Južna Koreja se sprema brzo eliminirati Kim Jong Una i druge visoke dužnosnike Pjongjanga u slučaju sveopćeg rata

Sjeverna i Juzna Koreja
13 komentara

Južnokorejski ministar nacionalne obrane Shin Won-sik pozvao je na pripreme za brzu eliminaciju sjevernokorejskog vrhovnog vođe Kim Jong Una i drugih najviših dužnosnika u Pjongjangu u slučaju izbijanja velikog sukoba na Korejskom poluotoku.

Shin je to izjavio tijekom posjeta sjedištu Zapovjedništva južnokorejske vojske za specijalno ratovanje, glavnom zapovjednom središtu snaga za specijalne operacije za vojsku Republike Koreje, u Incheonu, preko 30 milja jugoistočno od Seula. U svojoj je izjavi naglasio potrebu za brzom akcijom protiv neprijateljskog vodstva kako bi se spriječio dugotrajan i skup sukob.

Shin je osobno zatražio od zapovjedništva specijalnih snaga da budu spremni napasti neprijateljsko vodstvo ako započnu neprijateljstva, naglašavajući važnu ulogu koju postrojba specijalnih snaga ima u obrambenoj doktrini Južne Koreje, čiji je cilj izvršiti razorni osvetnički udar kao odgovor na napad Sjeverne Koreje.

Shin je ranije upozorio na ozbiljne posljedice ako se Sjeverna Koreja uključi u radnje štetne po mir, signalizirajući odlučnost Južne Koreje da odlučno odgovori na sve prijetnje sigurnosti.

SAD i Južna Koreja nastavljaju s velikim vojnim vježbama kako bi povećali spremnost usred pojačanih napetosti

Shinov posjet Incheonu dogodio se usred tekućih zajedničkih vojnih vježbi Južne Koreje i Sjedinjenih Država, poznatih kao “Štit slobode”, čiji je službeni cilj jačanje vojne spremnosti, ali Pjongjang to smatra provokacijom i probom za invaziju na sjever.

Vježbe “Štit slobode” traju 11 dana i imaju za cilj pojačati spremnost Seula i Washingtona protiv sjevernokorejskih nuklearnih prijetnji usred sve većeg niza raketnih pokusa, vojnih vježbi odmazde i agresivne retorike Sjeverne Koreje.

Najnovije vježbe također su bile usmjerene na pripremu specijalnih snaga za misije kao što su “infiltracija u ključne zapovjedne objekte i paraliziranje njihovih operacija”. Zapovjedništvo za specijalna ratovanja također je potvrdilo u priopćenju da se priprema za “razne provokacije” sa Sjevera, uključujući terorističke napade.

Mi ćemo krenuti, snažno ih suzbijati i do kraja ih kažnjavati, kaže zapovjedništvo.

“Kroz ovu vježbu [mi] moramo kontrolirati operativne sustave koji rano neutraliziraju nuklearnu i raketnu mrežu Sjevera i napadaju neprijatelja u svim područjima – uključujući kopno, more, zrak, svemir, cyber i elektromagnetske valove”, rekao je Shin u izjavi . “[Moramo] također ojačati operativne sposobnosti na sljedeću razinu kako bismo nadvladali neprijatelja u svim domenama.”

Kao odgovor na ove vježbe, Sjeverna Koreja, koja ih vidi kao preteču invazije, nije odmah odgovorila. Povijesno gledano, Sjever je na takve vježbe reagirao provokativnim testiranjem oružja.

Vojska Južne Koreje otkrila je da također planira povećati broj terenskih vježbi koje provodi s američkim snagama ovog proljeća na 48, udvostručivši broj provedenih u odnosu na prethodnu godinu. Ove vježbe će uključivati bojevo gađanje, bombardiranje, zračni napad i vježbe presretanja projektila.

Od početka 2022. Sjeverna Koreja izvela je više od 100 rundi testiranja projektila kako bi modernizirala svoje oružje, usred zastoja pregovora o miru i normalizaciji sa SAD-om i Južnom Korejom. Kao odgovor na to, Seul i Washington su proširili svoje aktivnosti obuke i pojačali svoju vojnu nazočnost raspoređivanjem nosača zrakoplova i bombardera dugog dometa sposobnih za nuklearno oružje.

Samo ove godine Sjeverna Koreja već je izvela šest krugova testiranja projektila i brojne vježbe topničkog gađanja. Uz to, Kim je najavio odstupanje od dugogodišnje službene politike zemlje koja se zalaže za mirno ujedinjenje s Južnom Korejom. Pjongjang se također odlučio za agresivniji vojni stav duž spornih morskih granica između dviju nacija.

Kim je također uputio prijetnje uništenjem protiv Južne Koreje i SAD-a, što je odstupanje od njegove prethodne retorike.

Dok su akcije Sjeverne Koreje izazvale zabrinutost zbog potencijalnih provokacija duž napetih morskih i kopnenih granica, stručnjaci sugeriraju da je vjerojatnost napada punih razmjera i dalje mala, s obzirom na značajnu vojnu prednost koju drže američke i južnokorejske snage.

Vjeruje se da je nedavna eskalacija od strane Sjeverne Koreje povezana s nadolazećim izborima u SAD-u i Južnoj Koreji.

Sjeverna Koreja vidi napredak svog nuklearnog arsenala kao stratešku polugu u budućim diplomatskim pregovorima, s ciljem osiguravanja ustupaka kao što je ublažavanje međunarodnih sankcija.

Južna KorejaKim Jong UnSADSjeverna Koreja
Pretplatiti se
Obavijesti o
13 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
M.r H.F
1 mjesec prije

A reeci zaboravili ste da dečki imaju barem 8 nuklearnih bombi i mogu ih isto tako poslati u Seoul !?!?🫤😐

Gad
1 mjesec prije

Samo pripazite da nebi radijacija naglo porasla u seulu.

tuf
1 mjesec prije

Baš super. Kao u holivudskom filmu, zar ne. U stvarnosti? Khm. Sramota. Prije godinu i pol su sjevernokorejske bespilotne letjelice satima letile unutar južnokorejskog zračnog prostora. Četiri su letjele iznad otoka Gangwha, jedna iznad glavnog grada Seoula. Jedna bespilotna je doslovno letjela 3 sata prije povratka doma, četiri ostale su također tijekom dana nestale. Učinak južnokorejske vojske: -1 . Kako -1 ? Pa, srušio im se zrakoplov (KA-1) koji su poslali ususret bespilotnima. Blam žešći, dosegnut jedino od strane njemačke vojske nedavno pri pokušajima gađanja američkog MQ-9 u blizini Jemena. I oni bi dekapitirali sjevernokorejsko vodstvo u prvim satima sukoba? Kao, Kim Jong-un bi tada zasigurno bio u Pjongjangu, naslikavao se na vojnoj paradi usred glavnoga trga. Ne bi bio duboko u planinama između Pungsana i Anhyon-donga. I zasigurno bi oni skupa s amerima točno znali u beskrajnim tunelima pola kilometra pod zemljom gdje se nalazi. Kao i svi njegovi… Čitaj više »

Steve
1 mjesec prije

Pa oni su toliko otišli u dekadenciju da im spasa nema. Poprimili su i usvojili sve najtoksičnije od zapadne (ne)kulture što su mogli. J. Koreja, a i Japan su sve manje svoji, gube tradicionalno i utapaju se u najgore što im nude i serviraju gospodari…

Dax
1 mjesec prije

I onda kažu Kim Jong Un agresivan!!!

Max
1 mjesec prije

Ta prijetnja se bazira na filmskom scenariju prema kojem bi elitne južnokorejske specijalne postrojbe upale u palače Kim Jong Una i likvidrale njega njegovu obitelj i osiguranje. Ali ne budimo naivni . Kim Jong Un ima na raspolaganju golemi vojnobavještajni aparat dobro čuvana sjedišta i golemim raketno topničkim arsenalom drži na nišanu Seoul sjediište južnokorejskog predsjednika tzv plavu kuću koje je već jednom napadnuta 70 ih godina a ima i potporu Kine.

DZuro DZak_ovic
1 mjesec prije

Sanjam to sanjam, skoro svake noci …..

Dalmata
1 mjesec prije

Kad čuju za Vladimira,moraju minjat mudante(gaće).Kad čuju za Hute,guica in čini”Jakove,Jakove”
Kad in spomeneš Iran,vata ih histerija.Kad vidu Kima,šizofremija..Ne bi se,ništa,čudija,da cili zapad,crkne od infarkta,ili histerije.Triba in,svaki dan,25 uri dnevno,slat slike,ove odabrane ekipe,
da se još više veselu.

nekoime
1 mjesec prije

A možda Kinezi pošalju par stotina milijuna specijalaca u Seul?

tihobl
1 mjesec prije

Ovo je pisao glup novinar.
Ameri treba da se bogu mole da pozivi dobrodusni debeljuca. Ako bi mu se nesto desilo naslijedila bi ga kcerka, a desna ruka bila bi joj tetka. A njih dvije su cvrstorukasi, ko Staljin iz madjih dana.
One kad preuzmu vlast okupatori (Japan pa onda SAD) mogu odmah poceti kopati atomska sklonista.

abc
1 mjesec prije

Sjeverna Koreja če udružiti Koreju, a zapadni izdajnici če plivati do Amerike.

Zoro
1 mjesec prije

prevedeno na Hrvatski;
amerikenjci će preventivno pokušati eliminirati rukovodstvo Sjeverne Koreje i osvojiti je, ako ne uspiju odgovornost i uzvratni atomski udar će na se preuzeti jučnokorojski poslušnici
sve jasno

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI