Justin Trudeau zauzima stav za Izrael

Justin Trudeau-Izrael
27 komentara

13. juna 2021. kanadski premijer Justin Trudeau dao je izjavu u kojoj pozdravlja novu izraelsku vladu i ističe podršku Kanade svim izraelskim stvarima.

Kompletna izjava dostupna je na vladinoj veb stranici i sadrži mnoštvo pojednostavljenih floskula koje skrivaju previše ružne stvarnosti. Bez dekonstrukcije svega toga, neke glavne tačke se ističu.

  • Prva je da su „Kanada i Izrael bliski prijatelji povezani zajedničkim demokratskim vrijednostima“, što je zapravo istinita izjava, jer nijedna zemlja nije istinski demokratska.
  • Obje su ustanove kolonijalnih naseljenika.
  • Obje su aparthejd društva.
  • Obje koriste militarizovanu silu da bi održali kontrolu nad autohtonim stanovništvom.
  • Obje su članice / učesnice američkog carstva, mada je za Izrael to više izmanipulisana pogodnost, a za Kanadu je to jednostavno ulizivanje i glumljenje globalne veličine.
  • Obje pokušavaju srušiti druge legalno uspostavljene vlade, pri čemu Kanada to čini široko po carstvu (Venecuela, Haiti, Ukrajina, Libija, Sirija i drugdje), dok Izrael ostaje pri susjednim državama (na neki način – Iranu).
  • Obje ubijaju Arape: Izraelski Naftali Bennett se sasvim direktno hvali, dok Kanada to čini diskretnije kroz vojnu trgovinu sa Saudijskom Arabijom i podršku američkog carstva uopšte.
  • Nijedna zemlja nema istinski demokratski izborni sistem, njihova je moć u korporacijama i političkim menadžerima, a ne u demosu, u narodu.
  • Obje uzimaju domorodačku djecu iz porodica: Kanada ranije kroz crkve i školski sistem, a sada kroz hraniteljski sistem; Izrael to čini militarizovanim otmicama, zatvorom i mučenjem (što su otprilike činile kanadske crkvene škole, sa provjerenom dimenzijom ubistva).

Mogao bih da nastavim, ali značajan nedostatak istinski „demokratskih“ akcija očigledan je i zajednički za obje zemlje.

Trudeau dalje kaže da je Kanada udružila napore u „borbi protiv antisemitizma u svim njegovim oblicima“. Dobro i fino, ali to uključuje podršku nejasno sročenom i siromašnom primjeru onoga što je zapravo antisemitizam u okviru definicije IHRA (i to nije kritika postupaka protiv međunarodnog prava i humanitarnog prava kakve prakticira Izrael). Kanada ima formalnu izjavu o politici – mada ne i zakon – koja podržava definiciju IHRA u Donjem domu. Ono što kanadski političari ignorišu su nedavne ankete koje pokazuju da velika većina kanadskih građana ne podržava izraelske akcije i ne podržava vladine stavove o Izraelu / Palestini. Kanadska vlada takođe se protivi pokretu BDS, ideji mirnog otpora koja priznaje aparthejd prirodu države. Ironično, Kanada je sva za BDS kada su u pitanju velike nevolje njenog američkog partnera.

Dalje, „Kanada ostaje nepokolebljiva u svojoj posvećenosti rješenju za dvije države, sa Izraelcima i Palestincima koji žive u miru, sigurnosti i dostojanstvu“. Zvuči sjajno, ali to je nemoguće i Trudeau i njegove kohorte namjernog neznanja o ovoj temi jednostavno pokazuju koliko mu je malo stalo do Palestine i mira, sigurnosti i dostojanstva. Sporazum iz Osla, Putokaz za mir, riješenje za dvije države je mrtav.

Izrael je prilično srećan dok se pretvara da pristaje jer mu to daje i daće mu dovoljno vremena za izgradnju i proširenje naselja koja već sprječavaju stvaranje bilo kakve susjedne održive palestinske države. Trudeau u ovome nije usamljen jer sve političke stranke zvanično podržavaju rješenje za dvije države, iako se NDP preusmjerio na poziciju kritike najnovijih izraelskih akcija i napada na Sheikh Jarrah, džamiju al-Aqsa i Gazu.

Uz konačnu zahvalnicu Netanyahuu, Trudeau završava sa „Kanada i Izrael su postigli mnogo zajedno“. Au, oh, istina, ovo implicira Kanadu u izraelske ratne i humanitarne zločine, istovremeno omogućavajući da uz jezičku zamagljenost sve zvuči tako divno. Nisu tako neobični ortaci.

Autor: Jim Miles

IZRAELjustin trudeaukanada
Pretplatiti se
Obavijesti o
27 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Stara kuka
2 godine prije

comment image

2 godine prije zadnji put uredio Stara kuka
mmne
2 godine prije

trudo je pajac i ljiga

So baby talk to me
2 godine prije

Kako stari sve više liči na oca

2 godine prije

“… „Kanada i Izrael bliski prijatelji povezani zajedničkim demokratskim vrijednostima“…” 🤣 Ko jos moze popusiti ovaj idiotizam…??? Nakon godinu i pol – neprestalnog TERORA i ukidanja svih “demokratskih vrijednosti” – a prije svega USTAVA… (Naravno iskljucujem talibana i kokosku 🤣 jer oni puse svaku glupost vjerujuci da su “mudri i pametni”, pa ce nastaviti da se igraju govnima u vidu “bioloskog rata i vjestackog virusa”...) Opce je poznato: Trudo je osvjedoceni satanist – familijarno… Kako miu je otac bio operativac kamatara-satanista (koji su i napravili ovo Rotschildovo ruglo zvano “Izrael”) – tako je i ljigavi sincic samo nastavio, ali puno zesce…. Nakon sto je (mozda i gore od Rotschildovog Izraela) terorizirao/terorizira Kanadjane – ocito je da se sprema neki novi narativ od satanisticke-kamatarske bande… licno mislim da ce vrlo brzo Rotscildi i kamatari-satanisti (porijeklom iz familija “dvorski zidov”) – pokrenuti veliki “regionalni rat” protiv njihove prcije tzv “Izraela”… Satanisticko “prorocanstvo”… Čitaj više »

NeBudiOvca
2 godine prije

“Trudeau dalje kaže da je Kanada udružila napore u „borbi protiv antisemitizma u svim njegovim oblicima“.
Možda mi je promaklo… Da li je protivljenje zakljucavanjima, obveznim maskama i eksperimentalnoj genskoj terapiji već proglašeno antisemitizmom, ili je to za sada još uvijek samo ekstremno desničarenje.

Diego Delgado
2 godine prije

I šta je tu čudno, p aoni su ga doveli na vlast isto kao i Kurz-a u Austrij, anemičnog u HR itd. itd. Oni dovode u sve države svoje poslušnike. Do kada će svijet držati zatvorene oči pred veliko hazaro-cio-jevrejskom politikom. Definitivno vladaju bankama, medijima, itd. sve je u njihovim rukama iz jednog jedinog razloga da vladaju svijetom, žele hegemoiniju na svijetu s njima na vrhu, to je svima jasno.
(može li mi netko reči kako se zalipi slika u tekst)

Sara
2 godine prije

Jel’ to onaj što nosi umjetne obrve?

Kažun
2 godine prije

Alkar :Jim Miles….u sridu !

Ali,ali……..ja stvarno ne kontam što je semitizam i
tko su semiti,onda bi skontao tko su antisemiti.

Imaju li smjernice UN,WHO i AIPAC ? 🙂

Zvrk
2 godine prije

Moram priznat da mi je jako čudno da je portal propustio objaviti vijest o šamaru koji je primio Macron. Inače su poprilično revni o vijestima iz Francuske.

mario
2 godine prije

Kad znaš koga je zabranjeno kritizirati ili čije negiranje prenapuhanog stradanja u ratu, je u svim državama kazneno djelo, onda znaš tko je pri vrhu zločinačke piramide vladajućih psihopata.

knohbiztterdserzdrfg
2 godine prije

Varan se varanima uvlaći…………………..

Kažun
2 godine prije

Zanimljvo je kako je prilikom šamaranja Macrona Tarel uzviknuo: “Montjoy Saint-Denis!”

iks vaj zed
2 godine prije

Sve su oni od istog gospodara ali je paradoks što se to bolje vidi iz veće udaljenosti. Milošević dolazi 80ih kao Ročildov bankar iz Njujorka i preuzima komunističku partiju, u toliko već viđenom scenariju razbijanja država da je već komično kako su se toliki Srbi upecali iako se smatra da su smrtni neprijatelji Globalista i Cio hazara.

Max
2 godine prije

Trudeaui ionistička pudlia koja uwodo orrwlijansku ddiktaturu.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI