Kanadska banka TD oduzima dodatnih 1.4 milijuna dolara uplaćenih za konvoj, prosvjednici se okreću kriptovalutama

Protest Freedom Convoy
25 komentara

Kanadska financijska institucija zadala je još jedan udarac pokušajima grupe konvoja koja blokira Ottawu da prikupi milijune dolara koje je prikupila putem internetskih donacija.

U petak je TD Banka rekla za CTV News da će podnijeti zahtjev za predaju sudu u Ontariju novca koji nije vraćen od strane GoFundMe, u ukupnom iznosu od oko milijun dolara, kao i nekih 400.000 dolara koje je grupa prihvatila izravnim donacijama.

“TD je zatražio od suda da prihvati sredstva koja su prikupljena kroz crowdfunding i položena na osobne račune u TD-u, kako bi se njima moglo upravljati i raspodijeliti u skladu s namjerama donatora, odnosno vratiti donatorima koji su zatražili povrat novca, ali čije pravo na povrat ne može utvrditi TD”, rekla je glasnogovornica Carla Hindman.

Odvjetnik kamiondžija Keith Wilson rekao je da se grupa planira boriti za povrat novca koji je prikupila – i to se moglo vidjeti u videu koji promovira sljedeću igru ​​grupe: prikupljanje sredstava za kriptovalute koje je prikupilo gotovo milijun američkih dolara.

“Poduzet ćemo ubrzane pravne korake kako bismo što prije ukinuli ograničenja na donirana sredstva”, rekao je Wilson u e-poruci za CTV News.

To je još jedna prepreka u prikupljanju bilo kakvih donacija za konvoj, koji je okupirao Ottawu oko dva tjedna i blokirao druge granične prijelaze u znak prosvjeda zbog mandata cjepiva. Prosvjed koji je u tijeku potaknuo je premijera Ontarija Douga Forda da u petak proglasi pokrajinsko izvanredno stanje.

Od više od 10 milijuna dolara koje je prikupila platforma za crowdfunding GoFundMe, deponirano je samo milijun dolara, prije nego što je GoFundMe odlučio vratiti ostatak sredstava.

Drugi skup prikupljanja sredstava, postavljen na GiveSendGo, dosegnuo je gotovo 9 milijuna dolara od petka.

No, kasno u četvrtak, Vrhovni sud Ontarija zamrznuo je sredstva koja dolaze s tih računa, nakon zahtjeva glavnog državnog odvjetnika pokrajine u kojem se tvrdilo da će sredstva doprinijeti kaznenom djelu: neredima na ulicama Ottawe. GiveSendGo je rekao da se naredba ne odnosi na njih (jer ne spadaju u kanadsku jurisdikciju) i da još uvijek prikuplja sredstva.

U videu koji su pristaše objavile na Facebooku, organizatori konvoja raspravljaju o strategiji prikupljanja sredstava na internetu, okrećući se web stranici za prikupljanje sredstava koja je do petka popodne prikupila protuvrijednost 913.000 američkih dolara u satoshijima, od kojih svaki predstavlja 100-milijuntni dio bitcoina.

“Glavna filozofija onoga što je Bitcoin je sloboda”, kaže jedan. “Za sve kojima su “GoFraudMe”, “GoFundMe” ukrali glas, trebali biste osjećati utjehu da sada postoje alternative.”

Prema dokumentima podnesenim na sudu u Ontariju, policija Ottawe također je gledala taj video. U svojoj izjavi pod zakletvom, službenik je pomenuo strategiju prikupljanja sredstava za kriptovalute konvoja, ali vlasti nisu podnijele zahtjev za zamrzavanje bilo čega od toga.

Digitalna valuta je decentralizirana, kažu stručnjaci, pa ju je teško regulirati. Ovaj pristup skupnog financiranja mogao bi postati norma, rekla je Erica Pimentel sa Sveučilišta Queens.

“Mislim da će Bitcoin postati valuta društvenih kretanja. I oni će se igrati međunarodnog suca pokušavajući stati na put tim transakcijama”, rekao je Pimentel.

James Cohen iz Transparency International Canada rekao je da bi široko reklamirana upotreba kriptovalute za financiranje onoga što su vlasti smatrale nezakonitim činom mogla biti katalizator za veću transparentnost u načinu na koji grupe prikupljaju sredstva na međunarodnom planu.

“Ovo nije novo. Znakovi upozorenja bili su dosta prije ovog događaja”, rekao je. “Ova situacija na neki način pojačava stvari jer svi Kanađani svjedoče učincima anonimnog novca u stvarnom vremenu, tako da postoji više zamaha da se stvari rade.”

Cohen je rekao da će svaki međunarodni novac ili kriptovaluta postati podložni kanadskim pravilima čim ih netko pokuša pretvoriti u zakonito sredstvo plaćanja za kupnju stvari na koje prosvjednici troše novac, uključujući benzin.

“Mogu reći da Kanada nema jurisdikciju, ali čim dotakne kanadsku financijsku instituciju ona ima nadležnost”, rekao je.

IZVOR: toronto.ctvnews.ca

Freedom ConvoykamionikanadakonvojKriptovaluteprotest
Pretplatiti se
Obavijesti o
25 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
2 godine prije

Neka probaju preko Patreona ili Buy mE cofee

drago
2 godine prije

Saka cast tim Kanadjanima na hrabrosti bez obzira tko ih je organizirao ,a ovi ostali narodi
kukavicki podnose teror pogotovo u evropi na podrucju Balkana gdje zive ponositi narodi
koji su se sakrili u svoje rupe kao misevi.Gdje su sad branitelji i navijacke skupine
Nema nikog ,ugledajte se na ljude iz Kanade vozace i heroje zbog kojih sad mnoge fasisticke vlade proglasavaju ukidanje nekih mjera i obaveznog cjepljenja jer se boje.
Dakle dan kada je Kanadski konvoj slobode krenuo mora biti proglasen za dan slobode u
svim zemljama

ledeno doba
2 godine prije

kako bi rekao Rojs; ko je jamio, jamio tako je to kod braće lihvara…. što burazeri drpe, nema ti natrag kako su ovi iz konvoja koji su to organizirali bili tako naivni Ova inicijativa ” GoFundMe” je u vlasništvu pripadnika izabranog naroda… i pod kontrolom kabale A ova TD banka (Toronto-Dominion Bank) je naravno također velika kabalina banka.. Najveća u Kanadi, i 23. najveća banka na svijetu. Podatak da je TD banka članica (FSB)-a Financial Stability Board u okviru BIS-a (banke svih centralnih banaka), kojom upravljaju burazeri Rotšildi. Sve najveće kabaline banke na svijetu su u tom FSB-u, koji ima zadatak da ih štiti da ne odu u bankrot. TD Banka je također surađivala sa burazerom Epštajnom.. “….Following his ended relationship to private-banking with JPMorgan, which was headed by his friend Jes Staley, and his relationships later for over 20 years through Thomas Bowers at The Citi Private Bank and… Čitaj više »

pirat sa kariba
2 godine prije

to ti je ta demokracija koju zagovara kokolinda sa lopovskom svitom … kako ta demokracija prci demokrate lijep primjer

2 godine prije

Simpatično.
To sigurno neće izazvati otpor… 😂

“Vrč ide na vodu dok se ne razbije.”

Dokurčilomi
2 godine prije

Ameri mogu sve a Kanada ih sluša pa tako i uzeti novce Afganistana i pokloniti sami sebi tj. svojim građanima.

Dokurčilomi
2 godine prije

Šta je puko portal?

Dokurčilomi
2 godine prije

Ameri mogu sve a Kanada ih sluša pa tako i uzeti novce Afganistana i pokloniti sami sebi tj. svojim građanima.

Davidschwartz
2 godine prije

Sasvim slučajno, vlasnici Gofunda su također Židovi. Ima li nešto negdje da je poznato i bitno a da to ne posjeduju?

Melita
2 godine prije

Danas premijer Ontaria, Doug Ford, najavio popuštanje kovid mjera, uključujući ukidanje potvrda o cijepljenju i ograničenje broja osoba u zatvorenim prostorima. Kako kaže, na prijedlog nekog dr. Moorea. Ostavljaju na snazi jedino obavezu nošenja maski. Odluka stupa na snagu 01.03..Naglasio je da ova odluka o popuštanju mjera nema veze sa situacijom u Ottawi i mostu Windsor. Baš nasuprot. Zaprijetio je onima koji, kako kaže, “provode nezakonitu okupaciju” vrlo teškim posljedicama. Ovim popuštanjem koje je uvijeno prijetnjama, vjerojatno je želio stvoriti dojam da upravlja situacijom. Nije da nisu pokušali kontrirati nekakvim protudemonstracijama i plasiranjem lažnih vijesti slomiti jedinstvo prosvjednika. Međutim, ostaje činjenica da je Ottawa paralizirana s dodatnim priljevom ljudi tijekom vikenda. I kao da situacija nije dovoljno očajna, navodno je cca 50% policajaca otišlo na bolovanje (čitaj, odbilo sprovoditi njihove naredbe). Gestama i izrazom lica jasno je odavao koliko mu je bolno što mora ublažiti kovid mjere, ali zadržavanjem besmislenog… Čitaj više »

Legendarni Grk
2 godine prije

Tu se jasno vidi da su digitalije pod njihovom kontrolom i da je gotovina ZAKON!

mrdo
2 godine prije

Proglašeno vanredno stanje u Kanadi (War Measures Act)

montrealgazette.com/news/local-news/if-he-invokes-emergencies-act-justin-trudeau-will-be-following-his-fathers-lead?r

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI