fbpx

Joe Biden: “Rusija je najveća prijetnja Americi”

Joe Biden

Demokratski predsjednički kandidat Joe Biden nazvao je Rusiju “najvećom prijetnjom” Sjedinjenim Državama na međunarodnoj pozornici, dodajući da budućnost odnosa dviju zemalja “ovisi o Americi”.

U intervjuu za televiziju CBS, demokratski predsjednički kandidat Joe Biden iznio je svoj stav o Rusiji i Kini.

“Mislim da je trenutno najveća prijetnja Americi u smislu narušavanja naše sigurnosti i naših saveza Rusija. Drugo, mislim da nam je najveći konkurent Kina”, rekao je Biden.

Demokratski kandidat vjeruje da budućnost američko-ruskih odnosa ovisi o Rusiji: “Kako ćemo se nositi s tim, odredit će se jesmo li konkurenti ili ćemo se natjecati koristeći silu”, upozorava Joe Biden.

Predsjednički izbori zakazani su u Sjedinjenim Državama za 3. studenog, na kojima će se sukobiti republikanac i sadašnji predsjednik Donald Trump protiv demokrata Joea Bidena.

Prethodno glasanje već je započelo u nekoliko država. Prema medijima, više od 55 milijuna Amerikanaca već je unaprijed ispunilo svoju građansku dužnost, posebno zbog straha od Covida-19.

Prema najnovijim anketama, Joe Biden trenutno dobija 51 ili 52 % glasova u usporedbi s oko 43 %  koji idu Donaldu Trumpu. Međutim, republikanski kandidat tvrdio je da ankete koje govore o ovom omjeru glasanja, nisu odražavale pravo stanje stvari. Na predizbornom skupu na Floridi rekao je da je uvjeren da će pobijediti konkurenciju baš kao i prije četiri godine.

Posljednja predsjednička rasprava Trumpa i Bidena održala se 23. listopada na Sveučilištu Belmont u Nashvilleu u državi Tennessee. Prenosilo ga je 15 emitera, a pratilo ga je oko 63 milijuna gledatelja, navodi tvrtka Nielsen.

3.5 15
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
59 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Neko ime
Gost
Neko ime
30 dana prije

“Budućnost ovisi o meni!”Joe B. (78)Nazdravlje nam bila…

domagoj
Gost
domagoj
30 dana prije

Vama je EU sa Rusijomm najveći problem. Al Rusiju više ne možete pobjediti, jer Amerika je odavno krenula u samouništenje

Sam
Gost
Sam
30 dana prije

“Najveca prijetnja Americi je Rusija a Kina je samo konkurent”.
Jedna recenica koja otkriva kompletnu igru Duboke mocvare i Kine.
Kako je glup i dementan Uncle Joe.

Istražuj
Member
Istražuj
30 dana prije

Ovaj lik je totalno ilapio – a sve sto govori, jeste u stvari samo – suplja prica.

Jasno je kao “beli dan” – da su ga Kinezi (kineska elita=cionisti=globalisti) – totalno ucjenili, kako sa onim klipovima i dokumentima sa razvratnim sinom, tako i samog starkelju zbog njegovih zlocinackih i pohlepnih poriva.
Prakticno – on je za Kineski KP (elita) – najdrazi igrac…
Pobijedi li ovaj, Kineska “elita” (tu su zajedno sa satanistima) – preuzima u potpunosti SAD, pa time pocinje “organizovano iskljucivanje” te tzv drzave (koja je i nastala i vodjena od kamatarske satanisticke “elite” Evrope, tj potomaka nekadasnjih Dvorskih zidova)…

Pobijedi li Trump – to “iskljucivanje” ce ici puno teze, ali sama propast SAD izgleda neminovna.

Rusija je koliko se meni cini (specijalno nakon jucerasnje diskuije o “digitalnoj rublji”) – trenutno u potpunosti na strani kabale, a neko ce reci “NR Kine” (sto je prakticno ista stvar!)
Kineska “elita” je prakticno JEDNO sa satanistickom “elitom” kamatara i ljudskih krvopija – koje se sastaju u Davosu da objelodane “Cetvrtu industrijsku revoluciju” i neki distopijski “Veliki reset”…
Ruska “elita” (takodjer popunjena pripadnicima ISTE “religiozne skupine”) – odlucice se vjerovatno u sljedecih 1-2 – sta je to “najbolje za ruski narod”.
“Ne sumnjam” da ce to biti bas onako “najbolje” – za ruski narod. 😉

buga
Gost
buga
30 dana prije

Pojednostavljeno svi si igrači kabale, jedino Trump nije njihov igrač.

Sam
Gost
Sam
30 dana prije

HOMEANALIZE I MIŠLJENJAŠTA JE TO “VELIKI RESET” KOJI ĆE USLIJEDITI U NAREDNIM GODINAMA I OBUHVATITI CIJELI SVIJET?
Analize i mišljenja
Šta je to “Veliki reset” koji će uslijediti u narednim godinama i obuhvatiti cijeli svijet?
19 Oktobra, 2020

“Veliki reset” je tema samita koji će sazvati Svjetski ekonomski forum u januaru 2021. godine. Sastanak Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu, okupit će globalne lidere iz brojnih vlada, ekonomije i civilnog društva, te druge sudionike iz cijelog svijeta
“COVID-19 je ubrzao našu tranziciju ka dobu Četvrte industrijske revolucije. Moramo osigurati da nove tehnologije u digitalnom, biološkom i fizičkom svijetu ostanu usmjerene na čovjeka i da služe društvu u cjelini, pružajući svima pošten pristup”, rekao je António Guterres, glavni sekretar Ujedinjenih naroda u New Yorku.

Na ovu temu su govorili još i predsjednik Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu, Klaus Schwab, i britanski princ Charles.

„Imamo samo jednu planetu i znamo da bi klimatske promjene mogle biti sljedeća globalna katastrofa, s još dramatičnijim posljedicama za čovječanstvo. Moramo dekarbonizirati ekonomiju u kratkom periodu, koji je preostao, i ponovno dovesti svoje razmišljanje i ponašanje u sklad s prirodom. ” – Izjavio je Klaus Schwab.

Pojednostavljeno govoreći, najavljuju i govore kako bi trebali preći u postkapitalistiku fazu ekonomije. Ali o čemu se radi? Koja je to naredna faza? Međutim, prvo pitanje koje trebamo postaviti sebi jeste: Ko?

Predsjednik Trump je već nekoliko puta na twitteru objavljivao kako se borimo sa “Nevidljivim neprijateljem.”

Generalni sekretar NATO-a Jens Stolentenberg je ove godine govorio o tome kako pojedini “nedržavni akteri” ugrožavaju i žele podijeliti NATO savez.

Koncept NATO saveza je uspostavljen je na temeljima Zapadnog kapitalizma, međutim, ko su “nedržavni akteri” o kojima Stoltenberg govori?

Kako bi svijet prešao u narednu postkapitalističku fazu, kako najavljuje Klaus Schwab, mora se potpuno urušiti današnja globalna kapitalistička ekonomija.

Ali u suštini ovo podrazumijeva urušavanje cjelokupne globalne finansijske i vojne strukture kapitalizma. Zbog toga ne treba da iznenađuje što je NATO savez jedna od glavnih meta, kao glavna poluga moći zapadnog kapitalizma.

Kapitalizam 20. stoljeća započeo je sa dolaskom američkog predsjednika Trumana, krajem drugog svjetskog rata 1945. godine.
Na stotu godišnjicu ovih događaja, 2045. godine, sada nastoje proglasiti kraj dosadašnjeg kapitalizma i svijetu nametnuti novi oblik digitalne ekonomije.

Počeo je drugi talas pandemije u svijetu. U kojem smjeru će se situacija odvijati?
Ujedinjeni narodi su nekoliko puta ove godine upozoravali kako slijedi globalna nestašica hrane i namirnica. Kada pogledamo analize i izvještaje MMF-a, OICD-a, UN-a, svi se slažu u tome kako će drugi talas pandemije ozbiljno naštetiti i ugroziti globalnu ekonomiju.

Istovremeno, govori se o tome kako se planeta zagrijava uslijed klimatskih promjena. Mnogi izvještaji kažu kako će, ukoliko se nastavi ovako, mnoge regije na planeti postati nemoguće za život u narednih stotinu godina.

Zagovornici “Velikog reseta” kažu kako bi trebali preći na obnovljive tj. po okoliš sigurne izvore energije, istovremeno zagovarajući odbacivanje nafte, prirodnog gasa i uglja.

Problem za američku ekonomiju je taj što, temelje američkog kapitalizma u dvadesetom stoljeću čini energija. Američki dolar kao “rezervna svjetska” valuta, važi za temelje globalnog finansijskog sistema, koji je utemeljen na dolaru.

Zašto je dolar postao rezervna svjetska valuta? Glavne sirovne u svijetu poput nafte, prirodnog gasa se prodaju za dolare. Onog trenutka, kada se energija ne bude prodavala za američke dolare, nastupit će urušavanje američkog kapitalizma, što će neminovno izazvati urušavanje cijelog zapadnog finansijskog sistema.

Kapitalistički poredak u svijetu nastoji se zamijeniti sa “digitalnim poretkom”, uz potpunu kontrolu nad životima ljudi
Najbolji postojeći primjer za ovu tvrdnju je današnja Kina, koja je svojim građanima nametnula Socijalni kreditni sistem ili Kreditni rejting građana.
Radi se o tome da je Kina gotovo u potpunosti postala “Digitalna država”, kojom danas upravlja sistem zasnovan na vještačkoj inteligenciji.

Kineski uspjeh u ekonomiji, koja će ove godine jedina zabilježiti pozitivan rast u svijetu, koja je uspjela zaustaviti širenje pandemije upravo dolazi zahvaljujući novom sistemu koji je Kina prihvatila.

Bill Gates je prije nekoliko mjeseci govorio o tome kako su zapadni saveznici pobijedili u drugom svjetskom ratu, tako što su uveli tehnologiju radara i dešifrovali enkripciju njemačke enigme.

Bill Gates kaže kako je i borba protiv trenutačne pandemije jedan oblik rata. Da bi pobijedili u ovom ratu moramo prihvatiti novu tehnologiju koja će nam u tome cilju pomoći. Kina je to već učinila, zbog toga u Kini nema širenja zaraze, za razliku od SAD-a, Evrope i drugih država.

Drugi talas pandemije izazvat će veliku nezaposlenost širom svijeta. Kako bi nametnuli novi globalni sistem ekonomije, doći će do kontrolisanog haosa.

Haos je riječ koja najbolje opisuje dešavanja u Sjedinjenim Državama posljednjih mjeseci. Američke demonstracije protiv rasizma, podržane od strane globalnih medija, polako su počele da se pretvaraju u demonstracije protiv nepravednog, rasističkog sistema u SAD-u.

Krajni cilj je “Veliki reset”, međutim, šta ovaj globalni reset kako ga nazivaju donosi svijetu?
Dok ljudi budu živjeli u metežu koji je nastao, nezaposleni, zabrinuti, ponudit će im se “Univerzalni temeljni dohodak.”

O univerzalnom dohotku odavno se već govori, i postoji nekoliko projekata na kojima se radi. Najpoznatiji među njima je Microsoftov patent pod nazivom WO2020060606 .

O čemu se radi? Srednja klasa stanovništva biva ekonomski pregažena posljednjih mjeseci širom svijeta, nacionalne države i ekonomije oslabljene. Ovo će se nastaviti dotle dok ne dođu u situaciju da ne mogu zadovoljiti potrebe svojih građana, kako bi se nametnuo Novi svjetski poredak.

Novi svijet koji nam nude zasnovan je na klimi i energiji. Naravno, svi želimo imati čist zrak, što više zelenila, u tome ne vidim problem.
Međutim, mase koje će izaći na ulice zapadnih gradova, mogle bi upasti u daleko težu situaciju, nego što je to slučaj sada.

Iz kapitalističkog ropstva, koje nije apsolutno i uz potpunu kontrolu, mogli bi zapasti u digitalno ropstvo, pod nadzor vještačke inteligencije, kao u kineskom slučaju.

Mase ljudi su generalno kroz historiju zbog svojih ideala izlazile na ulice, tako iskazujući nezadovoljstva. Međutim, kada se vrate svojim domovina, generalno nikada ne postignu svoje ciljeve, niti dobiju ono što žele.

To u suštini govori kako na svjetskom nivou postoji “mehanizam” koji se koristi ovim masama, počevši od Arapskog proljeća, demonstracija u Hong Kongu, sada i u Sjedinjenim Državama i Evropi.

Trenutačno u svijetu postoje dvije globalne osovine, jedna je kapitalističko na čijem čelu se nalazi američki predsjednik Trump, druga je globalistička koju čine zagovornici Velikog reseta. Koju stranu ćemo mi izabrati?
Iz svega spomenutog možete zaključiti zbog čega se je Trump povukao iz Pariškog klimatskog sporazuma, svjetske zadravstvene organizacije i drugih UN-ovih institucija.

Ukoliko bi Trump slijedio agendu o klimatskim promjenama, i pristao na obnovljive izvore i odbacujući naftu i plin, dolar bi brzo prestao biti rezervna valuta u svijetu, kao posljedica toga, američka ekonomija bila bi više nego propolovljena.

Međutim, koju stranu mi zauzimamo? Mi niti smo zagovornici kapitalizma i zapadnog supremacizma, niti smo pristaše globalizma i pune kontrole nad populacijom. Mi trebamo treći put.

Ovu sam analizu pronasao na jednom portalu i malo mi je pomogla da shvatim razlike izmedju Trumpa i Duboke Drzave po pitanju buduceg uredjenja Svijeta i Velikog Reseta koji se desava.
Ima mi smisla ali opet pricekajmo.

Istražuj
Member
Istražuj
30 dana prije

Dobra analiza.

“…Trenutačno u svijetu postoje dvije globalne osovine, jedna je kapitalističko na čijem čelu se nalazi američki predsjednik Trump, druga je globalistička koju čine zagovornici Velikog reseta. Koju stranu ćemo mi izabrati?…”

Jedino ne znam na koga misli – kada kaze “mi”?
Kada je donji dio piramide moci moga bilo sta da “bira”?
Pa cijela laz zvana “demokratija” je nametnuta od istih kamatara/cionista koj su poticali sve “elite” Evrope – na medjusobno istrebljenje naroda – a onda se enormno bogatili na tome.
Sta vise te cionisticke-satanisticke kamatarske “elite” – su cak napravile i instituciju – “Dvorski zidov” koja je prakticno javno i dokumentovano kamatarila aristokratiju kroz te ratove. Poslije su potomci istih tih kamaatara napravili instituciju “centralna banka”…

Ko smo to “mi” onda?

Kad gledam sa strane, “suverenisti” (ili “patrioti”) koji idu uz Trumpa – su mi nekako drazi, jer ih vidiim kao manje zlo od ovih satanista.
Sta vise, tzv “suverenisti” bi mozda imali realnu sansu da izbrisu ove cionisticke satanisticke zlocince iz tzv “centralnih banaka” (kamatare iz institucije “dvorski zidov”)…
Upravo zato sam radije za “suvereniste”, jer premda mi je jasno da smo “mi” svi ljudi svijeta (ogromna vecina) – taj prvi korak gazenja institucije “dvorski zidov” i kamaparenja i pijenja krvi narodima – naprosto ne moze bez organizacije.
Ako bi se organizacija vratila na onu PRIJE nastanka zlocinackih kamatarskih “dvorskih zidova” – onda bi mozda polako mogla doci i do “mi”…
U suprotnom – slijedi cionisticki teror – “cetvrta industrijska revolucija” – i stvaranje BORGa sa satanistickom tzv Kinom kao uzorom… sto je nevidjeno distopijsko ZLO.

Sam
Gost
Sam
30 dana prije

Ne znam ni ja ko je to “mi” ali po mom misljenju smo to mi svi koji nisu Elita i Duboka drzava pod kontrolom IZABRANIH.
Ako ima takvih…
Mozda neki suverenisti na vlasti u nekim drzavama koji pokusavaju zajedno sa svojim drzavama prezivjeti ovaj strasni sudar dva koncepta koji su gori od goreg.
Mada sumnjam da ce biti “zdravih” poslije strasnog sudara ova dva koncepta.
Naravno i ja sam vise za ovaj Trumpov koncept koji je ako nista manje los od prvog.

Scooby
Gost
Scooby
28 dana prije

“sa satanistickom tzv Kinom kao uzorom… sto je nevidjeno distopijsko ZLO.”

Potpis! EU zanimaju samo kineske pare i jeftini proizvodi. Ako se ubrzo ne maknemo i što više distanciramo od te komunosotonističke distopije kojoj je cilj preko “soft” power (a zapravo najveće moći) novca zavladati svijetom, samo ćemo se jednog jutra probuditi kako se veliki kineski car Ši Đinping obraća “narodima i narodnostima” Europe u svojoj očinskoj brizi za bratski Zapad, a da ni primjetiti nećemo kako nas nadzire veliki brat. KKP u 21. st. je ono što je NSDAP bio u 20.

Pero
Gost
Pero
30 dana prije

sigurno nije, vidiš da ga svi mediji mrze. Joe ima iza sebe sav hollywood i sve medije, a ovaj samo Internet koji još ekstremno cenzuriraju. Nema ni Twitter ni facebook i još uvijek ima takvu snagu. Stvarno nevjerojatno. Izgleda da čim više cenzuriraju, njemu popularnost raste.

Istražuj
Member
Istražuj
30 dana prije

Pa manje – vise…
Mada je Trump vise puta pricao iste glupsoti o 5G mrezi i “modernim vakcinama” , ali paralelno je podrzava hidroklorokin i otvaranje SAD…
Zet mu je povezan zestoko sa Rotschildima tj sa Habadom…
Trump je jos zagonetka, premda ima dobrih izjava. U svakom slucaju – vidim da ga globalisti ne podnose iz dna duse, te ga cak (po nalogu ADL) brisu i cenzurisu – kao balavca sa “drustvenih mreza”…. Zasto?
Ponasanje ruske elite mi jos nije potpuno jasno… jer pristajanje na drakonska zatvaranja, pa promoviranje “nauke o vakcinama” (protiv nepostojece bolesti), pa onda “digitalna rublja” (kao i satanisticka Kina) – nekako mi ukazuje da puno toga tu jos nije cisto sa ruskom elitom…
Da li je sve to “maskirovka” ruske elite?
Mozda…
Ali zasto bi im vjerovao?
Putin, koliko se sjecam – jeste nebrojeno puta zahtijevao da se pojaca uticaj (Rockfellerovog) tzv UN. Cak je bio spreman slati ruske vojnike u “misije” koje Svjetska vlada (Rockfellerov UN) – smatra za potrebnim…
Dakle – svako ce naci svoje razloge – medjutim ja samo navodim neke koji se meni cini vrlo bitni za razumijevanje tzv “geopolitike”…
Nekadasnje primitivno “razumijevanje geopolitike” gdje su se NARODI posmatrali kao cjelovitosti koje “nesto odlucuju” – jasno je sa laznom pLandemijom – otislo u “ropotarnicu istorije”.
Uistinu, vidim da ima jos puno ljudi koji iz tzv “geopolitike” iskljucuju interese “elite” od kojih je – cionisticka (po mom misljenju) najuticajnija, jer naprosto “proizvodi novac” (iz niceg!)…
U svako slucaju – definitivno to staro primitivno “geopolitikanstvo” – mislim da je odsviralo svoje…

Ali naravno to je samo moje misljenje trenutno… diskutujemo…

peterr
Gost
peterr
30 dana prije

@ buga
Ovo je najbolji post
Hvala ti, puno nas tako misli….ali cemu raspravljati s njim?

bauštelac
Gost
bauštelac
29 dana prije

meni nije jasno šta se hvataš kabale misliš da su oni u stanju napravit globalno sranje postoje već pon kua

Istražuj
Member
Istražuj
30 dana prije

Evo upravo maloprije dobih jedan klip – za koji smatram da je vjerovatno DRUGI najvazniji klip – za svakog covjeka sa naseg govornog podrucja.
(Prvi je bio onaj klip FESa, gdje raskrinkava bitange i zlocince Pastera i Kocha – kao ljigave falsifikatore, ali jos i gore kao kerove i ubojice – za racun John D Rockfellera – koji je prakticno “otac” danasnje “nauke o virusima”!)

Ovdje samo prije izvjesnog vremena imao poprilicno zustre rasprave o sa nekim kolegama/kolegicama (specijalno kolegicama) – glede “nauke o virusima”.

Tada je izmedju ostalog bilo i govora o tzv “virusu HIV” koji navodno “izaziva bolest AIDS”…
Sve poveznice i dokumenti koje sam tada postavljao – nisu pomogli da se tvrda glava “kerbera nauke” malo odobrovolji, te pocne sama istrazivati – vjerovatno NAJZLOCINACKIJU prevaru covjecanstva u zadnjih 150+ godina tj “nauku o virusima”…

Ipak mislim da je ovaj kratki video sa Cary Mullisom – i poptreban i dovoljan – da se i najtvrdje “naucne” lobanje – pocnu sumnjati i (konacno!) PITATI:

  • da li “teorija virusa” ima smisla?
  • da li je A. Fauci koji je 40+ godina na platnom spisku zlocinaca “filantropa” – zasluzan za nevjerovanu laz zvanu AIDS, kao i milione ubijenih ljudi sa otrovima povezanim sa tom LAZNOM “bolescu”. koju “izaziva” LAZNI “virus” – koji prakticno i ne postoji!

Dakle jedna je stvar kada neki kolega diskutant – tvrdi i to podkrepljuje naucnim radovima i primjerima iz zivota – da NIKAKAV “virus HIVa” ne postoji, a da je AIDS izmisljena “bolest”, na osnovu koje su poubijani milioni ljudi!
Ovdje to govori sam Mullis, izumitelj inkrimiranog PCR testa i nosilac Nobelove nagrade za njega!

https://www.youtube.com/watch?v=e3PMxVN26Gs

Preporucujem savkom da klip sto prije pogleda, jer teroristicki YT ce ga vjerovatno cenzurirati i izbrisati!

Pero
Gost
Pero
30 dana prije

To je stara priča već skoro pola godine. Ona žena iz plandemic filma je pričala o tome.

Istražuj
Member
Istražuj
30 dana prije

Da…

Pricala je ali prica nije “stara”…
I te kako je nova!
Zena iz filma Plandemic je pricala o “virusu” kao da on postoji!

A dr Mullis – kategoricki tvrdi – da takvo nesto poput “virusa HIV” – NE POSTOJI!
Mullis jasno i razgovjetno kaze – NEMA necega sto se zove “virus HIV”!

Dakle, razlika je – vise nego ogromna!
Sta je ona i onaj Francuz nobelovac (ima intervju ovdje) – “nasao” – nemam pojma… Medjutim “virus HIVa” – zasigurno nisu nasli.
U cijeloj ovoj prici – ogromna prevara – isplivava polako…

Dakle A. Faucci i ostali cionisticki zlocinci koji ucestvuju u trovanju covjecanstva od vremena kad je John D Rockefeller – kupio zlocince Pastera i Kocha – te napravio “nauku” tzv “virusologiju” – jesu samo jedna strana medalje.

Jos vaznija stvar je (za cionisticku bandu) “sveti virus” – koji je John D Rockfeller uz pomoc plagijatora i zlocinaca Pastera i Kocha napravio tzv “naukom” – i danas jedno od najmocnijih oruzija istrebljenja ljudi!
Dokle god bude postajala tzv “nauka virusologija” – bazirana na lazima zlocinca Pastera i Kocha (financiranih od Rockfellera) – dotle ce biti i mogucnosti za “izbijanje Novog virusa“!
Dakle bez obzira sto dr Judy Mikovitz stvarno jeste medju prvim izasla i stala na crtu tim zlocincima poput Faucija (i cionisticke bande iza njega) – svaka dalja prica o “smrtonosnim virusima” (a konzekventno i “vakcinama”) ne pomaze ljudskoj rasi. Licno mislim da je dr Mikovitz – strog protiv tzv “vakcina” ali to ne smije jos uvijek javno reci.
A morace se – kad tad reci!
jer nauka o “vakcinama” je samo proizvod Rockfellerove “nauke u zarazama/klicama” koju su bitanke Paster i Koch – promovirale u “nauku”…

Jedina slicnost je da je u obje price A. Faucci predstavljen kao zlocinac – sto taj zlobni ubojica i kepec – stvarno i jeste.

Sam
Gost
Sam
30 dana prije

Wow
Mnogo dobar.
Obara sve ono sto je do sada bio mainstream u ovoj oblasti u medicini.
Imas li jos taj prvi o kome si govorio?

Istražuj
Member
Istražuj
30 dana prije

Imas ga na Logicno portalu u dva dijela:
https://jubitu.com/videos/watch/70d392ba-caba-4161-bdef-cf989deb5fff
https://jubitu.com/videos/watch/752cbf15-942a-4b12-a767-e0d55511d223

Oba dijela su odlicna!
Bez obzira sto direktno ne raskrinkavaju tzv “nauku o virusima” – jasno se da nazrijeti da dr Mikovitz, zna za ovu izjavu dr Mullisa!
Razumljivo, da je takvo sto spomenula – ovi (idiotizirani) mediji uz “kerbere nauke” kao i milione idiotiziranih ljudi koji su “ucili u skolama” o “zaraznim virusima” – bi je rastrgli.
Meni je 100% jasno da ona sve to zna, ali trenutno nije mogla reci… Sta vise kaze i da nije protiv “vakcina” (jer je ista ova stoka proglasila “antivakserom”)…
Naravno – jos uvijek je “antivakser” za idiotizirane “vaksere” – nesto pogrdno.

Medjutim, kad covjek malo izadje iz oklopa glupoce koji mu je dala “skola” (debilana pod kontrolom iste ove bande koja gura “nauku o virusima” preko njihovih “filantropskih” instituta) – jasno vidi da su upravo tzv “vakseri”:

  • najgori ludjaci – opasni po sebe, po svoje najdraze, ali i po okolinu…jer predstavljaju idiotizirani Kult. Kult tzv “nauke” koji je gori od svake tzv “religije” u danasnjem “modernom drustvu”.
  • toliki ludjaci – da su spremni i sebi i djeci – ubrizgati u organizam tolalno nepoznate buckurise – za koje NIKO ziv ne odgovara! I takvo sto je karaktetistika idiotiziranih pripadnika Kulta. Razuman covjek bi se prije svega pitao – sta to ubrizgavam sebi i djecei u organizam koji nam je Bog blagi dao? Ludjaci i idiotizirani “vakseri” – nikad nece postaviti takvo pitanje, jer se radi o Kultu!
Sam
Gost
Sam
30 dana prije

👍

Igor
Gost
Igor
30 dana prije

gospodine Istrazuj citajuci vas vec 30 komentar primjetio sam dosta mrznje i netrpeljivosti prema zidovima, od kud to?
Znam jos neku politicku organizaciju iz proslog stoljeca koja je za sve krivila zidove niste valjda pobornik iste?

Isto sam primjetio dok sam radio u saudijskoj arabiji za sve su im zidovi krivi (bez obzira ako su novorodencad ili 40to godisnjaci i sve bi ih istrijebili) a ne pogledaju u vlastito dvoriste.

Dajte molim vas malo manje mrznje i vise tolerancije i ljubavi jer tog nam najvise fali i da tog ima vise bilo bi manje sranja po svijetu

Istražuj
Member
Istražuj
30 dana prije

“…primjetio sam dosta mrznje i netrpeljivosti prema zidovima, od kud to?…”

Ja ne shvatam zasto vi Cioniste positovjecujete sa zidovima?
Vi prakticno radite upravo ono sto cionisticka (zlocinacka) ADL – radi od 1913 – tj od iste godine kada je nekoliko cionistickih familija porijeklom iz institucije “Dvorski zidov” – preuzelo tzv “centralnu banku” SAD tj FED.

Predpostavljam da vama smeta sto je ime INSTITUCIJE (pretece tzv “centralnih banaka” – glasilo “Dvorski zidov”?
https://en.wikipedia.org/wiki/Court_Jew
.
Dakle, kada procitate mkar ovo sa (cionisticke) Wikipedije – jasno ce vam biti st aje institucija “Cour jew” (“Dvorski zidov”) i kako je kamatarila svako plemstvo i kraljevstvo, a da su se ponajvise obogatili kamatareci aristokratiju – u bestijalnim tzv “velikim Evropskim ratovima”…
Ratovima u kojima su se obicni ljudi klali i ubijali besmisleno i do istrebljenja, a institucija “Dvorski zidov” (uvijek u rukama istih familija od kojih je Rotschild najpoznatija) – samo enormno bogatila…

Prosto- svaki zidov zasigurno nije i Cionist…
Medjutim – svaki Cionist je zasigurno i zidov (pa makar i “kripto-zidov”)…

Proucite makar ovo sa institucijom “Dvorski zidov” – pa se onda se ponovo javite.
Pozdrav

tihobl
Gost
tihobl
30 dana prije

I ja sam ga opominjao da pazljivije koristi izraze i da je medju jevrejima duboka podjela, da planiraju istrebljenje obican narod jevrejske vjeroispovjesti…
Koristi jos i izraz kabalisti, ali kad padne u vatru onda generalizuje i tako spusta vrijednost napisanog.
Isto tako negacijom postojanja virusa udaljava diskusiju od pitanja ko je genetski modifikovao virus i ubacio ga u Kinu.

Istražuj
Member
Istražuj
29 dana prije

.

Istražuj
Member
Istražuj
29 dana prije

“…negacijom postojanja virusa udaljava diskusiju od pitanja ko je genetski modifikovao viruks …”

Tiho,
Zar nije logicno doslo vrijeme za negaciju – neceg cega nikad nije niti bilo?

Zasto?
Pa zato sto dokle god postoji tzv nauka o “smrtonosnim virusima” – ova banda (cionisti, kabala, eugenicari ili kako ti se svidja) – ce uvijek koristiti “sveti virus” da bi pokrenuli unistenja ljudi!

Dovoljno je da se 3 covjeka otruju hranom ili bilo kakvim drugim otrovom – i eto ti opet “Nove pLandemije”… i tako dokle god postoji LAZNA tzv “nauka” bazirana na besislicama zlocinca Pastera i Kocha.

Ja stvarno ne kontam – kako ti to nije jasno?

Zar je toliko tesko da prodre u lubanju – da su te cijeli zivot (kao i sve nas) lagali covjece?
O tome vec desetljecima pise izmedju ostalih i dr Stefan Lanka. Evo imas gore i knjigu o tome… Medjutim – ne treba tebi jos poveznica.

Treba ti samo manje nadobudnosti i “vjere u vlastito znanje” (koje su pokupio kao i svi mi u debilanama)… Poveznica vec imas dovoljno – samo ih LOGICNO analiziraj.
Ovo sto ti govorim, nisam ja “izmislio” – nego vrhunski naucnici poput Bechampa, Lanke, Mullisa …(a ne bitange Rockfellerove kao Paster i Koch ili “renomirani” sa “filantropskih” instituta)…

Izgleda da si toliko lijen da nisi niti jednu poveznicu otvorio, a i toliko samoubijedjen – da mislis da je sve sto si (smo) ucili u debilama zvanim “skole” – valjda bukvalno “od Boga dato”?
A samo ovaj intervju sa Mullisom – bio bi ti dovoljan – ako imas otvoren um i baznu analiticku sposobnost.

piždro
Gost
piždro
30 dana prije

Ovaj od svega naviše voli dirkat i pipkat malu žensku djecu… svašta danas može postat predsjednik.. pih hebem te živote

Istražuj
Member
Istražuj
30 dana prije

VAU!
Kolega, ovo je stvarno bomba!
Ovi likovi su Kinezi, ali su ocito protiv nacina na koji kineska “elita” namjerava ovladati SAD-om.
Ja bih samo dodao da se sve ovo uklapa u cionistiki-satanisticki PLAN u kojem ce razvaliti SAD i “individualziam” a onda zavesti centralisticki teror BORGa – kao u Kini danas.
Sa nekoliko takvih NadDrzava (BORG-piramida moci) – lako je uspostaviti Cionisticku “Nadvladu”!
Ovi cak kazu da ce nastaviti sa objavljivanjem ovih videa i poveznica!

radijacija2000
Gost
radijacija2000
30 dana prije

Vauu ! Probao sam ovo slati Messenger-om i ne ide, blokiraju link.

Patriot
Gost
Patriot
30 dana prije

Creepy Joe je najveća prijetnja Americi i šire.

Sam
Gost
Sam
30 dana prije

Ma nije on nikome prijetnja,nego oni koji ga drze na uzoci.
On je samo Kermit iz Muphet Schow

priceless
Gost
priceless
30 dana prije

ako me sjecanje ne vara isKvarcani nije zapoceo ni jedan novi sukob, vidjet cemo kako ce stvari izgledati ako Dementijevich dodje na vlast…

SULE
Gost
SULE
30 dana prije

Ti si najveća prijetnja Americi jer si dementan ne znaš koji je dan a ništa neodu čuješ samostalno nego se o tebi brine skrbnik iz bankarskom sektora-jao građanima sa tvojim predsjednikovanjem

Ive
Gost
Ive
30 dana prije

Joe Biden: “Rusija je najveća prijetnja Americi”
A najveca prijetnja ostatku svijeta je USA!!! Jedina drzava koja u cijeloj svoj povijesti ima period od cak 7 godina kada nije u ratu dok u nekim vremenima vodi vise od 3 PLJACKASKA RATA po svijetu. Jedina drzava koja NIKOME NIJE PRIJATELJ!!! Jedina drzava koja zeli unistiti planet da bi njima bilo dobro. USA PROKLETA BILA!!!

ajmo
Gost
ajmo
30 dana prije

Kad će Rusi naučiti da se tim sotonama ne može udovoljiti?? evo, Putin pristao čak i u ovom maskenbalu/plesu sotonista sudjelovati. Zašto ruski vojni vrh trpi takvo šamaranje izmišljenom pandemijom? Odjekuju šamari strahovito. Ovo je trijumf vampira/sotonista.
Za sada.

Ringo10
Gost
Ringo10
30 dana prije

Rusija se ne može upuštati u veće sukobe narednih 10 a možda i do 15 godina. Toliko joj treba da dovrši sve strateške projekte kao i ekonomske i infrastrukturne

peterr
Gost
peterr
30 dana prije

To su anglo-saxoni shvatili i za Rusiju i za Kinu pa su ih preduhtirili.

Spartak
Gost
Spartak
30 dana prije

Usaniji nije nitko prijetnja, ali je zato Usanija prijetnja svima. Cijelome svijetu i zdravome razumu. A i prijetnja je, uz ovako vodstvo, i samoj sebi.

Musa Kesedzija
Gost
Musa Kesedzija
30 dana prije

Nadam se da ce Joe pobjediti i staviti rusiju i patuljka iz kremlja tamo gdje mu je mjesto.

fdjvnerivuerutgeurtb
Gost
fdjvnerivuerutgeurtb
30 dana prije

Pa zar ukradenoj zemlji indijancima nisu najveći neprijatelji oni koji sa njom upravljaju i teroriziraju čitav svijet sa njom, Bidi Bidi što ti pričaš………….

Tomi
Gost
Tomi
30 dana prije

Kolko li su jadni da protiv trumpa nisu mogli nac nekog koji bar na 100metara izgleda priseban

NSU
Gost
NSU
30 dana prije

Hahaha sad sam siguran da sam se dobro kladio, na Trumpa! 😋

santa007
Gost
santa007
30 dana prije

Rusija nije ni suparnik a kamoli prijetnja americi. Te se dvije države nadopunjavaju. Rusija je prijetnja dubokoj državi. I Trampova administracija je prijetnja dubokoj državi. Putinova i Trampova administracija imaju istog neprijatelja a to je duboka država čiji je eksponent Bajden

Promatrac
Gost
Promatrac
30 dana prije

Glasanje ili glasovanje? Zivotinje se glasaju. Ljudi glasovanjem biraju medju kandidatima.
Nije isto!

Sparkling
Gost
Sparkling
30 dana prije

Ujutro rano u zoru samo što nije svanulo, a kroz otvoreni prozor čuje se predivni pjev i glasovanje ptica kos. Kako da mu kažem da me ne budi tako rano i da se ne glasa jer ja bih još malo spavao.

Venator
Gost
Venator
30 dana prije

Tko nije znao da Biden vodi istu politiku kao Hitlary i da su si njih dvoje kompići, živio je u špilji zadnje 2 godine. I dalje tvrdim da je Trump osigurao svijet od nuklearnog rata tokom svog mandata.

mike
Gost
mike
30 dana prije

I see dead people 🙂

mislim
Gost
mislim
30 dana prije

ma to je samo plašenje naroda, malo koronom, malo rusima, malo kinezima, malo teroristima , izbjeglicama….

TražeseDomaćaJaja
Gost
TražeseDomaćaJaja
30 dana prije

Joe zapeo u vremeplovu, faza hladni rat.

Darko
Gost
Darko
30 dana prije

A amerika je prijetnja cijelom Svijetu!
Fenomen je koliko se amerikanci boje svih i svega. Pa to nije normalno da se stalno žale na neprijatelje a nikada se ne hvale sa prijateljima? WTF kakvi ste vi to ljudi??

Max
Member
Famed Member
Max
30 dana prije

Ili ćemo pregovarati ili ići na ratnu opciju” pa je li on svjestan da to znači 3 svijetski rat

mislim
Gost
mislim
30 dana prije

kad je neko senilan ,teško da je ičega svijestan , pa čak i normalni ljudi nisu uvijek svega svijesni a kamoli senilko.

mislim
Gost
mislim
30 dana prije

evo malo teoretičarske teorije za razmišljanje.
pogledajmo u americi zadnja tri kandidata demokrata. prvo crnjokula koja dobije nobelovu nagradu za mir , ali ne ispuni taj mir do kraja, jer zna se što se u americi zove “mirotvorac” , onda pokušaju sa ženom koja normalno ima pms 14 dana prije i 14 dana poslije menzisa, nije im uspijelo zato sad kandidiraju senilka, nebili on zaboravio čemu služi onaj crveni telefon u bijeloj kući, pa na njemu rekao halo.

mislim
Gost
mislim
30 dana prije

jer osobno sam imao takvo iskustvo u bivšoj vojsci.
važio sam za budaletinu, i tako dođe jedan vikend, pola vojske pobijegne kuči ,
čato u frci ,što će ,pa mene stavi za dežurnoga,
zove mene dežurni oficir i pita di ti je vojska. ja ko i svaka budaletina kaže nemam poima. pita on mene za ime ,ja mu kažem, on aaa ti si taj. ništa pošalji mi čatu.

fdjvnerivuerutgeurtb
Gost
fdjvnerivuerutgeurtb
30 dana prije

Hahaha, dobra za žena, crveni telefon, senilko……………

tuf
Member
tuf
30 dana prije

Ameri, vi ste sami sebi najgori neprijatelji.

bauštelac
Gost
bauštelac
29 dana prije

alo gletani već prijetiš ali moraju oni svoju kuću usisat

Blsssd
Gost
Blsssd
29 dana prije

Moze li ijedan americki politicat nesto reci a da ne siri mrznju, ne prijeti ubijanjem, bombardiranjem, sankcijama… Nikad nista konstruktivno nije doslo od njih, samo rusenje i destrukcija.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik