Izraelski poslanik udvostručio poziv da “spali” Gazu, kaže da “nema nevinih”

Gaza
18 komentara

Član izraelskog Kneseta udvostručio je komentare koje je dao u novembru kada je pozvao da se “spali Gazu sada” i sada tvrdi da “nema nevinih” u područjima gdje je izraelska vojska naredila evakuaciju.

“Stojim iza onoga što sam rekao. Bolje je paliti, rušiti zgrade, nego da naši vojnici budu oštećeni”, rekao je poslanik Nissim Vaturi , član stranke Likud premijera Benjamina Netanyahua.

„Rekao sam da ‘spalim Gazu.’ Šta znači spaliti? Da uđem i pocepam ih. Ne bi trebalo biti nikakvih misli, nikakvih razmatranja. Vojnici ID ne bi trebali razmišljati ni sekunde i biti povrijeđeni jer moramo biti humani”, dodao je Vaturi.

Razgovarajući o područjima u kojima je izraelska vojska naredila evakuaciju, Vaturi je rekao:

“Sve smo ih evakuisali – uspjeli smo organizirano evakuirati 1.900.000, a ostalo je 100.000. Mislim da tamo sada nema nevinih – ni sada, ni kada sam dao izjavu.”

Mnogi palestinski civili ostali su u sjevernoj Gazi i drugim područjima nakon što je izraelska vojska naložila evakuaciju iz više razloga, uključujući činjenicu da su mnoge od takozvanih “sigurnih zona” još uvijek bile bombardirane.

Vaturijevi komentari dolaze dan prije nego što će Međunarodni sud pravde (ICJ) održati prvo ročište o tužbi za genocid u Južnoj Africi koji je pokrenuo protiv Izraela. U dokumentaciji na 84 stranice koju je dostavila Južna Afrika navodi se genocidna retorika izraelskih zvaničnika kao dokaz namjere Izraela da počini genocid nad palestinskim stanovništvom Gaze.

gazaIZRAELKnessetPalestina
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
3 mjeseci prije

Je li itko vidi razliku u retorici navedenog člana izraelskog Kneseta danas u odnosu na člana njemačkog Reichstaga u Drugom svjetskom ratu?

Upravo tako
3 mjeseci prije

Hebreji su teroristi

Upravo tako
3 mjeseci prije

Hebreji su genocidasi

Bruno
3 mjeseci prije

Šteta HIće.

Max
3 mjeseci prije

Te luđake se mora zaustaviti pod svaku cijenu.

tihobl
3 mjeseci prije

Izraelci ne znaju kako radi klatno istorije. Sta mislite zasto rusi idu sa minimumom sile? Izraelci nemaju pojma i guraju klatno sto dalje, ne racunaju sta ce biti kad se vrati.

Ivan Bgd
3 mjeseci prije

Mozda se to moze reci i za zidove (nema nevinih)!
Nema empatije, nema ljudskosti, nema nevinosti u tome.

Dokurčilomi
3 mjeseci prije

Isto tako se to može recipročno primjeniti na suprotnu stranu kako to ameri vole reći.

xyz
3 mjeseci prije

Trebao bi Iran da ovako podjednako recipročno razori Tel Aviv. Pa da vidimo dvolični odaziv zapada.

Darko
3 mjeseci prije

A sada ovako spaliti Izrael i svu židovsku bagru. Arapi što čekate?

Trajko
3 mjeseci prije

Namjere su bjelodano jasne već decenijama.

tango
3 mjeseci prije

Gdje su ovi zastitnici ljudski prava,kolektivni zapad,postali ste objekt mrznje i leglo najgoreg zla,dobro rece neko ovdje bice zajebani kad se klatno vrati nazad.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI