Jedini način da se riješi izraelsko-palestinski sukob je rješenje s dvije države

Pedro Sanchez
14 komentara

Španjolski premijer Pedro Sanchez istaknuo je važnost dvodržavnog rješenja za izraelsko-palestinsko pitanje, pozivajući u ponedjeljak na napore da se spriječi širenje sukoba na druge regije.

Sanchez je rekao da, iako Izrael ima pravo braniti se od Hamasa, pomirenje je jedini izlaz, prenosi novinska agencija Europa Press.

Naglasio je da se napori trebaju usmjeriti na sprječavanje širenja sukoba na regionalnu razinu i na postizanje mirnog rješenja izraelsko-palestinskog sukoba.

U tu svrhu treba postići dvodržavno rješenje, dodao je.

Deset dana nakon sukoba s palestinskom skupinom Hamas, izraelsko bombardiranje i blokada Pojasa Gaze je nastavljeno, s više od milijun ljudi – gotovo polovica ukupnog stanovništva Gaze – raseljeno je, prema UN-ovoj Agenciji za pomoć palestinskim izbjeglicama na Bliskom istoku.

Gaza proživljava strašnu humanitarnu krizu bez struje, dok vode, hrane, goriva i medicinskih zaliha ponestaje, dok civili bježe na jug nakon izraelskog upozorenja da se evakuiraju iz sjevernih područja.

Borbe su počele kada je Hamas 7. listopada pokrenuo operaciju Al-Aqsa Flood, višestruki iznenadni napad koji uključuje niz raketnih bacanja i infiltracije u Izrael kopnom, morem i zrakom. Rečeno je da je upad bio odmazda za napad na džamiju Al-Aqsa i pojačano nasilje doseljenika.

IZRAELPalestinaPedro Sanchezrješenje
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
hiber
6 mjeseci prije

Amneza. Zaboravili ste napad na civile. I to dugo planirani? Kako to? Demencija?

Max
6 mjeseci prije

To je jedino logično.

Pol
6 mjeseci prije

Rjesenje dvije drzave zastupa i Putin i Rusija…a zasto Starlight mrzi Putina i zove ga cionistom? Jel moze itko pogoditi?

tihobl
6 mjeseci prije

Englezi su prije 120 godina isplanirali Nestabilni Bliski Istok. Prije 70 godina pocli su sa stvaranjem Izraela. Cak i podjela na dvije drzave nece donijeti stabilnost – englezi ce i dalje mutiti vodu. Dok rusi ne ruknu nekoliko sarmata na Englesku mira nece biti.

DDT
6 mjeseci prije

Nešto ne razumijem; (neka dr.hiber pojasni) Izrael je proglasio rat (kome po međunarodnom pravu), Gaza sa Palestincima nije Država (to je geto). Izraelci su suspendirali ratno pravo u sukobu sa kime (civilima palestincima koji su nenaoružani). Dakle Izrael provodi genocid i teror na narodom Palestine (Palestincima u Gazi) pa su po međunarodnom pravu državni teroristi ili ratni zloćinci. Hoće li Međunarodni kazneni sud podići kaznenu prijavu i uhidbeni nalog za Natanyahua i njegove generale??
Hamas je teroristička organizacija ali nije službena vojska Palestinaca, Izrael ima pravo uhititi Hamasovce, suditi im i staviti u zatvor. Upitno je koje pravo se primjenjuje sobzirom da Izrael na priznaje Palestince iz Gaze kao državljanine Izraela, a Gaza nije država (Palestinci nemaju svoje Države, mada po rezolucijama Una imaju pravo na Državu ( Dakle tko je tu Terorista i međunarodni zločinac) ima li tko da meni neukom pojasni (moguće Bik koji sedi u Briselu)

Max
6 mjeseci prije

Eh moji Logičari nema goreg terora od ove moje cijepljene bagre tražio sam na wc čekao sat vremena i još trpio prodike što se mrštim.

Josip
6 mjeseci prije

Jedino rješenje je židovi marš van iz palestinske zemlje koju ste oteli i naselili..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI