fbpx

Kataib Hezbollah proveo velike vojne vježbe za rat protiv Amerikanaca

Hezbulah

Antiteroristička iračka skupina Kataib Hezbollah održala je vojne vježbe u kojima se pripremala za borbu protiv okupatorskih američkih snaga, nakon njihovih sumnjivih aktivnosti u proteklom periodu.

Glasnogovornik Kataib Hezbollaha, jedne od najmoćnijih milicija Hashd Al-Shaabi armije, Jaffar Al Husseini, rekao je da su u vojnim manevrima sudjelovale tisuće iračkih boraca kako bi se pripremile za četiri moguća scenarija, od kojih je prvi suprotstavljanje američkim helikopterskim operacijama u Iraku.

Vježbe su održane u gradu Jurf Al-Nasr oko 60 kilometara jugozapadno od Bagdada, a cilj im je bio povećanje borbene gotovosti i pripreme za hitne situacije, rekao je Jaffar Al Husseini.

Tijekom vježbi je korišteno napredno naoružanje i prava municija. Vježba je simulirala brojne obrasce angažmana, uključujući suočavanje sa zračnim napadima, sukobe na kopnu i borbe u šumskom okruženju. Također je testirana učinkovitost urbanog ratovanja, napomenuo je glasnogovornik.

Glasnogovornik iračkog Hezbollaha je rekao „kako su uspješne ratne vježbe bile upozorenje neprijateljima Iraka da su snage otpora u potpunosti spremne za suprotstavljanje mogućnim američkim prijetnjama“.

U priopćenju u srijedu, ogranak Hashd Al-Shaabi armije je otkrio sumnjive aktivnosti američkih snaga i njihovih plaćenika u Iraku i upozorio da bi mogli spremati provedbu određenih operacija.

Antiamerička raspoloženja u Iraku su u porastu nakon američkog atentata 3. siječnja na iranskog generala Qassema Sulejmanija, koji je u Bagdadu ubijen zajedno s Abu Mahdijem Al-Muhandisom, dozapovjednikom Hashd Al-Shaabi armije i njihovim suradnicima.

Američki čin državnog terorizma je prisilio irački parlament da glasa za protjerivanje američkih snaga iz zemlje, ali vlada još nije postupila po toj odluci, jer se bori s političkom zastojem.

Američka koalicija u arapskoj zemlji je proteklih dana iračkoj vojsci predala stratešku bazu Al-Qaim na granici sa Sirijom, a nakon toga su se američke trupe povukle i s aerodroma „Qayyarah Airfield West“, oko 70 kilometara južno od Mosula i na zapadnoj obali rijeke Tigris. Aerodrom je također predan iračkim vladinim trupama.

Francuska je također najavila da će povući sve svoje postrojbe koje su trenutno smještene u Iraku.

“Francuska je donijela odluku o povlačenju do daljnjeg svog osoblja raspoređenog u operaciji u Iraku”, priopćilo je u srijedu francusko ministarstvo oružanih snaga.

Francuska vojska tvrdi da je povlačenje posljedica zabrinutosti zbog širenja Covida-19.

 PressTV

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
17 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Red Dog
Gost
Red Dog
11 mjeseci prije

Ta Francuska je tako gadan parazit.
Ide u lov sa Velikima i pokusava ih zajebati za plen.
Cim se nailazi na otpor ona bezi prva.

Alen
Gost
Alen
11 mjeseci prije

Sad je antiteroristučka , nije više šiitska , ha teheranac ?
Dobar si , koliko sam primjetio nema više riječi šiiti u tekstu , ne znam samo kome krečiš ?
Misliš da će teći med i mlijeko na BI nakon što se usa povuče ?
Pa tek onda će da počne !
Ne petljaj se tamo gdje ti nije mjesto jer pojđa nemaš u šta se petljaš ..

teheranac
Gost
teheranac
11 mjeseci prije
Reply to  Alen

kratki pozdrav. uvijek je bila antiterorističke (a to što je sastavljena većinom od šiita to treba čestitati onima koji su shvatili šta se dešava u njihovom regionu) dok su nam izraz šiitska milicija ili ne znam šta drugo nametnuli zapadni mediji koji to žele zloupotrijebiti. Ako je napad na Irak 2003 godine bio ilegalan a povod (oružje za masovno uništenje, hemijsko oružje pa čak i nuklearno – ako se sjećate Kolina Pauela) kasnije je pokazao kao pogrešna obavještajna informacija … onda je svima jasno da je taj napad teroristički i dobroorganiziran od strane jedne ili više vlada, jer VS i Generalna skupština UN nisu podržale niti dozvolile napad … onda bi ti trebalo biti jasno. Isti slučaj je i sa bombardovanjem Srbije (ne ulazim u povode, razloge i posljedice). ako postoji medjunarodne zakon (a postoji) onda treba prema njemu postupati. Sada optužuju i Venecuelu da prodaje drogu u Americi (???) … koliko treba biti arogantan i razbojnik, djelovati po zakonu Divljeg zapada, pa takvo što tvrditi. Ali … 😉

Alen
Gost
Alen
11 mjeseci prije
Reply to  teheranac

Jedno su zločini usa na bliskom istoku a sasvim drugo pretenzije irana na bliski istok i zamjena dominacije usa sa dominacijom irana koja će opet napraviti isto stanje , ako ne i gore , nego sto je to bilo…
Sulejmani je izgubio glavu zbog tih planova jer je isti imao sasvim druge planove za BI za razliku od vodstva irana..
Šiitske , naziv , nije nikim nmetnut , oni to jesu i ne trebs se praviti lud i rrbrendirsti i pakovati nešto da bi se sakrile stvarne namjere a to su šitska uprava na BI , kopletna kontrila nafte ,plina i infrastrukture od strane irana i njihovih šiitskih saveznika na čitsvom BI…
Misliš da Iran ispunjava tvoje dječalke naiivne snove da se bori protiv zlih amerikanaca , bori se , ali ne da bi tebi bilo bolje , već radi svoje dominacije i svojih ciljeva…
Misliš da će na BI biti cvijetno polje pod upravom irana ?
Pa tek će onda da krene agonija ,ne znas ti šta je iran i šiitski misticizam i kud to vodi..
Vidjećeš brzo u kakvoj si zabludi bio , nadam se da je samo zqbluda u pitanju , kad ubrzo rusiji naprave priblem , već su se pokazali to u idlibu..

Jole Prvi
Gost
Jole Prvi
11 mjeseci prije
Reply to  Alen

Alene,Turčine,ti bi radije tamo vidio svoje prčin Turčine,zar ne ?

Mlayak
Gost
Mlayak
11 mjeseci prije
Reply to  Alen

Alen
Tebi bi trebali tvoji turci nabit kolac u pakšu kao što su stoljećima i radili na našim prostorima
To bi ti valjda jedino odgovaralo sudeći po tvojim komentarima

Alen
Gost
Alen
11 mjeseci prije
Reply to  Mlayak

A tebi komad cigle u glavu jer ti ista ne služi ničemu !

mnc
Gost
mnc
11 mjeseci prije
Reply to  Alen

Irak je siitski suniti su manjina. Oni su na na celu sa Sadamom drzali irak kao nas Srbe katolicki komunisti. Glavni komandni kadar u svim tamosnjim teroristikim skupinama su bivsi Sadamov vojni kadar.

Perzija do trsta
Gost
Perzija do trsta
11 mjeseci prije
Reply to  Alen

Interesantno kako u antiameričkoj koaliciji nema sunitskih postrojbi.izgleda da su suniti zadovoljni američkim prisustvom u iraku,jer dok su oni tu stanje u iraku je kao i za vrijeme sadama,u korist sunitske manjine.kurdi su pokušali osnovati svoj teritorij u iraku,ali su ih šiti spriječili u tome,a ne suniti.suniti su poraženi u okviru isil-a,tako da šiti s pravom pretendiraju na vlast u iraku.što se tiće irana,oni nisu arapi,i zato su tako jaki u svojoj samoopstojnosti.iranci su njemci bliskog istoka,i da nema 40-godišnjih sankcija,to bi i tebi bilo jasno.turskoj su amerikanci uveli polugodišnje sankcije,pa su je bacili na koljena.rusi su im uveli jednogodišnje sankcije,pa su plakali kao kišna godina,a erdogan se javno izvinio zbog svog postupka.toliko o šitima i sunitima.

Leo
Gost
Leo
11 mjeseci prije

Provode oni vježbe za preuzimanje vlasti u Iraqu. Ionako će ih sve pokositi corona.

MatijaVZHR
Gost
MatijaVZHR
11 mjeseci prije
Reply to  Leo

@Leo Hoće, hoće, braća muslimani nisu navikli na alkohol pa ih 3 meksičke Corone dotuku. To je jedina corona koja će njih pokositi (ako se odluče konzumirati ju)

Alex
Gost
Alex
11 mjeseci prije

Hahahahah!,😂🤣🎶🤣😂🤣😂🤣

Davor drugi
Gost
Davor drugi
11 mjeseci prije

Velika prijetnja za USA…Ako se sad ne povuku, ja ne znam kad će…

Kažun
Gost
Kažun
11 mjeseci prije

-In #Iraq, my sources believe the withdrawal of western forces is linked to their wish not to be invoved in any future US war against Iraqi security forces groups. All groups will be ready to use precision missiles in case of war and not rockets.

-Iraqi Sources believe the #US is reducing its personnel with the excuse of the #Coronavirus and doubt about the US intentions. They think the US may be foolish enough to start a war, unaware that know Iraqi military locations have been abandoned to a war rooms locations.

It is common knowledge when the #US is in trouble it starts a war. It is a society where war is the 1st option.

-I believe the US has a most destructive war machine but its adversary won’t be sitting idle & are also equiped with what they need to inflict serious damage to troops.

-Iraq according to the sources, won’t be alone in this possible #US war. The entire “Axis of the Resistance” will be involved, particularly those operating in #Syria. According to sources, no US base will be exempted from the response. The #Coronavirus will not drop the alert.

– U # Iraku, moji izvori vjeruju da je povlačenje zapadnih snaga povezano s njihovom željom da ne budu upućeni ni u jedan budući američki rat protiv iračkih skupina sigurnosnih snaga. Sve će skupine biti spremne koristiti precizne rakete u slučaju rata, a ne rakete.

-Iraqijevi izvori vjeruju da #US smanjuje svoje osoblje izgovorom #Coronavirusa i sumnja u američke namjere. Smatraju kako je SAD možda dovoljno glup da započne rat, nesvjestan da znaju da su iračke vojne lokacije napuštene na lokacijama ratnih prostorija.

Općepoznato je da kada je #US u nevolji, započinje rat. To je društvo u kojem je rat prva opcija.

-Vjerujem da SAD ima destruktivni ratni stroj, ali njegov protivnik neće sjediti u praznom hodu, a također su opremljeni onim što im je potrebno da nanesu ozbiljnu štetu vojnicima.

-Iraq, prema izvorima, neće biti sam u ovom mogućem #US ratu. Uključit će se cijela “Osovina otpora”, posebno ona koja djeluju u #Syriji. Prema izvorima, nijedna baza SAD-u neće biti izuzeta od odgovora. #Coronavirus neće ispustiti upozorenje.

E.J.Magnier

Alen
Gost
Alen
11 mjeseci prije
Reply to  Kažun

Hah , a ajatolah i tramp ruku pod ruku skinuše sulejmanija i još podvale pozorišnu predstavu..Pa usa je i unistila bliski istok da bi ga iranu dala u ruke , nikakvog rata neće biti izmedju usa i irana , i šitski misticizam i vehabijski su iz iste kuhinje !
Iranom se upravlja iz isfahana ne iz teherana !
Jedini ko im remete planove su Rusi koji su se parkirali na bliski istok upravo da poremete te planove..

Isfahanac
Gost
Isfahanac
11 mjeseci prije
Reply to  Alen

Brate okani se mrznje to ce ti tijelo i razum unistiti

Max
Member
Max
10 mjeseci prije

Uvijek držati borbenu gotovost i operatvnu spremnost na visokoj razini to je staro načelo i Iračani ga se drže.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik