JASNO I OBJEKTIVNO: Koga ćemo birati za novog predsjednika(cu) Republike Hrvatske 2019.?

Predsjednički kandidati za predsjedničke izbore u Hrvatskoj 2019.

Već će započela kampanja za novog predsjednika ili predsjednicu Republike Hrvatske, koju ćemo pratiti na nama svojstven način.

Koliko god se trudili da ostanemo objektivni, vrlo je teško. Svi imamo svoje predrasude i uvjerenja. Uredništvo, novinari i osnivači portala Logično mogu jasno i javno izložiti što misle. Ne bojimo se istine, djela i izgovorenih riječi.

Glede političara s naših prostora i šire, stvar je vrlo jasna. Portal Logično nema svog “bliskog” kandidata kojeg će gurati, a druge stigmatizirati. Naš kandidat je svatko tko djeluje suvereno i u interesu svojih državljana.

Napomena: Predsjednik u Republici Hrvatskoj nema sve ovlasti kojima bi utjecao na mnoga pitanja, ali ima društvenu moć za reagirati na svaki problem koji se pojavi u društvu i time postane kvalitetan korektor Vlade.

Ovo su načela, predrasude i uvjerenja po kojima pišemo naše članke i procjenjujemo političke predstavnike:


  1. SUVERENITET
    Rad u interesu vlastitih nacionalnih država i svih njihovih državljana
  2. NEUTRALNOST
    Neutralnost u odnosu na druge svjetske sile: SAD, Rusija, Kina, Njemačka, Velika Britanija, Francuska, Izrael…
  3. NACIONALNA VALUTA
    Suverena monetarna kreacija na temelju stvarne dodatne vrijednosti i bez valutne klauzule, ali bez hiperinflacije koja je identično zlo kao i kamatno dužničko ropstvo.
  4. CENTRALNA BANKA
    Parlamentarna kontrola Centralne banke.
  5. MONETARNA POLITIKA
    Monetarna politika s ciljem veće zaposlenosti, a na održavanje rentijerstva putem niske inflacije i stabilnih cijena.
  6. BANKE
    50% banaka mora biti u vlasništvu državljana zemlje u kojoj banke posluju.
  7. SUDSKA VLAST
    Neovisno i od korupcije očišćeno pravosuđe i Ustavni sud.
  8. MEĐUNARODNA POLITIKA
    Izlaz iz svih međunarodnih asocijacija gdje nacionalni interesi nisu na prvom mjestu.
  9. VOJSKA I POLICIJA
    Jaka vojska i policija koje će trošiti proračun na razvoj svoje pameti i domaće vojno-policijske tehnologije, a ne kupovati tuđe.
  10. GRANICE
    Dobrosusjedski odnos prema svim državama, a vojska i policija trebaju biti na nacionalnim granicama, a ne tuđim.
  11. RAD I TRŽIŠTE
    Stvarno slobodno nacionalno tržište gdje svi imaju identične uvijete za rad i priliku za uspjeh.
  12. MONOPOL
    Strogo kažnjavati monopol i kartelsko dogovaranje cijena.
  13. CJEPIVA I LIJEKOVI
    Nacionalna i neovisna provjera učinkovitosti i nuspojava lijekova i cjepiva, te slobodan izbor svakog pojedinca o cijepljenju i liječenju.
  14. GMO
    Potpuna zabrana uvoza i uzgoja GMO hrane, prehrambena autonomija i uzgoj autohtonih biljaka i životinja.
  15. EKONOMIJA I PRIRODNI RESURSI
    Država se ne smije miješati u “proizvodnju toalet papira” i određivati hoćemo li jesti brijeli ili crni kruh. Prirodni resursi zemlje moraju biti u vlasništvu države. Neizbježne monopolske aktivnosti mora voditi država (distribucija električne energije i vode). Ako aktivnost nije monopolska, država je mora prepustiti radnicima i poduzetnicima.
  16. REFERENDUM
    Sve veće odluke moraju biti potvrđene nacionalnim referendumom. Narod mora imati mogućnost pokrenuti referendum za bilo koje pitanje na vrlo jednostavan način i s najviše 50.000  potpisa.
  17. IDEOLOŠKA MANIPULACIJA
    Ideološke teme koje razbijaju društvo, staviti u drugi plan jer postojeći pozitivni propisi odlično štite svakog pojedinca, njegova prava i uvjerenja.
  18. NEVLADINE ORGANIZACIJE
    Razno-razne političko-ideološke udruge moraju biti financirane samo putem članarina državljana. Nepolitičke udruge se mogu financirati iz proračuna ali tako da svaki državljanin svojim potpisom odrediti koga će financirati, a ne političke stranke.
  19. VJERODOSTOJNOST
    Politička doživotna lustracija svih političara koji ne održe predizborna obećanja ili prevare birače na bilo koji način.
  20. MEDIJI I ANKETE
    U javnim medijima podjednako dati riječ svim stranama, a ne samo određenim. Zabraniti sve predizborne ankete.

Na temelju gore navedenih načela, portal Logično će pratiti sve buduće parlamentarne i predsjedničke izbore u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Srbiji.


Nazivi kolona na donjoj tablici političara:

  1. Neutralnost (EU, NATO, globalizam,…)
  2. Monetarna neovisnost (HNB, kuna, valutna klauzula,..)
  3. Ideološka manipulacija (Osobna prava, ustaše-četnici-partizani, vegani, CO2,…)
  4. Medijska stigmatizacija kandidata (Mainstream nazočnost = loša ocjena)
  5. GMO (Hrana, autohtone biljke i domaće životinje)
  6. Cjepiva i lijekovi (Propitivanje i slobodan izbor)
  7. Ekonomija (Poznavanje ekonomije, iskustvo,…)
  8. Vjerodostojnost (Bivše političke funkcije, trud u kampanji,…)
  9. Glas čitatelja portala Logično

Ocijene su samo polazna točka i rado ćemo ih korigirati jer su temeljene na izjavama koje smo pronašli u medijima i na društvenim mrežama. Ako imate bilo koji vjerodostojan dodatni izvor, slobodno ga ostavite u komentarima ispod imena svakog političara, a na temelju kojeg ćemo izvršiti korekcije. Ako smo nešto pogriješili, timovi političkih kandidata nas mogu kontaktirati i korigirati naše greške koristeći e-mail: [email protected].


PROFIL HRVATSKIH PREDSJEDNIČKIH KANDIDATA


[table id=4 alternating_row_colors=false column_widths=”120px|250px|30px|30px|30px|30px|30px|30px|30px|30px|30px” /]

DAJTE SVOJ GLAS

[totalpoll id=”65700″]

Vaši komentari će nam poslužiti da zajedno napravimo najbolju procjenu svakog kandidata, a nakon toga svatko može birati prema svojim uvjerenjima. Komentari koji nemaju za cilj informirati, bit će obrisani, a uporni stranački i drugi manipulatori blokirani. Slobodno komentirajte i navedite izvore vaših tvrdnji. Informirajte sve Logičare o političkim kandidatima, kako bismo o njima imali najbolju sliku.

Predsjednički izbori 2019.
Pretplatiti se
Obavijesti o
188 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
amater
4 godine prije

Sjedište portala Logicno com je Brčko distrikt Bosna i Hercegovina.Naslov “JASNO I OBJEKTIVNO: Koga ćemo birati za novog predsjednika(cu) Republike Hrvatske 2019.?” S obzirom na sjedište portala logično com bilo bi logično da se piše i o izborima u BiH, Srbiji, Sloveniji, Makedoniji itd.

Moreno
4 godine prije

Pa svi su sistemski igrači osim Pernara . . . nije dobro to šta je Pernar među njima jedini takav jer siguran san kako postoje oni koji bi to mogli radit i puno bolje od Pernara . . . ali Pernar je ono šta je iz mase izašlo, nije izašlo ništa bolje i to je stvarnost. Nakon Pernara se pojavljuje Kolakušić od kojega san samo jedan put čuja nešto antisistemski, ali to je vjerojatno bija trik. Sve se svodi na to kako se problemi nemogu rješavat unutar sistema jer za to triba bit sistemski igrač, a ko je sistemski igrač tome nema vanka sistema . . . Kako funkcionira sistem dalo se vidit i iz kandidature stanovitoga Gorana Jurišića koji je kako kaže objavija kandidaturu još početkom godine, posla obavijest svim medijima i mediji su ga ignorirali, vjerojatno je triba imat neku aferu ili uć u rality show pa bi… Čitaj više »

Mlata
4 godine prije

Pitanje je “koga ćemo birati za predsednika Hrvatske”? Pa odgovor je jasan, “biraćete” onog ko će i dalje hrvatski narod držati kao taoce…i u mojoj Srbiji preslikana situacija

Tadmur Palmirovic
4 godine prije

Ante Đapić🤣🤣

Ante
4 godine prije

Skoro svi ovi kandidati, možda je samo izuzetak Pernar, ali to je veliko možda ne bi trebali uopće dobiti priliku da postanu predcjednici Hrvatske. To je sve toliko puno korupcije i lažnog domoljublja da mi se ne da uopće dalje govoriti o njima. Ali za nekoga treba glasati da moj glas ne ode tim lažnim domoljubima. Tako da ću glasati za pernara, lažni domoljubi će se pojesti od jada kada im ovaj počne filozofirati, bilo bi kao da je Trump pobijedio u Hrvatskoj, Mogu samo zamisliti face svih Hrvata koji se busaju u krunicu i lažno domoljublje. 😀

politicki nekorektan
4 godine prije

….a,gdje je ona curica koja zeli legalizirati porno i travu ???…ima moj glas, a , ako treba i vise…

shumadinac
4 godine prije

Diskusija na portalu – šta mislimo da je ispravno, šta bi želeli… je jedna stvar a odabir kandidata OD PONUĐENIH je nešto sasvim drugo. Apsolutno podržavam načela koja je portal postavio, ona su nešto na čemu bi svaki čovek trebalo da insistira. Ali ovakva suverenistička načela ne verujem da ijedan od ponuđenih kandidata moža da ostvari (a neki su automatski isključeni i to vrlo moćni što je hrabro od strane portala). Dobro, glasaće se za onoga ko je “najbliži idealu” i tu u startu leži zamka – onde gde ne može da postigne želje birača praviće kompromise a mera u pravljenju kompromisa je takva veština kakvu poseduje ekstremno mali broj ljudi. Kada razmišljamo o vlasti koja postiže dobre rezultate, koja radi u korist građana i od koje građani zaista imaju koristi odmah se nameću dva primera: Rusija i Kina. Iako na prvi pogled različite škole, jedna višestranačka a druga centralizovana… Čitaj više »

Ze.b
4 godine prije

E moj Logično, analiza Vam je za goli k…. kao i kandidati, koje vjerojatno niti ne biraju glasači u RH. Iz Vaše ponude izabrao sam Daliju da bar imam nešto lipo gledat na tv.

Slovenac
4 godine prije

Nemate izbora kao u svih kao demokraticnih zemljah isto ko u vreme bivse juge ali u tisto vreme ste bili slobodni

znanje
4 godine prije

Mujo se kandidira za predsjednika BiH.
Držeći govor dođe i u jedno planinsko selo:
– Do vašeg sela ću napraviti asfaltirani put!
-Napravit ću i vodovod!
-Izgradit ću i školu!
Netko iz mase:
– Ali u selu nema djece!
– I djecu ću vam napraviti
( Svaka sličnost sa izbornim programima kandidata za predsjednika na Hrvatskim predsjedničkim izborima je slučajna!)

Laki Topalović
4 godine prije

Problem u RH je što je predsjednik fikus i to se neće promijeniti, definitivno, jer je ustav takav da će ustavni sud svako referendumsko pitanje promjene sustava vlasti i ustava samog proglasiti neustavnim. Tako je napisan. Zašto? Pitajte Šeksa, on ga je pisao, ne ja,. Predsjednički zbori uglavnom služe kao “barometar” političkih preferencija. Drugo, kako ocjenjivati nekog kandidata koji u životu nije vodio ni seoski rukometni klub ili mjesnu zajednicu, a ne državu? (Ostavivši po strani to što je predsjednik fikus). Dakle imamo ove za koje je dokazano da su nule, koji su bili na funkcijama i sve druge koji su apsolutna nepoznanica. Ali ajd, neka bude malo veselja, kampanja se svodi na uvrede i bacanje blata, bez smisla plana i programa. Tko ga i nudi, ne kaže kako to misli. Škoro i Kolakušić me čude, jer znaju da se ustav i ovlasti ne mijenjaju referendumom. Ali dobro. Da vidimo… Čitaj više »

Alfa33
4 godine prije

Ajoj,eto opet imamo šansu za odlučiti o nekomu i nečemu. Svima nam se ponavljaju jedne te iste stvari,a to je da biramo po nekoj inerciji. Biramo onog koji je najmanje loš,ili pak biramo jednog kandidata samo da onaj drugi ne dobije naš glas. Nemamo baš izbor,da izaberemo od dobrih kandidata onog najboljeg.Ako i postoji netko bar malo razuman sa nekakvim programom taj dobije glasova negdje otprilike u rangu statističke pogreške. A što se tiče,od ova 3-4 glavna kandidata koji bi mogli izboriti drugi krug ne vidim nešto kod njih ništa što izlazi van okvira normi za današnje vrijeme i mjesto održavanja tih istih izbora.U stvari,ovi izbori su sigurno samo proba za sljedeće parlamentarne izbore.Nisam siguran,ali čisto sumnjam da bi neki kandidati položili psiho test,imali bi bar neku dijagnozu,i obavezno uvesti za sve političare takve testove procjene. Valjda profil samih političara sa ovih prostora odražava isto tako profil samih birača u… Čitaj više »

Emiliano Zapata
4 godine prije

Kolakusic je cisti HDZovac. Podsjeca me na onaj video clip u kojem Sanader vice: “gdje su lopovi? “Tko sumnja ,neka naparavi screenshot ovog komentara pa ce se osvijedocit kad dode na vlast.
Takodjer ,svi oni trkeljaju o obracunu s korupcijom a i da se zbilja obracunaju, sve djaba kad je HNB mjenjacnica preko koje isparava novac a o njoj svi sute ,cak i pjevac Skoro! Dalje, nitko nije protiv clanstva Nato-a i EU zbog kojih nema za place, nema dovoljno za mirovine, a ni za bolesnu djecu. O tome se suti ili ide otprilike :”mi smo premali da se odupremo…” e pa onda lijepo po starome, mozda se za 30g. rodi neki novi Pernar pa budite pametniji!

Son of Alerik
4 godine prije

Od ponuđenih ‘načela, predrasuda i uvjerenja’, jedini kandidat koji zadovoljava kriterij je Ivan Pernar. Međutim, čovjek nema ni dana radnog staža izvan Sabora, u život nije zaradio jednu kunu na tržištu, ima vanbračno dijete za koje ne plaća alimentaciju. Povjeriti mu državu? Koliko je političke mudrosti imao, vidiljivo je iz njegovog doprinosa rasturanju Živog Zida, jedine snage koja je mogla oko sebe okupiti ljude koji znaju napraviti promjene. Ivan Vilibor Sinčić, kao ostatak ostataka Živog zida, ovih dana povlači dobre poteze. Deklaracija o položaju kune, recimo. Pa tribine o korupcij, Zakon o ispitivanju porijekla imovine i- Živi zid je podržao Kolakušića koji je jedini kandidat od ponuđenih koji ima potencijal za predsjednika, a da je izvan HDZ-SDP orbite. Međutim, čini se da on ne namjerava doista dobiti izbore. Učinio je sve što je mogao da od sebe otjera birače (pričom o plaći od 10 000 eura, o tomu da će… Čitaj više »

Meštar
4 godine prije

Bravo redakcijo. Odlična analiza!

tuf
4 godine prije

Bilo bi zgodno gorenavedene kriterije preklopiti s “prioritetima” koji su mainstream medijima predani kao obvezni predložak kojeg se moraju držati (red euroatlantskih tema, red LGBT+, red 45′-91-a kako bi se stvorila dimna zavjesa u odnosu na ozbiljne teme, itd.)

Slavonac
4 godine prije

Da Hrvati biraju kao u Srbiji,bijo bi sretan.Oni su ostali dosljedni svojim vojvodama,dao Bog da i u Hrvatskoj biraju svoje Starcevice.

EU dismr
4 godine prije

Tolika dreka i galama za odabrat fikus .. Nepotrebna (sa takvim ovlastima) funkcija, nepotrebno bacanje naših para, negativizam i mlaćenje prazne slame ..

onaj najgl.....veći Dalton
4 godine prije

Izbori…. opet?
Šta je rekao jedan naš, još neafirmirani, mislilac u usponu:
”Hej živote, je*eš li šta drugo osim mene”?
P.S.
Oće li dobit onaj što će najbolje proći između tu handrid tauznt members of HDZ and deir femili members, frends, nejbrs…….
P.P.S.
Moj glas ide Luciji…..
Ako neko ne da više.
Jbg, kad sam go*no od čovika….. nikakav karakter.
I moga bi se naviknut na kolače.
Ako nema janjetine……

MARIJAN
4 godine prije

Naravno da sve predrasude načela i uvjerenja POTPISUJEM KAO SVOJA, jer to su i MOJA UVJERENJA. Što se tiče vjerodostojnosti kandidata najuvjerljiviji je Juričan, Kolakušić je avanturist, Pernar je zabavljač kao i Juričan, postoje veoma opasni kandidati ali i zabavni. Kao ljevičar i dalje ću podupirati sve što će pomoći razvoju i boljem položaju radnika. Zoran Milanović? Ako u zadnjem trzaju ne prolije sve pozitivno što je stvorio ima mogućnosti ali blesav je na svoju ruku.

Brave new world
4 godine prije

Pročitah, razmislih, nasmijah se. Kako pojmiti ideju da 50 posto vlasništva banaka MORA biti u vlasništvu državljana zemlje u kojoj posluju? Kako pojmiti ideju da se monetarnom politikom zapošljavaju ljudi, pa valjda je to stvar fiskalne politike!?
Kao da vam je Pernar pisao program. Mogli ste još staviti i da je ravna zemlja dogma 🤣🤣🤣🤣

Weteran
4 godine prije

Da li je predsednik RH :
– Izabran ?
– Odabran ?
Prvo da se dogovorimo oko toga!?

Dopizdilomi
4 godine prije

Gledam i ne vjerujem. Muppet Show bi imao bolje kandidate. Bit će da stvarno vrijedi kakav narod, takva vlast. Od ovih se ne može izabrati ni manje zlo.

Kažun
4 godine prije

Ja bi glasao za Avu,ali na žalost,nije skupila dovoljno potpisa 😪😪😪.
Ne vidim boljeg kandidata/icu.

Red Dog
4 godine prije

Ava!
Hocemo Avu. Posto je funkcija ionako sprdnja bar da odmorimo oci.
Ili Kata.
Prica lepo. Znam da ne moze ispuniti to, ali lepo ju je cuti.

Zvrk
4 godine prije

grabarka – nastavak šupljega u praznom. primjetno je sve više gafova pa mislim da ona samu sebe sabotira. milanović – prčeviti narcis. voli glumiti korektiv u društvu i ništa konkretnije škoro – podmetnuto kukavičje jaje desnice. reklamira se kao nešto novo iako je riječ o ispraznom proizvodu. kolakušić – velika nepoznanica. htio bi biti sve u jednom. mislim da on radi taktiku za parlamentarne izbore. kovač – socijal-liberalni tehnokrat koji misli da je skoro sve kao u sveučilišnim skriptama. peović – nažalost slika i prilika moderne ljevice i svega u što je devoluirala. juričan – protestni kandidat kakvim u zadnje vrijeme buja tzv region. pernar – sam pao, sam se ubio skupa sa bivšom strankom. čak ni uz bisere nije više toliko stalan po msm-u. orešković – politički proizvod svog svekra koji nije iskoristio momentum i osuđena je na mrvice. đapić – politički pluskvamperfekt koji je pokazao da još diše.… Čitaj više »

Max
4 godine prije

Iiako nisam njegov pristaša Škoro dosta inzistira na suverenitetu jakoj policij vojsci granicama prizvodnji hrane i pića zaštiti štediša… Pernar također.

jure
4 godine prije

demokracija: na ovim i budućim izborima -> dvije budale govore pametnome što da radi !

nessy
4 godine prije

Pitanje za admina;
Pristojno i argumentirano sam napisao zasto ne podrzavam Pernara (iako mi je simpatican), kojega portal ocito, favorizira, nego podrzavam Kolakusica. Pa, zasto mi je izbrisan komentar? Ako sam dobro shvatio, i trazili ste da kazemo koga podrzavamo i zasto? Podrzavam Kolakusica, je li to lose?
Ako treba, napist cu nesto u podrsku Pernaru, ali ne znam kako cete mi dostaviti sendvic?

American_dreams
4 godine prije

Tito bi ih pobjedio sve skupa u prvom krugu,bez obzira sto je 39.godina mrtav.
P.S.Rezultati ankete samo potvrdjuju moju konstataciju da je portal visoko kontaminiran pernarovim dokolicarima,odnosno da je postao sastajaliste ravnozemljasa i antivaksera sa dna populisticke kace.

Mucke
4 godine prije

Drago mi je da ste napisali jedan ovakav clanak,konacno rekao bih,da se barem malim koracima pokusa razbiti medijska blokada i presija prema korisnicima raznih medija u HR u kojima nas razni trabanti postojeceg poretka u medijima pokusavaju uvjeriti da ne postoji nista drugo osim dvoje(ili troje) moralno bankrotiranih spodoba koje zavrijedjuju paznju. Zanimljivo bi bilo da se netko pokusao osvrnuti na onih vasih 20 tocaka i pokusao izdvojiti jednog kandidata koji u svojim izrecenim stavovima odrazava barem vecinu ,ako ne sve,navedene tocke.Tada bi se mozda moglo iskristalizirati da jedino M.Kolakusic ima cvrst i afirmativan stav po vecini navedenih tocaka i da je najnapadaniji od svih medija i komentatora(administratora u sredisnjicama) na njima upravo zbog toga. Nadam se barem jos jednom osvrtu prije izbora u primjerenije vrijeme.Stavljanje ovakvog clanka u isto vrijeme kad se igraju utakmice lige prvaka mirise na praksu HTV-a na kojem se sve potencijalno subverzivno treba sakriti nekim… Čitaj više »

Bruno
4 godine prije

Nisam ni čitao tekst. Pravi kandidat za predsjednika RH sigurno nije na spisku. Iako je kako kažu “fikus” ipak treba predstavljati svoju državu u najboljem svjetlu. Ne lupati gluposti, igrati svoje igrice i stjecati osobnu korist, niti raditi druge nepodopštine.
Možda bi bilo dobro izabrati Pernara (za totalnu promjenu) ili Kovača, ali nešto nisam vidio da su iznenadni povratnici napravili nešto dobro, pogotovu ako imaju veze sa SAD.

Ivi.tz
4 godine prije

Svi predsjednici od kako je postala nezavisna,ne rade ništa dobro za državu,nego za ameriku i brisel tako da…kome to nije jasno i neka mu,neka živi u zabludi.jedino PERNAR.

Floskula
4 godine prije

Svima koji pišu kako “kandidati nemaju ovlasti”, da se “bira fikus” i slično, poručujem: pogledajte Kolakušićeve javne istupe iz 2019., najbolje zadnji Nu2 (od 27.10.), a od starijih možda Podcast inkubator. Nemojte biti intelektualno lijeni. Čovjek je sve objasnio nebrojno puta. Dao je ponudu građanima, kojom preuzima osobnu odgovornost za ispunjavanje toga što je obećao. Dakle, ne skriva se iza nikakve stranke, vijeća (kako se svojedobno Petrov), političkih sponzora i tako dalje. Ako ne ispuni što je rekao znat ćemo tko je odgovoran. Jedini je kandidat koji dugoročno nudi konkretna rješenja, jasno i argumentirano. Pozdrav

Slavonac
4 godine prije

Jadna je zemlja koja bi birala Pernera.Bijo bi sretan kad bi imali vojvodu i ministra obrane kraljevine ,kojeg bi birali a drugog slavili.Samo okrenite osobe,onda bi razgovarali ,KO koga bira.

puki
4 godine prije

Kovaču ste dali 3 zelena smajlija? Dakle 3 pozitivna boda.. Koja smijiurija. Kovač je tipični neoliberalni, elitni, globalistički, ha-en-es-ovski kandidat, koje mu su puna usta demokracije, tolerancije i sličnog sranja. Ali sva sreća, da on nema nikakve šanse. Jer, mamlaz je sam sebi pucao u nogu, kada je izišao na vidjelo kretenizam, koji je prije godinu ili dvije, pravio sa nekim Čehom, Kada su njih dvojica pravili nekakvu studiju, o učestalosti imena Ante u Hrvata i ovaj Kovač je zaključio, da Hrvati ime Ante često daju svojoj djeci zbog Ante Pavelića, usporedivši ime Ante sa imenom Adolf u Njemačkoj i Austriji. Tako je Dejan Kovač umno zaključio eto dok pametni Nijemci izbjegavaju djeci davati ime Adolf, dotle Hrvati, masovno nadjevaju svojoj djeci ime Ante… I ne samo, to Kovač i njegov još mamlazniji češki suator, u inkriminrana “ustaška” imena, svrstali su i mnoga druga imena, samo zato što su ih… Čitaj više »

Boris
4 godine prije

Ode mi je jedino Katarina Peovic simpaticna,i jedino mi je ona izgleda potpuno iskrena. Iako se ne slazem bas u svemu sa njom,najbliza mi je. Ali nisam “demokrata”, pa ne vijerujem u mogucnost tog ” dwmokratskog socializma”. Daj mi dobar socializam bez tog “demokratski”. Ali,ako i budem glasao,mozda cu prije dati glas Kolakusicu. On ipaknima nekakve sanse,ludji je,a nekakav pozitivni ” ludjak” sada treba,a ima malo i diktatorskih osobina,sto takodjer sada treba. Pa i Pernar nebi bio losa opcija za predsjednika. Ipak on govori i o temama o kojima drugi ne smiju,a i ljepo je skusati i gledati kako brcka po zivcima HDZenjara. Ostali nusu vrijedni spomena.

Tao
4 godine prije

Ja ne znam sta rade ovih 50% sto ne izlaze na ikakve izbore. Il si nadite svoje kandidate ili dajte se iselite onda sa planeta ako ne zelite sudjelovat u drustvu.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI