Izvješća govore da je u Izraelu tajno otvoreno Microsoftovo postrojenje za proizvodnju čipova

Procesor
21 komentar

Američki tehnološki div Microsoft tajno je pokrenuo centar za proizvodnju čipova u svom istraživačkom i razvojnom pogonu u Izraelu, izvijestio je Haaretz.

Prema medijima, centar sada postupno širi djelatnost zapošljavanjem novih inženjera  za razvoj čipova, radi projekta koji je pokrenut prije otprilike godinu i pol, iako o njegovom postojanju prije nije bilo izvještaja.

Microsoftovi čipovi razvijeni u Izraelu uglavnom su namijenjeni ubrzavanju umrežavanja u izraelskim podatkovnim centrima, koji upravljaju uslugama oblaka tehnološkog diva Azurea, navodi se u publikaciji.

Prije otprilike godinu i pol dana, Microsoft je stvorio novu skupinu u svojim uredima u sjevernom gradu Haifi, zaduženom za razvoj čipova za svoje usluge u oblaku, prema medijima. Osoblje uključuje inženjere hardvera i softvera, koji su prethodno surađivali s tehnološkim tvrtkama kao što su Intel, IBM, Apple i Broadcom. Skupina je trenutno usmjerena na umrežavanje i pohranu.

Prema publikaciji, druge tehnološke tvrtke također su povećale ulaganja u proizvodnju čipova u Izraelu, državu koju mnogi smatraju glavnim središtem znanja u području čipova općenito, a posebno umrežavanja. Google je posebno najavio u ožujku pokretanje centra za razvoj čipova u Izraelu, na čijem će čelu biti Uri Frank, bivši visoki izvršni direktor Intela.

Microsoft, kao i druge tehnološke tvrtke poput Applea, Googlea, Amazona i Facebooka, nastoje razviti i izgraditi vlastite čipove za svoje farme poslužitelja, kako bi bili neovisni i kako ih ne bi morali kupovati od proizvođača čipova poput Intela.

IZRAELmicrosoft
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Goldstein
3 godine prije

Bolje da su pokrenuli u Izraelu nego u Hrvatskoj.

Starina
3 godine prije

Ma to su samo teorije zavjere!
Šta bi njima trebali čipovi?!

Tramp
3 godine prije

Antisemiti i teoreticari zavjere se odma upalili i misle da ce Rotšildova kolonija time imat backdoor u bilo koji hardware

0p9
3 godine prije

Hibera su metnuli za direktora, Istrazuj za financije a Subaru za marketing. LOL

3 godine prije zadnji put uredio 0p9
tadija
3 godine prije

Jesu to oni koje žele ljudima ugrađivati???

jupiter
3 godine prije

posle ce se hvaliti kako su najrazvijeniji a ustvari im je sve poklonjeno od usa i zapadne evrope…cak i rusije!!

ifvesifnvseofvosuenf
3 godine prije

Ne samo svo tozla da su tamo prebacili već sad i tvornicu čipova, sve za grosse i paxjudeika.

Max
3 godine prije

Ista bratija.

den deri
3 godine prije

Subaru je odavno cipiran, koristi Microsoftu za sastavljanje novih jezika i rjecnika koje Stvor koristi za kontrolu zemljana a nama su nepoznati, buduci da ima super cip u sebi on je jedini od zemljana koji nije pod kontrolom.
Uz to on je jedini svjestan sto nama radi Veliki Borgovi Tama i Varani, on njih razumi kao otvorenu knjigu i sve ima na cipu upisano jos od Cvaj Boban u memoriji, i to zahvaljujuci telepatski sposobnostima s Ben Gurian koji zivi u Mljecnoj Stazi i zajedno komuniciraju s Bilom-Cipiranim-Gejtom.
Varani nas vode u provaliju i jednog dana cemo zavrsiti kao more koje se preliva preko ivice na plosnateoj planeti.
Nema nam spasa.

3 godine prije zadnji put uredio den deri
Dario
3 godine prije

Koja slučajnost…a u Izraelu ujedno i najveće represije i prisile na cijepljenje…valjda će im njihovo stanovništvo odmah poslužiti i kao pokusni kunići za mikročip.

Weteran
3 godine prije

Izrael i bratski Jevrejski narod su intelektualna supersila!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI