fbpx

Kampanja predsjednika Donalda Trumpa platila je tri milijuna dolara za ponovno brojanje glasova u dva okruga države Wisconsin

Trump placanje za ponovno prebrojavanje glasova

Kampanja Donalda Trumpa zahtijeva djelomično ponovno brojanje u državi Wisconsin, gdje je Demokrat Joe Biden navodni pobjednik, s nešto više od 20.000 glasova od dosadašnjeg predsjednika.

U srijedu navečer bio je krajnji rok za podnošenje službenog upita o ponovnom brojanju glasova od strane Trumpove kampanje. Upit je podnesen i glasovi će se brojati u okruzima Milwaukeeja i Danea, navodi se u priopćenju. Gotovo 800.000 glasača glasovalo je u ta dva područja.

Prebrojavanje u cijeloj državi koštalo bi gotovo 8 milijuna američkih dolara, ali usredotočenost na određene okruge uvelike smanjuje troškove. Izborno povjerenstvo Wisconsina priopćilo je da su iz predsjednikove kampanje primili uplatu od 3 milijuna dolara, ali da još nisu primili službeni upit. Očekuju da će upit o brojanju primiti negdje danas.

Nakon prebrojavanja glasova u svih 72 okruga u Wisconsinu, Biden je navodno odnio pobjedu s 20.612 glasova prednosti. Wisconsin je, međutim, jedna od nekoliko država za koje je Trump tvrdi da je u njima on pravi pobjednik.

Ako bi se ponovnim brojanjem glasova promijenili rezultati u Wisconsinu, njegovih 10 izbornih glasova dodalo bi se Trumpovim 232 i oduzelo Bidenovih 290. Predsjednik bi i dalje trebao osvojiti dodatne glasove, kako bi pobijedio na ponovnom izboru.

Trump je ovaj tjedan prebrojavanje glasova u Georgiji nazvao “šalom”, jer je ondje “otkriveno na tisuće lažnih glasova”. Otkriveni su i glasovi koji nisu bili brojani u državi, no to nije promijenilo rezultate.

Predsjednik je u srijedu ponovio svoje uvjerenje da je pobijedio na izborima kao i to da Biden trenutno navodno vodi zbog velike prijevare koja se dogodila na izborima

4.5 10 votes
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
19 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Tucker carlson
Gost
Tucker carlson
14 dana prije

Mora platiti da bi se,u drzavi sa hrpom neregularnosti,ponovno prebrojali glasovi…mozda bidenovi high-tech gospodari plate vise da se ne broji..licitacija ili tako nesh.ionako je za jednog zuckerberga Trump crkveni mis.

Igor
Gost
Igor
14 dana prije

3M za uzaludno brojanje a ostatak za Trumpove dugove.

Mucke
Gost
Mucke
14 dana prije

Jezicava gospodja Polly uvijek iskopa nesto nezgodno za “duboku drzavu” .

https://www.bitchute.com/video/DGWxw6iFOSp8/

Pero
Gost
Pero
14 dana prije

Problem je što ako Trump ne uspije ( a ja vjerujem da hoce), nikada više neće biti poštenih izbora. Zato su Ameri spremni za borbu. A najgore od svega je što su izbori bili namješteni u Venezueli, Filipinima, Kanadi i tko zna, vjerojatno EU. Znaci , sve je jasno, kako su po svijetu svugdje uveli slične mjere za koronu.

Laki
Gost
Laki
13 dana prije
Reply to  Pero

Pero; mama je ošla na pijacu pare su ti na stolu kupi mleko i kruh i ne zaboravi popiti tablete mama ih je na stolu složila pa bojama: MAMA TE PUNO VOLI!!!

hiber
Gost
hiber
14 dana prije

Gubljenje vremena. Po njihovom zakonu, broji se ponovo ako je razlika manja od 0,5% i kada zatraži druga strana. U Wisconsinu je razlika 0,61% pa kandidat mora sam platiti. Inače, u USA je bilo najmanje 3-4.000 ponovnih prebrojavanja, a samo 20-30 prevrata i samo kod razlika oko stotinjak glasova. Prevrat se kod ovakvih slučajeva nikad nije dogodio. A Trump pokušava izvršiti prevrat još kod 4 države. Dakle, vjerojatnost pobjede mu je nikad na petu.

Pero
Gost
Pero
14 dana prije
Reply to  hiber

To uopće nije niti važno. Važno je samo to da će vrhovni sud srušiti izbore. Oni imaju tu moć. Naravno, mediji ce i dalje trubiti da je biden predsjednik, ali zna se kakva je procedura tada. Problem će nastati kada izaberu trumpa, kako pocistiti ostatak svijeta. Onda nastaju sukobi. A tada bi ovi zlikovci mogli poslati isilovce na Europu.

Stara kuka
Gost
Stara kuka
14 dana prije

U Wisconsinu je na predsjedničkimizborima glasovalo ukupno oko 3.280.000 birača (300.000 više nego 2016.) i Bidenova prednost je oko 20.000. Ova dva okruga Milwaukee i Dane imaju znači četvrtinu svih birača Wisconsina.

U ta dva okruga Biden je navodno osvojio 577.000 glasova, a Trump 214.000. Razlika je znači 363.000 glasova u korist Bidena samo u ova dva okruga. U ostatku Wisconsina Biden je osvojio 1.053.000 glasova, a Trump 1.396.000.

Nešto drugo je pritom zanimljivo. Istovremeno su birani i zastupnici za Kongres. I tu je Wisconsin izabrao 5 republikanskih i 3 demokratska kongresnika.

Demokratski kandidati su ukupno dobili 1.568.000 glasova, a republikanski 1.661.000. Dakle Republikanci su dobili 93.000 glasova više za kongres od demokratskih.

Ali istovremeno je Trump navodno dobio 51.000 glasova manje od republikanskih, a Biden ćak 62.000 glasova više od demokratskih kandidata za Kongres

Zanimljivo, jel’da?

hiber
Gost
hiber
14 dana prije
Reply to  Stara kuka

Nebitno. Ne biraju se stranke, nego kandidati. A i sami Republikanci i Demokrati vise su koalicija stranaka tako da je velika razlika od države do države. Republikanac u Kaliforniji nema nešto velike veze sa Republikancem u Arkanzasu. Zato i imaju predizbore, da se kandidat nametne. U našim prčvarnicama vrh stranke određuje sve kandidate, nešto kao u Iranu veliki vođa.

Mali Mujica
Gost
Mali Mujica
14 dana prije
Reply to  Stara kuka

Ehej bolan i za to me zabolese tri dlake na ljevom jajetu.

Stara kuka
Gost
Stara kuka
14 dana prije
Reply to  Mali Mujica

Ehej bolan dobro da si tu informaciju podijelio s nama. Ne znam što bi bez tog saznanja.

Max
Member
Famed Member
Max
14 dana prije

Da ne sumnjaju ne bi ništa pokretali.

Ana
Gost
Ana
14 dana prije

Ma mogu brojati do sudnjeg dana. Nije problem u brojanju. Barba Biden je u izbornoj veceri bio jako smiren, skoro nezainteresiran za rezultate. Cim je Trump prvi put rekao da su izbori prevara i da ce on to dokazati, barba Biden je vec bio vidno uznemiren, i pored sve demencije…

Laki
Gost
Laki
13 dana prije

Novi slogan Trumpa je i njegove kampanje i sramota za Republikansku stranku “svi smo mi Rudy Giuliani” a naša dnevnica iznosi 20 000$ koju neće platiti naši BOGATI prijatelji nego ljudi koji vjeruju u ljude guštere i nepismene bijele seljačine koje su više poreza platile nego Trum 840$ da ne bi previše dao Americi jer mu je ona na prvom mjestu kao i Rudy! Ipak je slogan AMERICA FIRST za mene i moje prijatelje!!! I LOVE USA!!!

POVEZANE VIJESTI

Izbornik