Izraelski premijer upozorava da država može djelovati sama protiv Irana, nakon smrtonosnog napada na naftni tanker

Naftali Bennett
31 komentar

Premijer Naftali Bennett rekao je da je Izrael u stanju “djelovati sam” protiv Irana, nakon kobnog napada na tanker za koji su Tel Aviv, SAD i Velika Britanija tvrdili da ga je izveo Teheran.

Govoreći u utorak, Bennett je upozorio na “cijenu” onima koji prijete židovskoj državi i izjavio da je Izrael potpuno sposoban obraniti se jednostrano protiv Teherana, rekavši: “Radimo na okupljanju svijeta, ali istovremeno možemo i djelovati sami.”

”Iran već zna cijenu koju određujemo kada netko ugrozi našu sigurnost. Iranci moraju shvatiti da je nemoguće mirno sjediti u Teheranu i odande zapaliti cijeli Bliski istok. To je gotovo.”

Bennettovi komentari uslijedili su nakon što je američki državni tajnik Antony Blinken u ponedjeljak upozorio na “kolektivni odgovor”, nakon napada na izraelski tanker kod obale Omana, do kojeg je došlo prošlog tjedna. U incidentu su poginula dva člana posade: rumunjski kapetan i britanski zaštitar.

Washington i London optužili su Teheran za organiziranje napada. U izjavi datoj u nedjelju, Blinken je rekao da su SAD “uvjerene” da je Iran počinitelj i da je Iran koristio “jednosmjerne, eksplozivne, bespilotne letjelice”. Britansko ministarstvo vanjskih poslova na sličan je način objavilo obavijest, u kojoj se navodi da je napad “namjeran, ciljani i da predstavlja jasno kršenje međunarodnog prava od strane Irana.”

Teheran je porekao bilo kakvu odgovornost i za optužbe izjavio da su “lažne” i “kontradiktorne”.

Napad na tanker MV Mercer Street nije izoliran događaj, već je dio tekućih pomorskih napetosti između Izraela i Irana. Teheran je optužio Tel Aviv za napad bespilotnim letjelicama na iranski tanker. Napad se dogodio pokraj obale Sirije krajem travnja.

Dva tankera, jedan u vlasništvu norveške tvrtke, a drugi japanske, napadnuta su 13. lipnja 2019. u Omanskom zaljevu. Tadašnji državni tajnik SAD-a Mike Pompeo optužio je Iran za napad. Drugi sličan napad dogodio se ranije u svibnju, kada su napadnuta četiri tankera, uključujući dva u vlasništvu Saudijske Arabije.

IZRAELNaftali Bennett
Pretplatiti se
Obavijesti o
31 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
ledeno doba
2 godine prije

svi rade za kabalu, sve izrežirana predstava,- da se ovcama odvrati pažnja od vakcinocida

a evo i iranskih glumaca… koji kofol grme protiv SAD-a i Izraela:

pogledajte sliku ovdje sa nedavnog sastanka dvojice glavnih iranskih državnika, obojica lijepo nose brnjice.

ttps://www.nacional.hr/novi-iranski-predsjednik-kaze-da-ce-raditi-na-ukidanju-tiranskih-americkih-sankcija/

ajde, da su se njih dvojica sastali sa državnicima iz neke druge države, pa da nose brnjice, opet bi se to nekako moglo podnijeti…
ali njih dvojica iz iste države, i obojica visoki državnici i mule, koji se dobro poznaju

sve jasno, kabalini plaćenici
jer ovliku količinu podaništva kabali, ne pokazuju čak ni naša kabalčad:naprimjer da se sastanu Pleni i Milanović ipak ne nose brnjice, ali ova dvojica kabalinih glumaca ih nose– da se simbolično zna za koga rade i komu pripadaju

Max
2 godine prije

Prwo nema dokaza da je za tragičnu pogibju nedužnih članova posade Izraeelskog broda kriv Iran … Drugo ako Iran bude napadnut žestoko će uzvratiti. A cijeli svijet neće ići u rat za Izrael…

Mlata
2 godine prije

U Tonkinškom zalivu džunka ogrebala US razarač..povod za deceniju ratnih igrarija! Monobacačka granata ubije na licu mesta 74 osobe..dovoljno za povod

RENEW
2 godine prije

Iranski sodnik jih lahko obsodi na smrtno kazen. Potrebuje samo mutanta, ki bo povzročil ADE efekt in močno cepljena izraelska populacija bo mrtva ali zelo bolana.

Perun
2 godine prije

Izrael kao drzava nema perspektivu….P.S…Piramide i ropstvo u Egiptu vise im nad glavom kao Demoklov mac …Izrael i narod Izraela mora unistiti USA ako hoce slobodu i zivot u slobodi ….Izrael kao drzava je kao dvogrba kamila koju h…ebu i arapi i kinezi i afrikanci i americki autohtoni narodi a Slaveni pogotovu i svi ostali stanovnici planete zemlje ….P.S.. Izrael je sramota svijeta naroda i nacija ….pojednostavljeno receno tu nesto smrdi ,smrdi do neba a uzrok je drzava Izrael…..Herod i Herod 2 oboljezili su trajno zidovski narod kao poltrone i genocidnu naciju …..ovi novi izraelci su jos gori ,dozvolili su da ih kozojeb sa Alpa skoro istrijebi i unisti , a kada nestane USA nestace i izrael kao čir na guzici ( citaj Guzica USA a čir Izrael )…

Hrkljuš
2 godine prije

Britanski centar za nadzor pomorske trgovine objavio je u srijedu u saopcenju da su napadaci, koji su navodno napali brod u Omanskom zaljevu, sada napustili isti. Britanski centar za nadzor pomorske trgovine je u današnjem saopćenju naveo: Napadači su napustili brod “Asphalt Princess”. Brod je sada siguran i incident je završen. Britanski centar za nadzor pomorske trgovine izvijestio je jučer o incidentu protiv piraterije u Omanskom zaljevu. Centar je izdao crveno upozorenje o incidentu, koji se dogodio istočno od luke Al-Fudžejra u UAE. Kasnije je incident eskalirao u moguću otmicu plovila. Naftni tanker pod zastavom Paname “Asphalt Princess” navodno je zaplijenila grupa naoružanih napadača na obali UAE. Ove optužbe dolaze nakon što je Reuters citirao izvore pomorske sigurnosti koji kažu da bi u napadu mogle biti uključene, kako je navedeno, snage koje podržava Iran. Osim toga, Associated Press je također ustvrdio da je kormilo najmanje četiri broda na obalama UAE izvan kontrole. Teheran je žestoko odbacio optužbe i… Čitaj više »

Dokurčilomi
2 godine prije

Šta ste se malo preračunali protiv Irana pa sada kmečite za američanskom pomoći?

tuf
2 godine prije

Iranu je jedino potrebno osigurati radarske sustave za detekciju, praćenje i navigaciju projektila pri napadu F-35 zrakoplova. To je jedino što im još fali, a izraelski sociopati obilato koriste kao stratešku prednost. Dan kada Iran počne rušiti F-35 biti će dan kada Izrael ne bude imao više kompetitivnu polugu (osim znamo već koje) u borbi s Iranom.

Ledeno Dopa
2 godine prije

Koji cirkus, koji igrokaz igraju Iranci i Izraelci a svi radu za kabalu.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI