Izvješća potvrđuju da je Iranska obavještajna služba pronašla tragove koji ukazuju na detalje atentata izvedenog na nuklearnog fizičara

mohsen fakhrizadeh-mahabadi
5 komentara

Iranske sigurnosne i obavještajne službe pronašle su neke nove informacije koje su bacile novo svjetlo na ozloglašeni atentat koji je bio usmjeren na nuklearnog fizičara Mohsena Fahrizadeha, izvijestila je u utorak iranska državna novinska agencija IRNA, pozivajući se na predsjednicu Komisije za nacionalnu sigurnost i vanjsku politiku iranskog parlamenta Mojtabu Zolnouri.

Prema izvješću, tragovi su otkriveni kao rezultat temeljitog ispitivanja različitih aspekata napada. U cijelom tekstu za atentat se optužuje izraelska vlada.

Fahrizadeh, jedna od ključnih figura iz iranskog nuklearnog programa i voditelj Inovacijskog centra iranskog ministarstva obrane, podlegao je ranjavanjima koja je pretrpio tijekom atentata, koji se dogodio u blizini Teherana 27. studenog.

Ranije ovog mjeseca, Islamska Revolucionarna Garda Iranapotvrdila je da se oružjem koje je korišteno u atentatu upravljalo na daljinu.

Prema izvješćima iranske novinske agencije Fars, fizičar je ustrijeljen iz daljinski upravljanog oružja ugrađenog u Nissanov automobil, na udaljenosti od 150 metara. Činjenicu da na mjestu atentata nije bilo drugih ljudi, osim Fahrizadeha i njegovih tjelohranitelja, kasnije su potvrdile iranske vlasti.

Teheranski dužnosnici optužili su za napad Izrael, kao i protu-islamsku revolucionarnu organizaciju ”Narod mudžahedina” iz Irana, obećavajući osvetu. Neki iranski dužnosnici također su ukazali na umiješanost Sjedinjenih Država i Saudijske Arabije.

atentatiranMohsen Fakhrizadeh-Mahavadi
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
cibo
3 godine prije

To je Legit

Oss
3 godine prije

koga još ovo zanima osim islamista

3 godine prije zadnji put uredio Oss
Oton
3 godine prije

Šteta mečke, bila je to dobra serija.

Max
3 godine prije

Na temelju informacija jasno je tko je kiriv. Ali to je trebalo spriječiti i sačuvati njegov život.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI