Kampanja predsjednika Donalda Trumpa platila je tri milijuna dolara za ponovno brojanje glasova u dva okruga države Wisconsin

Trump placanje za ponovno prebrojavanje glasova
19 komentara

Kampanja Donalda Trumpa zahtijeva djelomično ponovno brojanje u državi Wisconsin, gdje je Demokrat Joe Biden navodni pobjednik, s nešto više od 20.000 glasova od dosadašnjeg predsjednika.

U srijedu navečer bio je krajnji rok za podnošenje službenog upita o ponovnom brojanju glasova od strane Trumpove kampanje. Upit je podnesen i glasovi će se brojati u okruzima Milwaukeeja i Danea, navodi se u priopćenju. Gotovo 800.000 glasača glasovalo je u ta dva područja.

Prebrojavanje u cijeloj državi koštalo bi gotovo 8 milijuna američkih dolara, ali usredotočenost na određene okruge uvelike smanjuje troškove. Izborno povjerenstvo Wisconsina priopćilo je da su iz predsjednikove kampanje primili uplatu od 3 milijuna dolara, ali da još nisu primili službeni upit. Očekuju da će upit o brojanju primiti negdje danas.

Nakon prebrojavanja glasova u svih 72 okruga u Wisconsinu, Biden je navodno odnio pobjedu s 20.612 glasova prednosti. Wisconsin je, međutim, jedna od nekoliko država za koje je Trump tvrdi da je u njima on pravi pobjednik.

Ako bi se ponovnim brojanjem glasova promijenili rezultati u Wisconsinu, njegovih 10 izbornih glasova dodalo bi se Trumpovim 232 i oduzelo Bidenovih 290. Predsjednik bi i dalje trebao osvojiti dodatne glasove, kako bi pobijedio na ponovnom izboru.

Trump je ovaj tjedan prebrojavanje glasova u Georgiji nazvao “šalom”, jer je ondje “otkriveno na tisuće lažnih glasova”. Otkriveni su i glasovi koji nisu bili brojani u državi, no to nije promijenilo rezultate.

Predsjednik je u srijedu ponovio svoje uvjerenje da je pobijedio na izborima kao i to da Biden trenutno navodno vodi zbog velike prijevare koja se dogodila na izborima

Američki izbori 2020Donald Trump
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tucker carlson
3 godine prije

Mora platiti da bi se,u drzavi sa hrpom neregularnosti,ponovno prebrojali glasovi…mozda bidenovi high-tech gospodari plate vise da se ne broji..licitacija ili tako nesh.ionako je za jednog zuckerberga Trump crkveni mis.

Igor
3 godine prije

3M za uzaludno brojanje a ostatak za Trumpove dugove.

Mucke
3 godine prije

Jezicava gospodja Polly uvijek iskopa nesto nezgodno za “duboku drzavu” .

https://www.bitchute.com/video/DGWxw6iFOSp8/

Pero
3 godine prije

Problem je što ako Trump ne uspije ( a ja vjerujem da hoce), nikada više neće biti poštenih izbora. Zato su Ameri spremni za borbu. A najgore od svega je što su izbori bili namješteni u Venezueli, Filipinima, Kanadi i tko zna, vjerojatno EU. Znaci , sve je jasno, kako su po svijetu svugdje uveli slične mjere za koronu.

hiber
3 godine prije

Gubljenje vremena. Po njihovom zakonu, broji se ponovo ako je razlika manja od 0,5% i kada zatraži druga strana. U Wisconsinu je razlika 0,61% pa kandidat mora sam platiti. Inače, u USA je bilo najmanje 3-4.000 ponovnih prebrojavanja, a samo 20-30 prevrata i samo kod razlika oko stotinjak glasova. Prevrat se kod ovakvih slučajeva nikad nije dogodio. A Trump pokušava izvršiti prevrat još kod 4 države. Dakle, vjerojatnost pobjede mu je nikad na petu.

Stara kuka
3 godine prije

U Wisconsinu je na predsjedničkimizborima glasovalo ukupno oko 3.280.000 birača (300.000 više nego 2016.) i Bidenova prednost je oko 20.000. Ova dva okruga Milwaukee i Dane imaju znači četvrtinu svih birača Wisconsina.

U ta dva okruga Biden je navodno osvojio 577.000 glasova, a Trump 214.000. Razlika je znači 363.000 glasova u korist Bidena samo u ova dva okruga. U ostatku Wisconsina Biden je osvojio 1.053.000 glasova, a Trump 1.396.000.

Nešto drugo je pritom zanimljivo. Istovremeno su birani i zastupnici za Kongres. I tu je Wisconsin izabrao 5 republikanskih i 3 demokratska kongresnika.

Demokratski kandidati su ukupno dobili 1.568.000 glasova, a republikanski 1.661.000. Dakle Republikanci su dobili 93.000 glasova više za kongres od demokratskih.

Ali istovremeno je Trump navodno dobio 51.000 glasova manje od republikanskih, a Biden ćak 62.000 glasova više od demokratskih kandidata za Kongres

Zanimljivo, jel’da?

Max
3 godine prije

Da ne sumnjaju ne bi ništa pokretali.

Ana
3 godine prije

Ma mogu brojati do sudnjeg dana. Nije problem u brojanju. Barba Biden je u izbornoj veceri bio jako smiren, skoro nezainteresiran za rezultate. Cim je Trump prvi put rekao da su izbori prevara i da ce on to dokazati, barba Biden je vec bio vidno uznemiren, i pored sve demencije…

Laki
3 godine prije

Novi slogan Trumpa je i njegove kampanje i sramota za Republikansku stranku “svi smo mi Rudy Giuliani” a naša dnevnica iznosi 20 000$ koju neće platiti naši BOGATI prijatelji nego ljudi koji vjeruju u ljude guštere i nepismene bijele seljačine koje su više poreza platile nego Trum 840$ da ne bi previše dao Americi jer mu je ona na prvom mjestu kao i Rudy! Ipak je slogan AMERICA FIRST za mene i moje prijatelje!!! I LOVE USA!!!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI