Kataib Hezbollah proveo velike vojne vježbe za rat protiv Amerikanaca

Hezbulah
17 komentara

Antiteroristička iračka skupina Kataib Hezbollah održala je vojne vježbe u kojima se pripremala za borbu protiv okupatorskih američkih snaga, nakon njihovih sumnjivih aktivnosti u proteklom periodu.

Glasnogovornik Kataib Hezbollaha, jedne od najmoćnijih milicija Hashd Al-Shaabi armije, Jaffar Al Husseini, rekao je da su u vojnim manevrima sudjelovale tisuće iračkih boraca kako bi se pripremile za četiri moguća scenarija, od kojih je prvi suprotstavljanje američkim helikopterskim operacijama u Iraku.

Vježbe su održane u gradu Jurf Al-Nasr oko 60 kilometara jugozapadno od Bagdada, a cilj im je bio povećanje borbene gotovosti i pripreme za hitne situacije, rekao je Jaffar Al Husseini.

Tijekom vježbi je korišteno napredno naoružanje i prava municija. Vježba je simulirala brojne obrasce angažmana, uključujući suočavanje sa zračnim napadima, sukobe na kopnu i borbe u šumskom okruženju. Također je testirana učinkovitost urbanog ratovanja, napomenuo je glasnogovornik.

Glasnogovornik iračkog Hezbollaha je rekao „kako su uspješne ratne vježbe bile upozorenje neprijateljima Iraka da su snage otpora u potpunosti spremne za suprotstavljanje mogućnim američkim prijetnjama“.

U priopćenju u srijedu, ogranak Hashd Al-Shaabi armije je otkrio sumnjive aktivnosti američkih snaga i njihovih plaćenika u Iraku i upozorio da bi mogli spremati provedbu određenih operacija.

Antiamerička raspoloženja u Iraku su u porastu nakon američkog atentata 3. siječnja na iranskog generala Qassema Sulejmanija, koji je u Bagdadu ubijen zajedno s Abu Mahdijem Al-Muhandisom, dozapovjednikom Hashd Al-Shaabi armije i njihovim suradnicima.

Američki čin državnog terorizma je prisilio irački parlament da glasa za protjerivanje američkih snaga iz zemlje, ali vlada još nije postupila po toj odluci, jer se bori s političkom zastojem.

Američka koalicija u arapskoj zemlji je proteklih dana iračkoj vojsci predala stratešku bazu Al-Qaim na granici sa Sirijom, a nakon toga su se američke trupe povukle i s aerodroma „Qayyarah Airfield West“, oko 70 kilometara južno od Mosula i na zapadnoj obali rijeke Tigris. Aerodrom je također predan iračkim vladinim trupama.

Francuska je također najavila da će povući sve svoje postrojbe koje su trenutno smještene u Iraku.

“Francuska je donijela odluku o povlačenju do daljnjeg svog osoblja raspoređenog u operaciji u Iraku”, priopćilo je u srijedu francusko ministarstvo oružanih snaga.

Francuska vojska tvrdi da je povlačenje posljedica zabrinutosti zbog širenja Covida-19.

 PressTV

Hashd Al-ShaabiHezbollah
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Red Dog
3 godine prije

Ta Francuska je tako gadan parazit.
Ide u lov sa Velikima i pokusava ih zajebati za plen.
Cim se nailazi na otpor ona bezi prva.

Alen
3 godine prije

Sad je antiteroristučka , nije više šiitska , ha teheranac ?
Dobar si , koliko sam primjetio nema više riječi šiiti u tekstu , ne znam samo kome krečiš ?
Misliš da će teći med i mlijeko na BI nakon što se usa povuče ?
Pa tek onda će da počne !
Ne petljaj se tamo gdje ti nije mjesto jer pojđa nemaš u šta se petljaš ..

Leo
3 godine prije

Provode oni vježbe za preuzimanje vlasti u Iraqu. Ionako će ih sve pokositi corona.

Alex
3 godine prije

Hahahahah!,😂🤣🎶🤣😂🤣😂🤣

Davor drugi
3 godine prije

Velika prijetnja za USA…Ako se sad ne povuku, ja ne znam kad će…

Kažun
3 godine prije

-In #Iraq, my sources believe the withdrawal of western forces is linked to their wish not to be invoved in any future US war against Iraqi security forces groups. All groups will be ready to use precision missiles in case of war and not rockets. -Iraqi Sources believe the #US is reducing its personnel with the excuse of the #Coronavirus and doubt about the US intentions. They think the US may be foolish enough to start a war, unaware that know Iraqi military locations have been abandoned to a war rooms locations. It is common knowledge when the #US is in trouble it starts a war. It is a society where war is the 1st option. -I believe the US has a most destructive war machine but its adversary won’t be sitting idle & are also equiped with what they need to inflict serious damage to troops. -Iraq according to… Čitaj više »

Max
3 godine prije

Uvijek držati borbenu gotovost i operatvnu spremnost na visokoj razini to je staro načelo i Iračani ga se drže.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI