”Je li ovo novorođenče vaša meta, Netanyahu?”, glasi pitanje jednog oca iz Gaze, koje se proširilo internetom

Gaza-Djeca stradala u toku bombardovanja
39 komentara

U svojoj molbi koju je izrazio svijetu, kako bi svijet bio svjestan izraelske brutalnosti, ožalošćeni palestinski otac, dok je držao svog sinčića ubijenog u bombaškom napadu u Gazi, postavio je nekoliko zastrašujućih pitanja premijeru Benjaminu Netanyahuu.

“Netanyahu i ministru obrane, je li ovo dijete vaša meta?” Upitao je ožalošćeni otac držeći mrtvog sina Ibrahima Al-Rantisija, koji je ubijen u izraelskom zračnom napadu u Rafahu.

“Hoćete li pokazati svoju moć tako što ćete ubijati naše žene i djecu?” Nastavio je na arapskom.

“Što je moje dijete učinilo da ste nam morali srušiti kuću, a da nas niste ni upozorili? Zašto nasilno bombardirate naše domove i potpuno ih uništavate?” Glase neka od pitanja koja je postavila Safa – palestinska novinska agencija.

Željezna kupola

Više od pet dana Izrael raketira pojas Gaze, u svome odgovoru na Hamasovo neselektivno raketiranje Izraela i kako bi ”spasili svoje građane.”

Međutim, prema izraelskim obrambenim snagama (IDF), većinu od preko 1.750 raketa koje je Hamas do sada ispalio na izraelski teritorij presrela je “Željezna kupola.” Radi se o poznatom izraelskom obrambenom sustavu. Ostale rakete koje kupola nije presrela nisu uzrokovale veću štetu.

No, prema izvještajima izraelskih medija, 10 Izraelaca ubijeno je kao rezultat raketiranja od strane Hamasa, koji vlada Gazom.

Sa zračnim napadima, Izrael je također premjestio svoje kopnene postrojbe u blizinu Gaze. Svjedoci i palestinski sigurnosni izvori rekli su Xinhui da je izraelska vojska u petak tenkovima gađala istočno područje grada Gaze, ubivši najmanje dvoje ljudi.

Prema medicinskim izvorima, tenkovi su pogodili grad Beit Lahia na sjeveru Gaze, usmrtivši pritom majku i njezino četvero djece.

”Naša poruka cijelome svijetu”

Ožalošćeni palestinski otac zatražio je od svijeta neka se probudi i shvati brutalno i kontinuirano bombardiranje Gaze, koje je do sada dovelo do smrti više od 137 Palestinaca, uključujući 36 djece i najmanje 20 žena.

“Ovo nevino dijete ubijeno u izraelskom bombardiranju naša je poruka cijelom svijetu”, rekao je u videu.

“Kakav je grijeh ovo novorođenče počinilo da je zaslužilo da ga se ubije?”, upitao je.

“Izrael je tlačiteljska, nepravedna i ubojita zemlja utemeljena na nepravdi i progonima”, rekao je.

”Koliko ćete još šutjeti?”

Ožalošćeni otac također je doveo u pitanje šutnju svijeta, zbog onoga što je nazvao izraelskom “brutalnošću”, “ugnjetavanjem” i “nepravdom.”

„O svijete! O, slobodni ljudi širom svijeta, zašto je to nepravda? Samo pitam svijet dokad ćete šutjeti o našoj boli, ugnjetavanju i nepravdi?”

Borbe između Izraela i Hamasa izazvale su višednevne eskalacije sukoba Palestinaca i izraelske policije u kompleksu Al-Aqsa u istočnom Jeruzalemu. Ovo mjesto štuju i muslimani, koji ga zovu Haram al-Sharif (Plemenito svetište) i Židovi, kojima je to mjesto poznato kao Hram na planini.

Hamas je zatražio od Izraela uklanjanje policije s tog područja, ali i obližnjeg pretežno arapskog okruga Sheikh Jarrah, gdje se palestinske obitelji suočavaju s deložacijom od strane židovskih doseljenika. Nakon što njihov ultimatum nije bio ispoštovan, Hamas je na Izrael lansirao 1.700 raketa.

gazaIDFIZRAELNetanyahuPalestina
Pretplatiti se
Obavijesti o
39 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zvrk
2 godine prije

Vrlo sličan narativ je viđen u sirijskom ratu.

happy trigger
2 godine prije

opet miješaju go..na umjesto da poštuju primirje i pokore se stfu dosta ste nas zatrovali propagandom i još koristeči djecu,uhvatite se posla a ne raketa

happy trigger
2 godine prije

a by the way preko trečine palestinskih raketa su pale po palestincima a Izrael je najavio sve napade osim onog na glavnoga kad su rekli cijelom bloku oko njega rekli al ne i njemu pa je pobjegao jer je dobio informaciju a ostavio ženu i djecu da poginu….to je borac neće djevica vidjet

Random
2 godine prije

Meni se posebno urezala u pamcenje slika od posljednjeg artiljerijskog bombardiranja Gaze (2014 ili 2016 kad vec) otac istrcava iz zgrade noseci bebu kojoj nedostaje pola glavice vristeci i pokusavajuci odnijeti dijete do kola hitne pomoci. Dobio sam dojam da je bio u takvom soku da nije shvatio da tu pomoci vise nema.

happy trigger
2 godine prije

plaču za par stotina mrtvih danima ,zamisli koliko bi Sovjeti moralii plakat sa dvadesetak miljona pa nisu nikad plakali nego bijes ugradili u ponos i pobjedili ,arapi nikad nisu znali ratovat uvijek su kmečali i šlepali se za jakim gazdama ,nek se ugledaju na Šijite umjesto da ih dižu u zrak pa za par generacija budu sila , kmeče samo dijeca i žene a ko što vidimo i muški arapi gade mi se, kod nas na sprovodu ako pustiš suzu gledaju te ko slabiča ….nek plate narikače bar bolje zvuči

Moshe
2 godine prije

puno su izdržali od četvrtka do petka i molitve i evo novih nereda na brdu hrama pravi vjernici…..neka ih protjeraju u egipat i jordan samo treba ostavit koridor za bijeg i ožeži

2 godine prije

ovdje se nece javiti vjernici, krscani, biblijski palentolozi (palenta. namjerno). oni su prezauzeti proucavanjem “dokaza”.
ne mogu komentirati bezdusnost nekih komentatora ovdje jer ni sami nemaju duse.
prokleti bili, lazovi!

2 godine prije

ma da, ja sam ATEIST. ateist 100 puta jer ne zelim biti dio vase pokvarene druzbe.
radje cu u pakao nego sa vama. neka Bog uzme moju dusu.

2 godine prije

ovdje se ni muslimani ne zele javiti.
valjda da ne uvrijede tursku i saudiju. sve kalkulanti.
vrijedjaju se samo kad im nacrtas onog njihovog osnivaca.

smrt sionistima
2 godine prije

Satanistički i zločinački Izrael treba sravniti sa zemljom…

Hugo de Payens
2 godine prije

po boji i mrtvačkim pjegama mali je mrtav već danima ležeči čelom prema dolje a ovaj do ga ko liječi

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI