje su izbacili izraelski ratni zrakoplovi s ciljanom namjerom da unište civilno stanovništvo.

Unatoč eksplicitno genocidnoj retorici izraelskih dužnosnika, zapadni čelnici nastavljaju proglašavati svoju potporu pravu Izraela da se “brani”.

Ali ovaj rat u Gazi razlikuje se od prošlih ratova, ne samo po razini izraelske agresije, već i po reakcijama na ulici, od Bliskog istoka do Sjedinjenih Država.

Izrael gubi narativni rat. Većina ljudi želi vidjeti prekid vatre i deseci tisuća prosvjedovali su diljem SAD-a kako bi pokazali svoje protivljenje Bidenovoj bezuvjetnoj podršci ovom genocidu.

U razgovoru o izraelskom genocidnom napadu na Gazu prije prijeteće kopnene invazije i o tome kako to ima potencijal prerasti u katastrofalni regionalni rat, Raniji Khalek pridružila se novinarka Abby Martin, kreatorica i voditeljica The Empire Files.

Autori: Abby Martin i Rania Khalek

gazagenocidIZRAEL
Pretplatiti se
Obavijesti o
22 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
5 mjeseci prije

“Izrael gubi narativni rat”?!?

Nekako mi dodje zao ovih na Zapadu – posle svega sto se dogadja oni i dalje ne shvataju da je narativ odavno promenjen. Bar od pocetka korone a za mnoge jos ranije…

Herc
5 mjeseci prije

Sad se svaki rat zove genocidom, u gusto zbijenim četvrtima normalno da će civili stradavat koliko god se Izraelci trudili gađati vojne ciljeve Što bi tek bilo da se baci tepih bombi kao u 2,svj ratu ili još bliže vijetnamskom, pa napalm a tek dvije nuklearne na Japan, činjenica je civili su obavješteni bježite na jug prema egipatskoj granici ,ukoliko to ne želite dobićete po tintari ionako nije velika šteta jer se radi o parazitima i smeću koje ni ostali arapi ne žele u svojoj kući.

Yugo 45 neregistrovan
5 mjeseci prije

Multipolarnost svijeta se očito neće ogledati u finansijsko-ekonomskom ili geopolitičkom smislu nego u humanizmu i antihumanizmu .
I komentari su takvi,humani i lišeni bilo kakve humanosti.
Kad pročitam komentare pojedinih komentatora potpuno sam siguran da su lišeni ljudskih vrijednosti poput empatije ali svojom voljom,svatko od nas zna ko je žrtva a ko ugnjetavač tokom cijele historije barem u zadnjih 200 i kusur godina.
Vrijeme pred nama donosi potpuno ogoljavanje neistine i laži,ljubavi i mržnje ,vjere i nevjere.
U istinu komentar tipa” NAROD PALESTINE BEZ OBZIRA NA VJERU JE JEDINI SLOBODAN U SVIJETU I NJIME NITKO OD OČITO NE UPRAVLJA BILO ODAKLE A SVI OSTALI SU ROBOVI INAČE NEBI STAJALI POSTRANI ”
komentari od “firmi”Herc,Hiber isl. su ogledalo očaja i nemoći da se uspostavi jednoumlje .

hiber
5 mjeseci prije

Potpuno nerazumjevanje Gaze kao UN globalističkog eksperimenta funkcioniranja budućih FEMA logora. Od svih miliona migranata i izbjeglica jedino postoji specijalizirana UN agencija za palestinske izbjeglice. Zašto? Jer je to eksperiment koji nadzire 40.000 UN zaposlenika za palestinske izbjeglice. Nesto između filma Kocka i Labirint. Problem Arapa i Židova je bio rjesen ratom 1947 godine jer je broj zidova protjeran iz arapskih zemalja bio ekvivalentan broju arapa protjeranih iz Palestine. Tada je izmisljen eksperiment u koji je utroseno toliko sredstava da je svaki danasnji palestinac mogao živjeti u standardu Švicarske. Umjesto toga stvari su postajale sve gore i gore.

Max
5 mjeseci prije

To i jest genocid.

Hogar
5 mjeseci prije

Cionisticka masonska gamad, sotone prodanih dusa. Vrece mesa bez savijesti. Hodajuce zlo i sva bagra sto ih lizu po eu…

FELIX
5 mjeseci prije

ZIDOVI BAREM NE PLESU OD VESELJA ZBOG USPEHA NA PODRUCJU GAZE, KAO STO SU PLESALI PALESTINCI OKO MASAKRIRANE DECE ZENA I UGLAVNOM CIVILA, O TOME DA SU UZELI TAOCE NIKOGA NE BOLI GLAVA JER TO SU ZIDOVI – UBICE KRISTA, PITANJE I KO JE KOGA NAPAO I SA KAKVOM NAMEROM, ISRAELCIMA JE JASNO DA JE TO RAT NA ZIVOT I SMRT, A O TAME KAKO ONI LAZU POGOTOVO O MASAKRU MLADICA I DEVOJAKA KOJI SU UCESTVOVALI NA MUZICKOM FESTIVALU I OSTALIM MASAKRIMA CELIH PORODICA, SVOJI BIVSIH POSLODAVACA, BAREM ZA TE PODMETACINE I LAZI JIM MORAMO CESTITATI. A KAKO TRETIRAJU MUSLIMANI NEVERNIKE BI MOGLI DOZNATI OD SRBA SA KOSOVA KOJI JOS ZIVE NA ALBANSKOJ ZEMLJI, BAREM TAMO NEMA PRO PALESTINSKIH DEMONSTRACIJA, NE BOJTE SE I VI STE NA REDU AKO NE VI VASA DECA CE TO OKUSITI, JER VI BOGA ZA TO MOLITE ALAH U AKBAR

vanja
5 mjeseci prije

Nema svet savest,ispravno je ono što englezi kažu da je ispravno.U slučaju Izraela može etničko čišćenje,u nekom drugom slučaja ti organizuju suđenje.Bukvalno i medijskopropagandno.Pritom,ne radi se o Englezima kao naciji,nego o toj dominantnoj svetskoj okultnoj oligarhiji što bi reko Lošo.U Londonu su bile masovne propalestinske demonstracije,studenti koji su učestvovali su izbačeni sa fakulteta,isticanje palestinskih zastava moglo bi postati krivično delo,slično kao sa ruskim simbolima na zapadu.

Darko
5 mjeseci prije

Smrt židovima, ta prijetvorna stoka je konačno pokazala svoje pravo lice. Nije to Hitler masovno tamanio bez razloga.

Drago
5 mjeseci prije

Cionisti, umrite.Bog ce vas kazniti.Ubili ste Sina Bozijega.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI