Kanadski sudija naredio prekid blokade „Konvoj Slobode“ na mostu Ambassador

Freedom Convoy
20 komentara

Kanađani koji osuđuju zahtjeve svoje zemlje za vakcinaciju protiv COVIDA-19 okupili su se u znak protesta i kamionima blokirali most Ambassador, najprometniji granični prelaz između SAD i Kanade. Demonstracije su ozbiljno poremetile auto industriju, što je navelo kompanije poput Forda i General Motorsa da zatvore fabrike i smanje proizvodnju.

Poslije četiri i po sata virtuelnog saslušanja, predsjednik Vrhovnog suda Ontarija, Geoffrey Morawetz, naredio je demonstrantima na mostu Ambassador da prekinu petodnevnu blokadu.

Naredba stupa na snagu u 19.00 časova po lokalnom vremenu u petak.

„Ovo daje pojedincima priliku i vrijeme da raščiste područje“, izjavio je Morawetz.

Policijska služba Windsora je takođe upozorila demonstrante da oni koji i dalje budu blokirali ulice poslije navedenog vremena mogu biti uhapšeni, a vlasti mogu da zaplijene njihova vozila.

„Optužbe i/ili osude u vezi sa nezakonitom aktivnošću u vezi sa demonstracijama mogu dovesti do odbijanja prelaska granice SAD“, upozorila je Windsorska policija.

Nekoliko sati ranije, kanadski premijer Justin Trudeau uvjeravao je američkog predsjednika Joea Bidena da Ottawa namjerava da preduzme “brzu akciju” kako bi se izborila sa demonstrantima koji blokiraju ključni trgovinski koridor SAD-Kanada.

Prema zapisu razgovora lidera u Bijeloj kući, države su se složile da pojedinci koji protestuju protiv kanadskih naredbi za vakcine protiv COVIDA-19 blokiranjem mostova i prelaza „imaju značajan direktan uticaj na živote i egzistenciju građana“.

Kanadski ministar saobraćaja Omar Alghabra tvrdi da su poremećaji u lancu snabdjevanja izazvani demonstracijama doveli do „ilegalne ekonomske blokade protiv naroda Ontarija i svih Kanađana“.

Pored toga, kanadska provincija Ontario je odlučila da proglasi vanredno stanje, a premijer Doug Ford tvrdi da je nezakonito ometati kretanje ljudi, roba i usluga duž kritične infrastrukture, kao što su mostovi.

Uprkos prijetnji da će biti uhapšeni i krivično optuženi zbog njihovog protesta, mnoge kanadski kamiondžije su tvrdile da nemaju namjeru da se spakuju i krenu kući.

„Ne popuštamo, ne pomjeramo se, ne povlačimo se“, rekao je kanadski kamiondžija Joshua Singh za Fox News, prije sudske odluke. „Samo znajte da  je svaki kamiondžija ovdje, voljan da ide u zatvor, voljni smo da izgubimo naše kamione.“

Demonstranti su zahtijevali od kanadske vlade da ukine sve naredbe u vezi sa vakcinama protiv COVIDA-19.

Američki zvaničnici upozorili su da bi duh demonstracija ”Konvoja slobode” mogao da se prenese u druge države.

U nedavnom memorandumu, američko Ministarstvo za unutrašnju bezbjednost je reklo Bidenu da je „primilo izvještaje o vozačima kamiona koji potencijalno planiraju da blokiraju puteve u velikim metropolitanskim gradovima u Sjedinjenim Državama u znak protesta, između ostalog, zbog obavezne vakcinacije“.

Očekuje se da će se grupa okupiti u Kaliforniji već sredinom februara i možda se poklopiti sa Super Bowl LVI, koji će se održati na stadionu SoFi u Inglewoodu, Kalifornija.

DHS je upozorio da bi takve demonstracije mogle ozbiljno da ometaju transport, operacije savezne vlade i hitne službe.

Situaciju bi mogle da zakomplikuju i potencijalne kontrademonstracije.

Freedom Convoykanadakonvojprotest
Pretplatiti se
Obavijesti o
20 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mirko
2 godine prije

„Ne popuštamo, ne pomjeramo se, ne povlačimo se“, rekao je kanadski kamiondžija Joshua Singh za Fox News, prije sudske odluke. „Samo znajte da je svaki kamiondžija ovdje, voljan da ide u zatvor, voljni smo da izgubimo naše kamione.“….a na balkanu skidaju gace, bravo za ove kamiondzije!

nonwo
2 godine prije

upisati u youtube

Canadian protester slams Trudeau: ‘Does not deserve’ to be prime minister
linkovi ne prolaze čekanje

60 godišnjak kojem su uništili egzistenciju(otkazom radi necijepljenja),njegovoj obitelji(sinu i kćeri iz istih razloga,kćeri uništili zdravlje-pobacila dijete jer su je prisiljavali),zetu uništili posao,..rekao je da ne odlazi do svoje smrti i poručuje premijeru da nije dostojan svog posla.
Novinar Foxa koji je prenio intervju je na rubu suza,…šok u studiju…

tisuće izražavaju podršku
God bless those Canadian patriots. That man that lost his job with GM Canada. We’re with you sir. Us Floridians and Americans across the country support you. We love our brothers and sisters to the North.
My heart goes out to that man and his family that were fired for not getting the jab. There are millions of stories like this around the globe. Politicians need to start listening to this ” fringe minority “.

nonwo
2 godine prije

youtube

Tucker: Justin Trudeau is attacking human rights

I live in Québec, Canada and this report should be heard by every Canadian out there!!!!! GREAT WORK!!!! KEEP IT UP FOX NEWS!!!!

nonwo
2 godine prije

redvoicemedia For Our Children: Canadian Army Major Breaks Rank & Sends Urgent Message To Canadians To Be Heroes [VIDEO]

Major je već odveden na ispitivanje.Video neće dugo ostati-na youtube ga već nema.
Bivši vojnici u konvoju slobode pozvali su vojnike u pomoć,
Tiranija se zahuktava,očito na sve ili ništa za obje strane.

The Canadian Armed Forces is now investigating Maj. Stephen Chledowski, after the active army officer released a new video denouncing COVID-19 measures.

A video of Chledowski in uniform appeared on social media Thursday, as hundreds of anti-vaccine protesters continue to occupy parts of downtown Ottawa and block border crossings in other parts of the country.

It also came as hundreds of serving military personnel face the threat of forced removal from the Armed Forces for refusing to get their shots.

UMnjak
2 godine prije

ako je ovo vrhunac naše “napredne” civilizacije nismo za drugo nego da nas neki asteroid pogodi i izbriše sa lica zemlje..

AJeTo
2 godine prije

Tipično izrugivanje, u obrazloženju naredbe naveli su svoje krimene.

Scorpiorex
2 godine prije

Nedajte da se duh slobode prenosi,pizduni su to, nece truckers stati,sada.

badablues
2 godine prije

Mislio sam da je Hrvatska rijetko ovčja zemlja.. ali kad se globalno pogleda svijet se uglavnom sastoji od ovaca.

Miloš D. Torbica
2 godine prije

pomjeramo guzove nakaradnim fašima. Ori se pobjednička himna We don’t gonna take it (twisted sister). Pozdrav zavičaju!

Schwarze Hunderte
2 godine prije

Pa .. Bude interesantno .Poslat ce ” security forces ” na njih , onI budu odgovorili , nalijetanjem na oklopna vozila , svojim kamionima od 40 tona . Budu li ” forces ” otvorili vatru na prosvjednike , dobit ce JOS VISE prosvjedniika po CJELOJ Canadi + sto to moze izazvati I generalni strike Local 710 u USA !!! Sto im preostaje … ?! Proglasiti ” martial law ” na cjelom teritoriju Canade ?! Cemu ?! Pa to nigdje u svijetu na tako ogromnom teritoriju , nije sprovodljivo + sto se po defaultu , tada UVIJEK , UMJESA I treca strana , koja , radi vlastitih profita , NUDI oruzja te , kada su OBJE STRANE naoruzane , tada uniforme I ‘ law ” gube znacaja I dobijete JEDINO – metak na metak tj. CIVIL WAR !!! Canada je u VELIKOM RIZIKU !!! Imaju PREVISE BOGATSTVA da bi bili neiteresantni… Čitaj više »

Emiliano Zapata
2 godine prije

Odmah sam reko da nista od toga,naime radi se o ravnotezi tako npr. ako s jedne strane imas naoruzane policajce a s druge zvizdaljke,svijece,transparente ili kamione nista od svega…

Emiliano Zapata
2 godine prije

Kad prvog uhapse ko Marka i optuze za terorizam ostali ce se sakrit u misju rupu!

Schwarze Hunderte
2 godine prije

Ah Djuro kad batina 2 kraja ne bi imala …. Sto ce sutra , ovi iz ” socijalnog ” kad se sve izmjeni ? Rec ” pa ljudi nemojte nas umlacivati !!! Pa mi smo samo radili svoj posao !!! ”,… Ko da Nazisti nisu ” samo radili svoj posao I NIST , MIMO ZAKONA – NASUPROT !!! Poslije su ih vjesali ko zivotinje – I oni su iste rjeci pri odlasku do gubilista koristili ! Samo posao I po zakonu . Krvnik im je na koncu , uvjek spocitao ” tocno Gospodo , radili ste PO NARJEDJENJU – POPUT ZIVOTINJA – COVJEK !!! Na koncu IPAK postupa PO SAVJESTI ! Vi toga niste imali ” – te zurno povlacio polugu …,

Max
2 godine prije

Teror se nastavlja ali i otpor.

drago
2 godine prije

Kanadski vozaci junaci 22 stoljeca

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI