Joe Biden sada tvrdi da nije ništa znao o poslovima svog sina – New York Post je dokazao da laže

Joe Biden
49 komentara

Predsjednik Biden i Bijela kuća u više su navrata poricali da su on i Hunter Biden ikada razgovarali o kontroverznim poslovima prvog sina u inozemstvu – ali postoji barem desetak puta kada je Joe Biden morao znati što njegov sin radi.

Joe “preporučuje”

Posljednji primjer pojavio se u srijedu, kada je otkriveno da je Hunter Biden natjerao svog oca da napiše pismo preporuke Sveučilištu Brown za sina moćnog kineskog poslovnog suradnika Jonathana Lija.

“Jonathane, Hunter me zamolio da ti pošaljem kopiju pisma preporuke koju je zamolio svog oca da napiše u ime Christophera za Sveučilište Brown”, napisao je tadašnji poslovni partner Huntera Bidena, Eric Schwerin, Liju 18. veljače 2017. , u e-poruci koju je prvi otkrio Fox News.

Schwerin je rekao Liju da “original” FedEx šalje predsjednici sveučilišta Christini Paxson “izravno u Brown”.

Li je izvršni direktor kineske investicijske tvrtke BHR Partners i 2013. godine osnovao je podružnicu — Bohai Harvest RST (Shanghai) Equity Investment Fund Management Co., poznatu kao BHR — gdje je Hunter Biden bio član osnivačkog odbora i imao 10 % udjela putem tvrtke pod nazivom Skaneateles LLC.

Nakon što je Bijela kuća odbila reći je li prvi sin ostao suvlasnik nakon što je dao ostavku iz uprave 2019., odvjetnik Huntera Bidena konačno je rekao za New York Times da Hunter “više nema nikakav interes, izravno ili neizravno, ni u BHR-u ni u Skaneateles.”

I drugo dijete

Hunter Biden je također dogovorio da njegov otac napiše pismo Sveučilištu Georgetown – Hunterov alma mater – u ime Lijeve kćeri, ali nijedno dijete nije ušlo u elitne institucije, shvaća The Post.

Tijekom brifinga u Bijeloj kući u srijedu, tiskovna tajnica Jen Psaki rekla je: “Nemam potvrdu o bilo kakvom pismu preporuke koje je predsjednik napisao – usput, kad je bio privatni građanin i nije bio na javnoj dužnosti.”

Joeove “nade”

Hunter Biden priznao je u članku časopisa New Yorker iz 2019. da su on i njegov otac jednom razgovarali o Hunterovom poslu u upravnom odboru ukrajinske energetske tvrtke Burisma Holdings, koja mu je plaćala čak 83.333 dolara mjesečno kada je Joe Biden bio potpredsjednik pod predsjednikom Barackom Obamom.

“Tata je rekao: ‘Nadam se da znaš što radiš’, a ja sam rekao: ‘Znam'”, prisjetio se.

Air Force 2 putovanje

U prosincu 2013. Hunter i njegova kći Finnegan Biden otputovali su u Kinu zrakoplovom Air Force Two s tadašnjim potpredsjednikom Joeom Bidenom tijekom službenog, šestodnevnog putovanja u Aziju. Joe Biden susreo se s kineskim predsjednikom Xi Jinpingom i drugim dužnosnicima — a Liju ga je predstavio njegov sin u predvorju hotela u kojem je odsjela američka delegacija.

Nakon toga, Hunter Biden sjedio je s Lijem na, kako su obje strane tvrdile, društvenom sastanku, a Hunter Biden je za New Yorker rekao: “Kako da odem u Peking, na pola svijeta, a da ih ne vidim na šalici kave?”

Pola njegove plaće?

U SMS poruci 2019. svojoj kćeri Naomi, Hunter Biden je gorko napisao: “Nadam se da ćete svi moći učiniti ono što sam ja učinio i platiti za sve za cijelu ovu obitelj 30 godina.” Dodao je: “Stvarno je teško. Ali ne brini, za razliku od Popa [Joea], neću te tjerati da mi daš pola svoje plaće.”

U međuvremenu je ovog tjedna otkriveno da je šef osoblja Bijele kuće Ron Klain tražio Huntera Bidena za pomoć u prikupljanju 20.000 dolara za zakladu koja održava službenu rezidenciju potpredsjednika.

Upoznajte partnere

Kao potpredsjednik, Joe Biden susreo se s poslovnim partnerom Hunter Biden Devonom Archerom u travnju 2014., otprilike u isto vrijeme kada se Archer pridružio upravi Burisme i malo prije nego što je to učinio Hunter Biden, prema sen. Ronu Johnsonu (R-Wis.).

Fotografija koja se pojavila više od pet godina kasnije navodno prikazuje Joea Bidena, Huntera Bidena i Archera kako poziraju s palicama za golf na igralištu u Hamptonsu u kolovozu 2014.

U veljači je Archer osuđen na godinu i jedan dan zatvora u nepovezanoj shemi prijevare sa obveznicama koja je ciljala na osiromašeno pleme američkih Indijanaca Oglala Sioux.

Hunter Biden slao je poslovne e-poruke dok je bio na Air Force Twou sa svojim ocem.

Andi Rice – Pool preko CNP / MEGA

Upoznajte Ukrajince

Vadym Pozharskyi, izvršni direktor Burisme i savjetnik njenog odbora, poslao je Hunteru Bidenu e-poruku 17. travnja 2015. u kojoj je pisalo: “Dragi Hunteru, hvala ti što si me pozvao u DC i dao priliku da upoznam tvog oca i provedemo [sic] nešto vremena zajedno. To je zaista čast i zadovoljstvo.”

Upoznajte Kazahstance

Dan ranije, Joe Biden prisustvovao je večeri u Washingtonu, DC Cafe Milano s nekim od poslovnih suradnika svog sina iz Ukrajine, Rusije i Kazahstana.

Neprovjerena fotografija prikazuje Bidenove kako poziraju između dvojice gostiju koji su prisustvovali te večeri, kazahstanskog bankarskog oligarha Kenesa “Kengesa” Rakisheva i Karima Massimova, bivšeg premijera Kazahstana.

Tada su potpredsjednik Joe Biden i Hunter imali raskošnu večeru s Kenesom “Kengesom” Rakishevom i bivšim Kazahstanom Karimom Massimovim u Washingtonu DC.

Massimov je u siječnju uhićen u zavjeri za rušenje vlade bivše ove sovjetske republike, nakon što je svrgnut s mjesta šefa njezine protuobavještajne i antiterorističke agencije.

Upoznajte Bobulinskog

Bivši poslovni partner Huntera Bidena Tony Bobulinski otkrio je u listopadu 2020. da je razgovarao s Joeom Bidenom u svibnju 2017. nakon što ga je s njime upoznao Hunter, koji je navodno opisao Bobulinskog kao “onoga koji nam pomaže u poslu koji radimo s Kinezima”.

Prema Bobulinskom – koji je Joea Bidena identificirao kao “velikog tipa” s 10 posto udjela u planiranom dogovoru s CEFC China Energy – bivši potpredsjednik mu je rekao: “Drži na oku mog sina i brata i pazi na moju obitelj.”

Bobulinksi je također rekao da je kasnije pitao Joeova brata Jamesa Bidena o mogućnosti da se Joe kandidira za predsjednika 2020. “Gleda me i pomalo se nasmije i kaže: ‘Uvjerljivo poricanje’ ”, rekao je Bobulinski.

Dobivanje ureda

Emailovi pokazuju da je u rujnu 2017. Hunter Biden zatražio novi znak i dodatne ključeve ureda koji je iznajmljivao u poslovnoj zgradi House of Sweden u Washingtonu, u kojoj se nalazi švedsko veleposlanstvo.

Na znaku je pisalo: “Zaklada Biden i Hudson West (CEFC-SAD)”, a ključevi su bili za njegovog oca, maćehu Jill Biden, ujaka Jamesa Bidena i kineskog izvršnog direktora po imenu Gongwen Dong.

Upravitelj zgrade je uzvratio: “Veoma smo uzbuđeni i počašćeni smo što možemo poželjeti dobrodošlicu vašim novim kolegama!” ali glasnogovornica švedske agencije koja nadzire nekretninu rekla je Washington Postu da natpis nikada nije promijenjen i da ključevi nisu podignuti.

Upoznajte Meksikance

Godine 2015. tadašnji potpredsjednik Joe Biden ugostio je skupinu meksičkih poslovnih suradnika svog sina u službenoj rezidenciji potpredsjednika i fotografirao se s Hunterom Bidenom i grupom mogućih poslovnih partnera, uključujući meksičke milijardere Carlosa Slima i Miguela Alemána Velascoa.

Quid ali no quo?

Godine 2016. e-poruke pokazuju da je Hunter Biden poslao poruku Velascovom sinu iz Air Force Twoa, koji je bio na putu u Meksiko u službeni posjet. Hunter se požalio mlađem Velascu da nije dobio recipročne poslovne usluge nakon što je “doveo svaku osobu koju ste ikada tražili da dovedem u Bijelu kuću i jeb*nu kuću potpredsjednika i na inauguraciju.”

Izvor: nypost.com

BidenBijela kućaHunter BidenSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
49 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
matalan..
2 godine prije

logični govnari..miloševićev fačuk je krimos u Moskau..Amerika je svemir za srpsku gamad

Lenko
2 godine prije

Zlo. Leglo guino.

JoeP
2 godine prije

Vrhunac ludila je od dementnog čovjeka tražiti da potvrdi nešto,ne od prije koju godinu, nego od onoga što je rekao ili čuo u predhodnoj rečenici.
Nevažno je tko i kako, ali netko se ruga s čovječanstvom i to ruganje uredno djeluje s vrha do samog dna piramide globalne moći.

Tupko Glupko
2 godine prije

Ako nekim čudom dođe do suđenja ili saslušanja Bidena u Senatu, on će se izvući da se ne sjeća jer je dementan, a obzirom da ima 79 godina, vjerojatno će prije umrijeti od starosti nego što se to čudo desi.

Vrijeme
2 godine prije

Biden i njegov sin imaju biznis u Kini. Biden radi za Chinese Intelligence i zato je najednom prestalo govoriti o kampovima u Xinyang i kineskom virusu, prestala je podrska u Hong Kongu i slicne stvari. Biden je prestao potpirivati vatru Kinezima pod nogama. Tu i tamo nestoi malo odrzava plamen konflikta oko Tajvana ali to je igrokaz. Da je Trump na vlasti – on bi udario na Kinu a ne na Rusiju, zato jer su mu dvije zene Slavenke, dakle u njegovoj djeci ima i “slavenske krvi”… Biden je sarlatan, potkupljiv a njegov sin je drogas, napravio je jednoj zeni dijete i pet godina ga je gonila po sudu da placa alimentaciju a ima novaca kao skalje. Biden Hunter je pronasao nacin kako da mu se isplati mito za politicku uslugu – nacrta neku sliku i proda za polak ili milion dolara. Normalno slika ne vrijedi nista ali je sve… Čitaj više »

tihobl
2 godine prije

Postoje fotke kako podpredsjednik Bajden presjeca crvene vrpce i pusta americke pogone u Ukrajini u rad.

tihobl
2 godine prije

Михаил Леонтјев: САД припремају огромни одлив капитала из Европе да би продужиле постојање своје «зомбиране економије» која није у стању да живи без спољног фактора.

2 godine prije

Evo, prije dva sata napisah komentar na drugi članak o prljavim poslovima obitelji Biden. Zamislite sad Kotromanovića koliko pljuje po Putinu a prije desetak godina slao je MiGove na remont u Ukrajinu. Pisalo se po hrvatskim tiskovinama o tome jako puno a avione smo dobili nazad skoro iste kakve smo i poslali. A gdje je lova??? Sva je ta banda ogrezla u kriminalu!

abc
2 godine prije

Ovi lažu ko ludi, direkt u obraz…
Ima more dokaza u umješanosti dvojice Bidena u kontroverznim poslovima po cjelom svetu. umješani su raznorazni gospodarski kriminal, pogoto u Ukrajini. Velikog lopova su izabrali da vlada Americi, što jasno dokazuje, da zapadu vladaju kriminalci i zločinci najgore sorte.

Detektor
2 godine prije

Ja vjerujem Joe Bidenu. Pa siromašak do podneva više ne zna ni tko mu je promijenio pelene, a kamoli što mu sin radi na drugom kraju svijeta.

2 godine prije

ma jok gdje bi on ista znao ,,vjeruj njegovim svinjskim ocima kad zazmiri ,,mos biti siguran da laze i da sam ne vjeruje u to sto govori ,ali nesto mora izjaviti ,poput onoga da su iranci iz kijeva

Dragan
2 godine prije

Predsjednik SAD ne može ni svoju familiju staviti u red a kamo li Ameriku…

nekoime
2 godine prije

U ime Oca i Sina i nepoštenog Profita Amen.

2 godine prije

kaze laze …pa kad je stari isprdak rekao nesto sto je istina

eks
2 godine prije

Matora budala – šizofrenični rusofob Bajden upravo je i postavljen za predsednika , od strane fašisoidne vojno-industrijske mafije i finansijskih oligarha , da bi se pokrenuo rat koji pokreće vojnu industriju. Stvorili su ludilo u Evropi i Americi. Pitanje je kako sada to ludilo zaustaviti. Ludaci se previše zaneli . Plašim se da sve ide u veoma opasnom smeru .

2 godine prije

Ovaj hunter puko ko kokolinda ,samo se vozika naokolo i gleda gdje ce se sam pozvati

Hash
2 godine prije

Наш народ има лијепу пословицу: “Лако је бити Светац, ако ти је Бог отац”.
Тако и у најкорумпиранијој држави на планети, ако имаш оца који се пита, или неког блиског лог плаћаш, можеш користити утицај за лично богаћење. Није то само случај бидона и бидончића, има тога брука.
Сконтали Кинези како усра ферцера, па их и они кренули корумпирати. Кад то једном изађе на видјело, биће ватромет да освјетли цијели усранистан.
Све добро логичарима!

Max
2 godine prije

Biden laže koliko je dug i širok.

македонец🇲🇰
2 godine prije

ovaj Joe je veče dno i od klintona i buša zajedno !

Sve samo HDZ NE
2 godine prije

Kako se imenuje predsjednik svih lažova?
L A Ž O V Č I N A!!!

Vera
2 godine prije

Gospodo, vaš je portal među onim sve ređima koji se može čitati! Na ovom našem maternjem, kako god ga nazivali, očev brat nije ujak (James Biden), nego STRIC! Ujak je majčin brat, hajde da naučimo konačno prevodioce!

abc
2 godine prije

Zašto imaju svi zapadni političari luđačke oči.
Kao da su hipnotisani…..

Sardelino
2 godine prije

Taj njegov sin kao da ima crva u gu…vi.
Non stop je u pokretu po cijelom svijetu.
Privlači ga miris novca.

Zoki
2 godine prije

Ja mu vjerujem da nista ne zna. Dementnoj osobi ne treba zamjerati. On cesto i ne zna da je predsjednik, cak naprotiv, on ne zna je li posao ili dosao.

nessy
2 godine prije

Biden Jr. ima samo jednu kvalifikaciju u zivotu, otac mu je Joe Biden. Cijeli svoj jadni zivot zivi tako sto prodaje svoje ime, isto kao kurva onu stvar. On ‘poslovnim partnerima’ naplacuje upoznavanje oca, i posjet Bijeloj Kuci. Ocekivano. Da taj veseli djecak (uz svoje skupe navike i stil zivota), za oca ima nekoga drugoga, bio bi kruha gladan, a vrlo vjerojatno i u zatvoru (ako ne pod zemljom).

abc
2 godine prije

Joe je tipičan američki predsjednik; laže, krade i pada po stepenicama…….

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI