Treba li, osim političkih mamuta, lustrirati novinare i djelatnike javnih medija koji manipuliraju birače?

Hrvatski predsjednički kandidati na izborima 2019.
144 komentara

Prekjučer je završena euforija prvog javnog sučeljavanja 11 kandidata za novog predsjednika Republike Hrvatske. Sučeljavanje nismo prenosili na portalu Logično, jer smo unaprijed znali da ćemo umjesto pravih pitanja, svjedočiti već uhodanoj medijskoj farsi. Ima li smo pravo. Dogodila se sramotna farsa.

Voditelji sučeljavanja i autori pitanja za buduće kandidate su učinili više štete nego koristi. Tko zna, možda je to bio cilj? Zbuniti i iznova polarizirati biračko tijelo oko ideoloških tema i pomoći političkim mamutima zadržati vlast, a sebi radno mjesto.

Ustaše, partizani, Tito, Tuđman, homoseksualci, ćirilica,… su izdominirali sučeljavanje. Kao da hrvatski državljani nisu žrtve ovrha, kronične nezaposlenosti, vrbovanja školovanih mladih ljudi za odlazak u inozemstvo, dužničkog ropstva, birokracije i sluganske politike?

S pravom se pitamo čiji su novinari i tko ih plaća?

Od starog Rima se već zna, tko prostitutku plaća on je i konzumira. Ako narod plaća medije i političare, oni su dužni raditi u njegovom interesu. Jednostavnim riječima: “narod mora konzumirati one koje plaća”.

Političare narod kažnjava svojim glasom na izborima, tvrdi teorija. Tko kažnjava novinare u javnim medijima koji ne respektiraju novinarsku etiku? Zar nije dovoljno tisućljetnih sukoba na našim prostorima i uplakanih majki koje s nadom u bolje sutra šalju svoju djecu u smrt?

Lošom imitacijom američkih predsjedničin izbora, amerikanizacija javne televizije je očita. Mučno za slušati i gledati. Razumijem privatne američke medije koje plaća privatni kapital. Kako rekoh, tko plaća, bira usluge. Istina, ali javnu televiziju ne plaća privatni kapital, nego narod koga treba zadovoljiti.

22. prosinca birači će birati. 11 predsjedničkih kandidata su vrlo sužen izbor. Stavimo se na mjesto birača i pokušajmo vidjeti tko odgovara takozvanim lijevim ili desnim idejama. Vjerujte mi, nema velikog izbora. Na stare političke mamute ne treba računati. Politički su već ofucani i provjereno nepouzdani.

Ostaje nam 8 kandidata od kojih 5 nemaju veliku biračku bazu, a time ni kredibilitet. Portal Logično ne jamči niti za jednog kandidata. Ono što smo već procijenili u našoj analizi izjava i programa predsjedničkih političkih kandidata, stoji i danas.

Rezultat glasanja na portalu Logično

Nebitno jeste li lijevo, centar ili desno, ostaju vam 3 kandidata za koje možemo reći da nisu obnašali vlast, imaju svoje biračko tijelo i tek trebaju pokazati što mogu napraviti, a to su: Ivan Pernar, Miroslav Škoro i Mislav Kolakušić. Ugodno je vidjeti kako su čitatelji portala Logično svojim glasovima u našoj online anketi potvrdili našu uređivačku politku.

Ne slušajte što mainstream i javni mediji pričaju. Umjesto slike, preferirajte i analizirajte ton, glasajte za one koji vam izgledaju najiskreniji i koji do sada nisu varali svoje birače.



DAJTE SVOJ GLAS

[totalpoll id=”65700″]
Javni medijiPredsjednički izbori 2019.
Pretplatiti se
Obavijesti o
144 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ante Matić
4 godine prije

Što se dadete manipulirat. Ako ste manipulirani od novinarske bagre, onda ste srtvarno gori od njih . Mene ovi kandiudati za predsjedničku stolicu uopće ne zanimaju, niti ću glasat. Nitko od njih nije zaslužio moj glas. Sve su to šufti.Nama treba drugi,mali Tuđman, ala Orban…

Ante Matić
4 godine prije

Ovi poliktički mrtvaci koji jurišaju na predsjednički hervatski tron, mene ne zanima ova desetorka, ova šaka jada… Nitko od njih nije zaslužio moj glas. Poslije velikog Tuđmana,nama treba mali Tuđman, neko poput mađarskog Orbana…

Moreno
4 godine prije

Nije isključeno da je Kolinda i imala pitanja unaprid jer je HRT pod kontrolom SOA-e i ništa se ne prepušta slučaju
Škoru su isto progurale tajne službe, najprij se počeja spominjat u Bujici, nakon toga je HRT napravija anketu samo radi njega, a da je posli ankete Škoro i dalje izjavljiva kako nezna oće li se kandidirat.
Svak je moga vidit kako su MS mediji od samoga početka odvojili Kolindu, Milanovića i Škoru od ostalih, a šta je najgore i od ostalih kandidata bilo ih je par koji su veći globalisti i od Georga Sorosa kojega definitivno nebi razočarali kad bi dobili predsjedničku funkciju.
Možemo mi srat po medijima, ali sve se jasno vidi, a problem je šta su većina ovce i ne žele ni vidit ni mislit.

Fabijan
4 godine prije

Problem demokracijeje sto svaka budala ima pravo glasat I pricati na glas

Moreno
4 godine prije

L.R. A koji je to način . . . vi morete spominjat us*aše i par*izane, a nama nedate . . . niste ni vi daleko od HRT-a šta se nametanja tema tiče . . . vama je to tabu tema isto ka HRT-u izlazak iz EU ili NATO . . .

Kora
4 godine prije

@

Može malo realnosti? Niti se Pernar suzdržavao, niti je imao šanse “ukrasti show”. Naime, nije si uspjeo stvoriti nijednu priliku da ga zaštitari iznose iz studija ili na bilo koji drugi način skrenuti pozornost na sebe, a u samom predstavljanju ga je Juričan tako nadigrao da ovaj zaslužuje titulu “profesora emeritusa”, a ne samo “redatelja”.

Alex
4 godine prije

Novinare plaća onaj tko ima love. Lovu ima onaj tko krade… već 30 godina… zna se… Hrvatska i dalje tone prema časnoj poziciji fenjeraša u EU. Drugi sv. rat se nastavlja

Avatar
4 godine prije

Kobilda Kitar-Grabarović

Emiliano Zapata
4 godine prije

Po meni jedino Pernar postavlja prava pitanja…

Slavonac
4 godine prije

Najveci problem demokracije ,sto je reko jedan filozof,samo budala umre a u zivotu ne promjeni misljenje.To se najvise tice za bivse komunisticke zemlje.Hvala Bogu pa zivim 50g u demokraciji.Placenici u medijima i anketama prodaju karakter za judine skude.Izjavijo je veliki Hrvatski covjek,u Hrvata vidje toliko cuda,ne nadjem strika za toliko Juda.

tuf
4 godine prije

Koji smijeh od “sučeljavanja” kada je većina pitanja svjetonazorska i irelevantna za običan život… Jasno je kao dan da je “demokracija” iskontrolirana u toj mjeri da desetljećima vrte teme kojima je cilj odvući pažnju od svega ključnoga za narod. Gdje su geostrateška pitanja, na kojima bi predsjednik trebao imati naglasak? Gdje su, na primjer, osvrti budućeg vrhovnog zapovjednika oružanih snaga na činjenicu da je u savezu s najvećom terorističkom organizacijom? Osvrt na činjenicu da se UDVOSTRUČUJE vojni budžet dok djeca umiru u trošnim bolnicama, a stariji su lišeni dostojanstva i umjesto da su na toplom kopaju vani po kontejnerima? Osvrt na uvučenost Hrvatske u planiranje novih sukoba? Osvrt na nedostatak suverenosti države kojom budući predsjednik “upravlja” jer zbog nadređenog zapovjednika ne smije trgovati s nekim državama svijeta? Osvrt na bankarski sustav koji ucjenjuje Vladu, činjenicu da CIA i MI6 slobodno švrljaju po državi bez ikakve kontrole? Osvrt na više od… Čitaj više »

Son of Alerik
4 godine prije

Od Mesića na ovamo, predsjednički izbori su najnebitniji izbori u državi.Predsjednik ne odlučuje ni o čemu bitnom, na raspolaganju nema novac, smije potrošiti onoliko koliko mu Vlada odobri Proračunom. Pa ipak svake pete godine donesu dašak nade među ljude jer eto – nešto bi se moglo i promijeniti. Moglo bi, ali ne s promjenom predsjednika. Ono što Kolakušić misli – predsjedničkim mandatom dobiti čarobni štapić u ruke pa preko reda, bez puno truda i muke doći do svevlasti i uređenja države po svojoj mjeri (svejedno je i ako je po mjeri većine), teško može proći. Za promjenu ukupne politike potreban je mukotrpni, istrajni, uporni rad na terenu. Ono što je Živi Zid radio recimo do rasula. Ili bolje – ono što se sad iz petnih žila trudi činiti Ivan Vilibor Sinčić. Hrvatska također ima problem koji ne proizlazi iz Sorosa, HTV-a, MMF-a, novca kao dug, a to je – većina… Čitaj više »

citalac
4 godine prije

Bravo za clanak. A.D. Politika bi vam pozavidela. Zlo je krenulo sa prodajom blica. Nego necu o tome. Sve pohvale.

Ivo
4 godine prije

Sučeljavanje izrežirano, pitanja pažljivo probrana. Ništa o neodrživosti javnog duga, deložacijama, iseljavanju, privatizaciji zdravstva, masovnim krađama i korupciji.

Inače, glavna funkcija predsjednika trebala bi biti da bude glas naroda i ukazuje na nepravilnosti, budući su građani nemoćni da probiju medijsku blokadu. U tom smislu, za RH bi bilo najkorisnije da pobijedi Pernar, kako i se o svim tim pažljivo skrivanim problemima moglo i javno čuti.
Pri tome bi Pernar imao puno više prilike za izražavanje stavova, budući bi ga tjelohranitelji čuvali od saborskih izbacivača, a i inače bi bilo grezo da se predsjednika države iznosi iz javnih prostora.

Sion
4 godine prije

Ako je autor ovog članka iz Hrvatske, onda je jako loše informiran o navedenim kandidatima, pa je bilo poštenije da ni ne piše članak na ovu temu.

Stoji u tekstu “Ostaju vam 3 kandidata za koje možemo reći da nisu obnašali vlast, imaju svoje biračko tijelo i tek trebaju pokazati što mogu napraviti”.

Od te trojice na koju mislite, Pernar je već do sada bio u nekoliko stranaka, između ostalog i u HDZ-u, a sada je i u saboru. Škoro je također bio i u HDZ-u i saboru. Tako da se za njih ne može reći da nisu bili dio sustava i vlasti, i da nam tek trebaju pokazati kakvi su.

Dakle, po mjerilima koje ste vi sami zadali, eventualno ostaje Kolakušić, a ostala dvojica su debelo zakazala.

žrec
4 godine prije

“Razumijem privatne američke medije koje plaća privatni kapital. Kako rekoh, tko plaća, bira usluge. Istina, ali javnu televiziju ne plaća privatni kapital, nego narod koga treba zadovoljiti.” Već sam dosadan s neslaganjem koje imam u pogledu kritike javnih televizija, odnosno HRT-a. Po čemu su danas državni/javni mediji gori od korporativnih? Na javne se još uvijek nekako može utjecati, a kako utjecati na privatne medije? Oni također sišu proračun kroz razne fondacije, (fond za pluralizam medija, europski antiruski fondovi, lgbt fondovi), imaju smanjeni pdv, a kad zagusti država im oprašta dugove. Pitajte Kolakušića.

Abe Tse deja-vu
4 godine prije

Logicno i anketa su nam istakli 3 ista kandidata. Ja bih makao Škoru i stavio Kovača. To su onda trojica koja su nešto pričali o ekonomiji, tj. kako i od čega ćemo živjeti. Pritom je Kovač najviše djelovao kao da zna o čemu priča, ali Pernar je ipak taj koji priča o mjenjačnici i ekonomskom ropstvu, tj. temeljima.
Juričanu bih preporučio slogan, ako iznenadi ulaskom u drugi krug: “Uprimo svi zajedno svak u svoju korist”
Krotko pozdravljam.

Zigi
4 godine prije

Primjetio sam da postoji kontradikcija u mnogim komentarima ovog sučeljavanja u obliku primjedbe na pitanja od strane HTV-a i sadašnje uloge predsjednika . Naime manje više svi su ogorčeni na tzv svjetoazorska pitanja i nazivaju to cirkusom , a istovremeno izlaganja kandidata kako bi oni uradili ovo ili ono ismijavaju sa obrazloženjem pa oni to ne mogu. Pa da doista oni to ne mogu zato su i dobili svjetonazorska pitanja, jer predsjednik za sada može samo utjecati na neka “svjetonazorska” pitanja sa svojom pojavom na ovim ili onim događajima ili pokroviteljstvom ili blagi utjecajem kroz štampu. Dali podržava LGBT zajednicu otkriva koliko i da li je tolerantan , partizani /ustaše da li gaji simpatije za nacionalizam , tito / njegov odnos prema prošloj državi , abortus /spreman jasno davati odgovor i na teška pitanja itd. Ne možete ga pitati o vanjskom dugu , jer njegov opis radnog mjesta mu to… Čitaj više »

Mucke
4 godine prije

Predizborna debata predsjednickih kandidata se ocekivano pretvorila u lakrdiju u kojoj je jedino vazno bilo da dvoje kandidata vladajuce kamarile izadju neokrznuti i budu predstavljeni kao jedini moguci izbor.Nije uopce bitno sto je ovaj prljavi posao pripao HRT-u,jednako bi postupili i ostale TV kuce (Nova,RTL,N1) koje uopce ni ne pokusavaju sakriti da imaju istog gazdu kao i HRT i da pusu u isti rog od svog osnivanja. Centrifuga propagande,upaljena na najvecu brzinu,uporno pokusava uvjeriti buduce glasace da je Predsjednik drzave nebitna funkcija sto ne moze biti dalje od istine.Uz ovlasti u vojsci i vojnim obavjestajnim sluzbama ima ovlasti i u vanjskoj politici i uz ovo bi trebao-la dobiti i ovlast za veto na izbor sudaca Vrhovnog i Ustavnog suda te pravo samostalnog raspisivanja referenduma.Ovo bi dovelo do balansa u vlasti nakon kojega se vise nitko ne bi usudio uci za saborsku govornicu i reci “Ja mogu sto hocu” Jedan jedini… Čitaj više »

Koba
4 godine prije

Moj glas dr.Anti Pavloviću.

Nasy
4 godine prije

Pozdravljam članak i rezon !

Slavonac
4 godine prije

Jednom sam cuo dobru izjavu.Nije vazno koliko glasaju,vazan je onaj koji broji.Sjecam se 2016 navecer razlika dvanest mandata u 23 sata,ujutro u pet samo cetri.Sad su otkupili i Apis,bice lakse.Rece Todoric jednom iz Londons,Plenkovic je samo igracka komunisticki masona.Znamo mi i njegovog cacu i drugi tajkuna,a Plinkija komunisticke roditelje.Nista nije slucajno,kad dovede HDZ na 10% onda ce otic.

Lucija
4 godine prije

Nakon autogola s ratnim zločincem i jadnog ptedstavljanja na tv, povlačim svoju tvrdnju da Škoro sigurno ulazi u drugi krug.

Farre
4 godine prije

Suveren je onaj ko je u stanju da proglasi vanredno stanje” ili “Suveren je onaj ko ima ovlasti monetarne politike”
Kako jedini legitimni Suveren (birač) ne može odlučivati o bilo kojem od ova dva kriterija, tu se očituje sva apsurdnost izbora u uslovima okupacione, neo-kolonijalne vlasti.
Domaći političari tu igraju ulogu Kapos, odnosno onih koji za malo dodatnih privilegija rade za interes kolonizatora (koji se svodi na očuvanje Statusa Quo, odnosno apsolutnu kontrolu financijskog i trgovačkog sektora države). Izbori su tu radi zabavljanja naroda (da i narod pomisli da se nešto pita) i legitimisanje nelegalne vlade

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI