Jednom obrisan – zauvijek obrisan! Korisnički račun Donalda Trumpa će ostati zauvijek blokiran na Twitteru, čak i ako bude ponovno izabran za predsjednika

Zabrana Trumpa na Twitteru
17 komentara

Bivšem predsjedniku Donaldu Trumpu nikad više neće biti dopušten povratak na Twitter, čak i ako se ponovno kandidira za dužnost 2024. godine i pobijedi, rekao je glavni financijski direktor tvrtke Ned Segal za CNBC.

“Način na koji funkcioniraju naše politike, kada vas uklone s platforme, uklone vas s platforme zauvijek”, rekao je Segal za CNBC u srijedu, dodajući da su zabrane trajne “bez obzira jeste li komentator, jeste li financijski direktor ili ste bivši ili sadašnji javni dužnosnik.”

“Naše politike ne dopuštaju ljudima povratak na našu platformu”, izjavio je Segal.

Trumpu je zabranjen pristup Twitteru, ali i mnoštvu drugih platformi društvenih mreža u siječnju, nakon njegovog navodnog obraćanja mnoštvu pristaša u Washingtonu, koji su nasilno pokušali ući na Capitol Hill. Trump je pristašama rekao neka prosvjeduju “mirno i domoljubno,” ali bez obzira na to, Twitter je Trumpu zamjerio dvije objave dva dana kasnije, u kojima je pohvalio “američke domoljube koji su glasovali za mene” nakon čega je napisao kako on neće prisustvovati inauguraciji Joea Bidena.

Prema odlukama Twittera, ove su objave „vrlo vjerojatno potaknule i nadahnuli ljude na nasilne prosvjede i počinjenje kaznenih djela, koja su se dogodila na Capitol Hillu 06. siječnja 2021.”, a Trumpov račun obustavljen je” zbog rizika od daljnjeg poticanja na nasilje.”

Gašenje Trumpovog korisničkog računa žestoko su kritizirali pristaše bivšeg predsjednika, kao i zagovornici slobode izražavanja.

Prošlotjednom anketom utvrđeno je da će 45 posto republikanskih glasača podržati kandidaturu za predsjednika Trumpa 2024. godine, u odnosu na 65 posto u prosincu. Međutim, Trumpa će Senat najprije morati osloboditi u tekućem procesu opoziva protiv njega, kako bi izbjegao zabranu obavljanja funkcije. Nadalje, bez svog megafona na društvenim mrežama Trumpu bi bilo uskraćeno jedno od najdražih i najučinkovitijih sredstava komunikacije.

CenzuraDonald Trump
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nekoime
3 godine prije

Ne sjećam se kada je to Zuckerberg izabran za Predsjednika Zemlje.

Savonarola
3 godine prije

Bravo twiter, neka se zna ko je bio i ostao gazda !

BanOvan
3 godine prije

I treba obrisati Trumpolinu kada Trumpolina nije znala obrisati Twiter.
Nije to ko u onom vicu o Bogu i Niče-u
Osvanuo grafit na tarabi:
“Nema više Boga.” u potpisu NIče
Drugi dan osvanuo grafit na tarabi:
“Nema više Niče-a” u potpisu Bog.
E tako se to radi, a ne da se zahebaje sa Inancima, Sirijcima , Talibanima, Kinezovcima .
Prvo budeš Bog u vlastitoj kući.

3 godine prije zadnji put uredio BanOvan
jablan u žitu
3 godine prije

Tako ti je to kad je jedna kompanija jača i od samog predsednika države… Da su normalni, a nisu, momentalno bi ugasili kompaniju a sve šefove na sud i u zatvor zbog urote protiv vlasti, samim tim i države.

Max
3 godine prije

No tweets for him.

Tupko Glupko
3 godine prije

Dokaz da demokracije u SAD nema i da su tamo korporacije iznad zakona.

Mucke
3 godine prije

Ako je ovaj knjiski moljac ista mogao nauciti u zivotu ,onda je to da se rijeci
” zauvijek i nikada ” u stvarnom zivotu a pogotovo u politici ne koriste ,kako onaj koji ih izgovara ne bi u odredjenom trenutku bio izvrgnut ruglu.

mQstar
3 godine prije

“Cvrkut” iz Tajvana, Burme…

https://twitter.com/DanScavino/status/1356120162165022720?s=09

Budno sanjam nasmijane i opuštene Kineze 👀

3 godine prije zadnji put uredio mQstar
ime
3 godine prije

Sročimo to ovako. Trump postane predsednik, a Twitter bidne ugašen.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI