Kanadska ministrica vanjskih poslova izjavila da je njezin posao cenzurirati medije

Melanie Joly
90 komentara

Do koje mjere je potonula Kanadska demokracija biti će vam jasno kad čujete ove izjave njihovih političara, koje se danas smatraju potpuno normalnima u toj zemlji. Oni uvjeravaju kanađane kako je cenzura zapravo zaštita demokracije, i kad toga ne bi bilo, to bi dovelo demokraciju u pitanje. A istina je naravno potpuno suprotna, slobodni i necenzurirani mediji su sami temelj demokracije.

“Moj mandat kao ministrice vanjskih poslova je zapravo suzbijanje propagande na internetu”, rekla je Mélanie Joly u odgovoru na pitanje zastupnika liberala na raspravi u Odboru za vanjske poslove Commonsa u petak.

Liberalni zastupnik Randeep Sarai upitao je:

Možete li razgovarati o radu Kanade u borbi protiv dezinformacija u ovom kontekstu, bilo da je to propaganda unutar Rusije ili propaganda izvana, i kako se Zapad može boriti?

Prema Blacklock’su, koji je prvi objavio ovu priču u ponedjeljak ujutro:

Odjel za kanadsku baštinu u tehničkom je dokumentu prošlog 29. srpnja predložio imenovanje glavnog cenzora zvanog Povjerenik za digitalnu sigurnost koji će nadzirati „siguran, otvoren i uključiv internet na kojem Kanađani osjećaju da se mogu izraziti, a da ne budu žrtvovani ili meta određenih vrsta štetnih sadržaj.” Cenzor bi savjetovao vladu o “umjerenosti sadržaja”, navodi se.

Regulacija etera od strane vlade je već počela. Kanadska komisija za radio-televiziju i telekomunikacije (CRTC) zabranila je ruske državne televizijske kanale, uključujući RT, nakon invazije na Ukrajinu.

“CRTC se također bavi programiranjem iz strane zemlje koje nastoji potkopati suverenitet druge zemlje, poniziti Kanađane određene etničke pripadnosti i potkopati demokratske institucije unutar Kanade”, stoji u priopćenju Komisije.

Ni CRTC ni liberali nisu objavili nikakvu namjeru reguliranja ili zabrane kineskih državnih medija u Kanadi, iako je Donji dom u veljači 2021. usvojio prijedlog kojim se priznaje genocid komunističkog režima nad ujgurskom etničkom manjinom.

Međutim, liberalni političari i mainstream mediji obično vide Ruse kako se kriju ispod svakog kreveta.

Na tiskovnoj konferenciji održanoj 17. veljače, ministar pripravnosti za hitne slučajeve Bill Blair istaknuo je Konvoj slobode kao primjer stranog uplitanja u kanadsku politiku.

“Nećemo dopustiti da bilo koji strani subjekt koji želi nanijeti štetu Kanadi ili Kanađanima, naruši vjeru u naše demokratske institucije ili dovede u pitanje legitimnost naše demokracije”, tvrdi Blair.

Izravno svjedočenje predstavnika platformi za crowdfunding GiveSendGo i GoFundMe osporilo je te tvrdnje prilikom njihovog pojavljivanja pred odborom za javnu sigurnost Commons.

CBC je bio prisiljen povući dvije priče u vezi s izvorima financiranja Konvoja slobode, uključujući i onu u kojoj se navodi da su ruski dolari tekli kanadskim kamiondžijama kako bi zatrpali ulice glavnog grada raskošnim šatorima, koncertima i pučkim kuhinjama gotovo četiri tjedna u znak protesta protiv mandati cjepiva i ograničenja COVID-a.

IZVOR rebelnews.com

CenzurakanadaMedijiMélanie Joly
Pretplatiti se
Obavijesti o
90 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Čudan lik
2 godine prije

Ja uopće nisam iznenađen. Budimo realni, kako drukčije zatrovati ljude da idu ginuti u ratu nego uz pomoć propagande???
Kako bi propaganda bila uspješna, osnovni uslov je zabrana informacija s druge strane.
Propaganda će nas ubjediti kako su za nestašice hrane, energije, nezaposlenost i inflaciju krivi postupci druge strane. Naravno, postupci naših mudrih vođa će biti neupitni, bilo kakvo prozivanje će biti okarakterizirano kao djelo “druge strane” i veleizdaja.
Neznam da li ste primjetili ali RTL HR je već poslao novinara u Moldaviju što znači da će to biti sljedeća država koju će Putin okupirati/izvršiti vojnu akciju, (neznam za koju stranu navijate pa sam napisao obje opcije)???
Kako RTL zna da će doći do rata u Moldaviji ako sve nije već unaprijed dogovoreno i isplanirano???

TBD
2 godine prije

Demokracija je sama po sebi prevara jer je idealna za manipulaciju tako da se nezna tko vara.
Demokraciji treba autokrat kako bi demokracija u njega upirala prst, a iz autokracije je nemoguće uprijeti prst na demokraciju.
Europski primjer je aktualni Orban kojeg danas Mađari biraju i u kojega EU upire prst, ali Orban nema na koga uprijeti prst. Mađari na primjer znaju ako je do danas bio odgovoran, da ako dobiju koalicijsku vladu s nekoliko potpuno različitih manjih stranaka, koje niśta neće raditi osim međusobno trgovati, propali su.

2 godine prije

Agitpropopovka će paziti da populacija ne bude ŽRTVA određenih sadržaja. Jać’ se ubit! hahaha Ali ok, po tome vidimo koliko su narodi u bivšoj SFRJ i oni u bivšem Varšavskom paktu zapravo napredniji od naroda “prvog” svijeta. Otkad živim, izložen sam takvim tipovima cenzure. Samo je budala nekad vjerovala što piše u Borbi, Politici i Večernjaku, kao što samo budala vjeruje što danas piše u Jutarnjem/Večernjem, 24sata i na Inadexu.

Ali klinci, oni vjeruju da živimo u demokraciji zato što se možemo malo otvorenije požaliti u sekcijama komentara malobrojnih portala danas, iako je to žaljenje bez utjecaja, također ga cenzuriraju izdavačai jer su privatnici, pa pristajemo na cenzuru čim kliknemo “Prihvaćam uvjete korištenja”, a analitičarima SOA-e, OSA-e i BIA-e je lakše identificirati potencijalne prijetnje aktualnim režimima jer se nekoć samo za ručkom, ispod glasa, kritiziralo tadašnje “komunjare”.

Zoran
2 godine prije

Šta očekivati kad je pola vlade učenici Klausa Schwaba. To je on sam izjavio.

Toni
2 godine prije

Masonerija mora sve agilnije ulaziti u rat protiv istine. Pošto (masonizirane) crkve gromoglasno šute počelo je masoneriji curiti preko medija i portala i to treba pod hitno zaustaviti. Bit će zanimljivo to sotonjarenje pratiti jer je Isus došao na svijet posvjedočiti za istinu.

Janko
2 godine prije

Odveć davno u najvećem delu zemalja Zapada nema ni slova d od demokracije.Oni vide autokraciju i diktaturu i gušenje slobode medija i mišljenja samo u sebi nepoćudnim zemljama.Licemerje do neba..

petar schroder
2 godine prije

To se zove novo doba, Kim je nista prema ovim slugama Klausa Schwaba.Mislim da je kod Kim veca demokratija.

norbert
2 godine prije

Poliičari EU, USA,Kanade, Australije, ponašaju se i djeluju kao da su izašli ispod šinjela Staljina i u maniri kursista NKVD-a, Gulazi po US i Australiji već su sagrađeni i spremni za heretike “demonokracije” zapadnoga tipa!!

Dupla Kamilica
2 godine prije

Sehr gut milf

Detektor
2 godine prije

Demokracija ne postoji, nikad nije i neće postojati i ne treba postojati jer tzv. “narod” odnosno tzv. “mali ljudi” jednostavno nisu sposobni vladati, odnosno voditi državu. Zar vam korona teror i reakcija mase ovcoidnog “naroda” nije dosta da uvidite koliko je narod glup i samodestruktivan? Koliko je “narod” sposoban vladati pokazuje već na izborima i to u praktično svim zemljama gdje i dalje uporno bira gotovo pa najgori ološ na vlast. Ova kanadska ministrica nije s neba pala nego je na položaj došla nakon izbora na kojima su opcije koje su ju postavile izabrane na vlast od strane naroda. I možete se kladiti da ima milijune Kanađana, a naročito Kanađanki (jer ipak je to žena, “go girl”) koji ju podržavaju, slažu se s njom i opet će za nju i njoj slične glasovati. Demokracija bi bila moguća jedino u slučaju kad bi podrazumjevala i meritokraciju, odnosno kad bi tzv. “narod”… Čitaj više »

Otpornik
2 godine prije

Treba uvesti sankcije svim tim nedemokratskim režimima.

2 godine prije

Ugladjeni osmijeh,popeglana odijela,cinovnicki izricaj..tako izgleda cizma orwellovske hunte koja nas je zajahala.a u kakve amebe nas je konformizam pretvorio,dovoljno govori činjenica da nitko od ovih zločinaca,poput ove korumpirane prostitutke na slici,nije ni samar dobio.hvala.

nekoime
2 godine prije

Ima iste crte lica kao i Trudeau. Izgleda je Castro bio aktivniji u Kanadi nego što se pretpostavljalo.

Mrčikola
2 godine prije

Melanijo oka plava…
Čemu li ti služi glava…
Di ih proizvode ovako bistre i ljepuškaste
Ponekad se, onako na prvu, učini da Kuka u “le femme” temama pretjeruje ali kad čuješ ove “mlade liderice”, uvidiš da ih Kuka, iz nekog razloga, dobrano štedi. 😁

Samuraj
2 godine prije

Sramota, sramota gdje je ta zemlja došla. Drago mi je da se nisam odlučio ostati tamo živjeti. Puna podrška slobodnim ljudima u Kanadi. Ne dajte se bagri!

gigi pinna
2 godine prije

Rusija je ostala kolonijalna sila sa onim pustim teritorijem, zato i njihovi zapadni pandani kukaju kako ne mogu više eksploatirati bivše kolonije.
Da se ne lažemo, i Rusi su kurvini sinovi (kako su nas samo najurili sa Bijelih noći, a mi sve isfinancirali).

gigi pinna
2 godine prije

Možemo mi pričati i pisati što hoćemo, ali davos ekipi prolazi više-manje sve – nema pobune Indijanaca nakon otkrića masovnih grobnica indijanske djece, ugušena pobuna kamiondžija… Sve ok, nitko ih ne proziva, demokracija (sere mi se od tog pojma) u 5.-oj brzini…

Jadranka S.
2 godine prije

Sami kreiramo magiju vlastitog zivota.

łedeno doba
2 godine prije

dok mi razglabamo ovdje o demon-kraciji u Kanadi…
dotle se demon-kracija odvija i kod nas:

podignuta optužnica protiv Franciškovića, njegovog suradnika Natka Kovačevića, kao i protiv Franiškovićeve supruge.
Francišković ostaje i dalje u istrašnom zatvoru, a Kovačević i Franciškovićeva supruga su pod prismotrom i kontrolom. Dok se MF optužuje za podsticanje pobune protiv demonkracije, suprugu se tereti, moš mislit, što je širila njegove govore i video uradtke po internetu

isti repati gospodari i Kanade i Hrvatske, oni koji su naredili zatvaranje vođa konvoja slobode u kanadi, naredili su i našoj kabalčadi hapšenje i optuživanje Franciškovića. Cilj je da se druge ovčice zastraše

tihobl
2 godine prije

Zapad ima puuuuno kanala za propagandu pod kontrolom. Rusi otvore jedan RT i njega zabrane. Eto koliko je zapad na klimavim nogama kad se boji jednog RT.

A sad o RT o kojima su se ovde mnogi pitali za vrijeme “pandemije”.
Kad je pocela specijalna operacija RF ujutro na posao nije dosla trecina novinara. Stali su se raspitivati i otkrili su da su na aerodromu ili vec su stigli na zapad. Tad su rusi otkrili da su ubaceni agenti najmanje trecina RT. Toliko o ruskoj poropagandi, a malo je i jasnije njihovo izvjestavanje o “pandemiji”.

Max
2 godine prije

Kanada je diktatura,

Hash
2 godine prije

Толико глупа да не зна ни сакрити.
Или охола?

čudila se aman ja
2 godine prije

… evo mi ideja za novi slogan, na majici- ” nema cenZure”. Natpis bijelim slovima.

Lara
2 godine prije

Neka Kanada i USA “šire demokraciju” koliko žele, ali na svom kontinentu. Kad bi im se baram na jednu godinu zabranilo da u bilo kojem smislu interveniraju izvan svog kontinenta, svijet bi se mogao oporaviti.
Ne biramo mi američkog predsjednika ni kanadskog premijera, a ne možemo ih ni opozvati, zašto bi oni odlučivali o našoj sudbini. To je demokracija?

Antonija
2 godine prije

Glupaco sluzis vragu,on te iiskoristava.

radoznalo_mače
2 godine prije

Lažno informiranog čovjeka lako je navesti na krivi zaključak. Tu pomaže jedino intuicija, koja govori da u tom zaključku ipak nešto ne štima i da možda nije sve uzeto u obzir.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI