Jemen oborio američki dron

Reaper
16 komentara

Dužnosnici Pentagona anonimno su potvrdili obaranje MQ-9 Reapera, prema ABC Newsu

Američka vojna bespilotna letjelica oborena je dok je djelovala iznad obale Jemena u srijedu, rekli su neimenovani dužnosnici za više medija, pripisujući napad miliciji Hutija. Naoružana skupina prethodno je obećala napade bespilotnim letjelicama i raketama na Izrael usred nastavka borbi u Gazi.

Dron MQ-9 Reaper oboren je u međunarodnom zračnom prostoru, rekli su dužnosnici, ističući da središnje zapovjedništvo SAD-a sada istražuje incident.

“Možemo potvrditi da su snage Hutija oborile američku vojnu letjelicu MQ-9 s daljinskim upravljanjem kod obale Jemena”, rekao je dužnosnik Pentagona za ABC News.

Grupa je također podijelila snimke, za koje tvrde da pokazuju napad, gdje se vidi kako projektil protuzračne obrane pogađa zrakoplov i eruptira u plamen.

Ranije u srijedu, glasnogovornik Hutija, skupine koja održava de facto vlast nad dijelom Jemena od 2014., rekao je da je dron pogođen “dok je provodio neprijateljske, nadgledajuće i špijunske operacije u jemenskim teritorijalnim vodama zajedno sa američkom vojskom podrška izraelskom entitetu.”

“Neprijateljski činovi neće odvratiti jemenske oružane snage od nastavka provođenja vojnih operacija protiv izraelskog entiteta u znak solidarnosti s ugnjetavanjem palestinske nacije”, dodao je glasnogovornik.

Krajem prošlog mjeseca dužnosnici Hutija potvrdili su da su pokrenuli nekoliko napada bespilotnim letjelicama i projektilima na Izrael kao znak potpore Palestincima u Gazi, te su obećali dodatne napade.

Američka vojska je prethodno rekla da je oborila projektile usmjerene prema Izraelu iznad Crvenog mora, a navodno je razarač američke mornarice presreo krstareće rakete i bespilotne letjelice koje su lansirale Hutiji snage u listopadu.

Američki dužnosnici također su potvrdili seriju “nenaoružanih” letova bespilotnih letjelica iznad Gaze od smrtonosnog napada Hamasa na Izrael 7. listopada, ali su tvrdili da su operacije imale za cilj locirati taoce koje je uzela palestinska militantna skupina.

dronJemenMQ-9PentagonReaper
Pretplatiti se
Obavijesti o
16 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
abc
5 mjeseci prije

Gađali ga papučom….. 😁😂🤣😁

Odisea
5 mjeseci prije

Huti handre USA boyse kao afganistanci,ameri pali ..za uši

nastran
5 mjeseci prije

to bi trebali napravit i rusi iznad crnog mora

NOME
5 mjeseci prije

simpatiziram narod jemena zbog njihove hrabre borbe protiv SA šminkera….ali gurati prst u oko amerima je u najmanju ruku nepromišljeno…..samo zračno pomorska blokada bez vojnog djelovanja u vrlo kratkom vremenu bi dovela do katastrofe neslučenih razmjera za jemenski narod…..

none
5 mjeseci prije

hut.. hut.. hutiiii…

tihobl
5 mjeseci prije

Pa sta ce tamo, sto ne lete oko Krima gdje ih niko nece dirati.

Max
5 mjeseci prije

Hutiji i Jemenska vojska su respektabilna vojna sila koja se ne boji nikoga,

Max
5 mjeseci prije

Oprostite za off topic, Danas smo osjetili potres a nebo je bilo išarano chemtrailovima.

Gregor Samsa
5 mjeseci prije

Trebalo bi te Jemence potaracati kao Gazu. Ići iz čista mira rušiti slobodarski američki dron dok im donosi demokraciju. Ima li kraja ljudskoj izopačenosti.

BanOvan
5 mjeseci prije

Pod hitno poslati Putina kod Hutija na casove dopunska nastave.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI