fbpx

Kako je izazivanje straha od strane glavnih medija dovelo do cenzure znanstvenih istraživanja bez presedana

Pandemija panika

Stručnjaci koji su se izjasnili protiv službene priče napadnuti su i optuženi da ugrožavaju živote propitujući mjere zatvaranja.

Brojni istraživački časopisi odbili su objaviti rezultate studija u kojima se prikazuju podaci koji dovode u pitanje karantene, maske i druga pravila COVID -a.

Određene države istaknule su se svojim odbijanjem da kupe drakonske mjere javnog zdravlja koje su usvojene u većem dijelu SAD-a, Florida je među njima glavna i ima stopu smrtnosti od COVID-a nižu od nacionalnog prosjeka.

“Krizna kriza”, ili “neprestano stanje uzbune koje izazivaju novinari i političari”, jedan je od razloga zašto je toliko mnogo vladinih, akademskih i političkih čelnika moglo podržati rasprostranjenu cenzuru i toliko dugo potiskivati znanstvenu raspravu, a sve to uz širenje panike.

Sada kada smo već više od godinu dana u pandemiji, kristalno je jasno da je nastala panika bila nepotrebna, a drakonske mjere za javno zdravlje neopravdane i štetne.

John Tierney, bivši izvjestitelj The New York Timesa, osvrnuo se na pandemiju, pružajući vremenski okvir medijske inducirane virusne panike, koja je dovela do cenzure i potiskivanja znanstvenih istraživanja bez presedana.

U svom članku za City Journal, gdje je suradnik, objasnio je da je “moralna panika koja je zahvatila vodeće institucije nacije” tijekom pandemije bila daleko katastrofalnija od same pandemije virusa.

Panika koju su uzrokovali mediji krenula je od ožujka 2020.

Paniku su novinari počeli u ožujku 2020. godine, kada je Tim za odgovor na COVID-19 Imperial Collegea objavio “Izvješće 9” o utjecaju nefarmaceutskih intervencija (NPS) na smanjenje smrtnosti i potražnje za zdravstvenom zaštitom od COVIDA-19.

Računalni model izvješća predviđa da će jedinice intenzivne njege u SAD-u biti preplavljene, s 30 pacijenata s COVIDOM-19 na svaki raspoloživi krevet, a do ljeta će umrijeti 2,2 milijuna. Zaključili su da je “suzbijanje epidemija jedina održiva strategija u ovom trenutku”, što je dovelo do zatvaranja, zatvaranja poduzeća i škola i društvene distance. No, kako je Tierney primijetio:

„Ono što je u početku bilo ograničeno zaključavanje ”15 dana za usporavanje širenja”, postalo je dugoročna politika u većem dijelu Sjedinjenih Država i svijeta.

“Nekoliko znanstvenika i stručnjaka za javno zdravstvo usprotivilo se, napominjući da je produžena karantena nova strategija nepoznate učinkovitosti, koja je odbačena u prethodnim planovima za pandemiju. Bio je to opasan eksperiment koji se provodio ne znajući odgovor na najosnovnije pitanje: Koliko je smrtonosan ovaj virus?”

John Ioannidis, epidemiolog sa Stanforda, bio je prvi kritičar odgovora, koji je tvrdio da bi dugotrajna ograničenja mogla nanijeti više štete nego koristi. Ioannidis je bio pod intenzivnom vatrom nakon što su on i kolege otkrili da je stopa smrtnosti od COVID-19 za mlađe od 45 godina “gotovo nula”, a između 45 i 70 godina negdje između 0,05 % i 0,3 %.

Posebno u okrugu Santa Clara, on i kolege procijenili su da je krajem ožujka 2020. godine lokalna stopa smrtnosti od infekcije COVIDOM bila samo 0,17 %. “Ali samo izvještavanjem o podacima koji nisu odgovarali službenoj priči o panici, oni su postali mete”, objasnio je Tierney.”… Glavni novinari natrpani hit-djelima citirajući kritičare i optužujući istraživače da ugrožavaju živote preispitujući mjere zatvaranja.”

Časopisi su odbijali objaviti čvrsta istraživanja protiv glavnog narativa

Diskreditacija i cenzura istraživača koji su se izjasnili protiv službene priče – čak i ako su sadržavali potporne podatke – postala je uobičajena i alarmantna tema u posljednjih godinu dana, koja se proširila na gotovo sve aspekte politike povezane s pandemijom, uključujući maske.

“Pokus Danmask-19”, objavljen 18. studenog 2020. u časopisu AnnalsofInternal Medicine, otkrio je da je među nositeljima maski 1,8 % (42 sudionika) završilo pozitivno na SARS-CoV-2, u usporedbi s 2,1 % (53) među kontrolama. Kada su uklonili osobe koje su izjavile da se ne pridržavaju preporuka za uporabu, rezultati su ostali isti – 1,8 % (40 osoba), što sugerira da pridržavanje nema značajne razlike.

U početku su brojni istraživački časopisi odbijali objaviti rezultate, što je dovelo u pitanje rasprostranjene mandate maski. Tierney je rekao:

“Kad je Thomas Benfield, jedan od istraživača u Danskoj koji je proveo prvo veliko nasumično, kontrolirano ispitivanje učinkovitosti maski protiv COVID-a, kada je dobio pitanje u pogledu toga zašto im treba toliko vremena za objavljivanje toliko očekivanih nalaza, obećao je objavu ”čim časopis sakupi dovoljno hrabrosti za prihvaćanje nalaza”.

“Nakon što su ih odbacili The Lancet, The New England Journal of Medicine i JAMA, studija se napokon pojavila u AnnalsofInternal Medicine, a razlog za nevoljnost urednika postao je jasan: studija je pokazala da maska ne štiti nositelja, što je u suprotnosti s tvrdnjama Centra za kontrolu bolesti i drugih zdravstvenih tijela.“

Slično iskustvo imao je i dr. Stefan Baral, epidemiolog Johns Hopkinsa s 350 publikacija, koji je želio objaviti kritiku zaključavanja. To je bio „prvi put u mojoj karijeri da nisam mogao nigdje postaviti komad“, rekao je za Tierney.

Epidemiolog s Harvarda Martin Kulldorff također je napisao rad protiv karantene i nije ga mogao objaviti, napominjući da je većina drugih znanstvenika s kojima je razgovarao također protiv njih, ali da se boje govoriti.

Kulldorff i njegovi kolege uskoro su se udružili kako bi napisali Veliku Barringtonsku deklaraciju, koja poziva na “usredotočenu zaštitu” starijih osoba i onih u staračkim domovima i bolnicama, dopuštajući tvrtkama i školama da ostanu otvorene. Ubrzo nakon toga i oni su napadnuti:

“Uspjeli su privući pozornost, ali ne onakvu kakvoj su se nadali. Premda su deseci tisuća drugih znanstvenika i liječnika potpisali deklaraciju, tisak ju je karikirao kao smrtonosnu ”neka podivlja” strategiju i “etičku moru” od “poricatelja COVID -a” i “agenata dezinformacija.”

Liječnici na meti, označeni hereticima

Doktor Scott Atlas sa Stanfordove institucije Hoover bio je još jedna uobičajena meta, jer je također predložio da se zaštita treba usredotočiti na staračke domove, a zatvaranje bi odnijelo više života nego COVID-19. Prema Tierneyju:

“Kad se pridružio radnoj skupini za koronavirus u Bijeloj kući, Bill Gates ga je ismijavao kao” ovog momka sa Stanforda bez ikakvog iskustva “koji promovira” glupe teorije “. Gotovo 100 članova Stanfordovog fakulteta potpisalo je pismo u kojem se osuđuju njegove” laži i lažno predstavljanje znanosti “, a uvodnik Stanford Dailya pozvao je sveučilište da prekine veze s Hooverom.

“Senat fakulteta u Stanfordu velikom većinom glasova osudio je Atlasove postupke kao” anatemu za našu zajednicu, naše vrijednosti i naše uvjerenje da znanje trebamo koristiti za dobro.”

Slično, Sveučilište liječnika i kirurga u Ontariju, koje regulira medicinsku praksu u Ontariju, u svibnju je izdao priopćenje, zabranjujući liječnicima davanje komentara ili savjeta koji su u suprotnosti sa službenom pričom.

Glumac Clifton Duncan podijelio je Orwellovu poruku na Twitteru, pozivajući svoje sljedbenike: “Pročitajte ovo. Sada. I onda to podijelite koliko god možete.”

Jer, jednako zabrinjavajuća koliko i pojam da javno diktiraju liječnicima ono što im je dopušteno reći, činjenica je da, kako je rekao Duncan, izjava ima očigledan propust: “Zdravlje i dobrobit pacijenta.”

Postotak smrtnosti Floride od COVID-a niža od prosjeka

Određene države istaknule su se svojim odbijanjem nametanja drakonskih mjera, javnog zdravlja koje su usvojene u većem dijelu američke Floride. Nakon zatvaranja u proljeće 2020. godine, poslovanje, škole i restorani na Floridi ponovno su otvoreni, dok su mandati za nošenje maski odbijeni.

“Kada Florida ne bi učinila ništa gore od ostatka zemlje tijekom pandemije, to bi bilo dovoljno da se diskreditira strategija zaključavanja”, rekao je Tierney, napominjući da je država djelovala kao kontrolna skupina u prirodnom eksperimentu. Rezultati govore sami za sebe:

“Postotak smrtnosti Floride od COVID-a niža je od nacionalnog prosjeka među starijima od 65 godina, a i među mlađim ljudima, tako da je stopa smrtnosti od COVID-a prilagođena dobi prema državi niža od svih ostalih država osim deset. I po najvažnijoj mjeri, ukupnom postotku ‘viška smrtnosti’ (broj umrlih iznad normalnog), Florida je također prošla bolje od nacionalnog prosjeka.

“Postotak prekomjerne smrtnosti znatno je niži od onog u najrestriktivnijoj državi Kaliforniji, osobito među mlađim odraslim osobama, od kojih su mnoge umrle ne od COVID-a, već zbog uzroka povezanih s karantenama: pregledi i liječenja raka su kasnili, a bilo je i oštrih povećanje smrtnosti od predoziranja lijekovima i od srčanog udara koji se ne liječi odmah.”

Kriza – krize

Prkosi razumu zašto su toliki vladini, akademski i politički čelnici mogli podržati rasprostranjenu cenzuru i tako dugo suzbijati znanstvenu raspravu, a sve to šireći paniku. Jedno od Tierneyjevih objašnjenja je ono što naziva “krizom krize” ili “neprestano stanje uzbune koje izazivaju novinari i političari”:

„To je dugogodišnji problem, navodno je čovječanstvo u prošlom stoljeću osuđeno na propast zbog ”krize stanovništva i energetske krize”, koje se dramatično pogoršalo s kabelskom i digitalnom konkurencijom za ocjene, klikove i ponovne tweetove.

“Kako bi publika bila neprestano uplašena, novinari traže Kasandru s vlastitim poticajima za izazivanje straha: političari, birokrati, aktivisti, akademici i razni stručnjaci koji tijekom krize stječu publicitet, ugled, sredstva i moć.

“Za razliku od mnogih proglašenih kriza, epidemija je prava prijetnja, ali krizna industrija ne može odoljeti pretjerivanju s opasnošću, a proricanje sudbine rijetko se kažnjava. Novinari su stalno isticali najalarmantnija upozorenja, iznijeta bez konteksta. Morali su držati svoju publiku u strahu i uspjeli su.”

Politizacija istraživanja još je jedno veliko pitanje koje doprinosi grupnom razmišljanju i suzbijanju znanstvene rasprave kako bi se podržala jedna agenda. U međuvremenu, iako su mediji oglašavali da smo svi zajedno u ovoj pandemiji, neki su očito bili više pogođeni od drugih, točnije siromašni i manje obrazovani, koji su izgubili posao, dok su stručnjaci uglavnom mogli nastaviti raditi iz “sigurnosti” svojih domova.

Djeca iz obitelji u nepovoljnom položaju također su najviše patila od zatvaranja jednogodišnjih škola. “Teret su podnijeli najugroženiji u Americi i najsiromašnije zemlje svijeta”, napisao je Tierney, dok su se mnogi iz elite obogatili. Stvarnost je takva da su blokade nanijele veliku štetu, od kašnjenja u liječenju i prekinutog obrazovanja do nezaposlenosti i predoziranja drogama, a od male, ako ih ima, koristi.

Podaci koje je prikupila Pandemics ~ Data & Analytics (PANDA) također nisu pronašli povezanost između blokada i smrtnih slučajeva od COVIDA-19 na milijun ljudi. Bolest je slijedila putanju linearnog pada bez obzira na to jesu li uvedene mjere zabrane. Ipak, to je vrsta informacija koja je od početka cenzurirana. Kao što je Tierney rekao:

“Ovo iskustvo trebalo bi biti pouka o tome što ne treba činiti, a kome ne vjerovati. Nemojte pretpostavljati da medijska verzija krize nalikuje stvarnosti. Ne računajte na to da će mainstream novinari i njihovi omiljeni sudionici proroka staviti rizike u perspektivu. Ne očekujte od onih koji slijede ‘znanost’ da znaju o čemu govore.”

Autor: Dr. Joseph Mercola

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.


Posjetite naš novi video kanal na platformi Odysee i obvezno se registrirajte, kao i najveću arhivu alternativnih video snimaka Jubitu.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
156 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Šele
Gost
Šele
2 mjeseci prije

kao u svakom ratu, onaj što je napadač se pripremi, tako su se i ovi dobro pripremili za koronu, kao u svakom ratu stvari se odvijaju, na sljedeći način, napadnuti su prvo iznenađeni, izgubljeni, dezorjentisani, zatim dođu sebi, fudbalski stanu na loptu, onda se organizuju, i pođu uzvraćati, kad dođe… Pročitaj više »

Žvuž
Gost
Žvuž
2 mjeseci prije
Reply to  Šele

Ovdje primirje nije opcija jer će koronacisti čim se priberu i osmisle novu svinjariju opet žestoko udariti i prevariti nas. I kako bi uopće to primirje izgledalo? Nastavak ovog nakaradnog sistema uz “mir, mir, mir, niko nije kriv”? Primirje bi bilo isto što i gubitak rata. Ovoga puta zmiji treba… Pročitaj više »

Tko tu koga...
Gost
Tko tu koga...
2 mjeseci prije
Reply to  Žvuž

100 pluseva za komentar. Da, ovaj put zmiji treba odsijeci glavu.

Oli
Gost
Oli
2 mjeseci prije
Reply to  Tko tu koga...

Ne samo odsjeći, zgaziti

Šele
Gost
Šele
2 mjeseci prije
Reply to  Žvuž

mislim da bi primirje i nama bilo od koristi, ova zmija ima puno glava, odsjeći jednu nebi puno donijelo, ako i bude primirje treba iskoristiti, spremiti sebi alternativu za drugi put, i svojoj djeci, ne biti rob jedne firme i plate, ne biti u dugovima, kupiti nešto od čega se… Pročitaj više »

Sam
Gost
Sam
2 mjeseci prije
Reply to  Žvuž

Bas tako druze.
Nema vise povratka na startnu poziciju ali ni pauze.
Do kraja pa ko ziv a ko mrtav.
Ionako su zlocinci unistili sve pretpostavke za boljitak u narednih 50 godina

bumbar
Member
Famed Member
bumbar
2 mjeseci prije
Reply to  Šele

Pojavili su se dokazi i da je francuska Vlada printala obavijesti o izdavanju Covid-19 putovnica cijela 4 dana prije pojave tzv. covid virusa u Francuskoj. Dokaza o pripremi ove diktature i genocida ima na pretek, ali sotonjare se ne boje da će ih snaći ruka pravde jer su nas dobro… Pročitaj više »

tihobl
Gost
tihobl
2 mjeseci prije
Reply to  bumbar

Bumbar nista cudno.
Merkelova i Makoron su imali sastanak i razgovarali o trovanju Navaljnog novicekom u momentu kad je njegov avion polijetao. Baba Vanga je nula u poredjenju sa babom Mekel.

Siniša
Member
Siniša
2 mjeseci prije
Reply to  Šele

A kaki se ovo zove, vezano za poskupljenje vakcina….obratiti pažnju na objašnjenje…. “Šta na sve kažu u EU? Kako prenose agencije, jedan zvaničnik EU upoznat sa pregovorima sa proizvođačima vakcina, izjavio je da je cena vakcina porasla nakon što su se POJAVILI dokazi o njihovoj efikasnosti i pozitivnom uticaju koje… Pročitaj više »

Aeronetcz
Gost
Aeronetcz
2 mjeseci prije
Reply to  Šele

Pripremaju Novi projekt a to je projekt klimatskih promjena kojí ce biti jos hoří od Covida, veliki pobřeží, oduzimanje imovine itd.

Bane Presretac
Gost
Bane Presretac
2 mjeseci prije

Bil Gec

Djura
Gost
Djura
2 mjeseci prije
Reply to  Bane Presretac

Nasli bi ga u bilo kom kriminalu, isto ko neki nasi.

ledeno doba
Gost
ledeno doba
2 mjeseci prije

sjetih se filma Downsizing, snimljen prije 4 godine. Opet Mate Damon u glavnoj ulozi kao i u propagandnom kabalinom filmu Contagion,- u kojem je još prije deset godina, prikazan scenarij za današnju plandemiju. Downsizing je jedan od najblesavijih, filmova, kojega sam ikad gledao, tojest djelimično gledao, pošto je jako dug nisam… Pročitaj više »

Mölltaler
Gost
Mölltaler
2 mjeseci prije
Reply to  ledeno doba

Moguće da nas je već neko smanjivao i prije s obzirom da po cijelom svijetu nalaze kosture veće od tri metra.

Malomorgen
Gost
Malomorgen
2 mjeseci prije
Reply to  Mölltaler

nema tih kostura….. nigde.. 😒

Mölltaler
Gost
Mölltaler
2 mjeseci prije
Reply to  Malomorgen

Guglaj malo

Histrion
Gost
Histrion
2 mjeseci prije
Reply to  Malomorgen

Šta, i Smithsonian te plaća?

Komplicirano
Gost
Komplicirano
2 mjeseci prije
Reply to  Malomorgen

malo sam provjerio,,i znaš šta,,nikada i nigdje nije pronađena kost kokoške i čovjeka zajedno ,,,šta bi to značilo?,,,aha,pa da čovjek i kokoš nisu nikada i nigdje živjeli zajedno???,,no dobro,,možemo i kontra pitanje dragi moj malomorgenu,,,koliko kokoša je pobijeno i pojedeno u povijesti???evo,recimo sigurno više od nekoliko bilijardi,,,,gdje su kosti malomorgenu???,,,pojedini… Pročitaj više »

Malomorgen
Gost
Malomorgen
2 mjeseci prije
Reply to  Komplicirano

??……. govorimo o kosturima 3m visokih ljudi…… nikad i nigde…. 😒

piždro
Gost
piždro
2 mjeseci prije
Reply to  ledeno doba

Pa Predatori uvjek ovcoidima obajave šta će im činiti.. Tako da nema zabune i da budu spremni..

Shumadinac
Member
2 mjeseci prije

Onog momenta kada se shvati da je virus veštački napravljen, da se planski ubacuju novi sojevi u populaciju tada svako objašnjavanje primene standardnih protivepidemijskih protokola gubi smisao. Očigledno da je sve do perfekcije isplanirano, i ponašanje vlasti pod pritiskom i reakcija populacije. Opet da ponovim: cilj ove kao i mnogih… Pročitaj više »

Malomorgen
Gost
Malomorgen
2 mjeseci prije
Reply to  Shumadinac

dopuštam mogučnost za veštački virus ali da je namerno ubačen ili da najviše hara po zapadnom svetu….. to baš ne…

o nekoj svetskoj vladi nema govora…. tko bi vladao svijetom.. rusi, iranci, kinezi…. pigmejci……. zapad!! 😒😒😒

Throne
Gost
Throne
2 mjeseci prije
Reply to  Malomorgen

Vrh piramide globalne elite, nesto nizi slojevi u piramidi imaju vlast nad 5 ili 6 vecih globalnih prstenova gdje politicari drzavnih rezima njima odgovaraju za postupke, a ovi sto vladaju prstenovima odgovaraju vrhu u piramidi sistema globalne elite ili kabale.

Realno
Gost
Realno
2 mjeseci prije
Reply to  Malomorgen

Retardinjooooo.

mirko
Gost
mirko
2 mjeseci prije
Reply to  Realno

Vise bi mu odgovarao nik Malomozgen nego Malomorgen.

Realno
Gost
Realno
2 mjeseci prije
Reply to  mirko

Koji god nick da uzme, džaba mu kad mu je centar za razmišljanje u sjedećem djelu.

Shumadinac
Member
2 mjeseci prije
Reply to  Malomorgen

Obrati pažnju da pišem “Svetska” – pod navodnicima.
To je u suštini ono što se ranije zvalo “Međunarodna zajednica” ali će sada imati izvršna ovlaštenja.
I više se ne postavlja pitanje “da li će” već “kada će”.

UmrecemoSvi
Gost
UmrecemoSvi
2 mjeseci prije
Reply to  Malomorgen

bre srbi bi vladali

Menoti
Gost
Menoti
2 mjeseci prije
Reply to  Malomorgen

Ti si ili glup ili se praviš blesav.

K G B
Gost
K G B
2 mjeseci prije
Reply to  Shumadinac

evo ti svježi putokaz kao će to sve prestati… Ponedjeljak, 09. kolovoza 2021. u 07:53 Sinoć iza 23 sata jak potres pogodio Banja Luku. Prema EMSC-u potres je imao magnitudu 3,9 Richtera. Epicentar mu je bio 12 kilometara sjeverno od ovog bosanskog grada, na dubini od 10 kilometara. Građani su… Pročitaj više »

tihobl
Gost
tihobl
2 mjeseci prije
Reply to  K G B

Nije bio uopste jak zemljotres. Prepali su se samo jugovici kojih je ovih dana puna BL.

PS. sjeti se da sam ovde pisao da nas ceka dosta zemljotresa nekoliko mjeseci prije nego sto je zdramlo Petrinju.

K G B
Gost
K G B
2 mjeseci prije
Reply to  tihobl

znam da dolazi puno gore kao i ti

tihobl
Gost
tihobl
2 mjeseci prije
Reply to  K G B

Ja sam to znao prije par godina. Osjecao sam da je tlo prenapregnuto. Nama odgovara vise blagih zemljotresa. Evo sad se osjeti da je manje naprezanje u tlu. Kad bi bilo jos 5-6 ovakvih zemljotesa na Balkanu do jeseni nebi se morali bojati jakog na zimu.

iiiistina
Gost
iiiistina
2 mjeseci prije
Reply to  tihobl

ne zamjeri na upadu ali da ti se potvrdi istinitost tvog osječaja-bravo Balkan je u zoni rastezanja, kao što pokazuju kijevski rezervoari koji pjevaju, i blato iz kojeg izlaze mjehurići, iz Azova. Euroazijska ploča se rasteže od Skandinavije skroz do Himalaja, tako da se cijepaju riječna korita i javljaju rupe… Pročitaj više »

tihobl
Gost
tihobl
2 mjeseci prije
Reply to  iiiistina

…ne zamjeri na upadu…

Ne zamjerim. Detalje naprezanja ne znam, ali znam sta osjetim. A i na zivotinjama vidim da su daleko smirenije nego prethodnih dana.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
2 mjeseci prije
Reply to  tihobl

E, moj tiho… Jedino pravilo koje je – bar do sada vrijedilo – jest da ljeti ne bi smjelo biti potresa… Zašto, naravno, ne zna se… Još nešto: volim pronjuškati kako ljudi u drugim dijelovima svijeta doživljavaju potrese: samo kod nas skoro redovito počinje – eksplozijom…ne samo B.Luka, nego i… Pročitaj više »

špic-papak adz
Gost
špic-papak adz
2 mjeseci prije
Reply to  Shumadinac

Kolega,u jugi je postojao predmet ONO i DSZ,a
jedan odjeljak je bio ABKZ ili ABHO.Plus,pucalo
se iz M-48 i učilo se postavljanje maske.Mi,dinosauri,malo stariji,sjećamo
se toga (Srednja škola).

Shumadinac
Member
2 mjeseci prije

Sećam se i to dobro.

špic-papak adz
Gost
špic-papak adz
2 mjeseci prije
Reply to  Shumadinac

“U normalnim bih okolnostima smatrao gotovo nevjerojatnim takve zapanjujuće tvrdnje. Međutim, tijekom zloglasnog suđenja za klevetu 2000. koje je Irvingu uništilo karijeru i dovelo ga do bankrota, njegovi židovski mučitelji koristili su gotovo neograničena sredstva za angažiranje vojske istraživača koji su godinu ili više podvrgavali Irvingov veliki spis spisa po… Pročitaj više »

špic-papak adz
Gost
špic-papak adz
2 mjeseci prije
Reply to  Shumadinac

American Pravda: Waging Biological Warfare III
run.unz

Pizistrat Nelson
Gost
Pizistrat Nelson
2 mjeseci prije
Reply to  Shumadinac

Pizistrat Nelson

Alen
Gost
Alen
2 mjeseci prije
Reply to  Shumadinac

Onaj tamo , koji im je ponudio koronu kao slamku spasa , samo ih je navukao na veću propast.. A “svjetska” vlada ti je za onu 1/4 koja ostane…

KISIK
Gost
KISIK
2 mjeseci prije
Reply to  Alen

1/4?
1/9 !

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
2 mjeseci prije
Reply to  Shumadinac

Koje dokaze imate da je virus umjetan?🧐
I da se “novi sojevi ubacuju”?🤨
Zašto je to uopće bitno?

tihobl
Gost
tihobl
2 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Bitno je Lucija, bitno. Znas da se protiv tebe vodi bioloski rat, znas da neprijatelj ne spava, znas da neprijatelj prisluskuje, znas da protiv tebe vodi propagandno-psiholoski rat. Bitno je znati. Bitno je i precizno se izrazavati (kao komunjare nekad). Ako ne znas onda lako postanes zrtva neprijateljske propagande i… Pročitaj više »

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
2 mjeseci prije
Reply to  tihobl

Bitno je samo za izazivanje napetosti među komentatorima. Od kojih neki za godinu i pol nisu uspjeli shvatiti što je virus. Drugo, dosta mi je trtljanja. Ako smatra da je virus umjetni, neka pruži dokaze. Biološki rat vode vlade država protiv svog stanovništva . To je ono što je sigurno… Pročitaj više »

Shumadinac
Member
2 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Nadam se da nećeš da me išamaraš što to tvrdim. Iako možda nema neposrednih znakova da je virus veštački (i dalje stoji pitanje ima li u sebi gensku sekvenci HIV-a), posrednih ima neverovatno mnogo. Što se tiče dokaza da li mi to tražiš link… kao Istražuj? Prava “lepota” biološkog ratovanja… Pročitaj više »

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
2 mjeseci prije
Reply to  Shumadinac

Ne. Pitanje o gen.sekvenci HIVa je odgovoreno.

Samo u zadnjih mjesec dva puta sam citirala dokaze o tome kako je virus prirodan i načine kako se to utvrđuje.
Pred godinu dana isto potvrda da je virus prirodan, ali drugi izvor.
Nema više. Gotovo.
Nek svi ” misle” šta hoće.

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
2 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Recimo da je virus prirodan, ali spike definitivno nije. Da li je moguće uzet prirodni virus i pojačati spike s funkcijama? Onda ipak na kraju dobijemo gm tvorevinu.

UmrecemoSvi
Gost
UmrecemoSvi
2 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

jebo te luca je to dokazala, brale ona sve zna cak i oni vrancuz neki Nobelovac je za nju saka jada…daj odjebi vise

tihobl
Gost
tihobl
2 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Ako smatra da je virus umjetni, neka pruži dokaze. Evo ja smatram i tvrdim. A dokaz je izjava iranske vlade sa pocetka epidemije kad se kod njih pojavio soj drugaciji od kineskog. Tad su izasli sa tvrdnjama da je rijec o umjetnom virusu i bioloskom ratu protiv Islamske republike (sjeti… Pročitaj više »

piždro
Gost
piždro
2 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

lucija nije umjetna neg je jel vještački stvoreni! jel sad ok

piždro
Gost
piždro
2 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

nije umjetan nego je vještački!
jel sad ok

piždro
Gost
piždro
2 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Samo ubaci u tražilicu ovo:

Fauci and Dastak

il ovako:

Fauci and Daszak have engaged in bio-terrorism for years …

ps.imat ćes puno da istražuješ

UmrecemoSvi
Gost
UmrecemoSvi
2 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Ovco sta ti radis na ovom portalu…provociras,seres bez veze,pravis se pametna..pa rekao je francuski virolog Luc Montagnier koji je usputno dobio Nobelovu nagradu

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
2 mjeseci prije
Reply to  UmrecemoSvi

Evo, j* tebi m* 😁

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
2 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Flundru.
Da ne bi bilo zabune.

Krle
Gost
Krle
2 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Za svako sr.anje na zemlji postoje oprečni dokazi. Niko od nas nema ni znanja i mogućnosti da sam istraži i dokaže bilo šta na tom nivou nego odaberemo “dokaze” koji se uklapaju u naše viđenje situacije. Ovaj virus je od početka pokazivao osobine koje se nisu baš uklapale u uobičajene… Pročitaj više »

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
2 mjeseci prije
Reply to  Krle

I tako strašna i zarazna bolest s virusom olimpijcem koji skače do 2 metra i napada ljude kad stoje, ali dok sjede u kafiću za stolom onda su sigurni. Već je ušlo u legendu kako taj virus obožava svatove i glasnu muziku. Naprotiv skupove vodećih lažljivih stranaka i lidera “pušta”… Pročitaj više »

Krle
Gost
Krle
2 mjeseci prije
Reply to  Pera Detlic

Al’ si se dao, toliko truda nizašta. Možda nekad i pročitam, kad poludim.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
2 mjeseci prije
Reply to  Krle

Ono od čega se polazi i treba polaziti je ono što je točno i provjereno desetljećima. Jedna od tih je :”Što je virus”. Npr, kad je jedna “grupa znanstvenika” pronašla virus nakon 17 dana (!!!!) na površini na onom brodu, bilo je jasno da se laže i se*e. Traže se… Pročitaj više »

Sven
Gost
Sven
2 mjeseci prije

Koronu kao i obicno necu komentirati. Ali cenzuru hocu. Inace volim na internetu procitati nesto novo o svemiru i stvarima na rubu znanosti. To mi je bila razbribiga i zanimljivo stivo. Ali nesto se dogodilo. Sajtovi forumi i portali koji su godinama pisali o izvanzemaljcima duhovima planetama jedan po jedan… Pročitaj više »

Malomorgen
Gost
Malomorgen
2 mjeseci prije
Reply to  Sven

mali zeleni opalili cenzuru…. 😒

špic-papak adz
Gost
špic-papak adz
2 mjeseci prije
Reply to  Malomorgen

Je,imaš hrpu cenzure na YT, Twitter,Bkahdii,Mercola,
Malone.Nisam znao da si tako krupna zvjerka.

Realno
Gost
Realno
2 mjeseci prije
Reply to  Malomorgen

Retardinjooooo.

Realno
Gost
Realno
2 mjeseci prije
Reply to  Realno

Kesa za smeće te čeka smr.adino. Uskoro ćeš da odlepiš u večna morišta.

Smrt
Gost
Smrt
2 mjeseci prije
Reply to  Realno

Još malo pa mi stižeš debeli. Peći ću te na ražnju i nahraniti s tobom demone.

Smrt
Gost
Smrt
2 mjeseci prije
Reply to  Smrt

NeČe olupino prolupala. Zaj.ebo se jedino tvoj oČe što te nije izdrkao kad je kravu u štali taslačio. Čekam te čobanine, kesa za smeće ti je spremna.

mirko
Gost
mirko
2 mjeseci prije
Reply to  Realno

Vise bi mu odgovarao nik Malomozgen nego Malomorgen.

Mladen
Gost
Mladen
2 mjeseci prije
Reply to  Sven

Ajde kolega dok sam bio mlad gleda sam pornografiju do ruba zdravog razuma ,poslije pratio astrologiju i astronomiju ,klasičnu brodogradnju a sad samo kulinarske recepte i za sve me vise boli neka stvar

Sven
Gost
Sven
2 mjeseci prije
Reply to  Mladen

Svakome svoje zanimacije. Ali ima nas jos zeljnih 😁 svega.

Mladen
Gost
Mladen
2 mjeseci prije
Reply to  Sven

Svaka čast ,samo nemoj puno gubiti energije na pojedine teme ili strasti ,nastoj malo sta bi se ono reklo razbacat na sve pomalo a ponajviše vrimena posveti ženi one ti sve pamte pa će ti jednog dana kad ostaris sigurno vratiti .

Čudan lik
Gost
Čudan lik
2 mjeseci prije
Reply to  Sven

Pogledaj Balkan Ufo i njegove uratke.

Sven
Gost
Sven
2 mjeseci prije
Reply to  Čudan lik

Gledam i balkan ufo, ok je .

Šele
Gost
Šele
2 mjeseci prije
Reply to  Sven

iskoristili su koronu da izbrišu sve što im ne odgovara, a i nastaviće to raditi

Shumadinac
Member
2 mjeseci prije
Reply to  Sven

Evo kolega pravi sajt za praćenje vesti iz astronomije:

ttps://www.sciencedaily.com/releases/2021/08/210805090842.htm?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+sciencedaily%2Fspace_time%2Fastronomy+%28Astronomy+News+–+ScienceDaily%29

Prijavi se da te obaveštavaju, novosti stiži gotovo svakodnevno.

Picajzl
Member
Famed Member
Picajzl
2 mjeseci prije

Na direktna pitanja nemaju odgovor, evo čovjek nazvao FDA i konfrontirao sa činjenicama:
https://seed125.bitchute.com/wOAcBDBDQBpi/sF0PAaYwTRVL.mp4

Čudan lik
Gost
Čudan lik
2 mjeseci prije

Evo dileme za znanstvene fanatike, kome vjerovati, znanstvenicima ili znastvenicima??? Sav sam zbunjen, osjećam da će me glava zaboljeti od silne dileme. Hmmm… Najbolje da popijem tabletu protiv bolova, ali opet, nova dilema. Znanstvenici tvrde da je tableta protiv bolova NE šteti zdravlju i znanstvenici tvrde da šteti zdravlju…. Sada… Pročitaj više »

Sven
Gost
Sven
2 mjeseci prije
Reply to  Čudan lik

Kako bi se reklo treba imati 6 culo. Znam zenu kojoj su rekli da ima jos per mjeseci zivota. Rak je imala. I zena odustala od medicine i pocela je odlaziti u setnje sumom. Evo proslo je 10 godina a ona i dalje sece sumom.

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
2 mjeseci prije
Reply to  Sven

bravo, ovo mi se svidja;)

Gaga
Member
Famed Member
Gaga
2 mjeseci prije
Reply to  Sven

Da, mnogi su se uspješno izliječili jer su odbili metode službene medicine. Rak nije bolest, nego simptom. Krajnji moment kad se trebamo zaustaviti i promijeniti predznak svemu što radimo.

Malomorgen
Gost
Malomorgen
2 mjeseci prije
Reply to  Gaga

ovakvim pisanjem odgovarate za smrt ljudi, koji vam povjeruju…. sram vas bilo……. 😠

Krle
Gost
Krle
2 mjeseci prije
Reply to  Malomorgen

Nije Sven to predložio kao terapiju već naveo jedan od mnogih čudesnih ozdravljenja od raka. Neko posegne za travama, neko za posebnom ishranom ili nešto sasvim deseto. Moguće da je u pitanju autosugestija, za koju mnogi kažu da je nevjerovatno moćna. U svakom slučaju, dokumentiran je čitav niz naučno neobjašnjivih… Pročitaj više »

Gaga
Member
Famed Member
Gaga
2 mjeseci prije
Reply to  Krle

To što ova “nauka” to ne može objasniti, ne znači da je neobjašnjivo. Tijelo je savršen mehanizam, sve što je s naše strane potrebno je čišćenje, podmazivanje, optimalno trošenje. Ako ga zalijevaš blatom i koristiš 24/7 – svakom stroju ćeš smanjiti vijek trajanja. Čim se rodiš izbiju ti po koji… Pročitaj više »

Krle
Gost
Krle
2 mjeseci prije
Reply to  Gaga

Naravno da je naše znanje limitirano i da ova pojava podliježe nekim zakonima. Ono “što nauka ne može objasniti” i “neobjašnjivo” je jedno te isto. I ovo malo što znamo većinu je objasnila nauka. Narodna mudrost je još više limitirana i neke stvari može samo nauka da objasni, a i… Pročitaj više »

Gaga
Member
Famed Member
Gaga
2 mjeseci prije
Reply to  Krle

Imate milijun priča o zdravom životu – koje to nisu!
Treba biti oprezan i razborit sa svim informacijama koje do nas dolaze.
Najsigurniji filter je spoznati kako “slušati” svoje tijelo i razlikovati poruke koje nam šalje!

Krle
Gost
Krle
2 mjeseci prije
Reply to  Gaga

Uvijek sam tvrdio da su te priče isključivo za stjecanje koristi, direktno kao autor takvih napisa ili posredno kroz čitanost. Pitanje je kako spoznati kako “slušati” svoje tijelo i razlikovati poruke koje nam šalje? Kad se rodimo, imamo čitav niz urođenih mehanizama za obranu. Vremenom, odrasli nas oduće tome, kad… Pročitaj više »

Sven
Gost
Sven
2 mjeseci prije
Reply to  Krle

Naravno da nisam pomislio tako nesto vec kao pravo cudo.

Malomorgen
Gost
Malomorgen
2 mjeseci prije
Reply to  Sven

ne laži……. nađu se ljudi, posebno na ovakvim portalima, koji vjeruju u svašta i lako jih je namagarčiti…. da se rak može izliječiti nekim travicana ili šetnjama….. ima ljudi koji ti povjeruju i takvim pisanjem si odgovoran za njihovu smrt… 😒

Sven
Gost
Sven
2 mjeseci prije
Reply to  Malomorgen

Koji si ti mamlaz. Sve bukvalno shvatis 😁

piždro
Gost
piždro
2 mjeseci prije
Reply to  Čudan lik

Sebi vjeruj najaviše. Čovjek je najviše pobjegao od sebe i svemu drugom se priklonio.. to i je problem

Gaga
Member
Famed Member
Gaga
2 mjeseci prije
Reply to  piždro

Točno Piždro!
Postali smo strašno nesigurni…i dalje lovimo odgovore, koje ćemo “negdje pročitati” i usvojiti!

piždro
Gost
piždro
2 mjeseci prije
Reply to  Gaga

O o o di si nam ti draga Gaga..! naša fina izreka kazuje gdje i u centar pogađa: ‘vjeruj use i u svoje kljuse’ pa će se i ‘zavjesa još više rastvorit… pozdrav zdravo i ugodno🍀

Gaga
Member
Famed Member
Gaga
2 mjeseci prije
Reply to  piždro

A ima i ona – “Sam pao, sam se ubio!”
Lijep dan Piždro!
🙂

piždro
Gost
piždro
2 mjeseci prije
Reply to  Gaga

Da I ta je dobra i pogađa! I tebi lijep dan d. Gaga 🎶

Max
Member
Max
2 mjeseci prije

Swe točno i zbiwa se

Puž
Gost
Puž
2 mjeseci prije

offtopic: Ovo če bit jedan od mojih zadnjih komentara ovdje.
Nemam više volje (LOLZ) sudjelovati u 24/7 ciklusu psihoze koji nam se servira. Idem mirno svojim putem, sretno svima, poglavito vama koji ste me skužili…

Gaga
Member
Famed Member
Gaga
2 mjeseci prije
Reply to  Puž

Da, mislim da se tako osjeća većina nas…

Puž
Gost
Puž
2 mjeseci prije
Reply to  Gaga

Hvala na potvrdi da nisam sam u svojim mislima 😉 Možda da Vam proslijedim još i ovaj bitan uradak koji je na engleskom jeziku. Nadam se da Vam to neće biti problem jer je tema i više nego važna (neču stavljat link jer logikihno pušta linkove samo probranima): YouTube kanal:… Pročitaj više »

Gaga
Member
Famed Member
Gaga
2 mjeseci prije
Reply to  Puž

Hvala, pogledati ću.
Svako dobro!

BanOvan
Gost
BanOvan
2 mjeseci prije
Reply to  Puž

ttps://www.youtube.com/watch?v=w5nMU5fQLZc

Puž
Gost
Puž
2 mjeseci prije
Reply to  BanOvan

Tnx kompa. Harald Kautz Vella je sve to najavio prije 3-4 godine, čini mi se, možda i više. I riješio je taj problem, čak! Ako je svemu tome vjerovati, a ima dovoljno dokaza i naznaka da se tome dade pažnje, ipak ne treba brinuti!! Harald ima ima i recept/tehniku za… Pročitaj više »

Gaga
Member
Famed Member
Gaga
2 mjeseci prije
Reply to  Puž

Odličan video Puž!
Mi bježeći od jedne, lagano upadamo u drugu psihozu…

Puž
Gost
Puž
2 mjeseci prije
Reply to  Gaga

Iznimno mi je drago da ste pogledali i da je sjelo! Zakljućak i poruka u videu su koncizni i direktni i vrlo vrlo relevantni što se tiče plandemije i konstantne manipulacije društva, i iako ima elemente više tema o kojima se priča unatrag par godina, rijetko je imati sve povezano… Pročitaj više »

Puž
Gost
Puž
2 mjeseci prije
Reply to  Gaga

Da dodam, masovna psihoza kojoj svjedočimo postala mi je u potpunosti jasna kad sam bio čuo Milu Alečković kako objašnjava što je to tzv.”crna psihologija”. I koji su stupnjevi kognitivnog shvaćanja kod ljudi. Prije sam bio čuo za tehnike i primjere, od nacista do E.Bernaysa, ali tek kad sam čuo… Pročitaj više »

Gaga
Member
Famed Member
Gaga
2 mjeseci prije
Reply to  Puž

Utjecaj na čovjekovu psihu je najjače oružje koje imaju, a ujedno i jedino od kojeg se mi realno možemo obraniti! Kad skineš paučinu i progledaš, ili konačno sebi objasniš ono što si intuitivno osjećao, sve se kockice poslože. Nažalost, to tako ne ide sa svima nama. Kažete mi da podijelim… Pročitaj više »

Puž
Gost
Puž
2 mjeseci prije
Reply to  Gaga

Da, u ovom slučaju znanje je savršena obrana. Jednom kad znamo alate psihološke manipulacije oni na nas više ne djeluju. Svjestan sam kratko-sežnosti čak i ovako dobrih uradaka. Jer u večini slučajeva čovjek koji na vlastitoj koži nije osjetio, koji kroz vlastito iskustvo nije naučio, i koji misli da nije… Pročitaj više »

KISIK
Gost
KISIK
2 mjeseci prije
Reply to  Puž

Puž polako i sretno.

Puž
Gost
Puž
2 mjeseci prije
Reply to  KISIK

Polako i odlućno i sa sto posto uspjeha 😉
Hvala, takodjer!

Alen
Gost
Alen
2 mjeseci prije
Reply to  Puž

Svaka čast dobro si izdrzao , ako si svo ovo vrijeme bio u ” korona ” rialitiju…

Puž
Gost
Puž
2 mjeseci prije
Reply to  Alen

Haha, hvala. Moš mislit, bi prolupal da več negdje oko 10/2020 nisam počeo u potpunosti kužit kaj se događa i kaj mi je delat i kak se postavit. Tu sam od prvog dana govorio da se treba isključit iz mass-medijskih hipnoza kojima nam se uvjetuje stvarnost. Ali da, još sam… Pročitaj više »

Alen
Gost
Alen
2 mjeseci prije
Reply to  Puž

Sadašnjost i prošlost nas vode ka dnu ,
budućnost nas čeka u nejasnom snu.
DN

Stripy
Gost
Stripy
2 mjeseci prije
Reply to  Puž

Pužu dragi, evo ti vic da barem otpužeš nasmijan…

Znaš onaj kad je banda puževa napala i opljačkala kornjaču?
Dođe policija na uviđaj i pitaju je šta se dogodilo, a kornjača:
“Ne znam, sve se odigralo tako brzo!”

Pozdrav 🙂

Puž
Gost
Puž
2 mjeseci prije
Reply to  Stripy

hahahaha, DOBAR! Tnx stari 😉 Lp i tebi, i sretno u ovim transformirajućim vremenima! Da nadodam misao, jedino kaj društvu u ovakvim momentima može pomoći su paralelne strukture razmišljanja i paralelne strukture djelovanja, zato se i mičem dalje od nepotrebnih i loših poticaja i utjecaja digitalne prirode, jer za to… Pročitaj više »

Stripy
Gost
Stripy
2 mjeseci prije
Reply to  Puž

A sad rafalno dok ne zagrcaš od smija… nemoš u psikozi otić, jok! Ide puž ulicom i spotakne se, pa kaže: “Tako mi i treba kad žurim!” Prepričava puž (ne)zgodu od neki dan: “I tako, jurim ja šumom, kad odjednom ispred mene izraste hrast i… BUM… zabijem se ja u… Pročitaj više »

Gaga
Member
Famed Member
Gaga
2 mjeseci prije
Reply to  Stripy

🙂 🙂 🙂 🙂

iiiistina
Gost
iiiistina
2 mjeseci prije
Reply to  Puž

Pa se vidimo u nekoj paralelnoj strukturi,,,,,,,,,,,evo ti malo za put nije još bila namjera ovo izkopirati ali možda ti bude korisno jer ovo nije daleko baš pa moguće doživiš: pa idemo u stilu Imate pravo na istinu svidjela Vam se il’ne ! Pomicanje polova…April 12, 2013, 4:39 am 1.… Pročitaj više »

iiiistina
Gost
iiiistina
2 mjeseci prije
Reply to  iiiistina

2. Slabe točke među pločama Zemljine kore popuštaju. Pacifički ocean se sužava, a Atlantski proširuje. Ploče koje se podvlače, podvlače se u velikoj mjeri. Uzdizanje planina događa se iznenada, primarno uzvisujući u područjima koja su već prošla građenje planina. Sve što je navedeno, odvijat će se tijekom tijekom jednoga sata,… Pročitaj više »

iiiistina
Gost
iiiistina
2 mjeseci prije
Reply to  iiiistina

ovo ću dodati zbog već dramatičnih događanja snage poplavnih voda,požara te porastu seizmičke aktivnosti 3. Čak oni koji slušaju naše riječi i shvaćaju ih ozbiljno, nisu spojili točke kako bi mogli sagledati što će te katastrofe značiti. Sva inteligentna stvorenja koriste takve vrste tehnika za negiranje, tako da se ne radi o tome… Pročitaj više »

iiiistina
Gost
iiiistina
2 mjeseci prije
Reply to  iiiistina

April 13, 2013 Spominjali smo, uvijek iznova, da čovjek ne razumije milijarde tokova čestica koje postoje, niti je NASA ikad razumjela prolazak Planeta X kroz Sunčev sustav. Oni pretpostavljaju kružnu ili ovalnu orbitu oko Sunca, a orbita Planeta X ide ravno kroz. Oni imaju g. Držača za njihovu teoriju da… Pročitaj više »

iiiistina
Gost
iiiistina
2 mjeseci prije
Reply to  iiiistina

evo onda još i dodatak za ove koji vole minuse lupat jer im je važnije tko daje info od same info i samo dajte-mene to ni malo ne iritira jer što naumim pokazati ću pokazati: Sudionici Davosa bili su umireni, uvjeravani da će NASA i USGS zadržati znatiželju negiranjem činjenica… Pročitaj više »

Puž
Gost
Puž
2 mjeseci prije
Reply to  iiiistina

Baš te briga za minuse ak znaš kaj delaš! Bud mi dobar i Lp

iiiistina
Gost
iiiistina
2 mjeseci prije
Reply to  Puž

Hlupost je ta teza

iiiistina
Gost
iiiistina
2 mjeseci prije
Reply to  iiiistina

ovo nije moj koment-već kradljivac

Komplicirano
Gost
Komplicirano
2 mjeseci prije
Reply to  Puž

Pužiću dragi,dobro si sve rekao,polako stari,,,,

Krle
Gost
Krle
2 mjeseci prije
Reply to  iiiistina

Nikad mi nije bio jasan Nibiru, jel to kometa, planeta ili samo asteroid? Ako nije u neposrednoj blizini Zemlje, kako može toliko gravitacijski utjecati na Zemlju? Ako je u neposrednoj blizini Zemlje kako ga niko nije vidio. Znam ja da NASA i vlade hoće “zataškati” takve stvari ali koliko ima… Pročitaj više »

Metabaron
Member
Metabaron
2 mjeseci prije
Reply to  Krle

A sto ako Nibiru ne treba cekati jer je on vec ODAVNO ovdje ! Mozda bismo trebali bolje nastimati svoje kalendare jer planet koji je DOVEDEN ovamo da donese promjenu je nas MJESEC , najneobicnije i posve jedinstveno nebesko tijelo koje smo IKADA vidjeli ! Neobicnosti njegove putanje , njegovih… Pročitaj više »

Krle
Gost
Krle
2 mjeseci prije
Reply to  Metabaron

Vidim ja da si ti daleko načitaniji po tom pitanju. Nisam siguran, mislim da sam negdje pročitao da je Nibiru 10 puta masivniji od Zemlje. Ne mogu ni u to biti siguran, ali mi Mjesec izgleda manji. S druge strane, priče da “dolazi”, “da se ne vidi zbog sunca” itd.,… Pročitaj više »

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
2 mjeseci prije
Reply to  iiiistina

Sunčev ciklus od 11 godina znači prolaženje kroz razdoblje jače radijacije do vrha i onda pad…

Koji k* je “magnetsko poravnanje”???

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
2 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

“…ne mogu objasniti kako i zašto Mjesec ostaje iznad Zemlje…”

‘Ajde??? 🧐🤗😄😄

Obavijest: Mjesec se polako udaljava, koji centimetar godišnje…
Jednom ćemo ga izgubiti…

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
2 mjeseci prije
Reply to  iiiistina

“udaljenost između braće planeta” Sasvim sigurno se neće promijeniti. Gravitacija, sila privlačenja dva tijela međusobno, ovisi od veličine tijela (Sunce djeluje tako) i blizine (npr Mjesec na Zemlju). Drugo, temperatura pri pomicanju ploča ne smatra se velikom, i nesumnjivo će se rasporediti među tim pločama u dubini. U zrak i… Pročitaj više »

UmrecemoSvi
Gost
UmrecemoSvi
2 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

jebo te kak je brza na wikikikipediji

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
2 mjeseci prije
Reply to  UmrecemoSvi

Ti si još brži kad pišeš komentare o “svojoj slavnoj braniteljskoj prošlosti”… Zaboravljajući osnove osnova… A još kad si nas*rao da si bio – zapovjednik…!!! Pa ti nisi u stanju s nikim komunicirati! Bilo koga koji nešto pita počinješ vrijeđati. Raspad totalni. Ne bi ti nikakav rat preživio, pa ni… Pročitaj više »

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
2 mjeseci prije
Reply to  UmrecemoSvi

🐒 to je znanje osnovne škole. Iz SFRJ.

Ne tvoje osnovne.

Puž
Gost
Puž
2 mjeseci prije
Reply to  iiiistina

Hvala šefe! Bio sam i u toj materiji, no moj senzibiltet je više ovo-zemaljski, ipak sam ja bikonja 🙂 Zato i odustajem od ovog efemeralnog i teško opipljivog djelovanja.
Inače, djeluje mi kao materijal sa cassaiopaea foruma? Ili sott-a? Tamo sam se i pre-načitao ponekad hahah

iiiistina
Gost
iiiistina
2 mjeseci prije
Reply to  Puž

ako si pratio što sam pokazivao kroz komentiranja mogao si uočiti autore što ostavljam za oštroumne intuitivne korektne i pažljive sugovornike…Trump je bio vrlo blizu reći što mu je pokazano ali kabala mu je rekla da se povuče i šuti pa ostaje za vidjeti kako će to s njime i… Pročitaj više »

iiiistina
Gost
iiiistina
2 mjeseci prije
Reply to  Puž

ako si pratio što sam pokazivao kroz komentiranja mogao si uočiti autore što ostavljam za oštroumne intuitivne korektne i pažljive sugovornike…Trump je bio vrlo blizu reći što mu je pokazano ali kabala mu je rekla da se povuče i šuti pa ostaje za vidjeti kako će to s njime i… Pročitaj više »

iiiistina
Gost
iiiistina
2 mjeseci prije
Reply to  Puž

eh,eh evo ga aproval je tu i sad ak ti pusti dobro ak ne ne mogu ti više pokazivati što sam naumio

VasilisaPremudra
Gost
VasilisaPremudra
2 mjeseci prije
Reply to  Puž

@Puž

Sve najbolje i – Festina lente…

Komplicirano
Gost
Komplicirano
2 mjeseci prije

Ljudi su doista čudna bića,,strah ili problem ih tjera na kreativnost,borbu,pronalaze snagu gdje su mislili da je nema.Ljudi očvrsnu kroz probleme,ljudi su prilagodljivi,to je doista fascinantno.Ljudi su sada,danas već čvršći u odnosu na početak ove pizd,arije,,,ljudi su također skloni brzom zaboravu,,ljudi žele-vole da uživaju i dolaskom sunca i lijepih dana… Pročitaj više »

Sloboda
Gost
Sloboda
2 mjeseci prije
Reply to  Komplicirano

Bojim se da je kasno. Sad još samo možemo birati između dva duhovna bića. ili Isus ili Sotona….Ovaj život i tijelo je izgubljeno, nažalost….kako god završila ova bitka. Afterlife nam još ostaje. 🤔

Komplicirano
Gost
Komplicirano
2 mjeseci prije
Reply to  Sloboda

Čeka se prestanak svjetla sunca i mjeseca,,,to će biti najveći konačni znak da su nevolje prestale a slijedi tek onda užas svih užasa,,,,bitka će završiti dobro,,,,

Oli
Gost
Oli
2 mjeseci prije
Reply to  Komplicirano

Čeka se voda preko grla, ako i tad

Komplicirano
Gost
Komplicirano
2 mjeseci prije
Reply to  Oli

ljudi ,na žalost ne shvaćaju (ne svi) da smo u ovoj bitki sudionici i da možemo učiniti ali,treba pravi način,,,povezivanje sa Silom Istine,,,,

Logan
Gost
Logan
2 mjeseci prije

I ja bi želio da Fauči ode u pakao! Pogotovo što je danas rekao da su necijepljeni krivi za nove sojeve virusa.,koji je i tako namješten…. Zašto ne mogu biti malo agresivniji prema njima?Ne morate me odmah blokirati. Mislim, ako želimo preživiti, nikakvi mirni protesti nam neće pomoći. ✌️

Logan
Gost
Logan
2 mjeseci prije

Drž te se vi debelog Đure i Malomorgena. I tako Aljazeeraa vam je zakon! Pozdrav Sarajevu i cijeloj B i Ha ha ha!

Ante
Gost
Ante
2 mjeseci prije

Jasno mi je da je većina znanstvenika i znanstvenih radova koji ne ide u prilog plandemiji cenzurirana . Ali mi nije jasno kako se unutar kruga ozbiljne znanstvene zajednice nije uspjela podignuti na internet platforma gdje bi bili objavljeni svi cenzurirani znastveni radovi, sve informacije o tome tko i zašto… Pročitaj više »

ZriBra
Gost
ZriBra
2 mjeseci prije

“……..cenzura znanstvenih istraživanja bez presedana.”U ovoj epizdemiološkoj plandemoniji otvara mogućnost zlanstvenih istraživanja bez presedana!

Diego Delgado
Gost
Diego Delgado
2 mjeseci prije

Cilj opravdava sredstva.

Dragica Gravora
Gost
Dragica Gravora
2 mjeseci prije

Sada je,rekla bih pet do 12. Nakon svih ovih članaka u kojima nam ovi novinari pokazuju drugu stranu medalje,groznu istinu o ovoj neviđenoj pandemiji,strašnoj cenzuri svih medija,ostaje nam da zajedno spriječimo ovaj totalirizma,teror nad našim zdravljem,zdravljem naše djeci. Ujedinio se,dok ne bude kasno. Njihova organiziranost je bezprijekorna. Hvala svima koji… Pročitaj više »

lear ZI
Gost
lear ZI
2 mjeseci prije

Možda pet preko dvanajst, ali to sigurno znači za plan(covide), da maširaju u pravcu Hitlerove smrti. Nek im bude miran pokoj.

Čudan lik
Gost
Čudan lik
2 mjeseci prije

Sve je ovo laž

ledeno doba
Gost
ledeno doba
2 mjeseci prije

Dolazi kraj svijeta

Komplicirano
Gost
Komplicirano
2 mjeseci prije
Reply to  ledeno doba

nekome na propast,nekome na vječnu radost,,,

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
2 mjeseci prije

Mediji idu dalje u zastrašivanju: na Indexu 3-4 članka o katastrofičnim klimatskim promjenama !!! Kreće još zastrašivanja: onog pastora iz Kanade kojeg su tamo gnjavili, sad su napale Antife u USA, kad je htio održati molitvu na rijeci!!! Preporučam članak jer novinar lijepo ukazuje da “nema teorije” da su napadnuti… Pročitaj više »

Komplicirano
Gost
Komplicirano
2 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

taj pastor “zna”,,,i zato se ne boji,,,u stvari te spodobe koje ga napadaju se boje,,,,samo polako,žalosno je da mnogi ne shvaćaju kolika velika Sila dolazi,,,,uskoro,,,

POVEZANE VIJESTI

Izbornik