Izraelsko tužiteljstvo optužilo trojicu osumnjičenih Židova koji su pokušali linčovati jednog Arapa, nakon što su ga izvukli iz automobila i pretukli

Napad na jednog Arapa od strane Jevreja u Izraelu
9 komentara

Dvojica Židova i neimenovana maloljetnica optuženi su za pokušaj ubojstva i terorizam u ponedjeljak, zbog brutalnog napada na Arapina, koji se odvijao u vrijeme vrhunca izraelsko-palestinskih napetosti.

Žrtvu Saeeda Mousu napala je svjetina u gradu Bat Yam 12. svibnja, u vremenu trajanja sukoba između IDF-a i  oružane skupine Hamas sa sjedištem u Gazi, koji su izazvali val nasilnih židovsko-palestinskih sukoba unutar Izraela.

Mousa je izvučen iz automobila i žestoko pretučen, što je snimljeno i preneseno uživo. Izraelac-Arapin bio je u teškom stanju i odmah je prevezen u bolnicu. Navodno je njegovo stanje sada bolje.

U ponedjeljak je okružno tužiteljstvo u Tel Avivu optužilo Netanela Binyamina (25), Lahava Ohaninu (18) i 16-godišnju maloljetnicu, čije ime iz pravnih razloga nije moglo biti objavljeno, zbog napada na Mousu. U svojoj izjavi tužitelji su incident opisali kao “pokušaj linča.”

Njih troje optuženi su za pokušaj ubojstva Mouse, a suočavaju se i s drugim optužbama, od teškog namjernog napada do izazivanja javnih uznemiravanja i poticanja na terorizam. Postupali su iz nacionalističkih i rasističkih motiva, tvrde tužitelji.

Vjeruje se da su osumnjičenici istoga dana sudjelovali u napadu na restoran, koji je u arapskom vlasništvu, uzvikujući “Smrt Arapima.”

Prema tužiteljima, trio je bio aktivni član skupine na WhatsAppu, koja je pozvala Židove neka se okupe na šetnicu u Bat Yamu, radi napada na Izraelce-Arape.

Izraelska javna televizija Kan navodno je snimila Ohaninu kako govori kako su on i ostali 12. svibnja izašli na ulice “u borbu s Arapima”, izjavljujući ”da ćemo ih pobijediti i ako je potrebno, ubit ćemo ih.”

U nedjelju je izraelsko Ministarstvo pravosuđa objavilo da je do sada podiglo 140 optužnica protiv oko 230 ljudi, u vezi sa sukobima i neredima do kojih je došlo početkom ovog mjeseca. Ministarstvo nije otkrilo nacionalnost osumnjičenih, ali list Jerusalem Post izvijestio je da je samo njih 20-ak bilo Židova, dok su većina bili Arapi.

ArapiIZRAEL
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Moshe
2 godine prije

Bit će dobri za Black opps.nek ih regrutitaju mjesto da sviraju sa Palestincima usnu harmoniku

Miro
2 godine prije

Pa eto obtuzili ga svoji Izraelci, i bravo za tako, da se suprotno desilo u Gazi dobili bi nagradu od Hamasa, to je ta razlika

0p9
2 godine prije

……………………………………………..

2 godine prije zadnji put uredio 0p9
Ingerman
2 godine prije

Svaka čast Izraelu kako može otrpiti ove hinjavce tolike godine

Max
2 godine prije

Izraelsko divljaštvo.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI