Jedan od najvećih lanaca trgovačkih centara u Velikoj Britaniji zbog koronavirusa doživio kolaps

Intu
16 komentara

Intu, lanac koji je osnovan 1980. godine pod drugim imenom, prijavio je nedavno dugovanja koja su veća od 4,5 milijardi funti. Tvrtka posjeduje velik broj bogatih i velikih britanskih trgovačkih centara, uključujući Trafford centar u Manchesteru i Metro centar na Tynesideu.

Intu, vlasnik mnogih od tih trgovačkih centara, nakon obavljanja savjetovanja s jamcima, u petak, 26. lipnja, doživio je kolaps.

Djelatnici za odnose s javnošću iz Intua, lanca koji posjeduje golemi trgovački centar Lakeside u Essexu, trgovački centar Merry Hill na zapadnom Midlandsu i centar Trafford u Manchesteru, izjavili su da će tržni centri nastaviti s radom.

Tvrtka je u petak izdala priopćenje u kojem stoji: “Razgovori su nastavljeni s vjerovnicima Intu Grupe u vezi s uvjetima sporazuma, utemeljenih na mirovanju. Nažalost, nije postignuto dovoljno usklađivanja i dogovora kod takvih uvjeta”.

Izjava nastavlja: „Odbor stoga razmatra položaj Intua s ciljem zaštite interesa svojih dioničara. To će vjerojatno uključivati imenovanje administratora”.

Intu, lanac koji posjeduje devet od 20 najvećih trgovačkih centara u Velikoj Britaniji i koji zapošljava 2.500 ljudi, primoran je bio dati otkaz šestero od deset radnika u tržnim centrima, kao i 20% osoblja središnjih ureda.

Grupa, koja također posjeduje dva trgovačka centra u Španjolskoj, bila je u problemima i prije nego što je počela kriza uzrokovana Covid-19.

Nekoliko najvećih tvrtki-prodavača: Debenhams, House of Fraser i Topshop, zatvorili su prodavaonice i zahtijevali smanjenje najma, kako bi se mogli nastaviti nadmetati s konkurencijom koja vlada u mrežnoj prodaji.

Očekuje se da će administratori, KPMG, pokušati prodati većinu trgovačkih centara, iako će neki manji i manje uspješni možda biti djelomično zatvoreni i pretvoreni u stambeni prostor.

COVID-19Intu trgovineTopshop
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Emiliano Zapata
3 godine prije

Obicno okrupnjavanje kapitala…Od dna prema vrhu piramide! Napokon i oni u sredini piramide postaju sirotinja

Milance
3 godine prije

Cilj koronavirusa je bio dá se smanji potrosacka potřeba národa na planeti za 50%i vise kako Bi se sacuvao eko sistem, dá nebi došlo do unistenja planete.Dosadasnja proizvodnja koja se odvijala u Kini, Aziji preseliti ce se do matičního država u oblouku malé proizvodnje, malih obrta.Vecina velikih svjetskih firmi ce propasti kao i veliki trgovacky centri.Najveci pád imati ce automobilskoj industriji jer věc po prvim podacima proizvodnja i prodaja auta pala za 65%.Kina je bílá najveci zagadjivac na planeti i zato se ruší dosadasnja proizvodnja i preseljava u oblouku malih obrta do maticni država.Takodjer, vise nece biti masovne migracije u turizmu kao sto je bílo, nece vise biti jeftinih aranzmana do Egypta , Maroka itd.Turizam se se scestí na lokální Dio unutar samé drzave ili turizam unutar EU npr, balkana itd..mozemo zaboraviti turizam kakav je bio do sada.Znaci, cilj koronavirusa kao instrumenta za preformacija svjeta ima dá se pojedine drzave… Čitaj više »

Zax
3 godine prije

Naglasak je ono: zbog koronavirusa. Ponavljaj laz dok god ne postane istina. Propast srednje klase na zapadu. Kriv je virus. Milijuni nezaposlenih, kriv je virus. Propast autoindustrije, kriv je virus. Propast avioindustrije,kriv je virus…

Ive
3 godine prije

Jeli o pocetak kolapsa Britanske ekonomije kako ju je zasnovala Margaret Tacher. Ta kuja je stavar postavila nakaradno, kako Britaniji ne treba proizvodnja niti tvornice, da jj dovljna trgovina i servisi. Recimo u samo 6 mjeseci, dokaskom Tacherice na vlast Generalelectric je zatvorio u Liverpoolu tvornicu sa 50.000 zaposlenih, liverpoolska brodogradilista su ostala bez posla, grad se unutar godinu dana repolovio u broju stanovnika sa 700,000 na oko 350,000. Veliki trgovacki lanci su unistili male trgovce i male lokalne trgovine, nakada su u svakom malom kvartu bili mali centri gdije su bile trgovine zivotnim potrepstinama, mesnice, ribarnice, vocarne, cvijecarne, frizeri, pabovi i… Toga vise nema mnoge lokale su preuzeli “TAKE AWAY” od indijskih, talijanskih, kineskih i… Tako da mnoge obitelji ne kuhaju kod kuce nego naruce dostavu na vrata i tako se prehranjuju, neke mlade britanke i nemaju pojma o kuhanju, a za pripremu hrane ne koriste drugo do mikrovalnih… Čitaj više »

soefvnioaewrvfrnerfviuaewrfvuewrfve
3 godine prije

Zemljani još nisu skužili da su trgovine prošlost a amazon i ostali jedina budučnost koju im kroje braća od amazončine i ostalih. Naravno ako se cjepiš protiv pameti i postaneš borg na serveru kojima propusnicu i karticu umjesto gotovine.

Lucija
3 godine prije

“Grupa, …, bila je u problemima i PRIJE nego što je počela kriza uzrokovana Covid-19.”
Definitivna kriza. I to ne obična.
Pad potražnje. Uzrokovan smanjenjem kupovne moći. Koje traje i traje.
Ne, ovo nije još jedna ciklična kriza hiperprodukcije.

“…otkaz šestero od deset radnika u tržnim centrima, kao i 20% osoblja središnjih ureda.”
Što znači da nisu ni imali višak admikistrativnih radnika.
Radnike u trgovinama zamjenit će robotima: donosit će proizvode iz skladišta i stavljati na police…

Max
3 godine prije

Sad ih je dotuklo….

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI