Izvješća pokazuju da ukrajinski predsjednik Zelenski smatra kako SAD namjerno pretjeruju s retorikom o eskalaciji

Valodimir Zelenski
16 komentara

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski strahuje od toga da Sjedinjene Države preuveličavaju prijetnju neposredne invazije na Ukrajinu, kako bi sklopile sporazum s Rusijom, koji bi Moskvi dao veću kontrolu nad regijom Donbas, izvijestio je Politico, pozivajući se na izvore bliske ukrajinskom čelniku i njegovom timu.

Bidenova administracija, međutim, poriče da su takva razmatranja na stolu, nastavila je publikacija.

List bilježi promjenu stava Zelenskog o navodnoj ruskoj prijetnji tijekom posljednjih mjeseci. U studenom je ukrajinski predsjednik oglasio alarm što je glasnije moguće. Ali u posljednje vrijeme on je sve više frustriran Bidenovom administracijom, rekao je Politico i utjecajem retorike eskalacije na lokalna financijska tržišta.

Moskva odbacuje sve optužbe za eskalaciju situacije oko Ukrajine ili prijetnju bilo kojoj zemlji. Istodobno, napominje da se te optužbe koriste kao izgovor za raspoređivanje više NATO-ovog oružja u blizini ruskih granica. Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov rekao je da Rusija ne isključuje mogućnost da Zapad namjerno “pumpa histeriju” oko Ukrajine i želi napraviti provokaciju. Lavrov je također sugerirao da se ova “histerija” promovira kako bi se prikrila kijevska sabotaža sporazuma iz Minska.

rusijaSADukrajinaVolodimir Zelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nekoime
2 godine prije

Uuuupsss, nisu svi Europljani spremno požurili ginuti u ratu protiv Rusa…

Max
2 godine prije

Ukrahinci shvaćaju da ih guraju u smrt.

Antee
2 godine prije

Citam po Google kako se redaju zapadni politicari u svojim zahtijevima ili prema Iranu, Kini, ili Rusiji ili naspram nekog stotog …..pa kad bi se svi njihovi zahtijevi ispunili odavno bi Amerika zagospodarila svijetom.

AJeTo
2 godine prije

Da nije plijen već podijeljen? Ne može se primiti Ukrajinu u NATO ako više ne postoji na karti svijeta, a interesenata uvijek bilo i uvijek bit će.

Emiliano Zapata
2 godine prije

Novinari pretjeruju.

Nena
2 godine prije

Došlo iz dupeta u glavu…
Ti zlotvori i opstaju na račun one narodne:
zavadi pa vladaj…

top
2 godine prije

Iranski vrhovni vođa Ali Khamenei izjavio je u nedjelju da su Teheranski “neprijatelji” ciljali na nacionalno gospodarstvo kako bi okrenuli svoje ljude protiv vlastite zemlje i “ispunili svoje opake političke ciljeve”.

Međutim, njihov plan nije bio uspješan, dodao je, citirajući trenutnog glasnogovornika američkog State Departmenta Neda Pricea, koji je tijekom brifinga za novinare ranije ovog tjedna rekao da je “kampanja maksimalnog pritiska” protiv Irana koju je osmislila Trumpova administracija “bila krajnji neuspjeh .”
To je američki plan i za Rusiju ali neče raditi.

abc
2 godine prije

Ukrajinskim neonacistima je konačno jasno, da u slučaju rata, oni idu u prve borbene linije i da nijedna strana vojska neče skupa s njima svoje glave riskirati za njihove zločinačke planove.
Dok su pobijali nenaoružane civile bili su svi hrabri junaci, a sad kad treba protiv dobro naoružane i izvežbane ruske vojske, poshrali su se kao grlice. Zna zelenski dobro, da mu je vojska nedisciplinovana i demoralizovana, a civilno stanovništvo bi rusku vojsku dočekalo cvečem, kruhom i soli.
NATO pri tom nebi ni trepnuo. Samo bi podvio rep i ukrajinske neonaciste čutke prepustio na nemilost ruske vojske.

abc
2 godine prije

Ukrajinci moraju znati, da bi jih svaka kaznena i zločinačka ekspedicija protiv ruskog naroda u Donbasu, skupo koštala. Ruska vojska bi jim uništila sve vojne kapacitete, a neonacističke formacije razmazala ko govhna.

tihobl
2 godine prije

Moj Abc, ne samo da ce tuci ukronaciste u glavu, vec i njihove sponzore.
Rusi kažu da kada psa biju palicom (u Koreji, recimo), kako bi mu meso bilo mekše za jelo – on se može spasiti samo ako ugrize ne palicu, već zlotvora, i to direktno za grlo.
Rusi mjesecima opominju zapad na ne napadaju milion ruskih drzvljana u Donbasu preko svojih proksija, jer znaju kako ce morati reagovati. Mjesecima ih opominu: ne tjerajte nas da vas pobijemo.

Toxic_Zombie
2 godine prije

Razmislite ko jedini profitira na ratovima i ratnim razaranjima. Oni koji daju kredite za obnovu nakon rata pa zarađuju na kamatama.

Elko
2 godine prije

Amerikanci kazu da ce se protiv Rusa boriti do zadnjeg Ukrjinca.

Ja to onako
2 godine prije

Zelenski se ukakio od straha da im ovi ne uvedu demokratiju.

Scorpiorex
2 godine prije

Napravljen dill tacno onako kao sto sam pisao. Rusiji ide trecina, ovi divljaci iz azov brigade&co u prve redove da ginu,a usa dobija cvrscu kontrolu Bugarske i Rumunjske

Roccos
2 godine prije

Zelenko kao da hoće reći amerokenjcima: daj prikoči,šaraj malo,molim te nemoj me više braniti,propadosmo.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI