Jemenski Huti tvrde da su na saudijsku zračnu luku Abhu željeli poslati na desetke bespilotnih letjelica

Abha airodrom - o6r
9 komentara

Prema izjavi jemenskog vojnog glasnogovornika, napad usmjeren na međunarodnu zračnu luku Abha u Saudijskoj Arabiji bio je reakcija “na kontinuiranu eskalaciju agresije” i “nastavak opsade velikog jemenskog naroda”.

Vojni glasnogovornik grupe “Ansaru Allah”, brigadni general Hutija, Yahya Saree, objavio je u utorak priopćenje rekavši da su Huti “danas u zoru s brojnim bespilotnim letjelicama Samad 3” imali na cilju međunarodnu zračnu luku Abha u Saudijskoj Arabiji, napominjući da su svoj cilj i ostvarile.

“Ovaj potez dolazi u okviru prirodnog odgovora na kontinuiranu eskalaciju agresije i na njihovu kontinuiranu opsadu koja se odvija protiv velikog jemenskog naroda”, na Twitteru je napisao Saree. “Naše će se operacije nastaviti sve dokle god naš narod bude trpio nasilje i blokade”.

Prema izjavi, napad bespilotnim letjelicama doveo je do prekida rada zračne luke na nekoliko sati.

Početkom mjeseca, Saudijska Arabija izjavila je da je uništila nekoliko bespilotnih letjelica Hutija, koje su bile poslane na saudijski teritorij, što je prenio državni medij.

Jemen je već nekoliko godina zahvaćen oružanim sukobom između vladinih snaga i pobunjenika Huta, dok, od ožujka 2015, koalicija predvođena Saudijskom Arabijom, na zahtjev predsjednika Abdrabuha Mansoura Hadija, izvodi zračne napade protiv Huta.

Jemenski Hutisaudijska arabija
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Marko
3 godine prije

Puna podrška Saudijskoj Arabiji i legitimnoj vlasti jemena protiv Šijitskih Hutija koji šire Zlo uz pomoć Irana.

čskfvniuergiuenfjwiuewzedfwdbvcjefvh
3 godine prije

Inaće Huti ih rasturaju u zadnjih mjesec dana, oslobodili su ogroman teritorij od strane ovih klorofilnihciobojsa koji glume velike muslimane a to nisu.

Kažun d.d.
3 godine prije

Latest news of the Marib, Al Jawf and Al Hudaydah frontlines

1. Marib:
– Clashes between Ansar Allah and Saudi-led coalition forces continue in north of Madghal and surrounding villages.
– Morad tribes in Rahbah district joined Ansar Allah. It is said they accepted to join in the process of peace and expelling Saudi-led coalition forces after talking with Abu Ali Hakim, head of Ansar Allah intelligence.
– Morad tribes sent two brigades to help Ansar Allah.
– Due to bombing the truck carrying food in Maheliyah district, several civilians martyred and injured.

2. Saudi coalition airstrikes:
– Saudi-led coalition warplanes bombed Maheliyah district 24 times, Rahbah district 5 times, Majzar district in Marib province 1 time and Khab and Shaaf district in Al Jawf province 17 times.

3. Al Hudaydah:
Saudi-led coalition warplanes violated ceasefire in the province 279 times in the last 48 hrs.

iswnews

Max
3 godine prije

Hutiji su zaista fenomen u svijetlu ratnih opreacija bilo gdje u svijetu. Jer su od slabo naoružanih gerilaca kojima su svi pređviđali slom u sukobu sa skupo opremljenim arapskim vojskama postali respektabilna sila (udružena s Jemenskom vojskom) uz Iransku pomoć ovladali modernom tehnologijom balistiičkim raketama i besplotnim letjelicama preselili akcije na teritoriji agresora. ljudi i organizacija za vojne udžbenike. Svaka Čast.

tihobl
3 godine prije

Ma bravo rusi. Nagovore hutije da igraju po zivcima saudima kako bi ovi kupili pancire, bukove i torove.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI